Гърция, Керамоти.
+41
rikitikitavi
valium
dobria1
GENIUS
ПЛУВЧО
Балта
gogo26
Светозар Върбанов
max
DOCTORABukarNo1
nikinenov
mimaki
roko koko
maistor_ribar
nkolev66
Шморхи
vatus
divein
Кирил Калчев
mitko_aks
ivaylo.filipov
baispartan
вакрил
КИРО
marvin
var4o
baralya
savi aleksiev
4o4o
тони котев
Любак
jorogai
cerberus
nissana
makari
chapara
Дели
tano
Петър Василев
own
vvt1970
45 posters
Страница 6 от 10
Страница 6 от 10 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10
Re: Гърция, Керамоти.
Обещаната снимка
[You must be registered and logged in to see this image.]
а сафридите от плажа са доста по различни от тези на кея
а сафридите от плажа са доста по различни от тези на кея
и от мене снимки на последните два излета комбинирани с плаж в Керамоти:
това е от вчера от 11,00 часа до 16,00 часа на товарния кей
това е от вчера от 11,00 часа до 16,00 часа на товарния кей
Балта- ...........................
Брой мнения : 46 Рожд.дaта : 12.10.1958
Години : 66
Днес пристигнах в Керамоти и около 18.00 се паркирах на пристанището. На бомбарда на бял и/или торен всяко хвърляне зарган, ама дребен,дребен няма и една педя.
Първият, който беше глътнал здраво и се наложи операция го филетирах. И след няколко хвърляния на филенце един каиш се опита да ми вземе сопата от ръце, но не успя и се озова в хлад. чанта. След това имах още един удар, но не успях да го реализирам. Около мен започнаха да вадят от време на време сафрид и сложих едно чепаре и на първото хвърляне сафрид, и после още няколко, но все по един - размер черноморски. Взе да се стъмва и се прибрах, щото бях и уморен. Утре сутрин ще пробвам на плажа със чепаре ала Тасос. Но, като гледам вашите постижения около Варна се убеждавам, че съм сбъркал дестинацията, ама жената рече Гърция, та Гърция и толкоз. А и лодката ми е във Варна, а и там нямам разходи за хотел
Дано утре има с какво да се похваля :609c1f728720fb
Първият, който беше глътнал здраво и се наложи операция го филетирах. И след няколко хвърляния на филенце един каиш се опита да ми вземе сопата от ръце, но не успя и се озова в хлад. чанта. След това имах още един удар, но не успях да го реализирам. Около мен започнаха да вадят от време на време сафрид и сложих едно чепаре и на първото хвърляне сафрид, и после още няколко, но все по един - размер черноморски. Взе да се стъмва и се прибрах, щото бях и уморен. Утре сутрин ще пробвам на плажа със чепаре ала Тасос. Но, като гледам вашите постижения около Варна се убеждавам, че съм сбъркал дестинацията, ама жената рече Гърция, та Гърция и толкоз. А и лодката ми е във Варна, а и там нямам разходи за хотел
Дано утре има с какво да се похваля :609c1f728720fb
vvt1970- ...........................
Брой мнения : 725 Рожд.дaта : 23.09.1970
Години : 54
Успех ,дано има с какво да се похвалиш :609c1f728720fb
roko koko- ...........................
Брой мнения : 4391 Рожд.дaта : 23.04.1975
Години : 49
Събота сутринта на плажа нищо, след един час мятане. После се преместих пак на кея и в резултат 10 едри заргани са във фризера. Малко, но от сърце. Запознах се с колегата Иво Филипов - той може да се похвали с едно дорадо.
vvt1970- ...........................
Брой мнения : 725 Рожд.дaта : 23.09.1970
Години : 54
Една бърза сводка и от мен. Петък вечерта с мой приятел пристигнахме на плажа на Керамоти. Не бях идвал отдавна и ме учудиха табелите ( за съжаление на Гръцки) но знака ясно показваше, че риболова е забранен от 15.06 - 15.09. Поне не влизахме в таз забрана. По целия плаж има наслагани едни сини варели като кошове за боклук през 50 метра. С колегата предположихме, че забраната е заради свинщината, която оставят някои колеги рибари, да не им пречи на гърците на сезона.
Вечерта по тъмно се опитах да налучкам една дълбочина, малко преди носа ... намятах 2 дънни въдици на цяла сардела и две на филе от сардела, с няколко презареждания и към 4 си легнахме да дремнем. Никакъв удар.
