Заминавам за Гьокчеада- Турция
+41
ПЛУВЧО
maestroto
Вельо
kanara
GENIUS
Петър Василев
mimaki
JimBeam
NAZINIO
vatus
RAAZIEL
spear
Borkata
parvaka
Кирил Калчев
baralya
Tiho Todorov
вакрил
fokobg
Любак
Красен Матеев
Иво - Шабла
4o4o
roko koko
ДЯДО ИВАН
ufo
divein
mitko_aks
dobria1
Шморхи
miroslavpetkov
nikgeo
Доктора
DOCTORABukarNo1
gogo26
Зехирев
Моряка
Мънцата
КИРО
strijok
Пещерски
45 posters
Страница 1 от 10
Страница 1 от 10 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10
Заминавам за Гьокчеада- Турция
В събота :25b67f10a9b4d8 заминавам за Гьокчеада :dancingHappy_i . Това ми е за четвърти път, но тази година не съм ходил още. Ако някой е ходил наскоро, разказвайте и давайте съвети, моля!
maestroto- ...........................
Брой мнения : 713 Рожд.дaта : 17.05.1960
Години : 64
Re: Заминавам за Гьокчеада- Турция
В коя част на острова бяхте?
Пещерски- ...........................
Брой мнения : 45 Рожд.дaта : 08.10.1965
Години : 59
:b23b8673c6466f Ади бе майстро, кажи как беше, чи нещо ма кандардисват да ходя ся тоз уйкенд
strijok- глоб.модератор
Брой мнения : 5466 Рожд.дaта : 24.03.1972
Години : 52
Малко е зает маестрото,ще се включи по-късно може би.
КИРО- мир на праха му
Брой мнения : 21389 Рожд.дaта : 17.12.1957
Години : 66
Дано да чисти риба
strijok- глоб.модератор
КИРО- мир на праха му
Брой мнения : 21389 Рожд.дaта : 17.12.1957
Години : 66
Ами да нося пиенето и....да я мятаме. :dancingHappy_i
ПЛУВЧО- ...........................
Брой мнения : 7388 Рожд.дaта : 01.12.1970
Години : 53
По-късно ще пиша.Снимките обаче са в телефона , а си счупих блу тута на компътъра и трябва да купя нов.
Сега още бачкам , после ще чистя рибата, че с Киро и Ванко моряка напълнихме кофите днес/ под голяма вълна-голяма риба се крие ,да знаете/.
Сега още бачкам , после ще чистя рибата, че с Киро и Ванко моряка напълнихме кофите днес/ под голяма вълна-голяма риба се крие ,да знаете/.
:b23b8673c6466f утре е среда, немам мнооо време за размисъл - да скубя зизита в Турско или в Българско
Масторееееееее ...
Масторееееееее ...
strijok- глоб.модератор
И така, на 26 септ, неделя, сутринта, бяхме на пристанището на Кабатепе за ферибоота. Ама той не тръгвал в 9 ами в 10 ч. и се поразходихме. И гледам няколко от екипажа на ферибоота почнаха да хвърлят хляб във водата и след малко около хляба настъпи оживление и трохите почнаха да изчезват.Тогава те хвърлиха от ръка по-голяма троха с нанизани по няколко куки/тип полиангистро/, без никакви допълнителни аксесоари. Направо влакно и куки на един повод накрая и хоп....
[You must be registered and logged in to see this image.]
меленур
и така си хванаха по десетина меленура и спарита.Баси , колко лек и ефективен риболов. По едно време , гледам има половин час, я да направя и аз един опит. Вързах 2 куки 8 номер на флуоро карбон 0,14 и понеже нямах хляб, а имах бели червей закачих от тях и метнах и аз и.........извадих една от онези черните рибки с остри перки, които не се ядат. Нямах време повече, защото колоната тръгна да се качва на ферибоота.
На острова имаше силен вятър, необичаен от югоизток, настанихме се в Ялдъзкой, както преди. Поразходихме се , колкото да разберем, че не става за риболов и се върнахме в пансиона. Почнахме да режем салатите , а собственика ни изненада с една торба с риба . Сложихме оребрения тиган и.............
На другия ден мятах от плажа,
на бомбарда на консервиран морски червейи извадих няколко заргани един меленур и едно спари.
Следващите дни бяхме и на други плажове
и на скалите отвън на пристанището на Калекой
Навсякъде по малко заргана, няколко меленура и спарита,една ципура .
Последния ден отидохме на пристанището , запален от темата на Петьо за полиангистрото. Купих си от магазина на острова 2 броя , сардела и направо на кея, на тихо. Увих куките около 2 сардели и пуснах на 2-3 метра от стената. Докато чакам сложих плувка и малка кука и си вадех разни дребни рибки/граца, спари, чаталкуйрук, саргос/ . ще се повторя малко, защото писах в темата за риболов с полиангистро. Малките рибки веднага оглозгваха сарделата, но нямаше и половин час и влакното мръдна. Опънах го и помислих, че се е хванала риба и се е закачила в камък. А всъщност се беше хванал октопод. Дърпахме, го леко и по рязко, няма откачане. Накрая -скъсахме. Сложих другия талъм , сардела пуснах, след малко пак октопод . И пак скъсах. Диретно на едно влакно закачих 3 куки 2/0 морски и пуснах. Същото положение. Един турчин рибар мина с колелото и ми донесе една малка блесна с тройка кука и ми каза направо , без стръв. От бляскането на метала, октопода се хващал . Пуснах , хвана се и пак скъсах. 6 пъти късах. По едно време дръпнах и започна да излиза нещо и изкарах
змиорка
И тогава дойде пак домакина ни трябваше да прекратявам риболова, защото той бил приготвил риба за пържене/паламуд, спари и врана/. Нататък ясно, ракии, салати.....
На другия ден тръгнахме за Бг.
Чак сега пиша защото си счупих блутута на компютъра и сега си взех нов.
меленур
и така си хванаха по десетина меленура и спарита.Баси , колко лек и ефективен риболов. По едно време , гледам има половин час, я да направя и аз един опит. Вързах 2 куки 8 номер на флуоро карбон 0,14 и понеже нямах хляб, а имах бели червей закачих от тях и метнах и аз и.........извадих една от онези черните рибки с остри перки, които не се ядат. Нямах време повече, защото колоната тръгна да се качва на ферибоота.
На острова имаше силен вятър, необичаен от югоизток, настанихме се в Ялдъзкой, както преди. Поразходихме се , колкото да разберем, че не става за риболов и се върнахме в пансиона. Почнахме да режем салатите , а собственика ни изненада с една торба с риба . Сложихме оребрения тиган и.............
На другия ден мятах от плажа,
на бомбарда на консервиран морски червейи извадих няколко заргани един меленур и едно спари.
Следващите дни бяхме и на други плажове
и на скалите отвън на пристанището на Калекой
Навсякъде по малко заргана, няколко меленура и спарита,една ципура .
Последния ден отидохме на пристанището , запален от темата на Петьо за полиангистрото. Купих си от магазина на острова 2 броя , сардела и направо на кея, на тихо. Увих куките около 2 сардели и пуснах на 2-3 метра от стената. Докато чакам сложих плувка и малка кука и си вадех разни дребни рибки/граца, спари, чаталкуйрук, саргос/ . ще се повторя малко, защото писах в темата за риболов с полиангистро. Малките рибки веднага оглозгваха сарделата, но нямаше и половин час и влакното мръдна. Опънах го и помислих, че се е хванала риба и се е закачила в камък. А всъщност се беше хванал октопод. Дърпахме, го леко и по рязко, няма откачане. Накрая -скъсахме. Сложих другия талъм , сардела пуснах, след малко пак октопод . И пак скъсах. Диретно на едно влакно закачих 3 куки 2/0 морски и пуснах. Същото положение. Един турчин рибар мина с колелото и ми донесе една малка блесна с тройка кука и ми каза направо , без стръв. От бляскането на метала, октопода се хващал . Пуснах , хвана се и пак скъсах. 6 пъти късах. По едно време дръпнах и започна да излиза нещо и изкарах
змиорка
И тогава дойде пак домакина ни трябваше да прекратявам риболова, защото той бил приготвил риба за пържене/паламуд, спари и врана/. Нататък ясно, ракии, салати.....
На другия ден тръгнахме за Бг.
Чак сега пиша защото си счупих блутута на компютъра и сега си взех нов.
Големи красоти ве адаш Браус :thumbsupsmiley :thumbsupsmiley
Мънцата- ...........................
Брой мнения : 12946 Рожд.дaта : 19.05.1971
strijok написа: :b23b8673c6466f утре е среда, немам мнооо време за размисъл - да скубя зизита в Турско или в Българско
Масторееееееее ...
Прегледай, как ще е времето, щото ако вали или духа силно , изчакай да се оправи времето.
Ше чакам
Инак добре сте си прекарали - браво :thumbsupsmiley :thumbsupsmiley :thumbsupsmiley
Инак добре сте си прекарали - браво :thumbsupsmiley :thumbsupsmiley :thumbsupsmiley
strijok- глоб.модератор
Добра почивка,и хубави риби Оправих снимките.
Моряка- глоб.модератор
Брой мнения : 8116 Рожд.дaта : 30.12.1967
Години : 56
Той Любака е отпуТка,ама ....Имам тука една прогноза за о.Самотраки,а Гьокчето е на някакви си 20км напреко по вода.Та може да ти е от ползаstrijok написа:Ше чакам
08.10.2010г.:t C 10-14 с пром.облачност до слънчево,вятър-Север 5-6 Bft(8-14m/s)
09.10.2010. :t C 11-15 слънчево,Север до 15.00ч.-3 Bft(3-5,4m/s)и ЮЗ 2 Bft(1-3,3m/s) вечерта(21.00ч).
10.10.2010. :t C 14-18 пром.обл.,ЮЗ до 15.00ч.-4 Bft(5,5-8m/s) и Запад 2 Bft вечерта
Прогнозата я "краднах" от един гръцки метеорологичен сайт.
ПЛУВЧО- ...........................
Брой мнения : 7388 Рожд.дaта : 01.12.1970
Ще е от полза на Заргански, те ще отскочат да се помъчат малко
strijok- глоб.модератор
Мерси за прогнозата братле
Аз в петък тръгвам, същата прогноза взимам от [You must be registered and logged in to see this link.]
Мен времето не ме плаши, щото все пак си е остров и ако духа от едната страна, от другата е завет
Нямам капо на този остров, а повечето от вас знаят, че ходя там 2 пъти годишно.
Само за плаж няма да става този път.
Смятам да си хвана МОби Дик този път... или друг "ДИК", кой знае :1db1cce6422ce9
Към колегата пуснал темата, без да ви засягам, тези техни приоми за риболов не ги ползвайте, там всички местни са аджамии, проверено, като напълнихме кофите с риба, ни гледаха като натровени. Има си стандартни методи на риболов, като на нашето море, само с по-дебели влакна и по-големи куки.
Единствено обикновен такъм с дебело влакно с кука и цял зарган накрая, без тежести и хвърлен колкото се може по-навътре с отворен бигел върши работа. А тези змиорки са си адреналин, но не стават за нищо, само за ловене.
Аз в петък тръгвам, същата прогноза взимам от [You must be registered and logged in to see this link.]
Мен времето не ме плаши, щото все пак си е остров и ако духа от едната страна, от другата е завет
Смятам да си хвана МОби Дик този път... или друг "ДИК", кой знае :1db1cce6422ce9
Към колегата пуснал темата, без да ви засягам, тези техни приоми за риболов не ги ползвайте, там всички местни са аджамии, проверено, като напълнихме кофите с риба, ни гледаха като натровени. Има си стандартни методи на риболов, като на нашето море, само с по-дебели влакна и по-големи куки.
Единствено обикновен такъм с дебело влакно с кука и цял зарган накрая, без тежести и хвърлен колкото се може по-навътре с отворен бигел върши работа. А тези змиорки са си адреналин, но не стават за нищо, само за ловене.
Зехирев- ...........................
Брой мнения : 108 Рожд.дaта : 01.10.1977
Години : 47
Кандърдисват те, но ти се дърпаш като магаре на мостstrijok написа: :b23b8673c6466f Ади бе майстро, кажи как беше, чи нещо ма кандардисват да ходя ся тоз уйкенд
Аз риба си фащам и тъдява, за ко ми е да ходя на тоз аквариум
Оспамихме темата на колегата бре мискин :d776892fea672e
strijok- глоб.модератор
Веднага мода да ти изтрие мненията :525707397c05bbstrijok написа:Аз риба си фащам и тъдява, за ко ми е да ходя на тоз аквариум
Зехирев написа:Мерси за прогнозата братле
Започнах темата преди да замина и се надявах някой , който е ходил тази година да сподели нещо. Но уви! Аз ходя заедно с приятели, които не са членове на нашия форум, половината са харпунджии/ но не са месари/ . Писах , моите впечатления , като за хора които още не са били там. Не съм правил много снимки, защото вече имам снимки и съм бил на повечето места. Интересното там е точно това- че не е като у нас. Интересното там е , че като те срещне някой турчин, те поздравява. Ако не те поздрави, значи това е българин. С моите приятели изглежда , сме все още наивни доброжелатели и като срещнем сънародници, споделяме с тях всичко, къде сме били, какво сме хващали, как и т.н. А отсреща ни гледам хора, който не казват нищо защото можем да им хванем рибата. Все пак се случва, макар и много рядко да срещнем хора , като нас. Както срещнахме този път, семейство , което беше за първи път на острова, помогнахме им настаняването и после два вечера ни идваха на гости и си изкарахме много добре.
Интересното ми е там, как ловят другите-турци и гърци. Интересно ми беше и улова на змиорката, защото не я очаквах. Но това не ми е първата на този остров. И месото и е по-различно от на другите риби.
И аз съм го забелязал това.maestroto написа: Интересното там е точно това- че не е като у нас. Интересното там е , че като те срещне някой турчин, те поздравява. Ако не те поздрави, значи това е българин.
Ще пусна и аз репортаж като се върна, единия човек вече е там, вятърът ще го издуха барабар с колата. Довечера тръгваме, прогнозата трябва да се сбъдне :5ff67901e688fa, да не е толкова силен вятъра поне.
Поздрави!
Ако духа от север изхода е на колата и на южния бряг - удобни места са пристанището под Угурлу и на края на дългия плаж в дясно от пристанището на скалата.
Някой да има телефони на пансиони в Угурлу или Ширинкьой които работят през ноември?
Някой да има телефони на пансиони в Угурлу или Ширинкьой които работят през ноември?
Пещерски- ...........................
Брой мнения : 45 Рожд.дaта : 08.10.1965
Години : 59
Пещерски написа:Ако духа от север изхода е на колата и на южния бряг - удобни места са пристанището под Угурлу и на края на дългия плаж в дясно от пристанището на скалата.
Нямам телефони там. Но на място в Угурлу и Ширинкьой винаги ще намериш, защото знаеш, че собствениците им си живеят там, кой бяга от пари. А сега почти няма туристи, особено там.
Страница 1 от 10 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10
Similar topics
» Заминавам за Бодрум- Турция
» Сряда заминавам за Сърбия за бяла риба
» Риболов в Турция около Анталия ?
» Сряда заминавам за Сърбия за бяла риба
» Риболов в Турция около Анталия ?
Страница 1 от 10
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите
Пет 15 Ное 2024 - 20:06 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ ЗАРГАН В МОМЕНТА?
Съб 26 Окт 2024 - 20:36 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ КЕФАЛ, ПЛАТЕРИНА И ИЛАРИЯ В МОМЕНТА?
Вто 22 Окт 2024 - 19:41 by Димитър Маринчев
» За гъби
Нед 13 Окт 2024 - 16:48 by Димитър Маринчев
» С лодка в морето - 2024
Пет 11 Окт 2024 - 14:44 by Димитър Маринчев
» Около Бургас
Чет 3 Окт 2024 - 21:05 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ САФРИД В МОМЕНТА?
Пон 23 Сеп 2024 - 20:59 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ ХАМСИЯ В МОМЕНТА
Нед 11 Авг 2024 - 22:20 by Димитър Маринчев
» Light Rock Fishing