Печена риба в морска сол.
+5
ninastefanina
lip4o
Б.Василев
Мънцата
makari
9 posters
Страница 1 от 1
Печена риба в морска сол.
Тази рецепта става за всяка риба с люспи,но според мен с по-тлъста риба няма да е толкова вкусно.В моя случай използвах един краниос 1.7кг и 4кг морска сол.Изчистих рибата от вътрешностите без да махам люспите и я завих цялата със солта.В нагорещена фурна я изпекох за 40мин и след това я излапахме.
Беше направо върхът.
Опитайте рецептата в къщи.Не я оставяйте на професионалистите :609c1f728720fb
Беше направо върхът.
Опитайте рецептата в къщи.Не я оставяйте на професионалистите :609c1f728720fb
makari- ...........................
- Регистриран на : 25.10.2009
Брой мнения : 276 Рожд.дaта : 02.06.1972
Години : 52
Re: Печена риба в морска сол.
:thumbsupsmiley :thumbsupsmiley
Мънцата- ...........................
- Регистриран на : 08.10.2009
Брой мнения : 12946 Рожд.дaта : 19.05.1971
Години : 53
Re: Печена риба в морска сол.
makari написа:Изчистих рибата от вътрешностите без да махам люспите и я завих цялата със солта.
Беше направо върхът.
ок колега ама тея люспи какво стана с тях или после се отделя от кожата само месото :217b315cad77fe
Б.Василев- ...........................
- Регистриран на : 23.05.2009
Брой мнения : 587 Рожд.дaта : 06.02.1979
Години : 45
Re: Печена риба в морска сол.
В един от рибните ресторанти на Варна си хапвам Лаврак и Ципура приготвени по този начин......напълни ми се устата.....................
Кожата не се кунсумира
Кожата не се кунсумира
????- Гост
Re: Печена риба в морска сол.
Кожата не се кунсумира
makari- ...........................
- Регистриран на : 25.10.2009
Брой мнения : 276 Рожд.дaта : 02.06.1972
Години : 52
Re: Печена риба в морска сол.
благодаря за инфото :609c1f728720fb
Б.Василев- ...........................
- Регистриран на : 23.05.2009
Брой мнения : 587 Рожд.дaта : 06.02.1979
Години : 45
Re: Печена риба в морска сол.
Древна рецепта=добра рецепта
lip4o- ...........................
- Регистриран на : 09.06.2009
Брой мнения : 340 Рожд.дaта : 15.04.1978
Години : 46
Re: Печена риба в морска сол.
:dancingHappy_i
ninastefanina- ...........................
- Регистриран на : 04.03.2010
Брой мнения : 2237
Re: Печена риба в морска сол.
"Бързо, лесно, вкусно" де`т се казва .... ама де са питиетата?
ribaro- ...........................
- Регистриран на : 14.07.2009
Брой мнения : 288 Рожд.дaта : 29.06.1969
Години : 55
Re: Печена риба в морска сол.
забравил съм да снимам,но беше бяло вино-купечко.
makari- ...........................
- Регистриран на : 25.10.2009
Брой мнения : 276 Рожд.дaта : 02.06.1972
Години : 52
Re: Печена риба в морска сол.
Вземаме една по голяма риба за печене и предварително я почистваме от хрилете и вътрешностите.На дъното на тавата за печене разстиламе около 1 пакет морска сол и слагаме рибата предварително овкусена с рибена подправка.От горе намазваме рибата с белтъка на едно яйце и покриваме с лимонови резени.Покриваме с останалата морска сол така че рибата да се скрие в солта.Отгоре напръскваме с шепа водичка и печем на предварително загрята на 200 градуса фурна докато горната част на солената кора почне да придобива светлокафеникав цвят или иначе казано около 45 минути
Преди сервиране разчупваме солената кора и сервираме рибата със задушени в масло и копър картофки
Преди сервиране разчупваме солената кора и сервираме рибата със задушени в масло и копър картофки
vlado_fidera- ...........................
- Регистриран на : 22.08.2011
Брой мнения : 178 Рожд.дaта : 08.09.1959
Години : 65
Re: Печена риба в морска сол.
Рецептата е много сполучлива
Почти винаги , така приготвям лаврак вкъщи .
Аз намазвам рибата с зехтин и бял пипер предварително .
Почти винаги , така приготвям лаврак вкъщи .
Аз намазвам рибата с зехтин и бял пипер предварително .
Tiho Todorov- ...........................
- Регистриран на : 24.12.2010
Брой мнения : 2535 Рожд.дaта : 19.06.1976
Години : 48
Re: Печена риба в морска сол.
Ето че става и така.Браво!
vlado_fidera- ...........................
