Откриване. След лудницата на яз.Искър + снимки
+13
dekata
dako
venci72
bkd
nasco2
Валентин Караилиев
ivo75
Ресьора
ПЛУВЧО
ninastefanina
topgun
chapara
Plat1ka
17 posters
Страница 1 от 2
Страница 1 от 2 • 1, 2
Откриване. След лудницата на яз.Искър + снимки
Така както и предполагах за самото откриване ще е хабене на нерви човек да се качи горе на язовира и затова търпеливо изчаках до Понеделник. Е почти търпеливо.... В неделя към 16:00 реших да се кача на водоема за видя какво е положението. Метнах лодката и 2 пръчки за да огледам къде какво и как е.
А то как да е. Лудницата точно се изнася. Ето как изглеждаше пътя за филмовата къща към 16:30ч в Неделя.
[You must be registered and logged in to see this image.]
Към 17:00 вече бях на водата и обикалях с лодката. Застопорих се на едно място.
Меря дълбочина 3.30-40 м викам си малко плиткичко ама пък водата топла на дъното викам си тука ще е.
Захраних си както си му е реда и следващите час и половина ги прекарах в съзерцаване на плувката аха да мръдне и не.... И в един момент взе, че потъна. Засечка и бам прилично костурче. Така продължих в серия от костурчета. Реших да пусна и другата пръчка около мен да лежи на дъното да чака Платики аз ще ловя костурчета. Заметнах я в дясно от мен на 3 бели червейчета и я зарязах така. След малко поглеждам към нея а връхчето сочи посока под лодката. Подсечка и борба.... викам си брех. И те го те шапиона.
Бонус Клен и то приличен..
Всичко потръгна чудесно викам си.
След малко на същата въдица но вече с торен червей направи така очакваното повдигане и първата тавичка беше в кепа. Платика около 600 г. Естествено последва веднага стрелба с червей и малко подхранка и ги врътнах пред мен, като за оставащия ми час и половина хванах общо 15 Платики като едната беше с тегло около и килограм.
Ето ги и рибоците който си взех за вкъщи. Другите пуснах още от лодката за да не ги наранявам в живарника.
И така проверката мина успешно. Прибрах се в нас и се приготвих за истинския риболов който беше предвиден за днес.
Бяхме Аз един приятел Тошко и Божидар Тодоров.
Бърза среща за по кафе и на разсъмване бяхме вече на подготвителната площадка.
Рецепти и добавки топ сикрет миризми, аве каквото искаш имаше го.
Забъркахме храните настанихме се на едно уж преспективно място и зачакахме. И така около 2 часа през които уловихме общо 10-тина уклея, толкова костурчета и 2 платчки.
Тогава реших да взема кардинално решение обратно всичко в колата. Лодката не я бях свалял от снощи и се разделихме на групи. Аз взех Тошко с мен в лодката а Божо остана да ги мъчи с мачовете покрай филмовата къща. Какви ги е свършил той още незнам но ако има нещо интересно ще го напиша.
Ние влязохме на вече провереното място от мен предната вечер. Набързо им приготвих системата 8+3 на 3.30м. А именно 8 топки храна + 3 прашки черав пуснати на 3.30 м дълбочина. След близо час очакване системата да заработи и платиките да се завъртят Тошко се разписа. Закова една хубава тавика около 500г след нея още една и тогава дойде отново моя бонус :)
Ето го и него.
Костур Простак както ги нарича един виден спортен журналист.
За справка бялата кутия под рибата е кутия за ваглери :) Уникална риба и уникална борба на 0.10 повод.
След него естествено се отпуших както си му е редът и ги подкарахме в стил а на мене а на тебе. Избрахме този стил защото имахме само един кеп и си го подавахме постоянно един на друг.
Една от хубавите тавички.
И аз със улова на двамата ни. Получи се един страхотен риболов. И ако не ни беше изгорнил вятъра сигурно още щяхме да скубем платики гол след гол. Така ги бях навъртял пред мен, чакаха като кучета за мръвка.
Малко за техниките. Ползвахме болонезета на 6 м. Основни влакна о.16 поводи о.10 куки номер 12 и 14. Стръв бял и торен(редуваме ги когато намалее на едното почва на другото и така постоянно) Дълбочината я казах и търпение да се извикат рибите пред теб. СЛед което умение да ги задържиш защото иначе бягат и накрая ви остава само да се кефите на лягащи плувки и скърцане на аванси. Днес излязоха 3-4 риби по килограм + този прекрасен костур.
Чудя се на третото ми ходене какъв ли ще ми е бонуса преди Платиките. Поръчал съм си нещо с мустаци пък да видим.
Поздрави от мен и успешен сезон на всики.
А то как да е. Лудницата точно се изнася. Ето как изглеждаше пътя за филмовата къща към 16:30ч в Неделя.
Към 17:00 вече бях на водата и обикалях с лодката. Застопорих се на едно място.
Меря дълбочина 3.30-40 м викам си малко плиткичко ама пък водата топла на дъното викам си тука ще е.
Захраних си както си му е реда и следващите час и половина ги прекарах в съзерцаване на плувката аха да мръдне и не.... И в един момент взе, че потъна. Засечка и бам прилично костурче. Така продължих в серия от костурчета. Реших да пусна и другата пръчка около мен да лежи на дъното да чака Платики аз ще ловя костурчета. Заметнах я в дясно от мен на 3 бели червейчета и я зарязах така. След малко поглеждам към нея а връхчето сочи посока под лодката. Подсечка и борба.... викам си брех. И те го те шапиона.
Бонус Клен и то приличен..
Всичко потръгна чудесно викам си.
След малко на същата въдица но вече с торен червей направи така очакваното повдигане и първата тавичка беше в кепа. Платика около 600 г. Естествено последва веднага стрелба с червей и малко подхранка и ги врътнах пред мен, като за оставащия ми час и половина хванах общо 15 Платики като едната беше с тегло около и килограм.
Ето ги и рибоците който си взех за вкъщи. Другите пуснах още от лодката за да не ги наранявам в живарника.
И така проверката мина успешно. Прибрах се в нас и се приготвих за истинския риболов който беше предвиден за днес.
Бяхме Аз един приятел Тошко и Божидар Тодоров.
Бърза среща за по кафе и на разсъмване бяхме вече на подготвителната площадка.
Рецепти и добавки топ сикрет миризми, аве каквото искаш имаше го.
Забъркахме храните настанихме се на едно уж преспективно място и зачакахме. И така около 2 часа през които уловихме общо 10-тина уклея, толкова костурчета и 2 платчки.
Тогава реших да взема кардинално решение обратно всичко в колата. Лодката не я бях свалял от снощи и се разделихме на групи. Аз взех Тошко с мен в лодката а Божо остана да ги мъчи с мачовете покрай филмовата къща. Какви ги е свършил той още незнам но ако има нещо интересно ще го напиша.
Ние влязохме на вече провереното място от мен предната вечер. Набързо им приготвих системата 8+3 на 3.30м. А именно 8 топки храна + 3 прашки черав пуснати на 3.30 м дълбочина. След близо час очакване системата да заработи и платиките да се завъртят Тошко се разписа. Закова една хубава тавика около 500г след нея още една и тогава дойде отново моя бонус :)
Ето го и него.
За справка бялата кутия под рибата е кутия за ваглери :) Уникална риба и уникална борба на 0.10 повод.
След него естествено се отпуших както си му е редът и ги подкарахме в стил а на мене а на тебе. Избрахме този стил защото имахме само един кеп и си го подавахме постоянно един на друг.
Една от хубавите тавички.
И аз със улова на двамата ни. Получи се един страхотен риболов. И ако не ни беше изгорнил вятъра сигурно още щяхме да скубем платики гол след гол. Така ги бях навъртял пред мен, чакаха като кучета за мръвка.
