РИБОЛОВ ОТ ЛОДКА
+10
max
cerberus
тони котев
DOCTORABukarNo1
Петър Василев
Тедо
ПЛУВЧО
Дели
baralya
sava14
14 posters
Страница 3 от 5
Страница 3 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Re: РИБОЛОВ ОТ ЛОДКА
Тано ,само това днес 10- Баласчета,1-скорпинче ,1 Букакао и 5 Ханоса:5f3aea9b1ac151 не ни остави времето ,,много ревма и отгоре на това и вятър задуха.Успях да направя 4-риксес и бегом,че бяхме на 6 мили на вътре
[You must be registered and logged in to see this image.]
една скорпина
гледай Ханос :217b315cad77fe голям ааааааа
една скорпина
гледай Ханос :217b315cad77fe голям ааааааа
аиде пак изцапа скарата и малко хорта -влита за салата
tano- ...........................
Брой мнения : 1674 Рожд.дaта : 21.03.1970
Години : 54
може и едно пломари малкичко де,пък тоз ханос става за пълнен на фурна!Много дебел бре ! БРАВО!
Може ли да ми разясните как стой въпроса с лодките в сладководните водоеми.
Разговарях с местни покрай язовира в който искам да ловя с лодка и казаха, че трябва разрешително, но не каза откъде и колко пара. В язовира си влизат гърци с лодки макар и рядко. Нашенци редовно си влизат с лодки, но на гребла, никой нищо не им казва. Но на мен ми трябва с мотор
Имам международно капитанско, като лодка ще им замъкна каквото е угодно за да е най-лека процедурата.
Към общината ли да се обърна или към кой, доста далече от морето е язовира, доколкото това е възможно в Гърция.
Разговарях с местни покрай язовира в който искам да ловя с лодка и казаха, че трябва разрешително, но не каза откъде и колко пара. В язовира си влизат гърци с лодки макар и рядко. Нашенци редовно си влизат с лодки, но на гребла, никой нищо не им казва. Но на мен ми трябва с мотор
Имам международно капитанско, като лодка ще им замъкна каквото е угодно за да е най-лека процедурата.
Към общината ли да се обърна или към кой, доста далече от морето е язовира, доколкото това е възможно в Гърция.
????- Гост
По закон в сладководните водоеми и реките имат право на риболов от лодка само тези ,които се занимават с промишлен риболов.За нас любителите е забранено.Мотели и хотели ,които са по водоемите мисля,че имат някакви разрешителни ,но само за разходки .
Благодаря за разяснението.
Ще проверя може ли да ми издадът за промишлен риболов разрешително, не вярвам да навия някой местен да буха по водата цяла нощ за 2-3 сомчета
Най-вероятно ще си остане неловен с въдици сома там.
На язовира до Козани ловят и гърци и чужденци от лодка. Дали е възможно там да е по-различен статута(разпоредби за околията) или навсякъде е еднакъв закона
Ще проверя може ли да ми издадът за промишлен риболов разрешително, не вярвам да навия някой местен да буха по водата цяла нощ за 2-3 сомчета
Най-вероятно ще си остане неловен с въдици сома там.
На язовира до Козани ловят и гърци и чужденци от лодка. Дали е възможно там да е по-различен статута(разпоредби за околията) или навсякъде е еднакъв закона
????- Гост
за промишлен риболов просто забрави!!!!!!!!!!!!!!! от години търся начин но за нас все още е забранено освен ако си наработа на риболовен кораб и важи само за него.Това се отнася за морския риболов !
Вече може Таноtano написа:за промишлен риболов просто забрави! от години търся начин но за нас все още е забранено освен ако си на работа на риболовен кораб и важи само за него.Това се отнася за морския риболов !
От миналата година е разрешено и за нас.
Обаче ,за такива като нас ,,,дето живеем в Гърция и имат даначни декларации от години назад.
