GO FISHING BG.ForumsClub
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Проблем със собственоста на автомобил.

+9
EU_BG_akademika
Любак
Кико
Ресьора
КИРО
chapara
nerva
valmet
Моряка
13 posters

Страница 1 от 2 1, 2  Next

Go down

Проблем със собственоста на автомобил. Empty Проблем със собственоста на автомобил.

Писане  Моряка Чет 6 Май 2010 - 15:02

Имаме проблем с един автомобил,аз ще обясня,как сглупих,пък вие ако имате идеи и знаете начина за оправянето му,споделяйте.
Мина повече от година(сигурно към 2)откакто един от Добрич купи едно Марути Сузуки от мен.Води се на името на жената(все още).Колата имаше проблем със стартера и се разбрахме,като я стегне да я прехвърлим тогава,че срока за Кат и Данъчното е малък.Направихме договорче на крак между себе си и му предоставих всички документи без големия талон.След извесно време и много телефони реши да я прехвърляме,за целта да не се разкарваме до Добрич(груба грешка)му направихме пълномощно да я продава,включително на себе си.И с Големия талон пълномощното отпътува за Добрич по познат.След още много телефони(той спря и да вдига де)колата пак не бе прехвърлена.По едно време дойдоха в къщи едни клиенти за автомобила ,които имали намерение да го купуват(от съвсем друг човек,тоест циганин)и искаха да проверят дали е на жена ми и дали е съгласна да подпише.Както и да е сигурно са се отказали.Успяхме пак да звъннем на първия взел колата ,той ни убеждаваше,че не я е продавал.Заплашвахме,че ще я обявим за открадната(незнам какво ще последва),но резултатът бе само обещания.Ако му звънна сега пак се почва едно и също и след 2-3 телефона спира да вдига.
Че ако знае някой някаква процедура,която може да оправи глупоста ми да казва 231589

Забравих да спомена,че договорът,който направихме с него,децата го потурчиха и разполагам с телефоните на него и мангала и знам къде работи.
Моряка
Моряка
глоб.модератор
глоб.модератор

Брой мнения : 8116 Рожд.дaта : 30.12.1967
Години : 56

Върнете се в началото Go down

Проблем със собственоста на автомобил. Empty Re: Проблем със собственоста на автомобил.

Писане  valmet Чет 6 Май 2010 - 15:55

Адаш,значи имам един познат,който плати колата и след време,понеже не бе прехвърлена на негово име,собственика закъсал за пари,подал жалба и си я взел обратно.
Та ако автомобила е все още на името на жена ти има шанс с жалба,но най-добре прежали 20 лв и се допитай до адвокат,щото после става страшно.
Успех!
valmet
valmet
...........................

Брой мнения : 443 Рожд.дaта : 07.02.1977
Години : 47

Проблем със собственоста на автомобил. Empty Re: Проблем със собственоста на автомобил.

Писане  Моряка Чет 6 Май 2010 - 16:13

Направили сме доброволно съчинен договор за покупко продажба в 2 екземпляра,и той може да си пази неговия.Пък и при положение че я е продал на циганина,после да ми се мъкнат една сюрия мангали и да ми създават проблеми -не. problems Аз ти прочетох темата за твоя проблем,но не открих решение за моя.
Моряка
Моряка
глоб.модератор
глоб.модератор

Писане  valmet Чет 6 Май 2010 - 17:16

Не,не Адашче!Моята тема е в съвсем друг аспект.
Преди няколко години когато си взимах моята таратайка,за да не плащам мито я вкарах на инвалид.Та момчето което ми я вкара от чужбина,ме посъветва освен пълномощното,да си направя с инвалида допълнителен договор,в който е описан автомобила и ако инвалида или наследниците имат претенции за него да ми броят една солидна сума и да го взимат.И все още не съм я прехвърлил на мое име.
Та в твоя случай си мисля,че след като колата не е прехвърлена и никъде не е упомената сума,с една жалба в Милицията,че не ти е платил,ще се реши проблема.Във всеки договор трябва да има какво предлагаш,какво ти предлагат и дали и двете страни са доволни от същия!Що се отнася до третите лица(Мангасарян),то винаги можеш да кажеш че колата е открадната и да нямат претенции,щото ще се разправят с чичко Милиционер.
valmet
valmet

