Проблем с КАТ за МПС. И разрешението на проблема !
+12
5кила
Цецо-еСкобара
Мънцата
chapara
Тедо
Иван
mite
pivkoto
Моряка
КИРО
nasco2
Plat1ka
16 posters
Страница 2 от 2
Страница 2 от 2 • 1, 2
Re: Проблем с КАТ за МПС. И разрешението на проблема !
два варианта-пьрви-пренабиват се номерата срещу 60 лева,втори-като е толкова твой,твоя човек в КАТ,да ти пише двигател без номер-моя двигател на едната кола напр е така
5кила- ...........................
Брой мнения : 904 Рожд.дaта : 29.07.1971
Години : 53
96-та като си взимах книжката от КАТ ми бяха объркали ЕГН-то ! И служителката на гишето вика: - е, ма то е само 1 цифра, няма да има проблем ,то се знае , че си ти ! Вдигнах скандала и тя ми разправя че ако съм искала нова книжка, трябва дълго да чакам Бе мани, в крайна сметка си ми направиха нова книжка без да искат нищо, но оттогава времената се промениха, огладняха хорицата та ...знам ли...
Elfi- ...........................
Брой мнения : 2825 Рожд.дaта : 28.06.1972
Години : 52
Просто се приготви да платиш таксите по смяна на талона. Ще те информират, че можеш да си поискаш да ти ги върнат по някакъв ред, възможно и съдебен. При държавни чиновници, еле в КАТ, няма такъв филм с безплатно "обслужване", тъй като парите вече са влезли в държавния бюджет, а издаването на нов талон за тях е нова услуга и трябва да бъде заплатена, независимо, че грешката е тяхна. Трябва съответно да се съставят разни протоколи и тем подобни..... Та си решават проблемите на наш гръб. Който има нерви си възстановява парите, но губи нервни клетки. Който няма нерви, губи парите. Те това е !
Здравейте колеги.
Понеже доста ви занимавах с мойта кола около взимането и и регистрирането и, сега е редно и да ви кажа как приключи всичко.
Днес около 10:00 бях в КАТ. Попитах в копютърната зала пазача къде трябва да ида за да ми оправят сгрешения номер на двигател. Пазача каза заставай на опашката и чакай тук ще ти помогнат. Викам си ок, само дето опашката е от около 50 човека. Как и да е след около 30 минути влизам и на гишето момата ми казва че тя неможе нищо да направи. Казва имате два варианта
Първи да си попълните една бланка и да минете отново през канала за нов оглед.
Втори да идете при началника на канала и да видят те къде е грешката и да ви кажат какво да правите.
Естествено бях доста възмутен че се наложи да чакам толкова време за да ми кажат 2 приказки. (как може да няма гише само за информация в КАТ)
Тъй като съм минал вече по всички опашки и за да си взема един път документите нямах намерение да минавам отново. Затова право при началника. Там ме посрещна заместника му. Изключително любезен полицай. Покани ме веднага вътре, обясних му какво се е случило. Човека каза, няма проблем автомобила тук ли е,
казвам Да
Той каза докарайте го на 4-ти канал и ще оправим нещата. Пред канала имаше паркирана кола. Докато се върна с моя автомобил колата вече беше преместена и на канала ме чакаха въпростния полицай + 2-ма технически. Отворихме капака и без фенери и каквото и да е номера се вижда толкова ясно все едно е напечатан на хратия. Техническите бяха доста ядосани и викнаха веднага този който ми е гледал колата да си оправи грешки. След което лично заместник началника на КАТ ми занесе документите на гише 53 и след 5 минути бях с нови документи без да плащам или разписвам каквото и да било.
Та така приключих с КАТ за днес. След това си платих данъка на старата кола за да мога спокойно да я продам. Там отново попаднах на доста любезна служителка която ми обясни всичко за новата ми кола и как да я регистрирам в данъчното и тн.
Ами това е .
Благодаря на всички занимавали се с мойте терзания около покупката на този автомобил. Вече всичко му е наред и остава само да си го таркалям по улиците и да откривам спокойно риболовния сезон.
Понеже доста ви занимавах с мойта кола около взимането и и регистрирането и, сега е редно и да ви кажа как приключи всичко.
Днес около 10:00 бях в КАТ. Попитах в копютърната зала пазача къде трябва да ида за да ми оправят сгрешения номер на двигател. Пазача каза заставай на опашката и чакай тук ще ти помогнат. Викам си ок, само дето опашката е от около 50 човека. Как и да е след около 30 минути влизам и на гишето момата ми казва че тя неможе нищо да направи. Казва имате два варианта
Първи да си попълните една бланка и да минете отново през канала за нов оглед.
Втори да идете при началника на канала и да видят те къде е грешката и да ви кажат какво да правите.
Естествено бях доста възмутен че се наложи да чакам толкова време за да ми кажат 2 приказки. (как може да няма гише само за информация в КАТ)
Тъй като съм минал вече по всички опашки и за да си взема един път документите нямах намерение да минавам отново. Затова право при началника. Там ме посрещна заместника му. Изключително любезен полицай. Покани ме веднага вътре, обясних му какво се е случило. Човека каза, няма проблем автомобила тук ли е,
казвам Да
Той каза докарайте го на 4-ти канал и ще оправим нещата. Пред канала имаше паркирана кола. Докато се върна с моя автомобил колата вече беше преместена и на канала ме чакаха въпростния полицай + 2-ма технически. Отворихме капака и без фенери и каквото и да е номера се вижда толкова ясно все едно е напечатан на хратия. Техническите бяха доста ядосани и викнаха веднага този който ми е гледал колата да си оправи грешки. След което лично заместник началника на КАТ ми занесе документите на гише 53 и след 5 минути бях с нови документи без да плащам или разписвам каквото и да било.
Та така приключих с КАТ за днес. След това си платих данъка на старата кола за да мога спокойно да я продам. Там отново попаднах на доста любезна служителка която ми обясни всичко за новата ми кола и как да я регистрирам в данъчното и тн.
Ами това е .
Благодаря на всички занимавали се с мойте терзания около покупката на този автомобил. Вече всичко му е наред и остава само да си го таркалям по улиците и да откривам спокойно риболовния сезон.
Plat1ka- ...........................
Брой мнения : 156 Рожд.дaта : 01.01.1981
Години : 43
Plat1ka написа:Здравейте колеги.
..........
............
А бе, ти да не лъжеш, че регистрираш кола в България :217b315cad77fe или си PR на КАТ :9bbce68c65a7e8
Радвам се, че си се оправил доста бързо и на един некадърник са му натрили носа. :thumbsupsmiley
Браво колега, просто си попаднал на разбрани полицаи / явно има и такива/. Но прав е Тедо, на мен и на него ни се разказа играта покрай две сгрешени цифри от номера / и то от първите, последните седем съвпадаха/ Нашата сага продължи от 18 март до 25 април, с хиляди пререкания с тъпанарите, с обаждания до по висши инстанции и т.н. Накрая дори ме изпратиха в ТИАТ за протокол, абе изобщо от тъпа по тъпа история. И за съжаление всичко си беше за наша сметка. Но ти наистина си късметлия. Сега вече спокойно си карай колата и най вече безаварийно.
Радвам се че нещата са приключили набързо,тия да не четат във Форума и само да са те чакали за да ни опровергаят Може пък работите да тръгнат в друга посока Леко и безаварийно каране
chapara- ...........................
Брой мнения : 14312 Рожд.дaта : 04.02.1960
Години : 64
Незная къде какво четът но се радвам че успях да оправя всичко и сега съм спокоен. Доста се бях притеснил да не ме връщат пак. Че и да няма някаква измама в цялата работа но всичко мина. Дори питах единия технически с тази грешка ако реша да продавам колата ще имам ли проблем и той ме увери че при тях няма да имам проблем.... но му казах за всеки случей да я оправим.
А като си тръгвах даже един полицай ме познал. често ме бил спирал при Студентски град като се прибирам от работа и ме поздрави за новата кола :)
А като си тръгвах даже един полицай ме познал. често ме бил спирал при Студентски град като се прибирам от работа и ме поздрави за новата кола :)
Plat1ka- ...........................
Брой мнения : 156 Рожд.дaта : 01.01.1981
Години : 43
Полицайте явно ги е напекла службата, по рано само седаха и мислеха как да докарат някоя кинта. И аз като си регстрирах джипа ми направи впечатление по човешкто им отношение, някак си любезни бяха. А 93г като си купих деуто ми бяха сгрешили номера на рамата в документите, фактурата май беше, леле, не искам да си спомням................... :21fe7b94c4e424 Цяла седмица ми отне да регистрирам чисто нова кола..................И тогава беше първата вълна на внос на автомобили и беше нещо страшно......... Оф дано безвъзвратно да са отминали тези години
EU_BG_akademika- ...........................
Брой мнения : 9351 Рожд.дaта : 21.08.1963
Години : 61
Страница 2 от 2 • 1, 2
Страница 2 от 2
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите
Пет 15 Ное 2024 - 20:06 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ ЗАРГАН В МОМЕНТА?
Съб 26 Окт 2024 - 20:36 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ КЕФАЛ, ПЛАТЕРИНА И ИЛАРИЯ В МОМЕНТА?
Вто 22 Окт 2024 - 19:41 by Димитър Маринчев
» За гъби
Нед 13 Окт 2024 - 16:48 by Димитър Маринчев
» С лодка в морето - 2024
Пет 11 Окт 2024 - 14:44 by Димитър Маринчев
» Около Бургас
Чет 3 Окт 2024 - 21:05 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ САФРИД В МОМЕНТА?
Пон 23 Сеп 2024 - 20:59 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ ХАМСИЯ В МОМЕНТА
Нед 11 Авг 2024 - 22:20 by Димитър Маринчев
» Light Rock Fishing