Малко за техниките. Ползвахме болонезета на 6 м. Основни влакна о.16 поводи о.10 куки номер 12 и 14. Стръв бял и торен(редуваме ги когато намалее на едното почва на другото и така постоянно) Дълбочината я казах и търпение да се извикат рибите пред теб. СЛед което умение да ги задържиш защото иначе бягат и накрая ви остава само да се кефите на лягащи плувки и скърцане на аванси. Днес излязоха 3-4 риби по килограм + този прекрасен костур.
Чудя се на третото ми ходене какъв ли ще ми е бонуса преди Платиките. Поръчал съм си нещо с мустаци пък да видим.
Поздрави от мен и успешен сезон на всики.
Plat1ka- ...........................
Брой мнения : 156 Рожд.дaта : 01.01.1981
Години : 43
Re: Откриване. След лудницата на яз.Искър + снимки
Браво колега! :dancingHappy_i Перфектен излет и прекрасен репортаж :thumbsupsmiley
????- Гост
chapara- ...........................
Брой мнения : 14312 Рожд.дaта : 04.02.1960
Години : 64
Браво колега,хубаво откриване
topgun- ...........................
Брой мнения : 70 Рожд.дaта : 01.08.1964
Години : 60
:thumbsupsmiley :thumbsupsmiley :thumbsupsmiley
ninastefanina- ...........................
Брой мнения : 2237
А така вее.. Къде били големите платики.Много добре сте се справили.
И аз искам такива тавички да похващам
И аз искам такива тавички да похващам
ПЛУВЧО- ...........................
Брой мнения : 7388 Рожд.дaта : 01.12.1970
Години : 53
Ресьора- ...........................
Брой мнения : 4608 Рожд.дaта : 09.05.1982
Години : 42
Както винаги перфектен репортаж на перфектен риболов :thumbsupsmiley :thumbsupsmiley :thumbsupsmiley
ivo75- ...........................
Брой мнения : 923 Рожд.дaта : 21.07.1975
Години : 49
майстор .....чудесен репортаж
Валентин Караилиев- ...........................
Брой мнения : 109 Рожд.дaта : 07.01.1980
Години : 44
Благодарско на всички колеги.
И да ви кажа като приятел. АКо се улисате да ловите платики през летните горещи дни. Носете си тънки бели блузи с дълги ръкави или крем за слънце за да не спите като мен изправени. Колената и раменте са ми жестоко изгоряли. Хем се усетих, че ме напича и си наметнах тениската но пак е успяло да ме хване слънцето и сега немога да се облегна на нищо :) Но така е като в главата са ми само платики...
И да ви кажа като приятел. АКо се улисате да ловите платики през летните горещи дни. Носете си тънки бели блузи с дълги ръкави или крем за слънце за да не спите като мен изправени. Колената и раменте са ми жестоко изгоряли. Хем се усетих, че ме напича и си наметнах тениската но пак е успяло да ме хване слънцето и сега немога да се облегна на нищо :) Но така е като в главата са ми само платики...
Брависимо на Платичката за платичките
bkd- ...........................
Брой мнения : 927 Рожд.дaта : 29.01.1961
Години : 63
арно сте фанали,евала
venci72- ...........................
Брой мнения : 111 Рожд.дaта : 22.05.1972
Години : 52
Plat1ka написа:
За справка бялата кутия под рибата е кутия за ваглери. Уникална риба и уникална борба на 0.10 повод.
Мнооо.. як, тоя "каракачански чорап" бре... :217b315cad77fe :thumbsupsmiley
????- Гост
Супер яко браво. И откъм репортаж и от към риби. Цяло лято да ги дръпаш и все с мустакати бонуси.
dako- ...........................
Брой мнения : 561 Рожд.дaта : 28.01.1971
Години : 53
:thumbsupsmiley Абе разбирате си го риболова :thumbsupsmiley
dekata- ...........................
Брой мнения : 407 Рожд.дaта : 01.07.1972
Години : 52
В Неделя се качвам отново горе.
