Проблем със собственоста на автомобил.
+9
EU_BG_akademika
Любак
Кико
Ресьора
КИРО
chapara
nerva
valmet
Моряка
13 posters
Страница 1 от 2
Страница 1 от 2 • 1, 2
Проблем със собственоста на автомобил.
Имаме проблем с един автомобил,аз ще обясня,как сглупих,пък вие ако имате идеи и знаете начина за оправянето му,споделяйте.
Мина повече от година(сигурно към 2)откакто един от Добрич купи едно Марути Сузуки от мен.Води се на името на жената(все още).Колата имаше проблем със стартера и се разбрахме,като я стегне да я прехвърлим тогава,че срока за Кат и Данъчното е малък.Направихме договорче на крак между себе си и му предоставих всички документи без големия талон.След извесно време и много телефони реши да я прехвърляме,за целта да не се разкарваме до Добрич(груба грешка)му направихме пълномощно да я продава,включително на себе си.И с Големия талон пълномощното отпътува за Добрич по познат.След още много телефони(той спря и да вдига де)колата пак не бе прехвърлена.По едно време дойдоха в къщи едни клиенти за автомобила ,които имали намерение да го купуват(от съвсем друг човек,тоест циганин)и искаха да проверят дали е на жена ми и дали е съгласна да подпише.Както и да е сигурно са се отказали.Успяхме пак да звъннем на първия взел колата ,той ни убеждаваше,че не я е продавал.Заплашвахме,че ще я обявим за открадната(незнам какво ще последва),но резултатът бе само обещания.Ако му звънна сега пак се почва едно и също и след 2-3 телефона спира да вдига.
Че ако знае някой някаква процедура,която може да оправи глупоста ми да казва
Забравих да спомена,че договорът,който направихме с него,децата го потурчиха и разполагам с телефоните на него и мангала и знам къде работи.
Мина повече от година(сигурно към 2)откакто един от Добрич купи едно Марути Сузуки от мен.Води се на името на жената(все още).Колата имаше проблем със стартера и се разбрахме,като я стегне да я прехвърлим тогава,че срока за Кат и Данъчното е малък.Направихме договорче на крак между себе си и му предоставих всички документи без големия талон.След извесно време и много телефони реши да я прехвърляме,за целта да не се разкарваме до Добрич(груба грешка)му направихме пълномощно да я продава,включително на себе си.И с Големия талон пълномощното отпътува за Добрич по познат.След още много телефони(той спря и да вдига де)колата пак не бе прехвърлена.По едно време дойдоха в къщи едни клиенти за автомобила ,които имали намерение да го купуват(от съвсем друг човек,тоест циганин)и искаха да проверят дали е на жена ми и дали е съгласна да подпише.Както и да е сигурно са се отказали.Успяхме пак да звъннем на първия взел колата ,той ни убеждаваше,че не я е продавал.Заплашвахме,че ще я обявим за открадната(незнам какво ще последва),но резултатът бе само обещания.Ако му звънна сега пак се почва едно и също и след 2-3 телефона спира да вдига.
Че ако знае някой някаква процедура,която може да оправи глупоста ми да казва
Забравих да спомена,че договорът,който направихме с него,децата го потурчиха и разполагам с телефоните на него и мангала и знам къде работи.
Моряка- глоб.модератор
Брой мнения : 8116 Рожд.дaта : 30.12.1967
Години : 56
Re: Проблем със собственоста на автомобил.
Адаш,значи имам един познат,който плати колата и след време,понеже не бе прехвърлена на негово име,собственика закъсал за пари,подал жалба и си я взел обратно.
Та ако автомобила е все още на името на жена ти има шанс с жалба,но най-добре прежали 20 лв и се допитай до адвокат,щото после става страшно.
Успех!
Та ако автомобила е все още на името на жена ти има шанс с жалба,но най-добре прежали 20 лв и се допитай до адвокат,щото после става страшно.
Успех!
valmet- ...........................
Брой мнения : 443 Рожд.дaта : 07.02.1977
Години : 47
Направили сме доброволно съчинен договор за покупко продажба в 2 екземпляра,и той може да си пази неговия.Пък и при положение че я е продал на циганина,после да ми се мъкнат една сюрия мангали и да ми създават проблеми -не. Аз ти прочетох темата за твоя проблем,но не открих решение за моя.
Моряка- глоб.модератор
Не,не Адашче!Моята тема е в съвсем друг аспект.
Преди няколко години когато си взимах моята таратайка,за да не плащам мито я вкарах на инвалид.Та момчето което ми я вкара от чужбина,ме посъветва освен пълномощното,да си направя с инвалида допълнителен договор,в който е описан автомобила и ако инвалида или наследниците имат претенции за него да ми броят една солидна сума и да го взимат.И все още не съм я прехвърлил на мое име.
Та в твоя случай си мисля,че след като колата не е прехвърлена и никъде не е упомената сума,с една жалба в Милицията,че не ти е платил,ще се реши проблема.Във всеки договор трябва да има какво предлагаш,какво ти предлагат и дали и двете страни са доволни от същия!Що се отнася до третите лица(Мангасарян),то винаги можеш да кажеш че колата е открадната и да нямат претенции,щото ще се разправят с чичко Милиционер.
Преди няколко години когато си взимах моята таратайка,за да не плащам мито я вкарах на инвалид.Та момчето което ми я вкара от чужбина,ме посъветва освен пълномощното,да си направя с инвалида допълнителен договор,в който е описан автомобила и ако инвалида или наследниците имат претенции за него да ми броят една солидна сума и да го взимат.И все още не съм я прехвърлил на мое име.
Та в твоя случай си мисля,че след като колата не е прехвърлена и никъде не е упомената сума,с една жалба в Милицията,че не ти е платил,ще се реши проблема.Във всеки договор трябва да има какво предлагаш,какво ти предлагат и дали и двете страни са доволни от същия!Що се отнася до третите лица(Мангасарян),то винаги можеш да кажеш че колата е открадната и да нямат претенции,щото ще се разправят с чичко Милиционер.
valmet- ...........................
Брой мнения : 443 Рожд.дaта : 07.02.1977
Години : 47
Ако единия от контролните номера липсва( изчезне ) ще трябва да потърсят собственика за смяна на номера,та ако имаш опцията обади се на приятел, деистваи.Другият вариянт са ченгетата.
nerva- ...........................
Брой мнения : 95 Рожд.дaта : 09.04.1962
Години : 62
Сумата е упомената в договорчето,за,което писах,и е платена цялата,а за номера да се звеме единия контролен номер,може и да стане,но,като не знам къде домува колата,а и дали не е отишла на скрап.
Моряка- глоб.модератор
Няма договор,недоговор,отиваш в районното и я обявяваш за открадната.Оня дет я кара ше му се гали майката като я намерят.Ако представи договора,кажи че насила са дошли да те накарат да подпишеш,къф бой ша гризнат па за тва.А кат види той ДЕБЕЛИЯ ша се моли на ченгетата да му я прехвърлиш.Ако мине известно време и не я открият с протокола от Полицията я отписваш от ЕГН-то на жена си.
chapara- ...........................
Брой мнения : 14312 Рожд.дaта : 04.02.1960
Години : 64
chapara написа:Няма договор,недоговор,отиваш в районното и я обявяваш за открадната.Оня дет я кара ше му се гали майката като я намерят.Ако представи договора,кажи че насила са дошли да те накарат да подпишеш,къф бой ша гризнат па за тва.А кат види той ДЕБЕЛИЯ ша се моли на ченгетата да му я прехвърлиш.Ако мине известно време и не я открият с протокола от Полицията я отписваш от ЕГН-то на жена си.
Не беше сам има и свидетел,при подписването на фърчащите листи,заплашвах го де,че ще я обявя за открадната,ама пак се почваше една,моля те изчакай малко,само до края на месеца,ама отрязах си крака,на легло съм и така
Моряка- глоб.модератор
Обяви я бре човек,аман от селски хитреци.Докат такива кат теб ги ШИБАТ прес гащите ша върви схемата.Още нещо ти не знаеш ,че на жена ти вървят всички данъци по МПС-то,и то по ЕГН,иди в общината,да видиш. ,пътен,МЪТЕН и сичко0 останало Барабар с лихвите
Е много ми е ясно,аз плащам ,нали затова е темата :21fe7b94c4e424chapara написа:Още нещо ти не знаеш ,че на жена ти вървят всички данъци по МПС-то,и то по ЕГН,иди в общината,да видиш. ,пътен,МЪТЕН и сичко0 останало Барабар с лихвите
Моряка- глоб.модератор
Аз ли да я обява за счезнала,или сам са оправиш ?
Какво му мислиш за договори,свидетели и тем подобни глупости.
Де ти е нотариалната заверка?
Както сам каза - има си срокове.
Нищо не могат да ти направят,най-много още един път да ти я платят.
Ама утре мога да ти дам по-конкретни обяснения.
Младен днес беше у дома,ама не бях влизал в нета,че не ти знаех проблемчето.
Какво му мислиш за договори,свидетели и тем подобни глупости.
Де ти е нотариалната заверка?
Както сам каза - има си срокове.
Нищо не могат да ти направят,най-много още един път да ти я платят.
КИРО- мир на праха му
Брой мнения : 21389 Рожд.дaта : 17.12.1957
Години : 66
Бе не знам,те закончетата там са важни да не стане искам да изпиша вежди,пък си избодах очитеКИРО написа:
Моряка- глоб.модератор
Ванко пускай я за издирване братле без да ти пука,поне аз бих постъпил така.Обади мо се на тоз хубусник дето разиграва и му кажи че ако в 3 дневен срок не дойде да прехвърлите колата я пускаш за издирване,нека той да мисли кво да прави ,след като изтекът 3то дена отивате с жена ти и като пич си пускаш една жалбичка и си решаваш проблемите.
Ресьора- ...........................
Брой мнения : 4608 Рожд.дaта : 09.05.1982
Години : 42
Моряка написа:
Не беше сам има и свидетел,при подписването на фърчащите листи,заплашвах го де,че ще я обявя за открадната,ама пак се почваше една,моля те изчакай малко,само до края на месеца,ама отрязах си крака,на легло съм и така
Ванка ти не помниш ли чи и аз ти бях свидетел на подписването на договора бре
To за да важат свидетелите требе да има опоменати данни на въпросните свидетели тъй че не се ядосвай повече ми си пусни една жалба.
Ресьора- ...........................
Брой мнения : 4608 Рожд.дaта : 09.05.1982
Години : 42
Ванка като се замисля и аз бях там , така че ако ти трябват свидетели
пиши ме , пък ако трябва някой да го пак се обади :609c1f728720fb
Кико- ...........................
Брой мнения : 1658 Рожд.дaта : 01.07.1973
Години : 51
Малей ,ако вземеш и Мънцата, тежката артилерия в действие. Милна му е майка.Кико написа:Ванка като се замисля и аз бях там , така че ако ти трябват свидетели
Любак- глоб.модератор
Брой мнения : 11761 Рожд.дaта : 19.07.1953
Години : 71
Ще изчакам няколко дена,да получа повече информация,за законите и ще видим.
Моряка- глоб.модератор
Можеш да обявиш номерата за откраднати, и с бележката от полицията отиваш и бракуваш. Па той да я кара колкото иска.
EU_BG_akademika- ...........................
Брой мнения : 9351 Рожд.дaта : 21.08.1963
Години : 61
Де факто Чечо прие всичко на сърце и се разходи да намери господина,резултатът бе впечатляваш 3-4 обаждания с обещания,утре да ме търси и да оправи работата.Утре очаквам обаждане и добро развитие.
Моряка- глоб.модератор
А бре моряче, що стана с проблема..............Давахме акъл па нищо не казваш...... :5f3aea9b1ac151 :21fe7b94c4e424
EU_BG_akademika- ...........................
Брой мнения : 9351 Рожд.дaта : 21.08.1963
Години : 61
гледам-добре се развиват нещата,само все си мисля,че можеше да му я прехвьрлиш(ако му имаш данните) и без той да присьства ;)
5кила- ...........................
Брой мнения : 904 Рожд.дaта : 29.07.1971
Години : 53
Е работата се нареди :dancingHappy_i Благодарение на Чечо от Добрич талоните и номерата на автомобила са при мен.Днес се срещнахме с Чечо да ги взема,но набързо(надявам се следващата среща да е за по-дълго )Е това е приятелството Чечи почерпката е ясна,задължен съм ти приятелю
Моряка- глоб.модератор
чечо- ...........................
Брой мнения : 1466 Рожд.дaта : 13.11.1971
Години : 53
Страница 1 от 2 • 1, 2
Страница 1 от 2
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите
Пет 15 Ное 2024 - 20:06 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ ЗАРГАН В МОМЕНТА?
Съб 26 Окт 2024 - 20:36 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ КЕФАЛ, ПЛАТЕРИНА И ИЛАРИЯ В МОМЕНТА?
Вто 22 Окт 2024 - 19:41 by Димитър Маринчев
» За гъби
Нед 13 Окт 2024 - 16:48 by Димитър Маринчев
» С лодка в морето - 2024
Пет 11 Окт 2024 - 14:44 by Димитър Маринчев
» Около Бургас
Чет 3 Окт 2024 - 21:05 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ САФРИД В МОМЕНТА?
Пон 23 Сеп 2024 - 20:59 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ ХАМСИЯ В МОМЕНТА
Нед 11 Авг 2024 - 22:20 by Димитър Маринчев
» Light Rock Fishing