Всяка околия си допълва закона с местни разпоредби,но да промени закон не съм чувал.Ivak написа:. Дали е възможно там да е по-различен статута(разпоредби за околията) или навсякъде е еднакъв закона
Ще се поровя из нета да ти изкарам точно закона
Петьо аз съм питал за епагелматики адиа скоро/професионално разрешително/ с връзки и ми казаха че не става а и те маи ще ги премахнат .Може и да си изкараш лично професионално разрешително което важи за 2 години но с него немога да ходя с моита лодка за риба .Закон 1361/83 и 2332/1995 тази адиа важи да работя като рибар .За лодката е друга работа ,там трябва да си регистриран като земеделец ,или да си купиш едно за 7-8000 Евра само разрешителното но не мисля че са ни необходими
Фащаш ли бас ма ти сам го каза;tano написа:Петьо аз съм питал за епагелматики адиа скоро/професионално разрешително/ с връзки и ми казаха че не става а и те маи ще ги премахнат .Може и да си изкараш лично професионално разрешително което важи за 2 години но с него немога да ходя с моита лодка за риба .Закон 1361/83 и 2332/1995 тази адиа важи да работя като рибар .За лодката е друга работа ,там трябва да си регистриран като земеделец ,или да си купиш едно за 7-8000 Евра само разрешителното но не мисля че са ни необходими
Купуваш един стар каик с адията и си готов епагелматиас псарас.Само,че е много скъпо,,не е 8,000 ами доста повече,защото 10-тина ще ти искат само за адията и колко още за каик а за да си профес.рибар задължително трябва да имаш земеделска застраховка ,защото рибарате ги водят земеделци,,рибарски клон нема,,и те са в ипоргио ''агротикис анаптиксис''За лодката е друга работа ,там трябва да си регистриран като земеделец ,или да си купиш едно за 7-8000 Евра само разрешителното но не мисля че са ни необходими
абе гръцка му работа то и те немогат да си преведат законите от гръцки на гръцки да не говорим за нас
Сега като препрочитам темата и се сещам, че и на мен един тлъст полицай от Костгарда точно в Неа Муданя ми казаха "Но-но!" и ми махаше с ръка все едно гини някоя муха от корема си Това преди 2 години...
Препрочетох темата и в четвъртък тръгвам на преговори в Аспровалта.Баджанака купи апартамент там и сега е редно да регистрира и една/мойта/ лодка,все пак е на брега на морето.Преди месец успях да го убедя да си купи 2 въдици,сега ще го убеждавам,че в морето навътре са рибите..... Ако някой има инфо за Ставрос нека драсне 2 реда.В понеделник ще дам отчет за резултата.Успех на всички през уикенда. : : :1db1cce6422ce9Петър Василев написа:Aaaaaaaaa,виж какво,,,ако купиш имот работата е съвсем друга.Няма да имаш никакъв проблем с узаконяването на лодката и въобще с рибарлъка.Правиш си лодката с гр.регистрация и си джиткаш където искаш.Тогава ще имаш и даначен номер и всичко необходимо за да регистрираш лодката
тони котев- ...........................
Брой мнения : 827 Рожд.дaта : 21.08.1966
Години : 58
тони котев написа: Препрочетох темата и в четвъртък тръгвам на преговори в Аспровалта.Баджанака купи апартамент там и сега е редно да регистрира и една/мойта/ лодка,все пак е на брега на морето.Преди месец успях да го убедя да си купи 2 въдици,сега ще го убеждавам,че в морето навътре са рибите..... Ако някой има инфо за Ставрос нека драсне 2 реда.В понеделник ще дам отчет за резултата.Успех на всички през уикенда. : : :1db1cce6422ce9
Ако имате проблеми с гръцкия и оформянето на документите по офисите ми звънни на мобифона ще ти го драсна на лични :d5116e0ebf2fc8
Здравей Петър,
ако не е много нахално искам един съвет от теб.
Реших да си регистрирам лодката в Гърция, за да мога да риболовствам законно.
Подготвил съм си доста документи, преведени на гръцки, разбира се.
Имам намерение да атакувам лименархиото в Неа Мармарис, Ситония.
Можеш ли да споделиш какви документи ми трябват?
Или по-скоро аз ще ти напиша какви имам и ако можеш да ме консултираш дали са достатъчни.
Лодката ми е с българска регистрация.
1. SAFETY NAVIGATION CERTIFICATE за оборудване и технически преглед
2. ACT OF NATIONALITY акт за националност
3. INSPECTION REPORT FOR THE ENGINE удостоверение за конските сили на двигателя
4. DELETION CERTIFICATE отписване от българския регистър
5. АФМ
Ще ти бъда благодарен ако ми кажеш трябва ли още нещо?
Ще почивам в Гърция за около 2 седмици от 28 август и се надявам дотогава да събера всички необходими документи.
Предварително благодаря
Сава
ако не е много нахално искам един съвет от теб.
Реших да си регистрирам лодката в Гърция, за да мога да риболовствам законно.
Подготвил съм си доста документи, преведени на гръцки, разбира се.
Имам намерение да атакувам лименархиото в Неа Мармарис, Ситония.
Можеш ли да споделиш какви документи ми трябват?
Или по-скоро аз ще ти напиша какви имам и ако можеш да ме консултираш дали са достатъчни.
Лодката ми е с българска регистрация.
1. SAFETY NAVIGATION CERTIFICATE за оборудване и технически преглед
2. ACT OF NATIONALITY акт за националност
3. INSPECTION REPORT FOR THE ENGINE удостоверение за конските сили на двигателя
4. DELETION CERTIFICATE отписване от българския регистър
5. АФМ
Ще ти бъда благодарен ако ми кажеш трябва ли още нещо?
Ще почивам в Гърция за около 2 седмици от 28 август и се надявам дотогава да събера всички необходими документи.
Предварително благодаря
Сава
sava14- ...........................
Брой мнения : 118 Рожд.дaта : 01.01.1965
Години : 59
Сава и аз ще съм в Гърция - Кавала, Халкидики по същото време. Дай телефон за свръзка, може да пориболовстваме заедно - ако желаеш разбира се. :1db1cce6422ce9
DOCTORABukarNo1- ...........................
Брой мнения : 445 Рожд.дaта : 23.12.1961
Години : 62
Прочети първо тук [You must be registered and logged in to see this link.]sava14 написа:Здравей Петър,
Лодката трябва да я регистрира някой гръцки гражданин и то на негово име.Трябва да има и удостоверение от къде е закупена и лодката и двигателя.
Не съм сигурен дали ще можеш ти да я регистрираш на твое име и то да стане рибарска.
Имам един приятел ,който работи в лименархио и ако успея да го видя преди 28 ще го питам дали няма някакво прозорче за такава регистрация
:609c1f728720fb
Май всички ще сме по едно и също време и общо взето близо един до друг. Може да се заформим голяма дружинка към края на август? :1db1cce6422ce9
Май всички ще сме по едно и също време и общо взето близо един до друг. Може да се заформим голяма дружинка към края на август? :1db1cce6422ce9
own- ...........................
Брой мнения : 66 Рожд.дaта : 13.02.1979
Години : 45
ТежкО и горко на рибоците
own- ...........................
Брой мнения : 66 Рожд.дaта : 13.02.1979
Години : 45
Благодаря за отговора.
Въпреки, че много не ме устройва.
Наистина ли не мога да регистрирам гръцка лодка на мое име?
Звучи ми наистина странно.
Защо да може да си купиш имот, а да не може лодка?
Нали за това е АФМ-то?
Да можеш да си плащаш таксите и данъци в Гърция.
Както и да е.
Знам, че не ги мислиш ти византийските закони.
Много ти благодаря за усилията, които правиш да ми помогнеш с информация.
Надявам се да успея да ти се реванширам.
Нали за това е АФМ-то?
Както и да е.
да взема и аз да дойда, така и така се е видяло, че ше берат ядове гръцките рибиown написа:ТежкО и горко на рибоците
pachosz- ...........................
Брой мнения : 306 Рожд.дaта : 01.05.1968
Години : 56
за да искараш АФМ трябва да имаш постоянен адрес и ДАНЪЧНА ДЕКЛАРАЦИЯ и може да си регистрираш лодката така е в ЕС и в БГ грък същото трябва да направи :609c1f728720fbsava14 написа:Благодаря за отговора.
Нали за това е АФМ-то?
Както и да е.
Точно това искам да кажа и аз.
Аз имам АФМ от 3 години.
Това не е ли достатъчно да си регистрирам лодката?
Освен всички други бумаги, разбира се.
Аз имам АФМ от 3 години.
че как го изкара без даначна декларацияsava14 написа:Точно това искам да кажа и аз.
Аз имам АФМ от 3 години.
Няма значение,,,,пратих мейл на моя човек,защото са го преместили в друго лименархио,друг град и чакам отговор :b23b8673c6466f вярвам,че най-късно до утре ще ми отговори
Страница 3 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Страница 3 от 5
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите
Пет 15 Ное 2024 - 20:06 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ ЗАРГАН В МОМЕНТА?
Съб 26 Окт 2024 - 20:36 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ КЕФАЛ, ПЛАТЕРИНА И ИЛАРИЯ В МОМЕНТА?
Вто 22 Окт 2024 - 19:41 by Димитър Маринчев
» За гъби
Нед 13 Окт 2024 - 16:48 by Димитър Маринчев
» С лодка в морето - 2024
Пет 11 Окт 2024 - 14:44 by Димитър Маринчев
» Около Бургас
Чет 3 Окт 2024 - 21:05 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ САФРИД В МОМЕНТА?
Пон 23 Сеп 2024 - 20:59 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ ХАМСИЯ В МОМЕНТА
Нед 11 Авг 2024 - 22:20 by Димитър Маринчев
» Light Rock Fishing