GO FISHING BG.ForumsClub
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Тръгнах за риба, а хванах ....сандвичи.

+7
Ресьора
Rimohit
Plat1ka
КИРО
Моряка
Йордан Марков
rikitikitavi
11 posters

Go down

Тръгнах за риба, а хванах ....сандвичи. Empty Тръгнах за риба, а хванах ....сандвичи.

Писане  rikitikitavi Съб 15 Май 2010 - 20:54

Преди няколко дена имах повод за празнуване-станах на 35. По случая ме изненадаха с подаръци, каквито не съм си и помислял.
Първо съпругата ми реши тя да ни вози за работа и .. уж обърка пътя и случайно се озовахме на рибарския магазин. И там ми подари... плавници. Професионални гмуркачески на Бюша.За каквито си мисля вече няколко години и това- онова все не се наканвах. А момента за плавници беше перфектно избран. Мареса с който карам вече 8ма година взе да се разпада.
[You must be registered and logged in to see this image.]
После и баджаначката звънна (как точно в магазина като бяхме) и шушу – мушу с жената и ме уредиха с няколко воблера.
После като се разхождахме с мъника, реших да си направя и мъъничък подарък- нож за гмуркане. Моя го удавих преди няколко месеца и все ми е едно такова кофти без нож
Като капак ми звънна братчеда и ми връчи..стрела 6мм за метровия ми харпун.
Имах и още няколко подаръка, които бяха супер(особено първият) ама са в страни от темата.
Мога да кажа честно, че това ми беше един от най – готините ми рожденни дни от последните години.
Наканих се да вляза на следващата сутрин да тествам новите плавници и .. се успах. Следващите дни сутрин имах задачки и все така ставаше, че пропусках гмуркането сутрин. А от 10:00 съм на работа...
Събота сутрин ме посрещна с подредено оборудване в коридора

и хайде на Писател. Малко взе да ми омръзва това място ама ми е най близо.
Уж рано стнанах, а изгрева ме изпревари. Да не се отплесвам във водата взех само дългия харпун. Иначе заиграя ли се с почетата отиде до слетобеда.
Топнах се и ...мътно. Вижда се до половината на харпуна. И мъртвак има. Кандилка ме и дига пашпалигата от дъното.
Както и да е във водата съм. Първо тест на плавниците. По леки са от старите и някак странно се клатят, а скоростта е по голяма. Кеф. Засилих се към рога на буната. По пътя легнах няколко пъти ама мътно и се отказах. Хвърлях и по един поглед за някой език ама ц.
На самата буна се позакотвих повече време. Малко по бистро и виждам чак на педя пред харпуна. Виждам, ама платерина не виждам. Омръзна ми от туй невиждане.Започнах да разглеждам по тетраподите. Тук рапан, там попче , скъсано такъмче. Ето и един лихмус ми се блещи. Слязах и на дъното приятна изненада. Има видимост. На цели 2м пред харпуна. Легнах на дъното и зачаках подвижни мишени. И още няколко пъти почаках. Освен няколко любопитни попчета други риби нямаше. Опитах се да “убедя” няколко попчета да ми станат подвижни мишени като внимаааателно ги избутвах с харпуна към дълбокото. Всичките ми отказаха. Накрая ми писна и гръмнах по едно нищо неподозиращо и щасливо реещо се водорасло. Улучих и доволен, че харпуна най- накрая стреля точно, се насочих към брега. Малко се отдалечих от буната и видях да се търкалят по пясъка астрахоси. Легнах да ги разгледам-оказаха се само черупки. Сигурно сега им е смяната на хитина. Раците плувци, решили да закусват с изоставените обвивки, срещаха малък проблем. Мъртвака подхвърляше доста енергично така желаното ястие и рачетата се опитваха да улучат посоката на плуване. Често се и самите рачета се премятаха. Някои от късметлиите бяха докопали по черупка и се бяха почти заровили с нея в пясъка.
Докато лежах на пясъка и наблюдавах рачетата до главата ми “кацнаха” една след друга две морски мишки. Полюбувах им се няколко мига и “отлетяха” пак една след друга.
На следващо гмуркане на пясъка видях попче. Позаровило се в пясъка. Стана ми любопитно дали и то яде шлюпките на астрахоса. Позарових се и аз пред него и ....абе нещо не му е на ред на туи попче. Тялото му стоеше във форма на въпросителна, като главата беше точката. А очите му бяха изхвръкнали и почти събрани на главата. Я да приближа да разгледам отблизо. Аз приближавам, то дава леко назад и на задна се зарови до очите. Легнах на половин метър пред него и започнах да се любувам на първият дракон видян от мен под водата. В този момент искренно исках да съм с късия харпун, защото дракона си го ценя кулинарно. Свърши ми въздуха и лекичко го тупнах по главата с харпуна за сбогом. Рибето се изстреля в мътилката, аз към повърхността. След малко пак видях дракон. След това и един по-голям и вече не издържах. Започнах да се отдалечавам от него за да направя дистанция за изстрел. Е дистанцията я имаше ама рибето не се виждаше в мътното. Пак се върнах в изходна позиция. Дракона си лежи и ми се пули. Накрая хванах харпуна като една голяма вилица и..не ме е срам набучих го. Сефтосах новата стрела с риба.
Няколко поредни гмуркания видях още дракони-те излязоха късметлии. Усещаха на къде тръват нещата и още докато заемах позиция се изнасяха. Е аз пък запомних къде лежат и скоро може да ги замеря с някое чипаре.
Явно, че от риболова нищо нямаше да излезе и продължих само с гмуркане и плашене на попчетата. Дали защото не бях за попчета или заради лошото време предните дни, но повечето попчета бяха едри, ненаплашени и някое от тях наистина голямо.Отново започнах с играта- накарай попче да се прави на кефал- и отново нямаше желаещи.
След това един рак реши да ме плаши със размахани щипки. Спрях да го погледна и в главата ми взе да изплува идея за закуска с едно от главите деистващи лица въпросния рак. Поразтърсих се около камъните, още два главни героя и хайде към колата.
По пътя лягах и се кефих на парада на чучурините( всяка с различен цвят и всички еднакво смели), на едрите попчета и на морските кончета хванали се с опашки за водораслите. В един момент някакви забързани риби замалко да се блъснат в маската ми. Бяха едри барбуни. Най-накрая някой да желае да се направи на мишена. Пасажа се засили в мътното. Въпреки почти изчезващите силуети се премерих в един от тях. Изстрел и стрелата мина малко над него. Аз доволен от гмуркането и специално от плавниците, изминах останалите ми 15м до брега. После преобличане и снимка на “трофеите”.
В къщи експресен душ с пране на неопрени и в кухнята.
Моята любов въобще не беше възхитена, че ще готвя( само защото цапам малко множко). Убедих я с поглед и усмивка, че си струва да ме пусне за малко във владението си. Разбира се искренно и обещах да не цапам. Докато си говорихме, засегнахме темата за сандвичи и менюто в главата ми рязко смени вида си и се “избистри”.
Сварих раците. С вода-бира-сол. Отделих само щипките.
Те най-бързо се чистят. Останалото във фризера за някоя бирена вечер.
Начуках ги.
После ги обелих.(после се оказа че няколко парченца от черупките са минали тихомълком през проверката, ама после ги намерихме де)
Намазах няколко филии с маргарин.
Подредих рачешкото месо отгоре.