Брой мнения : 443 Рожд.дaта : 07.02.1977
Години : 47

Писане  nerva Чет 6 Май 2010 - 17:51

Ако единия от контролните номера липсва( изчезне ) ще трябва да потърсят собственика за смяна на номера,та ако имаш опцията обади се на приятел, деистваи.Другият вариянт са ченгетата.
nerva
nerva

Брой мнения : 95 Рожд.дaта : 09.04.1962
Години : 62

Писане  Моряка Чет 6 Май 2010 - 19:04

Сумата е упомената в договорчето,за,което писах,и е платена цялата,а за номера да се звеме единия контролен номер,може и да стане,но,като не знам къде домува колата,а и дали не е отишла на скрап.
Моряка
Моряка
глоб.модератор
глоб.модератор

Писане  chapara Чет 6 Май 2010 - 19:26

Няма договор,недоговор,отиваш в районното и я обявяваш за открадната.Оня дет я кара ше му се гали майката като я намерят.Ако представи договора,кажи че насила са дошли да те накарат да подпишеш,къф бой ша гризнат па за тва.А кат види той ДЕБЕЛИЯ ша се моли на ченгетата да му я прехвърлиш.Ако мине известно време и не я открият с протокола от Полицията я отписваш от ЕГН-то на жена си.
chapara
chapara

Брой мнения : 14312 Рожд.дaта : 04.02.1960
Години : 64

Писане  Моряка Чет 6 Май 2010 - 20:45

chapara написа:Няма договор,недоговор,отиваш в районното и я обявяваш за открадната.Оня дет я кара ше му се гали майката като я намерят.Ако представи договора,кажи че насила са дошли да те накарат да подпишеш,къф бой ша гризнат па за тва.А кат види той ДЕБЕЛИЯ ша се моли на ченгетата да му я прехвърлиш.Ако мине известно време и не я открият с протокола от Полицията я отписваш от ЕГН-то на жена си.

Не беше сам има и свидетел,при подписването на фърчащите листи,заплашвах го де,че ще я обявя за открадната,ама пак се почваше една,моля те изчакай малко,само до края на месеца,ама отрязах си крака,на легло съм и така
Моряка
Моряка
глоб.модератор
глоб.модератор

Писане  chapara Чет 6 Май 2010 - 22:43

Обяви я бре човек,аман от селски хитреци.Докат такива кат теб ги ШИБАТ прес гащите ша върви схемата.Още нещо ти не знаеш ,че на жена ти вървят всички данъци по МПС-то,и то по ЕГН,иди в общината,да видиш. шама ,пътен,МЪТЕН и сичко0 останало нож Барабар с лихвите ся щи кажа
chapara
chapara

Писане  Моряка Чет 6 Май 2010 - 22:45

chapara написа:Още нещо ти не знаеш ,че на жена ти вървят всички данъци по МПС-то,и то по ЕГН,иди в общината,да видиш. шама ,пътен,МЪТЕН и сичко0 останало нож Барабар с лихвите ся щи кажа
Е много ми е ясно,аз плащам ,нали затова е темата :21fe7b94c4e424
Моряка
Моряка
глоб.модератор
глоб.модератор

Писане  КИРО Чет 6 Май 2010 - 23:15

Аз ли да я обява за счезнала,или сам са оправиш ?
Какво му мислиш за договори,свидетели и тем подобни глупости.
Де ти е нотариалната заверка?
Както сам каза - има си срокове.
Нищо не могат да ти направят,най-много още един път да ти я платят.
Ама утре мога да ти дам по-конкретни обяснения.
Младен днес беше у дома,ама не бях влизал в нета,че не ти знаех проблемчето.
КИРО
КИРО
мир на праха му

Брой мнения : 21389 Рожд.дaта : 17.12.1957
Години : 66

Писане  Моряка Чет 6 Май 2010 - 23:20

КИРО написа:
Ама утре мога да ти дам по-конкретни обяснения.
Младен днес беше у дома,ама не бях влизал в нета,че не ти знаех проблемчето.
Бе не знам,те закончетата там са важни да не стане искам да изпиша вежди,пък си избодах очите
Моряка
Моряка
глоб.модератор
глоб.модератор

Писане  Ресьора Пет 7 Май 2010 - 7:57

Ванко пускай я за издирване братле без да ти пука,поне аз бих постъпил така.Обади мо се на тоз хубусник дето разиграва и му кажи че ако в 3 дневен срок не дойде да прехвърлите колата я пускаш за издирване,нека той да мисли кво да прави ,след като изтекът 3то дена отивате с жена ти и като пич си пускаш една жалбичка и си решаваш проблемите.
Ресьора
Ресьора