- Регистриран на : 22.08.2011
Брой мнения : 178 Рожд.дaта : 08.09.1959
Години : 65
печена риба в морска сол
За Никулден винаги приготвям печен толстолоп 6-8 кг във морска сол и пържен шаран като предварително съм ги мариновал 2-3 часа ето и рецептата
За марината
БЯЛО ВИНО
ЧЕСЪН 4 СКЕЛТКИ
ДАФИНОФ ЛИСТ 2-3 Л
ЯБЪЛКОВ ОЦЕТ 1 СЛ
МАГДАНОЗ
Шарана се изцежда и се пържи с царевично брашно 2 към 1 пшенично
толстолопа се ицежда и във корема се слага връзка копър и 2 бр лимони нарязани на шайби .Морската сол се разбърква със 4-5 бр яйца (1кг сол 1 яйце ) зависи от големината на рибата .Поставяме един слой сол на дъното на тавата рибата отгоре и я покриваме с останалата сол печем на загрята фурна 200гр за 50 мин За шоу на масата се сервира фламбирана като с два ножа се удря по солта докато се пукне кората след това се сервира те така
гарниран с пържени котешки езичета (филитирана кая)
а забравих предястието пушена скумрия със лук маслини копър настъргано варено яйце и чер пипер ама това е вече друга тема :609c1f728720fb
За марината
БЯЛО ВИНО
ЧЕСЪН 4 СКЕЛТКИ
ДАФИНОФ ЛИСТ 2-3 Л
ЯБЪЛКОВ ОЦЕТ 1 СЛ
МАГДАНОЗ
Шарана се изцежда и се пържи с царевично брашно 2 към 1 пшенично
толстолопа се ицежда и във корема се слага връзка копър и 2 бр лимони нарязани на шайби .Морската сол се разбърква със 4-5 бр яйца (1кг сол 1 яйце ) зависи от големината на рибата .Поставяме един слой сол на дъното на тавата рибата отгоре и я покриваме с останалата сол печем на загрята фурна 200гр за 50 мин За шоу на масата се сервира фламбирана като с два ножа се удря по солта докато се пукне кората след това се сервира те така
гарниран с пържени котешки езичета (филитирана кая)
а забравих предястието пушена скумрия със лук маслини копър настъргано варено яйце и чер пипер ама това е вече друга тема :609c1f728720fb
Последната промяна е направена от tiho_roev на Сря 31 Окт 2012 - 7:43; мнението е било променяно общо 1 път
tiho_roev- ...........................
- Регистриран на : 03.12.2010
Брой мнения : 763 Рожд.дaта : 06.04.1966
Години : 58
Re: Печена риба в морска сол.
Знам та де живейшtiho_roev написа:За Никулден винаги приготвям печен толстолоп 6-8 кг във морска сол и пържен шаран като предварително съм ги мариновал 2-3 часа
Мънцата- ...........................
- Регистриран на : 08.10.2009
Брой мнения : 12946 Рожд.дaта : 19.05.1971
Години : 53
Re: Печена риба в морска сол.
Мънцата написа:Знам та де живейшtiho_roev написа:За Никулден винаги приготвям печен толстолоп 6-8 кг във морска сол и пържен шаран като предварително съм ги мариновал 2-3 часа
:525707397c05bb Не мойш ма уплашиш :29e6bbd771c7f3
tiho_roev- ...........................
- Регистриран на : 03.12.2010
Брой мнения : 763 Рожд.дaта : 06.04.1966
Години : 58
Страница 1 от 1
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите
Пет 15 Ное 2024 - 20:06 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ ЗАРГАН В МОМЕНТА?
Съб 26 Окт 2024 - 20:36 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ КЕФАЛ, ПЛАТЕРИНА И ИЛАРИЯ В МОМЕНТА?
Вто 22 Окт 2024 - 19:41 by Димитър Маринчев
» За гъби
Нед 13 Окт 2024 - 16:48 by Димитър Маринчев
» С лодка в морето - 2024
Пет 11 Окт 2024 - 14:44 by Димитър Маринчев
» Около Бургас
Чет 3 Окт 2024 - 21:05 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ САФРИД В МОМЕНТА?
Пон 23 Сеп 2024 - 20:59 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ ХАМСИЯ В МОМЕНТА
Нед 11 Авг 2024 - 22:20 by Димитър Маринчев
» Light Rock Fishing
Нед 4 Авг 2024 - 23:36 by Димитър Маринчев
» Сезон 2024
Сря 31 Юли 2024 - 9:39 by boysa
» Зарибяване с пъстърва
Вто 21 Май 2024 - 14:05 by icokanev
» КЪДЕ КЪЛВЕ КАЯ В МОМЕНТА?
Съб 18 Май 2024 - 19:37 by Димитър Маринчев
» Форумът осиротя
Пет 17 Май 2024 - 10:56 by icokanev
» Риболов на лихнос пред Каваците и Дюни
Чет 29 Фев 2024 - 11:35 by Димитър Маринчев
» Сезон 2023
Сря 21 Фев 2024 - 16:40 by boysa