Тънък пласт майонеза.
После малко краставичка и накрая солчица.
Разбърках по едно кафе и ето ни готови да започнем работният ден.
пп сега жена ми ме бъзика, че един път съм направил закуска и целия свят ще разбере. Ама като избяга селото с циганите дето ме хвалиха- трябва сам да се спрвям някак си.
rikitikitavi
rikitikitavi
...........................

Брой мнения : 2280 Рожд.дaта : 12.05.1975
Години : 49

Върнете се в началото Go down

Тръгнах за риба, а хванах ....сандвичи. Empty Re: Тръгнах за риба, а хванах ....сандвичи.

Писане  Йордан Марков Съб 15 Май 2010 - 21:03

Яки морски деликатеси eyeballs_icon
Йордан Марков
Йордан Марков

Брой мнения : 1233 Рожд.дaта : 11.06.1974
Години : 50

Тръгнах за риба, а хванах ....сандвичи. Empty Re: Тръгнах за риба, а хванах ....сандвичи.

Писане  Моряка Съб 15 Май 2010 - 21:15

Много увлекателно разказваш Ники worshippy
Моряка
Моряка
глоб.модератор
глоб.модератор

Брой мнения : 8116 Рожд.дaта : 30.12.1967
Години : 56

Писане  КИРО Съб 15 Май 2010 - 21:42

Ееееее,браво за разказа Ники. 135d02aa35ad75a2cb71
КИРО
КИРО
мир на праха му

Брой мнения : 21389 Рожд.дaта : 17.12.1957
Години : 66

Писане  Plat1ka Съб 15 Май 2010 - 22:48

ОТ такива разкази направо ми идва да се пробвам и аз с това гмуркане. Макар че хич не харесвам стрелбата с остри работи по рибите, само заради нещата които си видял под водата си заслужава човек да е там.

Евала за разказа и закуската. Не знаех че тези раци се хапват :) Сега вече ми стана ясно защо един руснак на Сарафово така стръвно скачаше по скалите за да ги събира :)
Plat1ka
Plat1ka

Брой мнения : 156 Рожд.дaта : 01.01.1981
Години : 43

Писане  Rimohit Нед 16 Май 2010 - 9:28

:609c1f728720fb благодаря за разказа.Направих едно гмуркане аедно с теб
Rimohit
Rimohit

Брой мнения : 603 Рожд.дaта : 24.06.1979
Години : 45

Писане  Ресьора Нед 16 Май 2010 - 19:01

c6a5fe8fcd923ebeb917 bravo
Ресьора
Ресьора

Брой мнения : 4608 Рожд.дaта : 09.05.1982
Години : 42

Писане  Кико Нед 16 Май 2010 - 19:11

Страхотни сандвичи :thumbsupsmiley :thumbsupsmiley :thumbsupsmiley
Кико
Кико

Брой мнения : 1658 Рожд.дaта : 01.07.1973
Години : 51

Писане  makari Нед 16 Май 2010 - 21:53

Евала за новите придобивки 135d02aa35ad75a2cb71 и да ти донесат много късмет fishing1
makari
makari

Брой мнения : 276 Рожд.дaта : 02.06.1972
Години : 52

Писане  sava Нед 16 Май 2010 - 22:02

clap clap clap
sava
sava

Брой мнения : 347 Рожд.дaта : 30.11.1968
Години : 55

Писане  Владо Коцев Пон 17 Май 2010 - 1:21

:609c1f728720fb ,
мога само да ти завиждам благородно, че морето ти е под носа
а не на поне 350 км, но в друг живот може и по-наблизо
Прекрасен разказ, продържавай все така и заради тези, дето не го могат
Владо Коцев
Владо Коцев

Брой мнения : 148 Рожд.дaта : 19.03.1960
Години : 64

Писане  ???? Пон 17 Май 2010 - 10:19

Страхотен репортаж !!! super super super ...да си жив и здрав още 135 години да гмуркаш :d5b65c17bec10f и честито за новите такъми 45479
Anonymous
????
Гост

Писане  Sponsored content

Sponsored content

Върнете се в началото

- Similar topics

Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите