Качих се на товарния влак амааа ;(((
+13
gogo26
xivo
vvt1970
тони котев
Димитур
Тедо
makari
ribarshe
ПЛУВЧО
cerberus
Петър Василев
Мънцата
esox hunter
17 posters
Страница 2 от 4
Страница 2 от 4 • 1, 2, 3, 4
Re: Качих се на товарния влак амааа ;(((
Ако го публикуваш в ''Рибата'' ще го взема от там и ще го постна тук
с ТВОЕ РАЗРЕШЕНИЕ,,,РАЗБИРА СЕ
Човек, то аз тук първо ги публикувам... а бе явно "нещо" казва това да не се публикува Ще уважа знаците, които ми дава Иначе няма никакъв проблем за това да публикуваш тук ако съм го пуснал там, но едва ли и там ще пусна нещо...Петър Василев написа:Ако го публикуваш в ''Рибата'' ще го взема от там и ще го постна тук
Да се надяваме че ще прасна нещо понатам та да има да пиша, какво съм хванал, а не какво не съм
esox hunter- ...........................
Брой мнения : 904 Рожд.дaта : 11.01.1970
Години : 54
Ок батка както решиш и това което си написал за този излет е предостатъчно за да разберем ,че си преживял хубави моменти ,а това много ме радва може би ''нещото'' е това,че следващия излет ще има още по-големи емоции и затова не трябва да публикуваш нищо за''товарния влак'', ,,очаква те
Наистина много жалко, че се получи така. С нетърпение чакахме продължението още повече, че и аз смятам да се разходя до Атон следващата седмица............
Съжалявам колега, мен ме е яд 2 пъти повече от теб, амаааа,..... кажи ако нещо конкретно те интересува по района ще ти помогна с инфо...xivo написа:Наистина много жалко, че се получи така. С нетърпение чакахме продължението още повече, че и аз смятам да се разходя до Атон следващата седмица............
П.П. Булти, Булти виж и какво се продава [You must be registered and logged in to see this link.]
До сега в района съм ловил само на влачене, включително и от лодката на местни рибари /за което благодаря на Адриан/, та въпроса е дали вече е подходящ сезона за такъв риболов, имаше ли и други лодки и хващаха ли нещо. При последното ми ходене на 24.05 все още почти никой не ловеше нищо, местните казаха че не е дошъл още момента за влачене.
Е ми значи познаваш района и точните хораxivo написа:До сега в района съм ловил само на влачене, включително и от лодката на местни рибари /за което благодаря на Адриан/, та въпроса е дали вече е подходящ сезона за такъв риболов, имаше ли и други лодки и хващаха ли нещо. При последното ми ходене на 24.05 все още почти никой не ловеше нищо, местните казаха че не е дошъл още момента за влачене.
В момента на влачене е доста тегаво и мен точно за това ме е яд че имах уникалнта възможност да ми удари "туч", но и уникалния карък да ми избяга
Излизат основно перки около 300-350 гр. туктаме някоя дребна синагрида 400-500 гр.
Преди няколко седмици (3-4 вече) е имало голямо стадо маятико (около 30 кг-ви) в района и местните са ловили доста, но после рибите изчезнали...
По думи и предположения на местните най-вероятно такова съм упущил :5f3aea9b1ac151 или мнооого голяма синагрида... Е разбира се може и друго да е било...
А имаше и доста делфини които "прослушваха" района и познай
Според мен най-силно си е есента там, но никога не се знае кога ще мине товарния влак...както се оказа
Ако все пак отидеш влизай, щот ако седиш на брега определено няма нищо да хванеш, а така винаги има шанс
А може ли да ме ориентираш за района където влачиш и си улавял, а както се оказва и понякога изпускал по-големи риби. Около островите или по-навътре в морето?
esox hunter написа:Според мен най-силно си е есента там, но никога не се знае кога ще мине товарния влак...както се оказа
:
Toчно сега е момента и юли,за туна.После са рикитата и дорадото и септемри пак идват ''товарните'' .Ако ще влачиш за товарни използвай 18-ки воблери, не по малки.
Кои са тез перки дето споменаваш,,,дай кадро
Вероятно си прав за юни и юли, но като гледам колко са пасивни сега местните рибари явно не са дошли още както трябва...Петър Василев написа:
Toчно сега е момента и юли,за туна.После са рикитата и дорадото и септемри пак идват ''товарните'' .Ако ще влачиш за товарни използвай 18-ки воблери, не по малки.
Кои са тез перки дето споменаваш,,,дай кадро
А иначе ето за такива перки ставаше въпрос
[You must be registered and logged in to see this image.]
...перки и една синагридка дето Адриан я ковна:
...та в тоя дух...
Петьо, я да те питам като стана въпрос за воблерите...гледам ти влчиш на Рапала Магнум 30 ка ...
А 20-ката подходяща ли е, че аз по скоро искам 20 ка да си взема...
Е от те тия имам предвид [You must be registered and logged in to see this link.]
Сега като ти видях воблера и аз мога да потвърдя ,че ''товарния'' е бил синагрида.
Хубав ти е воблера ,но на него не очаквай нещо сериозно да ти удари,освен синагрида,,,тя иска нежни такъми.Също така сте влачили и близко до брега за да ви ударят перки и синагрида.За туната трябва да си поне на 2 мили от брега и то вечер точно когато залязва слънцето ,,един час преди да залезе и един час след като залезе или сутрин рано 1 час преди да се покаже и 1 час след това
Има едно просто правило в риболова и не само,,,,,,голямата риба иска голяма хапка и с тези дето влача аз са малки моите колеги влачат с по-големи.
Гледам и такъмите са ти слабички ако ти удари тон ще събираш съчки из гората
Вземи си бе човек един мултипликатор поне 80 либри и прът също,а влакното повече от 100,,,,,веднъж удря товарния,,нека да сме спокойни и за предпочитане е мултито да няма ''катанамети''туй дето нарежда влакното(не знам как се казва на бг),защото ако е много голяма рибата с такава скорост заминава,че туй нещо не успява да реди влакното и се оплита и тряссссс,си заминава и друго като ти удари ще навиваш като луд няма да я оставяш на мира ,че тръгне ли на долу,,,няма спиране докато не стигне дъното.Не трябва да и даваш аванс,,аванса или контрите ти трябва да са почти до край,оставаш толкова ,че да не ти скъса.ако влакното ти е 80 либри, контра 60-70 либри
Хубав ти е воблера ,но на него не очаквай нещо сериозно да ти удари,освен синагрида,,,тя иска нежни такъми.Също така сте влачили и близко до брега за да ви ударят перки и синагрида.За туната трябва да си поне на 2 мили от брега и то вечер точно когато залязва слънцето ,,един час преди да залезе и един час след като залезе или сутрин рано 1 час преди да се покаже и 1 час след това
Има едно просто правило в риболова и не само,,,,,,голямата риба иска голяма хапка и с тези дето влача аз са малки моите колеги влачат с по-големи.
Вземи си бе човек един мултипликатор поне 80 либри и прът също,а влакното повече от 100,,,,,веднъж удря товарния,,нека да сме спокойни и за предпочитане е мултито да няма ''катанамети''туй дето нарежда влакното(не знам как се казва на бг),защото ако е много голяма рибата с такава скорост заминава,че туй нещо не успява да реди влакното и се оплита и тряссссс,си заминава и друго като ти удари ще навиваш като луд няма да я оставяш на мира ,че тръгне ли на долу,,,няма спиране докато не стигне дъното.Не трябва да и даваш аванс,,аванса или контрите ти трябва да са почти до край,оставаш толкова ,че да не ти скъса.ако влакното ти е 80 либри, контра 60-70 либри
Възможно е Петьо, ама и синагрида да е било доста голяма бешеПетър Василев написа:Сега като ти видях воблера и аз мога да потвърдя ,че ''товарния'' е бил синагрида.
Хубав ти е воблера ,но на него не очаквай нещо сериозно да ти удари,освен синагрида,,,тя иска нежни такъми.Също така сте влачили и близко до брега за да ви ударят перки и синагрида.
Това че е близо до брега да не те учудва...точно там местните ловят и бяха ловили 2 -3 седмици преди това маятико по 30на кг. Честно казано и мен ме учудваше това, но от няколко източника разбрахме че това е зоната
Иначе на това воблерче Адриан си беше ковнал туна 5 кила предната година... Иначе пробвахме и навътре в зоната на туните, но освен делфини друго нямаше...
Петър Василев написа:За туната трябва да си поне на 2 мили от брега и то вечер точно когато залязва слънцето ,,един час преди да залезе и един час след като залезе или сутрин рано 1 час преди да се покаже и 1 час след това
За часовете ще те послушам и живот и здраве другия път ще искам да повлачим привечер... а и преди залез...
За воблерите ясно...