Приготвил съм си:
1 кг шарен червей
20 дози торен червей
12 кг захранка
500 г царевица
достатъчно хляб
500 г варен конош
500 г печен коноп
500 г шоко пръчици
200 г кокосови стърготини
5 кг свински врат
700 г Узо
500 на 1 кг домати и краставици
Всичко това за Неделя вечер и Понеделник сутрин.
Обещавам подробен репортаж :)
А забравих и ризата с белите ръкави :) Че последния път си докарах изгаряне 1-ва степен :)
Приготвил съм си:
1 кг шарен червей
20 дози торен червей
12 кг захранка
500 г царевица
достатъчно хляб
500 г варен конош
500 г печен коноп
500 г шоко пръчици
200 г кокосови стърготини
5 кг свински врат
700 г Узо
500 на 1 кг домати и краставици
Всичко това за Неделя вечер и Понеделник сутрин.
Обещавам подробен репортаж :)
А забравих и ризата с белите ръкави :) Че последния път си докарах изгаряне 1-ва степен :)
Браво, се така да ги дърпаш .
Pesho N.Zagora- ...........................
Брой мнения : 2566 Рожд.дaта : 15.04.1970
Години : 54
Май е време да помислиш и за тента на парахода.Plat1ka написа:А забравих и ризата с белите ръкави :) Че последния път си докарах изгаряне 1-ва степен :)
????- Гост
Marco Polo написа:Май е време да помислиш и за тента на парахода.Plat1ka написа:А забравих и ризата с белите ръкави :) Че последния път си докарах изгаряне 1-ва степен :)
A то остава и тента да помъкна, тя и без това е достатъчно тежка :) Имам си една риза, такава като за лудите беличка с дупчици. Все едно си без нея но не изгаряш :) Сега си заприходих и един крем 50-ти фактор мажем коленцата и ръцете и има бой на платики.
Що бе, найш ли ква грандиозна гъзария е? ;)
????- Гост
Mаркооо,на стари години кът те подгони гъзарията - кофти брат.
Ще трябва на психолог ( познат на жена ти ) да ходиш. :29e6bbd771c7f3
Ще трябва на психолог ( познат на жена ти ) да ходиш. :29e6bbd771c7f3
КИРО- мир на праха му
Брой мнения : 21389 Рожд.дaта : 17.12.1957
Години : 66
Абе тарикатско е. Ама я ми обясни как да заметна 6 м болонезе през тая тента :) Тва си е за спинингари с къси пръчки :) НЕ за такива като мене с големи тояги.... :1db1cce6422ce9
Искъра си го знаеш. Супер рибоци и следвъщия път бонуса да е мустакат.
indalo- ...........................
Брой мнения : 45 Рожд.дaта : 01.01.1970
Години : 54
Страница 1 от 2 • 1, 2
Similar topics
» Лудницата на яз. Искър /със снимки/!
» Откриване на яз.Искър.
» Заснехме и филма на яз.Искър + малко снимки от риболова.
» Откриване на яз.Искър.
» Заснехме и филма на яз.Искър + малко снимки от риболова.
Страница 1 от 2
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите
Пет 15 Ное 2024 - 20:06 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ ЗАРГАН В МОМЕНТА?
Съб 26 Окт 2024 - 20:36 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ КЕФАЛ, ПЛАТЕРИНА И ИЛАРИЯ В МОМЕНТА?
Вто 22 Окт 2024 - 19:41 by Димитър Маринчев
» За гъби
Нед 13 Окт 2024 - 16:48 by Димитър Маринчев
» С лодка в морето - 2024
Пет 11 Окт 2024 - 14:44 by Димитър Маринчев
» Около Бургас
Чет 3 Окт 2024 - 21:05 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ САФРИД В МОМЕНТА?
Пон 23 Сеп 2024 - 20:59 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ ХАМСИЯ В МОМЕНТА
Нед 11 Авг 2024 - 22:20 by Димитър Маринчев
» Light Rock Fishing