Целта ни беше да търсим дорадо на жива заргана и да пробваме за нещо едро вечертта. На събота сутринта, зорлем хванахме някакви дребни заргани, в общи линии вървеше от съмване до към 8:00 - 8:30 и то слабо. После отсича и няма нищо. Към обяд хванах едно дорадо, но малко след това вятъра зверски се усили и беше немислимо да се лови .... преместихме се към залива с идеята вятъра да ни дойде малко в гръб и да пуснем по вятъра .... Нанесохме заргана доста навътре, но за съжаление нямахме късмет да удяри почти 3 часа. Бяхме пуснали две въдици една заргана на вътре, една по на плиткото, но ... късмет, кво да го правиш.
На дъно през деня опитахме и на акробати за мурмура, но само дребосъци. Стартирах с кука 8 и слязох до 12, не можеха да я налапата и само бутат червея.
Втората вечер пак нищо на дънните. Неделя съутринта времето "Мравктие вода пият" морето по-кротко от язовир. Хванахме 2 заргани сутринта, пуснахме едната и до 11 часа нямаше пипане. Запалихме и се прибрахме. Като цяло много слаба работа, толкова дребна заргана не съм виждал през живота си.
Вечерта по тъмно се опитах да налучкам една дълбочина, малко преди носа ... намятах 2 дънни въдици на цяла сардела и две на филе от сардела, с няколко презареждания и към 4 си легнахме да дремнем. Никакъв удар.
Целта ни беше да търсим дорадо на жива заргана и да пробваме за нещо едро вечертта. На събота сутринта, зорлем хванахме някакви дребни заргани, в общи линии вървеше от съмване до към 8:00 - 8:30 и то слабо. После отсича и няма нищо. Към обяд хванах едно дорадо, но малко след това вятъра зверски се усили и беше немислимо да се лови .... преместихме се към залива с идеята вятъра да ни дойде малко в гръб и да пуснем по вятъра .... Нанесохме заргана доста навътре, но за съжаление нямахме късмет да удяри почти 3 часа. Бяхме пуснали две въдици една заргана на вътре, една по на плиткото, но ... късмет, кво да го правиш.
На дъно през деня опитахме и на акробати за мурмура, но само дребосъци. Стартирах с кука 8 и слязох до 12, не можеха да я налапата и само бутат червея.
Втората вечер пак нищо на дънните. Неделя съутринта времето "Мравктие вода пият" морето по-кротко от язовир. Хванахме 2 заргани сутринта, пуснахме едната и до 11 часа нямаше пипане. Запалихме и се прибрахме. Като цяло много слаба работа, толкова дребна заргана не съм виждал през живота си.
ivaylo.filipov- ...........................
Брой мнения : 276 Рожд.дaта : 27.09.1976
Години : 48
Да даде и ти да се похвалиш с няколко дорада и някой и друг лефер.vvt1970 написа:Събота сутринта на плажа нищо, след един час мятане. После се преместих пак на кея и в резултат 10 едри заргани са във фризера. Малко, но от сърце. Запознах се с колегата Иво Филипов - той може да се похвали с едно дорадо.
ПЛУВЧО- ...........................
Брой мнения : 7388 Рожд.дaта : 01.12.1970
Години : 53
Честито,колеги!!!На пристанището на Керамоти риболова е забранен!Коскужам табели!
jorogai- ...........................
Брой мнения : 26 Рожд.дaта : 02.08.1957
Години : 67
Нямаше как. Рано или късно щеше да се случи.
Миналата година като бях там само дето не спяха по пристана.
Миналата година като бях там само дето не спяха по пристана.
marvin- ...........................
Брой мнения : 208 Рожд.дaта : 20.10.1983
Години : 41
marvin написа:Миналата година като бях там само дето не спяха по пристана.
А за маломерните заргани дето ги прибираха в живарниците ко да кажем (че и колеги от форума май бяха)
И кой повече губи от тези забрани.Ние или те.Забраниха и риболова от плажа и какво си мислят византииците.Ами много от хората посещаващи мястото искаха да съчетават риболова с къпането, а при това положение ще си харчат парите някъде където това е възможно.Места бол.Винаги съм се чудил на някой колеги, дето се кефят като чуят забрани по гръцко.
