Проблем с КАТ за МПС. И разрешението на проблема !
+12
5кила
Цецо-еСкобара
Мънцата
chapara
Тедо
Иван
mite
pivkoto
Моряка
КИРО
nasco2
Plat1ka
16 posters
Страница 1 от 2
Страница 1 от 2 • 1, 2
Проблем с КАТ за МПС. И разрешението на проблема !
Колеги. Тъкмо почнах да и се радвам на колицата и сега възникна един проблем който ми скри усмивката и ме вкара в размисли.
Днес ходих на майстор да сменим масла, филтри както си му е реда на колицата и се оказа че в КАТ са ми сбъркали номеран а двигателя. Вместо да запишат В20Z1 те са ми зависали В20ZT. Това е на големия талон. Понеже уж да мина безпроблемно ползвах услугите на автокъщатата от която взех колата. Тя ме свръза с човек в КАТ който ми подготви всичко и мина с мен на каналите. Всички хора там го познаваха и документите само се премятаха от гише на гише докато накрая не дойдоха в колата заедно с номерата и аз си тръгнах доволен.
Звъннах на тоя дето ми прекара колата и той каза че щял да го оправи. Обадил се там на тия в канала казали да идем с колата в КАТ да преправят документа или да ми издадът нов талон. Само дето ми спомена че се "надявал" да е за тяхна сметка защото грешката е тяхна. Аз му отговорих че трябва да е за тяхна сметка защото това им е работата да ги гледат тия работи.
Интересува ме някой запознат ли е как стой въпроса с тези неща. Питах един приятел каза ми че се ходело в някаква стая там на КАТ с документите на колата и ми сменяли талона но малко се притеснявам да не кажат ние от каде да знаем че не си сменил двигателя през тия дни когато МПС-то е било с згрешения талон. Макар че двигател с номер В20ZT не съществува и е ясно че има грешка.
Голям съм касметлия просто .......... :5f3aea9b1ac151 :5f3aea9b1ac151
Днес ходих на майстор да сменим масла, филтри както си му е реда на колицата и се оказа че в КАТ са ми сбъркали номеран а двигателя. Вместо да запишат В20Z1 те са ми зависали В20ZT. Това е на големия талон. Понеже уж да мина безпроблемно ползвах услугите на автокъщатата от която взех колата. Тя ме свръза с човек в КАТ който ми подготви всичко и мина с мен на каналите. Всички хора там го познаваха и документите само се премятаха от гише на гише докато накрая не дойдоха в колата заедно с номерата и аз си тръгнах доволен.
Звъннах на тоя дето ми прекара колата и той каза че щял да го оправи. Обадил се там на тия в канала казали да идем с колата в КАТ да преправят документа или да ми издадът нов талон. Само дето ми спомена че се "надявал" да е за тяхна сметка защото грешката е тяхна. Аз му отговорих че трябва да е за тяхна сметка защото това им е работата да ги гледат тия работи.
Интересува ме някой запознат ли е как стой въпроса с тези неща. Питах един приятел каза ми че се ходело в някаква стая там на КАТ с документите на колата и ми сменяли талона но малко се притеснявам да не кажат ние от каде да знаем че не си сменил двигателя през тия дни когато МПС-то е било с згрешения талон. Макар че двигател с номер В20ZT не съществува и е ясно че има грешка.
Голям съм касметлия просто .......... :5f3aea9b1ac151 :5f3aea9b1ac151
Последната промяна е направена от Plat1ka на Пон 31 Май 2010 - 12:15; мнението е било променяно общо 1 път
Plat1ka- ...........................
Брой мнения : 156 Рожд.дaта : 01.01.1981
Години : 43
Re: Проблем с КАТ за МПС. И разрешението на проблема !
Снимай филм,може си избиеш после разходите.
Аз се майтапя,ама нямам си идея какво ще ти се случи,
предполагам че всичко ще се оправи без проблеми.
Аз се майтапя,ама нямам си идея какво ще ти се случи,
предполагам че всичко ще се оправи без проблеми.
КИРО- мир на праха му
Брой мнения : 21389 Рожд.дaта : 17.12.1957
Години : 66
Ти от автокъща ли купи колата?,те май пазят митнически документи за внесени коли с номерата на двигателите.
Моряка- глоб.модератор
Брой мнения : 8116 Рожд.дaта : 30.12.1967
Години : 56
На мен в Сливенският кат ми се е случвало.Взех един голф от Костинброт и го докарах в Сливен за регистрация .Като влезе в халето човека дето гледа номерата на двигателя и рамата забеляза че на подготвените документи една цифра се разминава и аз изтръпнах .Той ме успокои и каза че една цифра или буква винаги може да се обърка и при положение че останалите 10-12 цифри и букви съвпадат не е проблем.Поправи я с химикал на документите и ги прати по нататък за талона вече.Така че няма да имаш проблем евентуално най много да си платиш талона само ,номерата вече си ги имаш що да ги плащаш втори път.
pivkoto- ...........................
Брой мнения : 1011 Рожд.дaта : 24.09.1976
Години : 48
Значи аз няма къде да го попълня с химикал понеже той е запечатан на големия талон.
Това е просто номера на двигателя който не фигирира никаде по документите или поне аз не го намира. На документите имам само номер на рама. Предполагам че този номер на двигателя се гледа и записва в КАТ и с него се регистрира колата и после да не мога да го сменям знам ли. Надявам се да не ме мотат с разни молби и простотии да ходя с дни да се разправям. Ако е за едното картонче то мисля че беше 10-тина лв. Ще им го платя макар че не е моя грешката.
Иначе да от автокъща взех колата.
Това е просто номера на двигателя който не фигирира никаде по документите или поне аз не го намира. На документите имам само номер на рама. Предполагам че този номер на двигателя се гледа и записва в КАТ и с него се регистрира колата и после да не мога да го сменям знам ли. Надявам се да не ме мотат с разни молби и простотии да ходя с дни да се разправям. Ако е за едното картонче то мисля че беше 10-тина лв. Ще им го платя макар че не е моя грешката.
Иначе да от автокъща взех колата.
Аз имам предвид че в моя случай талона на старият собственик беше объркан с една цифра,и нали в кат първо оформят едни документи там преди да влезеш в халето и там са си го преписали от старият талон объркан.Човека дето гледа номера на двигателя видя разликата и каза че едно време като е регистрирана колата там в Костинброт са го объркали и го поправи на формуляра и така...
pivkoto- ...........................
Брой мнения : 1011 Рожд.дaта : 24.09.1976
Години : 48
Да де но единствените документи който имам за тази кола са ми договора за покупко продажбата и фактура за внесената сума. На договора пише номер на рамата а на двигателя го няма.
Та мисълта ми е че твоя и моя случай май са различни но пък по смисъла на тълкуване че щом другите цифри са наред би трябвало и при двигателя да е така. Още повече че колите до тази година се правят само с два двигателя 128 коня и моя 147 коня В20Z1. Демек не би трябвало да има проблем ама като не съм запознат и са ми е кофти. Пък тоя дето говорих с него каза че в понеделник ще оправим нещата.
Та мисълта ми е че твоя и моя случай май са различни но пък по смисъла на тълкуване че щом другите цифри са наред би трябвало и при двигателя да е така. Още повече че колите до тази година се правят само с два двигателя 128 коня и моя 147 коня В20Z1. Демек не би трябвало да има проблем ама като не съм запознат и са ми е кофти. Пък тоя дето говорих с него каза че в понеделник ще оправим нещата.
Спокоооо,в понеделник ще се оправят нещата.
КИРО- мир на праха му
Брой мнения : 21389 Рожд.дaта : 17.12.1957
Години : 66
Няма да имаш проблеми с коригирането,само че най-вероятно ще те накарат пак да минеш пак през каналите и ще ти сменят и двата талона като те накарат естествено ти да си ги платиш,нищо че някой е спал докато записва номера. На мен ми бяха объркали така номера на рамата и въобще нямаше и да видя ако при правене на каското (чак на втората година) на огледа момчето не ми каза че е сгрешен. Така че може и така да си караш и да не се разправяш,никой няма да ти гледа номера на двигателя.
mite- ...........................
Брой мнения : 148 Рожд.дaта : 13.03.1979
Години : 45
Аве малко като че ли се поуспокойх ама ми стана много тъпо.