Петър Василев написа:
За такъмите не се учудвай на въдицата, забравих си морската в София взех тубуса и си го разкарвах из цяла Гърция, а съм забравил че съм си извадил яката тояга и кога да извадя гледма едно пръчле дет си ходя за щуки с него... Добре че носих тази плексигласовата Не я подеценявай тя е доста яка само така изглежда...тествал съм я...па и да стане на "съчки" все ми е тая... Иначе за макариците си прав... сега проучвам да видя какво мулти да си взема... Иначе влакното ми е 80 лб. Паур Про и повод 100 лб. флоркарбон
Иначе това дето го казваш за редача ме замисли...тъкмо се бях навил да си взимам една такава дет реди влакното и сега ме хвърли в размисъл Проблема е че тези дет са без редач трябва с пръст да ги редя като обирам, а нямам тренинг а и не ме кефи нещо...гледла съм как става по тв-то,
Колко влакно според теб трябва да ми събира???
Иначе за пръчка съм предвидил една 50 лб. да си взема плексигласова...
Ся' имам един такъв въпрос (не знам дали си пробвал) Мисля да си направя една подложка с лопатка за "жива" рибка един вид като сложа да кажем някоя сардина на нея да има лопатка като воблер и пр. и да се движи като воблер... Имаше такива се продават готови но не мога да се сетя на коя фирма и не мога да ги намеря в нета... Та си мисля няма ли да е по ефективно да влача на жива стръв която да накарам да "играе"
Аз разбирам от направа на воблери така че нама да ми е проблем да я накарам да "танцува"
...Благодаря ...предполагам , че на място ако се търси ще има и по евтино ....аз да зема ...пък ...сички сте добре дошли :609c1f728720fbesox hunter написа:П.П. Булти, Булти виж и какво се продава
????- Гост
И аз така мисля, нали ти споменах има много къщета които са запуснати и предполагам може да се спазарят за добри пари За каменното къще нищо не каза такъв тип ли те интересува!?Булти написа:...Благодаря ...предполагам , че на място ако се търси ще има и по евтино ....аз да зема ...пък ...сички сте добре дошли :609c1f728720fbesox hunter написа:П.П. Булти, Булти виж и какво се продава
Моето мнение е също като на Петьо,твърдо с две ръце за мулти без редач.За това как ще си редиш влакното не се притеснявай.Свиква се много бързо.Всички макари BIG GAME са мултипликатори без редачи.Аз имам една такава по препоръка на колега от сомския раздел на фишинг мания.
Много здраво мулти с две скорости и стоманена топка с 4 лагера.
Много здраво мулти с две скорости и стоманена топка с 4 лагера.
makari- ...........................
Брой мнения : 276 Рожд.дaта : 02.06.1972
Години : 52
...да, да - нещо такова , по добре да не е паметник на културата ...задължително с двор със смокини и маслини и кактуси :dancingHappy_iesox hunter написа:За каменното къще нищо не каза такъв тип ли те интересува!?
????- Гост
Абе Булти,за толкова каймета ще си купиш нещо такова:
[You must be registered and logged in to see this link.]
Къща не ти трябва,спираш където искаш,правиш каквото искаш,че и парички може да заработиш За кефа и свободата не говорим,пък и нали сме граждани на света.....
[You must be registered and logged in to see this link.]
Къща не ти трябва,спираш където искаш,правиш каквото искаш,че и парички може да заработиш За кефа и свободата не говорим,пък и нали сме граждани на света.....
gogo26- ...........................
Брой мнения : 940 Рожд.дaта : 26.10.1971
Години : 53
Мдаа ясно...понеже не съм ползвал мулти за такива големи риби ми е интересно за мен кое ли ще е по добре При положение че съм десняк макара с дръжка от дясно или макара с дръжка от ляво !?makari написа:Моето мнение е също като на Петьо,твърдо с две ръце за мулти без редач.За това как ще си редиш влакното не се притеснявай.Свиква се много бързо.Всички макари BIG GAME са мултипликатори без редачи.Аз имам една такава по препоръка на колега от сомския раздел на фишинг мания.
Гледам тази на снимката е за лява ръка май
Аз си харесах ето тази макара, макар и с редач... [You must be registered and logged in to see this link.]
Мнения!?
Моята е за дясна ръка и ако си деснак хубаво е и ти да си вземеш такава.Тази си я взех специално за кльонк,но в близко време ще ми върши и хубава работа и за морето се надявам.При риболов на по-големи риби е по-добре да държиш въдицата с по-слабата ръка,а с по-силната да въртиш дръжката.Това съм го изпробвал с мъртва тежест в язовир и определено с моята пръчка и мулти ми беше много по-лесно да изтегля тежеста отколкато с мултито на един приятел,но пък това е мое мнение и не е задължително при всеки да е така
За нормална въдица и лява ръка най-добро според мен от тези дето се продават в БГ е CORMORAN Seacor Corboss 510 или по-новия модел 610
За нормална въдица и лява ръка най-добро според мен от тези дето се продават в БГ е CORMORAN Seacor Corboss 510 или по-новия модел 610
makari написа:
В тази макаричка Корморан 610 и аз се бях загледал :217b315cad77fe , но с оглед на това колко влакно събира май няма да е подходяща. При положение че залагам на Паур Про 80 лб. едва ли ще събере много от него...а като знам как на шега ми отви 200-на метра ...май ще трябва с по голямшка "шпула"
Ей тук в тоз постинг "esox hunter on Съб Юни 12, 2010 12:50 pm" имах и едни питанки към Петьо...да му подскажа пак ако не ги е видял
Ако не се бъркам 80либри на пауър про се равняват на 0,40 или 0,45 монофил,така че спокойно може досе навие 300м от плетеняка.Аз на моята съм навил 0,80 260м [You must be registered and logged in to see this link.]
и имам място за още,но за язовир не ми трябва и половината от него,а за морето ще видим надявам се на есен.
и имам място за още,но за язовир не ми трябва и половината от него,а за морето ще видим надявам се на есен.
E те това се чудих и аз на колко ли монофил се равнява 80 лб. плетеняк Ако някой може да каже със сигурност? Това ще обособи и избора ми на макара...makari написа:Ако не се бъркам 80либри на пауър про се равняват на 0,40 или 0,45 монофил,така че спокойно може досе навие 300м от плетеняка.
...Аз на моята съм навил 0,80 260м и имам място за още,но за язовир не ми трябва и половината от него,а за морето ще видим надявам се на есен.
За язовир то ясно и аз съм навил горе-долу толкова, ама като видях как на морето ми развива...май ми трябва поне още толкоз ...иначе рискувам ако натегна много преди да се е поуморила рибата да се откачи или изправи някоя кука...
Защо трябва да натягаш аванса.Настройваш го на по-твърдо и не го пипаш.Ще дам пример с мен:настройвам аванса на 8-12кг.Така по-малка риба не може да го развие,а ако удари голяма ще може,но и ще се мори заедно с мен.От брега си настройвам въдиците по същият начин,но килограмите на аванса са по-малко там,защото и влакното е по-слабо пък и макарите.По принцип не е хубаво да натягаш аванса повече от здравината на влакното.Надявам се и някой друг да си даде мнението,защото истината излиза след практика,а в морския риболов съм доста бос :609c1f728720fb
:217b315cad77fe :thumbsupsmiley :thumbsupsmiley
ninastefanina- ...........................
Брой мнения : 2237
Tе за това става въпрос...пресен случай е моя...бях го настроил на 9 кг. мъртва тежест (използвх 10 л. туба минерална вода).... и ми го разви като детска играчка ... 200 м си ги взе на шегаmakari написа:...По принцип не е хубаво да натягаш аванса повече от здравината на влакното.Надявам се и някой друг да си даде мнението,защото истината излиза след практика,а в морския риболов съм доста бос :609c1f728720fb
Петьо точно обяснаваше за аванса по горе из мненията...
Морските риби определно са си "друга бира" ....Пожелавам ти да ти тресне някойя като тази моята, ама да не я изпускаш поради аматьорски грешки като мен ...Петър Василев написа:
Страница 2 от 4 • 1, 2, 3, 4
Страница 2 от 4
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите
Пет 15 Ное 2024 - 20:06 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ ЗАРГАН В МОМЕНТА?
Съб 26 Окт 2024 - 20:36 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ КЕФАЛ, ПЛАТЕРИНА И ИЛАРИЯ В МОМЕНТА?
Вто 22 Окт 2024 - 19:41 by Димитър Маринчев
» За гъби
Нед 13 Окт 2024 - 16:48 by Димитър Маринчев
» С лодка в морето - 2024
Пет 11 Окт 2024 - 14:44 by Димитър Маринчев
» Около Бургас
Чет 3 Окт 2024 - 21:05 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ САФРИД В МОМЕНТА?
Пон 23 Сеп 2024 - 20:59 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ ХАМСИЯ В МОМЕНТА
Нед 11 Авг 2024 - 22:20 by Димитър Маринчев
» Light Rock Fishing