Брой мнения : 4608 Рожд.дaта : 09.05.1982
Години : 42

Писане  Ресьора Пет 7 Май 2010 - 8:07

Моряка написа:

Не беше сам има и свидетел,при подписването на фърчащите листи,заплашвах го де,че ще я обявя за открадната,ама пак се почваше една,моля те изчакай малко,само до края на месеца,ама отрязах си крака,на легло съм и така

Ванка ти не помниш ли чи и аз ти бях свидетел на подписването на договора бре смях
To за да важат свидетелите требе да има опоменати данни на въпросните свидетели тъй че не се ядосвай повече ми си пусни една жалба.
Ресьора
Ресьора

Брой мнения : 4608 Рожд.дaта : 09.05.1982
Години : 42

Писане  Кико Пет 7 Май 2010 - 13:21

Ванка като се замисля и аз бях там , така че ако ти трябват свидетели
пиши ме , пък ако трябва някой да го 606186 пак се обади :609c1f728720fb
Кико
Кико

Брой мнения : 1658 Рожд.дaта : 01.07.1973
Години : 51

Писане  Любак Пет 7 Май 2010 - 13:51

Кико написа:Ванка като се замисля и аз бях там , така че ако ти трябват свидетели
пиши ме , пък ако трябва някой да го 606186 пак се обади :609c1f728720fb
Малей ,ако вземеш и Мънцата, тежката артилерия в действие. Милна му е майка. 606186 60678 606186
Любак
Любак
глоб.модератор
глоб.модератор

Брой мнения : 11761 Рожд.дaта : 19.07.1953
Години : 71

Писане  Моряка Пет 7 Май 2010 - 14:21

Ще изчакам няколко дена,да получа повече информация,за законите и ще видим.
Моряка
Моряка
глоб.модератор
глоб.модератор

Писане  EU_BG_akademika Пет 7 Май 2010 - 19:52

Можеш да обявиш номерата за откраднати, и с бележката от полицията отиваш и бракуваш. Па той да я кара колкото иска.
EU_BG_akademika
EU_BG_akademika

Брой мнения : 9351 Рожд.дaта : 21.08.1963
Години : 61

Писане  chapara Нед 9 Май 2010 - 23:01

смях смях смях смях смях смях
chapara
chapara

Писане  Моряка Нед 9 Май 2010 - 23:19

Де факто Чечо прие всичко на сърце и се разходи да намери господина,резултатът бе впечатляваш 3-4 обаждания с обещания,утре да ме търси и да оправи работата.Утре очаквам обаждане и добро развитие.
Моряка
Моряка
глоб.модератор
глоб.модератор

Писане  EU_BG_akademika Чет 27 Май 2010 - 23:43

А бре моряче, що стана с проблема..............Давахме акъл па нищо не казваш...... 12666 226711 sunglasses2 :5f3aea9b1ac151 :21fe7b94c4e424
EU_BG_akademika
EU_BG_akademika

Брой мнения : 9351 Рожд.дaта : 21.08.1963
Години : 61

Писане  5кила Пет 28 Май 2010 - 10:27

гледам-добре се развиват нещата,само все си мисля,че можеше да му я прехвьрлиш(ако му имаш данните) и без той да присьства ;)
5кила
5кила

Брой мнения : 904 Рожд.дaта : 29.07.1971
Години : 53

Писане  Моряка Вто 19 Окт 2010 - 21:58

Е работата се нареди :dancingHappy_i Благодарение на Чечо от Добрич талоните и номерата на автомобила са при мен.Днес се срещнахме с Чечо да ги взема,но набързо(надявам се следващата среща да е за по-дълго 746ce3b094d0cffa354b )Е това е приятелството 45479 Чечи почерпката е ясна,задължен съм ти приятелю worshippy worshippy worshippy
Моряка
Моряка
глоб.модератор
глоб.модератор

Писане  чечо Вто 19 Окт 2010 - 21:59

sunglasses2
чечо
чечо

Брой мнения : 1466 Рожд.дaта : 13.11.1971
Години : 53

Писане  chapara Вто 19 Окт 2010 - 22:00

thumbsUp_icon
chapara
chapara

Писане  Sponsored content

Sponsored content

Страница 1 от 2 1, 2  Next

Върнете се в началото

- Similar topics

Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите