Черноморска Акула
+18
mitko_h_d
baralya
lip4o
vatus
петко стоянов
ПЛУВЧО
gogo26
Петър Василев
ivu
EU_BG_akademika
milen kordov
shekira
Моряка
Rimohit
rikitikitavi
Станислав
КИРО
Ribarina
22 posters
Страница 3 от 3
Страница 3 от 3 • 1, 2, 3
Re: Черноморска Акула
Какви ти харпунджии те сигурно се таркалят на кълбета при този сулган.Страшна работа
днес въобще не отидах на морето.Директно на реката.Ще оставя акулите да си починат малко.
А пък вечер въобще не мога да отида защото трябва да прибера детето от градина и ако мога да зготвя нещо ако не чакам жената да се прибере че глад мори добитъка като се мръкне
днес въобще не отидах на морето.Директно на реката.Ще оставя акулите да си починат малко.
А пък вечер въобще не мога да отида защото трябва да прибера детето от градина и ако мога да зготвя нещо ако не чакам жената да се прибере че глад мори добитъка като се мръкне
Ribarina- ...........................
Брой мнения : 1898 Рожд.дaта : 29.06.1982
Години : 42
Тоя пак ви засрами. :dancingHappy_i
Те туй е акула.
[You must be registered and logged in to see this image.]
Те туй е акула.
КИРО- мир на праха му
Брой мнения : 21389 Рожд.дaта : 17.12.1957
Години : 66
Кат го знам в кви морета врящи с всякъкви риби е братото,тас акулка сигурно е за стръв или поръчка за аквариум
????- Гост
Скоро няма да има време да ходя за акули,поне следващата седмица.Ама за другата събота съм там.
Темата почистена Моряка
Темата почистена Моряка
Я какво правят варналии хващат акули с голи ръце
ЕЙ ТУК
ЕЙ ТУК
baralya- ...........................
Брой мнения : 1075 Рожд.дaта : 14.11.1967
Години : 57
Тя по-скоро се е пообъркала от това променливо време и...Сега ще позира на никулденската трапеза.
ПЛУВЧО- ...........................
Брой мнения : 7388 Рожд.дaта : 01.12.1970
Години : 53
Сетих се, че имам едно старо инфо за нашите акули.
Значи преди няколко години се хващаха редовно бебета акулки по около килограм пред Черноморец. Дълбочина около12м, стръв скарида, на дъно с тъмно-жълт пясък. Става дума за няколко поредни години Юни месес.
Значи преди няколко години се хващаха редовно бебета акулки по около килограм пред Черноморец. Дълбочина около12м, стръв скарида, на дъно с тъмно-жълт пясък. Става дума за няколко поредни години Юни месес.
rikitikitavi- ...........................
Брой мнения : 2280 Рожд.дaта : 12.05.1975
Години : 49
Е,чак килограм нямаха ама се хващаха редовно наистина.
Отдавна не съм хващал " акула" на каяджийски такъм.
Отдавна не съм хващал " акула" на каяджийски такъм.
mitko_h_d- ...........................
Брой мнения : 347 Рожд.дaта : 04.02.1970
Години : 54
milen kordov написа:Аве колеги,за акули ли смятате да ходите или само разнищвате темата.Който е мераклия, в момент в който и каята не яде даже,може да се пробва малко по-навътре.Това е.Риба се взима.Да не говорим,че шаблалии бачкат цяла есен с по 200 куки на парагад,всеки ден правят елеме и взимат добри колочества.Който е в него тараф,може да потвърди.
Да така е прав е Милен за шаблалии фащат хората :217b315cad77fe
03.09.2011 30км фътре не е шега работа
Кирил Калчев- ...........................
Брой мнения : 1056 Рожд.дaта : 01.07.1978
Години : 46
Гледам темата е стара, но интересна и като чета за тези шабленски акули се сещам за един приятел, който беше влязъл , но за кратко в екипажа на Шабленските рибари . Това се случва отдавна може би около 95 год. След няколко успешни попадения на акула при плаване навътре в морето около ден с екипаж от 4-5 души ги хваща адска буря. 5 дни вообще не знаят къде са :d5b65c17bec10f . Станцията се повредила и нямат никъква връзка, а и бензина свършил. Истински корабокрушенци. Храната и тя свършила и са яли някъква суровooсолена стръв. Вода са пили с лимит на ден. Мокри и измъръзнали. Близките им незнаят живи ли са или удавени само палели свещи. :5ff67901e688fa . След петия ден морето утихва и се носят по течението. Едва на осмия-деветия ден виждат кораб руски до колкото помня и така се спасяват. Не е много по темата ама нека някой си вадят изводи, че риболов на акула навътре в Ч. море не е за туристи спинингисти. От брега може
Гост- Гост
Ха,ха -това виц ли е? Обикновено акулите са живородни - малките акулчета са напълно развити и няма хайвер от акула...EU_BG_akademika написа:...... Имаше около 40 кг хайвер, а той е черен. Идва един италиац да го купува и гледа, шофьора на нисата, си намазал един комат с два пръста хайвер и руча ли руча. Та казал на преводачката, абе колко изкарват тия хора, че закуската им е само по 100$ :........
xoxo- ...........................
Брой мнения : 116 Рожд.дaта : 01.07.1950
Години : 74
Не бе намазал сие комата с малки акулки ембриони
вакрил- мир на праха му
Брой мнения : 1986 Рожд.дaта : 06.09.1968
Години : 56
[quote="xoxo"]
Това съм го чувал ама за някакви рибари от Созопол дето мажели хайвер от моруна на филииEU_BG_akademika написа:...... Имаше около 40 кг хайвер, а той е черен. Идва един италиац да го купува и гледа, шофьора на нисата, си намазал един комат с два пръста хайвер и руча ли руча. Та казал на преводачката, абе колко изкарват тия хора, че закуската им е само по 100$ :........
Днес видях снимка от 01.01.2013. Рибар от лодка мятал за попчета и го е "взела" акула. Незнам колко кг. е но на снимката човекът я държеше с две ръце и беше хич да не е между 80 и 100 см. На око така, може би 8 и нагоре килограма.
Случило се е на Маслен Нос.
Случило се е на Маслен Нос.
Шморхи- ...........................
Брой мнения : 2885 Рожд.дaта : 11.10.1978
Години : 46
Много ми се иска да хвана нещо такова на въдицата,но едва ли.Единствената акула,която е умирала в ръцете ми беше около 50 см и толкова мършава,че и за супа не става.Естествено хваната на мрежа,някъде около местата,където хващахме чернокоп миналата година.От питане и подигравки знам че акулата по някое време от годината идва в по-плитки води.Да се размножава,или да яде не знам.Казаха ми преди време да пробвам на черен дроб
Може да извадя пак оборудването за груби изпълнения в студено време
Ribarina написа:От няколко,абе от доста години си мечтая да хвана Акула.До сега не успявам,но не се отчайвам.А днес направо ме забиха в земята.Сутринтта към 5 отивам аз да си пазаря и един хамалин ми показва снимка на метрова акула правена вчера на плажа на Крайморие :217b315cad77fe Казва ми че била на плитко до коленете и я изкарали с някаква мрежа.Направо ме заби.А още по голямо учудване беше като ми каза че това не е първата за тази година .
И сега по темата:
Мисля в петък да отида да пробвам.По мои сметки такава акула би се хванала на кука поне 7 нули,на стръв сафрид или кефал.За основно влакно смятам да използвам шаранджииско-хамелион 0.45 28 кг.Мисля да хвърлям близо до брега на едно пристанище до Бургас,където един познат е хващал случайна акулка на такъм за попче.Ще използвам директен монтаж на куката към влакното както при шаранджииските такъми с подвижна тежест.Наострих си канджата.
Миналата година горе долу по това време ме излъгаха да търся акула на черен дроб.Без успех.Тази смятам да изпробвам нещо ново и съм отворен за вашите предложения.
Кажете нещо да се зарадвам и аз моля
Може да извадя пак оборудването за груби изпълнения в студено време
Не е черноморска,но с промяната на климата...Знае ли човек..
"Американски рибари хванаха до бреговете на Калифорния акула с огромни размери. Вероятно, това е най-големия морски хищник, който някога се е закачал на кукичката. Чудовището, както бе кръстено от местните журналисти, е хванато до плажа Хънтингтън на около 25 километра от брега. Дължината на кошмарът на моретата е над 3.3 метра, тежи почти 590 килограма. В момента рибарите чакат резултатите
от контролното
премерване на теглото и потвърждаване на техния рекорд. Джейсън Джонсън разказа за KTLA5, че изваждането на хищника от водата отнело над два часа. „Това е невероятно! Тя със сигурност е машина за убийства. Едно погрешно движение и можех да падна от лодката, и да се запътя към дъното на океана“, разказва Дейсън.
Хванатата акула мако принадлежи към един от най-опасните видове акули. Тя обитава умерените и тропическите води и е обект на промишлен риболов."
Днес в Хамериканско утре и у нас... :5ff67901e688fa
И още едно клипче.
"Американски рибари хванаха до бреговете на Калифорния акула с огромни размери. Вероятно, това е най-големия морски хищник, който някога се е закачал на кукичката. Чудовището, както бе кръстено от местните журналисти, е хванато до плажа Хънтингтън на около 25 километра от брега. Дължината на кошмарът на моретата е над 3.3 метра, тежи почти 590 килограма. В момента рибарите чакат резултатите
от контролното
премерване на теглото и потвърждаване на техния рекорд. Джейсън Джонсън разказа за KTLA5, че изваждането на хищника от водата отнело над два часа. „Това е невероятно! Тя със сигурност е машина за убийства. Едно погрешно движение и можех да падна от лодката, и да се запътя към дъното на океана“, разказва Дейсън.
Хванатата акула мако принадлежи към един от най-опасните видове акули. Тя обитава умерените и тропическите води и е обект на промишлен риболов."
Днес в Хамериканско утре и у нас... :5ff67901e688fa
И още едно клипче.
ПЛУВЧО- ...........................
Брой мнения : 7388 Рожд.дaта : 01.12.1970
Години : 53
Страница 3 от 3 • 1, 2, 3
Страница 3 от 3
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите
Пет 15 Ное 2024 - 20:06 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ ЗАРГАН В МОМЕНТА?
Съб 26 Окт 2024 - 20:36 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ КЕФАЛ, ПЛАТЕРИНА И ИЛАРИЯ В МОМЕНТА?
Вто 22 Окт 2024 - 19:41 by Димитър Маринчев
» За гъби
Нед 13 Окт 2024 - 16:48 by Димитър Маринчев
» С лодка в морето - 2024
Пет 11 Окт 2024 - 14:44 by Димитър Маринчев
» Около Бургас
Чет 3 Окт 2024 - 21:05 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ САФРИД В МОМЕНТА?
Пон 23 Сеп 2024 - 20:59 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ ХАМСИЯ В МОМЕНТА
Нед 11 Авг 2024 - 22:20 by Димитър Маринчев
» Light Rock Fishing