????- Гост
Истината винаги е по средата....Все едно нашият бряг да е окупиран от пакистанци и да няма място къде да стотинка да хвърлиш, камо ли риба да хванеш. Ако и с лодки шетат, още по-дразнещо ще е.
От друга страна си е факт и това с харченето на парите....
А най-вече истината е, че болшинството колеги си мислят, че това е отворен склад и пазача гледа настрани. Склада рано или късно ще се изпразни, а пазачът няма да гледа постоянно настрани! ;)
От друга страна си е факт и това с харченето на парите....
А най-вече истината е, че болшинството колеги си мислят, че това е отворен склад и пазача гледа настрани. Склада рано или късно ще се изпразни, а пазачът няма да гледа постоянно настрани! ;)
Шморхи- ...........................
Брой мнения : 2885 Рожд.дaта : 11.10.1978
Години : 46
:d5116e0ebf2fc8Шморхи написа:Истината винаги е по средата....
Риболова е удоволствие.Удоволствието да "излъжеш" рибата да вземе твоята примамка.Удоволствието да извадиш добър екземпляр и да се похвалиш с него(снимка или раздумка).Ако ловим и вземаме на поразия маломерки(изкючвам дори бракониерството) утре с какво ще си доставяме удоволствие.Остават ни само спомените.А моите спомени още не съм ги хванал.... :6425deb86829a0
Последно - Забранен ли е риболова на Керамоти или не е???????
Има табели,че е забранен риболова,но има и риболовци,които не спазват забраната.Балта написа:Последно - Забранен ли е риболова на Керамоти или не е???????
Вчера бях в Керамоти
На товарното пристанище няма нито една табела за забранен риболов. Даже имаше нашенци с колите на кея.
След три часа хранене на всякакъв вид малки рибки, които не дават да потъне стръвта, изяждат я в движение - два спароса.
На дъно колеги до мене - три дракона.
За сафрид, зарган или скумрия и дума не може да става.
Трагично!!!!!!:217b315cad77fe
На товарното пристанище няма нито една табела за забранен риболов. Даже имаше нашенци с колите на кея.
След три часа хранене на всякакъв вид малки рибки, които не дават да потъне стръвта, изяждат я в движение - два спароса.
На дъно колеги до мене - три дракона.
За сафрид, зарган или скумрия и дума не може да става.
Трагично!!!!!!:217b315cad77fe
Лошо много лошо.
Благодарим за инфото колега
Благодарим за инфото колега
marvin- ...........................
Брой мнения : 208 Рожд.дaта : 20.10.1983
Години : 41
Благодаря и аз, лошата новина е по-добра от липсата на информация.
nkolev66- ...........................
Брой мнения : 150 Рожд.дaта : 07.05.1966
Години : 58
Колега, не видя ли някой от местните рибари да лови на сардела с полиангисто - на плувка или на 9м директен телескоп?
DOCTORABukarNo1- ...........................
Брой мнения : 445 Рожд.дaта : 23.12.1961
Години : 62
Имаше един Пловдичанин с директен телескоп около девет метра, но на неподвижна плувка. Същата работа и си тръгна преди мене. На подвижна плувка и полиангисто на сардела, на около 6 метра едни колеги от Смолян бяха направили малко риба. Един по едър кефал и два помалки, останалото по едри Спароси и меланури, но рано сутринта. Към единадесет и те си тръгнаха. Един от местните гонеше октоподи без резултат. Други двама хвърляха на директно дъно, но същата работа.
Утре двама колеги ще са там и ще мога да дам още по актуална информация:609c1f728720fb
Утре двама колеги ще са там и ще мога да дам още по актуална информация:609c1f728720fb
Благодаря за инфото!
Миналата година по това време кълвеше по обяд в най-голямата жега 1-2 часа.
На сардела с полиангисто И подвижна плувка на 1м над дъното удряха лавраци И кефали И спарови над кило.
Миналата година по това време кълвеше по обяд в най-голямата жега 1-2 часа.
На сардела с полиангисто И подвижна плувка на 1м над дъното удряха лавраци И кефали И спарови над кило.
DOCTORABukarNo1- ...........................
Брой мнения : 445 Рожд.дaта : 23.12.1961
Години : 62
Инфо от вчера 23 юни!!
Отново на Керамоти на товарния кей.
Не става абсолютно никакъв риболов!