Ще ходя в понеделник да го правям за да мога един ден ако искам да я продам да нямам спъкни по тия въпроси. Просто днес е пойзнервих малко. Че като взимах колата единия прозорец не работеше тоя вика. Жилото се е откачило иначе машинката работи. Цъка компчето чува се машинката върти. Отварят ми днес колата. То тя изобщо не е със жило ама карай. Машинката заминала. С триста зора майстора ми я направи ама екстрата ми струва 50 лв. После се оказа че една пластмаска на радиатора пукната и като загрее малко колата в задръстванията почва да пуска антифриз (естествено на паркинга докато пробвахме колата тя не е загрявала до толкова че да пуска и не го видяхме) и това сега ще ми струва още 300 лв . Всичко друго уж било наред. Климатика духа студено. Но сега като се разчетох из форумите започвам да си мисля дали духа достатъчно студено или трябва и него да го правя нещо и не ми се мисли там колко пари ще е.
Аве кеф цена няма :) За новия сезон съм с нова кола и тва си е...
Ще ходя в понеделник да го правям за да мога един ден ако искам да я продам да нямам спъкни по тия въпроси. Просто днес е пойзнервих малко. Че като взимах колата единия прозорец не работеше тоя вика. Жилото се е откачило иначе машинката работи. Цъка компчето чува се машинката върти. Отварят ми днес колата. То тя изобщо не е със жило ама карай. Машинката заминала. С триста зора майстора ми я направи ама екстрата ми струва 50 лв. После се оказа че една пластмаска на радиатора пукната и като загрее малко колата в задръстванията почва да пуска антифриз (естествено на паркинга докато пробвахме колата тя не е загрявала до толкова че да пуска и не го видяхме) и това сега ще ми струва още 300 лв . Всичко друго уж било наред. Климатика духа студено. Но сега като се разчетох из форумите започвам да си мисля дали духа достатъчно студено или трябва и него да го правя нещо и не ми се мисли там колко пари ще е.
Аве кеф цена няма :) За новия сезон съм с нова кола и тва си е...
На запад от Калотина двигателя се води резервна част и не се вписва номерът му в документите на колата, а щом наще отворковци са го сбъркали да си го оправят за тяхна сметка. На твое място нямаше и да се разкарвам до КАТ
Иван- ...........................
Брой мнения : 2475 Рожд.дaта : 20.10.1970
Години : 54
на думи сме много смели, ама като се наложи корекция:
1. минава се през канал (висене в КАТ няколко часа)
2. всички такси са си 100% за твоя сметка, нищо че грешката е очевидна...
1. плюс 2. = България скоро няма да стане европейска държава!
Радвай се, че си видял сега, а не след като продадеш колата на другия край на Родината! Иначе връщането до София и обратно също си е твой проблем...
Радвай се, че си видял сега, а не след като продадеш колата на другия край на Родината! Иначе връщането до София и обратно също си е твой проблем...
предполагам че знаеш но аз да си кажа :)
В20Z1 е модела на двигателя, цифрите след това са самия сериен номер. Като на ЕГН-то първите цифри, родените на една и съща дата са еднакви. Не би трябвало да имаш никакви проблеми!
за радиятора ако си решил да взимаш нов (според мен правилно решение) взимай, ако не потърси във форума на хонда във варненските морги има доста ЦРВ-та внос от англия които се разпарчетосват и продават на части.
В20Z1 е модела на двигателя, цифрите след това са самия сериен номер. Като на ЕГН-то първите цифри, родените на една и съща дата са еднакви. Не би трябвало да имаш никакви проблеми!
за радиятора ако си решил да взимаш нов (според мен правилно решение) взимай, ако не потърси във форума на хонда във варненските морги има доста ЦРВ-та внос от англия които се разпарчетосват и продават на части.
????- Гост
На тема тормоз на репресивния апарат съм смел не само на думи.Тедо написа:на думи сме много смели, ама като се наложи корекция:
Номера на двигателя при условие, че не го пише в документите кой го е попълнил според теб и кой носи вина за грешката
Иван- ...........................
Брой мнения : 2475 Рожд.дaта : 20.10.1970
Години : 54
явно не си се сблъсвал с "бързия влак"...
При всички документи (фактура, договор) с верния номер на шаси, някоя лелка беше ми сменила 2 цифри и единственият начин за корекция беше връщане на колесара в София, минаване през канала и плащане за нови талони... От 3 различни места търсих връзки и пак нищо!
30-ината лв за новите документи са нищо в сравнение с връщането от Шумен и пак изпращането до там...
Чети: https://gofishing.bulgarianforum.net/forum-f4/topic-t1262.htm?highlight=%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%B2%D0%BE%D0%B7+%D0%BE%D1%82+%D0%A8%D1%83%D0%BC%D0%B5%D0%BD
При всички документи (фактура, договор) с верния номер на шаси, някоя лелка беше ми сменила 2 цифри и единственият начин за корекция беше връщане на колесара в София, минаване през канала и плащане за нови талони... От 3 различни места търсих връзки и пак нищо!
30-ината лв за новите документи са нищо в сравнение с връщането от Шумен и пак изпращането до там...
Чети: https://gofishing.bulgarianforum.net/forum-f4/topic-t1262.htm?highlight=%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%B2%D0%BE%D0%B7+%D0%BE%D1%82+%D0%A8%D1%83%D0%BC%D0%B5%D0%BD
Ма вие сте интересни хора от де накъде ша се кефиш ей така на пук на другите
chapara- ...........................
Брой мнения : 14312 Рожд.дaта : 04.02.1960
Години : 64
chapara написа:Ма вие сте интересни хора от де накъде ша се кефиш ей така на пук на другите
това за мен ли го пишеш, че нищо не разбрах...
Тедо написа:chapara написа:Ма вие сте интересни хора от де накъде ша се кефиш ей така на пук на другите
това за мен ли го пишеш, че нищо не разбрах...
За държавата "Абсурдистан",сичкото неграмотен у КАТ
Требе се живее в шаш и паника,дете да ти се роди ша му сбъркат името...................
Или полаchapara написа:..дете да ти се роди ша му сбъркат името...................
Мънцата- ...........................
Брой мнения : 12946 Рожд.дaта : 19.05.1971
Години : 53
Е на мен поне колата ми е тук и документите са ми тук. В Понеделник отивам в КАТ с тоя пич дето уж всички са му приятели там. Ако става дума за 25 лв колкото и да нейскам да ги дам ще ги дам само да ми го направят като хроата и повече с тях да не се занимавам. Ама ако се заядат нещо ще трябва и аз да се обаждам по разни приятели да се спасявам като бандит за нещо което не е изобщо моя грешка и съм платил 320 лв регистрация за да ми го направят както трябва.
Колкото до радиатора и всичко по колата. Слагам само нови работи и то от сигурни фирми. Малко по-скъпо ми излзиа ама се надявам да ми се върне инвестицията.
Колкото до радиатора и всичко по колата. Слагам само нови работи и то от сигурни фирми. Малко по-скъпо ми излзиа ама се надявам да ми се върне инвестицията.
chapara написа:Требе се живее в шаш и паника,дете да ти се роди ша му сбъркат името...................
Аз имах подобен случай. Преди 3-4 години ми трябваше АКТ-а ми за разждане да си върша някаква работа и се оказа че на него не е написан кой ми е Татко. Има му само ЕГН-то но няма име :) И трябваше да го водя с мен за справка по лична карта да го видят че той е човека.
Думам ви аз,че живееме нам къде си и сме заобиколени от неграмотници
Нямаш грижи,аз като прехвърлях мойто форд след 5 часово чакане,получих голям и малък талон на който пише,че карам комби вместо хеч-бек и след още едно ходене и още толкова чакане най после оцелиха модела.Ама на графата (D2)където трябва да пише какво е,пише "нищо"(някви звездички).Големи са смешници.Ще оправиш нещата,проблема си е техен.
Цецо-еСкобара- ...........................
Брой мнения : 115 Рожд.дaта : 25.07.1985
Години : 39
Страница 1 от 2 • 1, 2
Страница 1 от 2
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите
Пет 15 Ное 2024 - 20:06 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ ЗАРГАН В МОМЕНТА?
Съб 26 Окт 2024 - 20:36 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ КЕФАЛ, ПЛАТЕРИНА И ИЛАРИЯ В МОМЕНТА?
Вто 22 Окт 2024 - 19:41 by Димитър Маринчев
» За гъби
Нед 13 Окт 2024 - 16:48 by Димитър Маринчев
» С лодка в морето - 2024
Пет 11 Окт 2024 - 14:44 by Димитър Маринчев
» Около Бургас
Чет 3 Окт 2024 - 21:05 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ САФРИД В МОМЕНТА?
Пон 23 Сеп 2024 - 20:59 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ ХАМСИЯ В МОМЕНТА
Нед 11 Авг 2024 - 22:20 by Димитър Маринчев
» Light Rock Fishing