Първо гмуркане с акваланг... ;)
+4
Nikolov
КИРО
makari
esox hunter
8 posters
Страница 1 от 1
Първо гмуркане с акваланг... ;)
Случи се тази година, това лято, т.е. преди няколко дена да се позъвъртим с Криси (моята любима половинка) за 10-на дена на северното черноморие
И понеже тя си има една мнооого добра приятелка Нина, инструктор по гмуркане в клуб "Deep blue" на Златни пясъци се бяха разбрали да пробваме що е туй гмуркане с акваланг :dancingHappy_i
Речено сторено и се разбрахме първите уроци да са край 3-та буна на Кранево...
Сега на някои от вас може и да им е смешно, че ги занимавам с това т.е. гмуркане с акваланг и то за сефте, но всеки си е имал първи път и нека да си спомни , а за мен си беше интересно ..още повече, че си имах и своите притеснения, като например проблемно ляв ухо, заради което едно време рано рано се отказах от професионална кариера в плуването та се насочих към друг спорт... Не знаех как ще дишам с регулатор и т.н. ...нормални чуденки
Но да не ви отегчавам
На първото гмуркане се оказа, че се справям прилично и дори накрая ме оставиха да си шлапам сам под водата
Ето няклко 1-2 снимки, които ми снима един от инструкторите:
[You must be registered and logged in to see this image.]
Мътничко беше...
Има още доста снимки, но за мен беше интересно аз да си снимам сам, но първия ден не ми позволиха да снимам сам от съображения за моята сигурност, както разбрах това можелео ама на по-височко ниво
Равносметката от първото гмуркане - хареса ми Разбира се както и се очакваше въпреки, че уравнявах нормално (гмурнахме се до близо 7м) при едно завъртане успя да ми влезе вода в ухото и ми направи лек проблем - на следващия ден имах и малко възпаление и кръвчица и това постави под въпрос второто ми гмуркане... Проблема не се задълбочи и взех решение да опитам още веднъж и вече да си снимам сам. Гласуваха ми доверие за което и след ден отново гмуркане. Криси имаше да изчистава някои техники от предишния път, а аз да се усъвършенствам и разбира се да снимам...
Водата беше мътничка обаче и взех решение да правя видео и по малко снимки...
И така ето го и първото ми подводно видео, направено при второто в живота ми гмуркане с акваланг
п.п. При второто гмуркане проблем с ухото нямах :dancingHappy_i
И понеже тя си има една мнооого добра приятелка Нина, инструктор по гмуркане в клуб "Deep blue" на Златни пясъци се бяха разбрали да пробваме що е туй гмуркане с акваланг :dancingHappy_i
Речено сторено и се разбрахме първите уроци да са край 3-та буна на Кранево...
Сега на някои от вас може и да им е смешно, че ги занимавам с това т.е. гмуркане с акваланг и то за сефте, но всеки си е имал първи път и нека да си спомни , а за мен си беше интересно ..още повече, че си имах и своите притеснения, като например проблемно ляв ухо, заради което едно време рано рано се отказах от професионална кариера в плуването та се насочих към друг спорт... Не знаех как ще дишам с регулатор и т.н. ...нормални чуденки
Но да не ви отегчавам
На първото гмуркане се оказа, че се справям прилично и дори накрая ме оставиха да си шлапам сам под водата
Ето няклко 1-2 снимки, които ми снима един от инструкторите:
[You must be registered and logged in to see this image.]
Мътничко беше...
Има още доста снимки, но за мен беше интересно аз да си снимам сам, но първия ден не ми позволиха да снимам сам от съображения за моята сигурност, както разбрах това можелео ама на по-височко ниво
Равносметката от първото гмуркане - хареса ми Разбира се както и се очакваше въпреки, че уравнявах нормално (гмурнахме се до близо 7м) при едно завъртане успя да ми влезе вода в ухото и ми направи лек проблем - на следващия ден имах и малко възпаление и кръвчица и това постави под въпрос второто ми гмуркане... Проблема не се задълбочи и взех решение да опитам още веднъж и вече да си снимам сам. Гласуваха ми доверие за което и след ден отново гмуркане. Криси имаше да изчистава някои техники от предишния път, а аз да се усъвършенствам и разбира се да снимам...
Водата беше мътничка обаче и взех решение да правя видео и по малко снимки...