1. Започнах с полиангисто и сардина на 6 метра подвижна плувка. След 30 секунди до минута от сардината остава чист скелет все едно си хвърлил в река пълна с пирани. Едни малки рибки с кафяв гръб я оглозгват, като като бетер от пирани.
2. На дъно - същата работа. И там има от същите гадини
3. На подвижна плувка и стръв пилешко, ако мине от гадините на 6-7 метра някой и друг спарос.
От сафрид, скумрия, зарган, кефал или лаврак няма и следа.
Местните за цял ден също абсолютно нищо.
Отново на Керамоти на товарния кей.
Не става абсолютно никакъв риболов!
1. Започнах с полиангисто и сардина на 6 метра подвижна плувка. След 30 секунди до минута от сардината остава чист скелет все едно си хвърлил в река пълна с пирани. Едни малки рибки с кафяв гръб я оглозгват, като като бетер от пирани.
2. На дъно - същата работа. И там има от същите гадини
3. На подвижна плувка и стръв пилешко, ако мине от гадините на 6-7 метра някой и друг спарос.
От сафрид, скумрия, зарган, кефал или лаврак няма и следа.
Местните за цял ден също абсолютно нищо.
Малей големо нямане, дано до септември се променят нещата, че от 1 до 7.09.13 г. съм в региона на о.Тасос.
nikinenov- ...........................
Брой мнения : 324 Рожд.дaта : 16.03.1978
Години : 46
Снощи се прибрах от гръцко.Бяхме около Александуполис - Макри.Риба за въдица няма,за три дена хванахме с каяците,три сафрида,една сардина и петнадесетина ханоса.Сонара показва риби до 12-15м,и то се оказаха ята лястовички и хамсийки по 2-3см които закачахме на чепаретата по случайност.След 15м до 30-я.... празен басейн...няма ама хич
Обаче с харпуна успях да нахраня групата
Сега са "кефаловите сватби" и то в случай че уцелиш правилното място и време.Ударих-5 броя за половин час и толкова....след това два дена далдисване - нищо...дребни спарита за мезе.
Ами направихме и една дивотия.Като вадих рибите, имаше до нас един грък с едно детенце,като видя кефалите очите му станаха като хоремашки кюфтета и аз му подарих две от тях...то благодари,кланя се,салта прави,радва се... и на другата сутрин пред нас в заливчето се изсипаха всички възможни лодки и взеха да хвърлят мрежи ама един връз други-мазало стана и риба йок.
Та така раничко е за риба още,иначе плажа е на ниво
Лагера от горе
Невероятен кеф е....
Обаче с харпуна успях да нахраня групата
Сега са "кефаловите сватби" и то в случай че уцелиш правилното място и време.Ударих-5 броя за половин час и толкова....след това два дена далдисване - нищо...дребни спарита за мезе.
Ами направихме и една дивотия.Като вадих рибите, имаше до нас един грък с едно детенце,като видя кефалите очите му станаха като хоремашки кюфтета и аз му подарих две от тях...то благодари,кланя се,салта прави,радва се... и на другата сутрин пред нас в заливчето се изсипаха всички възможни лодки и взеха да хвърлят мрежи ама един връз други-мазало стана и риба йок.
Та така раничко е за риба още,иначе плажа е на ниво
Лагера от горе
Невероятен кеф е....
gogo26- ...........................
Брой мнения : 940 Рожд.дaта : 26.10.1971
сървайвър......кееф
maistor_ribar- ...........................
Брой мнения : 234 Рожд.дaта : 13.07.1977
Години : 47
Страница 6 от 10 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10
Страница 6 от 10
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите
Пет 15 Ное 2024 - 20:06 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ ЗАРГАН В МОМЕНТА?
Съб 26 Окт 2024 - 20:36 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ КЕФАЛ, ПЛАТЕРИНА И ИЛАРИЯ В МОМЕНТА?
Вто 22 Окт 2024 - 19:41 by Димитър Маринчев
» За гъби
Нед 13 Окт 2024 - 16:48 by Димитър Маринчев
» С лодка в морето - 2024
Пет 11 Окт 2024 - 14:44 by Димитър Маринчев
» Около Бургас
Чет 3 Окт 2024 - 21:05 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ САФРИД В МОМЕНТА?
Пон 23 Сеп 2024 - 20:59 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ ХАМСИЯ В МОМЕНТА
Нед 11 Авг 2024 - 22:20 by Димитър Маринчев
» Light Rock Fishing