И така ето го и първото ми подводно видео, направено при второто в живота ми гмуркане с акваланг
п.п. При второто гмуркане проблем с ухото нямах :dancingHappy_i
esox hunter- ...........................
Брой мнения : 904 Рожд.дaта : 11.01.1970
Години : 54
Re: Първо гмуркане с акваланг... ;)
Браво за изживяването.Макар и мътничко усещането си е било страхотно.
За ухото иди на доктор,защото като гмуркаш винаги влиза вода,а тапи не е хубаво да се използват на повече от 7-9 метра.
За ухото иди на доктор,защото като гмуркаш винаги влиза вода,а тапи не е хубаво да се използват на повече от 7-9 метра.
makari- ...........................
Брой мнения : 276 Рожд.дaта : 02.06.1972
Години : 52
Мдааа мътньок, ама тренирам за гмуркания в по-чиста вода, като в гръцко например за да не се уча там тепърваmakari написа: Браво за изживяването.Макар и мътничко усещането си е било страхотно.
За ухото знам, какво ще ми кажат, но ще ги посетя някой ден. Иначе за тапите ми обясниха, че не трябва да се слагат и пр и аз не слагам. Аз като цяло не се стремя към големи дълбочини, така да се каже искам да практикувам гмуркане лайт и да снимам
Еееее,благодарско че пак видях какво е под водата.
А и добре си нахранихте лапините и кучетата.И едно попче се облиза покарай тях де.
Ами поклон пред такива клипове,и наистина чакам продължението.
А и добре си нахранихте лапините и кучетата.И едно попче се облиза покарай тях де.
КИРО- мир на праха му
Брой мнения : 21389 Рожд.дaта : 17.12.1957
Години : 66
makari написа: Браво за изживяването.Макар и мътничко усещането си е било страхотно.
Тапааааа дори и не го споменавай това.Дори и на 2 метра е забранено и опасно.
спомени !!!предказармени курсове за водолази -като разбрах че може да ме пратят на подводница да служа зех а ни лъгаха че ще ходим в Куба да правим пристанища :d776892fea672e .Тишината и този друг свят са нещо друго особенно тук в Гърцияhttp://www.chania-citizen-guide.gr/0-5036_listing_--_-----blue-adventures-diving--.htmlТова един от наи/ добрите в Гарция
tano- ...........................
Брой мнения : 1674 Рожд.дaта : 21.03.1970
Езокс, пробвай тази маска,създадена е за такива проблеми
[You must be registered and logged in to see this link.]
Пази ушите от вода и ти позволява да изравняваш налягането.
gogo26- ...........................
Брой мнения : 940 Рожд.дaта : 26.10.1971
Години : 53
Киро, първия път като се гмурках имаше мнооого и гооолеми попове обаче за жалост тогава нямаше как да ги снимам...Вторият път вече беше доста по-мътно и за жалост не можах... Имаше и много морски кончета...от години не бях виждал...КИРО написа:Еееее,благодарско че пак видях какво е под водата.
Ще ми се продължението да е от някое гръцко гмуркане :609c1f728720fb
Да да обясниха ми за тапите и какво може да се случи...Nikolov написа: Тапааааа дори и не го споменавай това.Дори и на 2 метра е забранено и опасно.
Сега тренираме за Гърция та да не се налага тепърва там да се учим Даже вече имам покана за гмуркане там на едно място, където има много риби и където не всеки може да се гмурне..., та ако се осъществи някой ден се надявам да направя някое хубаво филмчеtano написа:...Тишината и този друг свят са нещо друго особенно тук в Гърцияhttp://www.chania-citizen-guide.gr/0-5036_listing_--_-----blue-adventures-diving--.htmlТова един от наи/ добрите в Гарция
Това е интересно, благодаря за инфото! . Тепърва ще ходя на доктор да видим какво е положението и дали ще се налага такова нещо и ако е наложително, ще търся такъв вариант... Мислех си, че може и да се наложи да не се гмуркам повече, но явно хората са помислили и за такива като менgogo26 написа:Езокс, пробвай тази маска,създадена е за такива проблеми
:609c1f728720fb Булти, Бултиии теб не можем те стигна, но поне да видим, какво виждаш под водата дет се вика поне малко да се докоснем до твоя свят :609c1f728720fbБулти написа: Поздравления !!! :609c1f728720fb
Впрочем и Криси ти е голяма фенка и със захлас чете за твоите приключения
Благодаря ти !...е-е-е-е как да не пиша при това положение ...
:defbb9c71e9792
:defbb9c71e9792
????- Гост
Супер !! След една такава подводна разходка реших че ще се оборудвам .. курсове, жилетки, бутилки и тн.т.
ама като се разтърсих из нета да проверя цените направо изтръпнах .Още повече че мога да ги ползвам 2-4 пъти в годината
Но пък адреналина още ме държи :609c1f728720fb
ама като се разтърсих из нета да проверя цените направо изтръпнах .Още повече че мога да ги ползвам 2-4 пъти в годината
baralya- ...........................
Брой мнения : 1075 Рожд.дaта : 14.11.1967
Години : 57
Благодаря за споделените приятни емоции.Въпреки мътилката си направил страхотно филмче. :thumbsupsmiley Не личи,че за първи път правиш снимки под вода. Когато отидеш у гръцкото море и снимаш в оная чиста и прозрачна вода ще се получат страхотни снимки и филмчета.
ПЛУВЧО- ...........................
Брой мнения : 7388 Рожд.дaта : 01.12.1970
Години : 53
E няма нужда да се оборудваш, особено пък и с жилетка, регулатор и бутилки... Може само неопрен, маска и плавници Другите неща се дават под наем за хора като нас така си е по-изгодно :609c1f728720fbbaralya написа:Супер !! След една такава подводна разходка реших че ще се оборудвам .. курсове, жилетки, бутилки и тн.т.
Аз съм решил поне маска, шнорхел и плавници да си взема да си шляпам с тях и да си снимам...тежкото оборудване под наем
Благодарско за добрите думи :609c1f728720fb ... надявам се в недалчено бъдеще да имам възможност да снимам и в гръцко и да направя хубави филмчетаПЛУВЧО написа:Благодаря за споделените приятни емоции.Въпреки мътилката си направил страхотно филмче. :thumbsupsmiley Не личи,че за първи път правиш снимки под вода. Когато отидеш у гръцкото море и снимаш в оная чиста и прозрачна вода ще се получат страхотни снимки и филмчета.
В периода април-май,и после след 15 септември някъде,и нашето море е изчистено.
Щом си с неопрен,не те бъркат много градусите на водата ( 9 - 18 ),
та и в нашето море може тогава да се снимат чудесни клипове.
Мамка му,скоро ще се обурудвам с маска,плавници и шнорхел.
Пак дете ще ставам ( то не че вече не съм ама ),ама да видим.
Щом си с неопрен,не те бъркат много градусите на водата ( 9 - 18 ),
та и в нашето море може тогава да се снимат чудесни клипове.
КИРО- мир на праха му
Брой мнения : 21389 Рожд.дaта : 17.12.1957
Години : 66
....ей шти дойди акъла на дърти години накрая :d5116e0ebf2fc8КИРО написа:Мамка му,скоро ще се обурудвам с маска,плавници и шнорхел.
????- Гост
Киро, нема се пУашиш ... сега като бях на Св. Константин и Елена и гледам през ден идваше един пичага на сериозна достолепна възраст с едни стаааари плавници и маска, влизаше набираше си миди и 'квот друго го интересува и си излизашеКИРО написа:
Similar topics
» СВОБОДНО ГМУРКАНЕ-NO LIMITS!!
» Места за гмуркане на Халкидики?
» Трикове за отпушване на евстахиевите тръби по време на гмуркане
» Места за гмуркане на Халкидики?
» Трикове за отпушване на евстахиевите тръби по време на гмуркане
Страница 1 от 1
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите
Пет 15 Ное 2024 - 20:06 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ ЗАРГАН В МОМЕНТА?
Съб 26 Окт 2024 - 20:36 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ КЕФАЛ, ПЛАТЕРИНА И ИЛАРИЯ В МОМЕНТА?
Вто 22 Окт 2024 - 19:41 by Димитър Маринчев
» За гъби
Нед 13 Окт 2024 - 16:48 by Димитър Маринчев
» С лодка в морето - 2024
Пет 11 Окт 2024 - 14:44 by Димитър Маринчев
» Около Бургас
Чет 3 Окт 2024 - 21:05 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ САФРИД В МОМЕНТА?
Пон 23 Сеп 2024 - 20:59 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ ХАМСИЯ В МОМЕНТА
Нед 11 Авг 2024 - 22:20 by Димитър Маринчев
» Light Rock Fishing