Заминавам за Гьокчеада- Турция
+41
ПЛУВЧО
maestroto
Вельо
kanara
GENIUS
Петър Василев
mimaki
JimBeam
NAZINIO
vatus
RAAZIEL
spear
Borkata
parvaka
Кирил Калчев
baralya
Tiho Todorov
вакрил
fokobg
Любак
Красен Матеев
Иво - Шабла
4o4o
roko koko
ДЯДО ИВАН
ufo
divein
mitko_aks
dobria1
Шморхи
miroslavpetkov
nikgeo
Доктора
DOCTORABukarNo1
gogo26
Зехирев
Моряка
Мънцата
КИРО
strijok
Пещерски
45 posters
Страница 5 от 10
Страница 5 от 10 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10
Re: Заминавам за Гьокчеада- Турция
Червеи няма никъде по магазините, още не са почнали да вадят. Ще мъчим да си ги изкопаем от езерото. Ако успеем ще ти донеса.
divein- ...........................
Брой мнения : 776 Рожд.дaта : 10.08.1978
Години : 46
maestroto написа:Пожелавам Ви успех и аз. Моето ходене до Гьокчето се отлага за есента, През май отиваме в Бодрум.
В Бодрум е истината!
Охо, снимки ще има, въпроса е и риба да има , че да са интересни. За целта заприходих един Никон преди 10 дни, та ще го тествам сега .
Колега divein, кАт няма червеи, ще импровизираме на место, важно е да съм с въдица в ръка, всичко друго е подробност........
Колега divein, кАт няма червеи, ще импровизираме на место, важно е да съм с въдица в ръка, всичко друго е подробност........
4o4o- ...........................
Брой мнения : 57 Рожд.дaта : 09.07.1978
Един въпрос за въдиците има ли проблем през границата ?
Иво - Шабла- ...........................
Брой мнения : 213 Рожд.дaта : 17.05.1982
Години : 42
И някой може ли да даде инфо за кушадаса?
никой ли няма инфо ?
Иво - Шабла написа:Един въпрос за въдиците има ли проблем през границата ?
Нема проблем,само да не са в някой калъф приличащ на калъф за пушка
п.п.Доколкото знам нашите проверяват повече от Турските митничари,те държат повече на документацията да е изрядна
Аз съм ходил поне 20 пъти и никокага не са ми правили проблем за въдици. Виж за алкохола не е така.
divein- ...........................
Брой мнения : 776 Рожд.дaта : 10.08.1978
divein написа:Аз съм ходил поне 20 пъти и никокага не са ми правили проблем за въдици. Виж за алкохола не е така.
Да не дърпаме дявола за опашката, ама до сега с алкохола е нямало проблеми.Имам в пред вид , че само един път бях с по-малко от 5 литра ракия, Ама какво да правим , като и турците харесват нашата ракия.
С въдиците няма проблем. Само да не забравяме , че сме туристи. Някои се опитаха да бият и продават риба в Турция и затова сега харпунджиите страдат.
maestroto- ...........................
Брой мнения : 713 Рожд.дaта : 17.05.1960
Години : 64
Привет момци.
След като решихме с брат ми да ходим на Острова за риба и с нас се помъхнаха още 6 души на разходка, някак си ми стана ясно, че риболова увисна със страшна сила.
Както и да е. Така, първо разочарование - щото на всеки му се пика кога не е време, пристигнахме на Кабатепе в 9,30 сутринта. И ............... опашка 1,5 км. . Честито, дет се вика. Пуснаха колите да влизат във ферито и пак греда - останахме десета кола за следващия в 3 ч. Свободна програма за всички цели 5 часа . Мене само са ми в глъвътъ. Добре че пуснаха извънреден курс, та благополучно пристигнахме около 2,3 - 3 часа следобед. Ферито пълно със сърфисти - викат всеки момент почва да духа брутално няколко дни. Да бе да си викам аз - да духа, да духа, колко да духа?
Острова
[You must be registered and logged in to see this image.]
Хапване в градчето на крак, бързо пазарене на стръв и други "екстри" и газ към Угурлу.
Его де и кея - нашето место. Светкавично преобличане и бегом на там. Рибари ЙОК. Само некъв местен пич с жената и детето - такъма дивашки, мотовилка от тия гръцките с корда за сом, три куки със стръв белена скарида без тежести и плувки, хвърлят на ръка и бавно събират. Улов не виждам - тия сигурно са индианци, ей ся ще видят такъми. Вятър умерен. Вадим бързо по една бомбарда плуваща и потъваща, стръв скарида и бял, 40 минути няма удар. Ебаси тия до мен с мотовилките взеха да вадят риби, че и прилични. Кой е индианец беееее :432c42269535b6 :6249c95f600dc6
Тва е улова на пича и жена му, доста прилични 2-3 меланура и още толгова гопи (купи)
Викам на брат ми давай фидерите - бързо замятаме и пак няма удар при нас. Воблери. Пак без удар. Почва да залязва, а ние сме с 2 спароса по 6 санта. Ебати резила. Почват да идват рибари, един местен ни заговаря на руски, кратка консултация (през тва време вадя директния, брата мач, плувки по 2 грама) и местния ми прави повода с три куки като техните. Слагам скариди мятам - първо кълване, спарос, добър. Викам - ей къде е ключа за палатката. Вятъра усилва. Втори удар и куките си заминават барабар с рибата, яко напъна ама................ Слагам пак единична, вече е тъмно - за ампула. 30 минути нямаме удар, стръв белена скарида. И към девет клъвна - няма такъв кеф 1-2 минути борба и първата скумрия ми е в ръката, прелест около 25-30 санта До 11,30 имахме общо 6 броя и три се откачиха. В 11,30 задуха наистина брутално и даже не можах снимки да направя - НЯМА ТАКЪВ ВЯТЪР.
На следващия ден ставам рано обаче вън е УРАГАН. Прав не можеш да стоиш, за риболов да не говорим. Кратка консултация и газ към неделния пазар в градчето, обяди, кафета и на кея сме пак преди стъмване. Проба с бомбардата и пак капо. Давай солото - една кука с 20 бели червея, за да не могат да ги свалят лесно дребосъците, брат ми е на скарида. При мен за 30-40 минути 5 меланурита, при него капо. ВЯТЪРА Е СТРАШЕН. Останахме до 11 ч., резултата 3 спароса, 5 меланури, 1 скумрия и 1 сафрид. Рибари други нямаше, защото духаше невероятно. Никога не съм предполагал, че ще ловя в такъв вятър - трудно държах солото с двете ръце, смяната на стръвта беше истинско изпитание. Снимки - няма щото не мога да фокусирам апарата.
това вече е в "пансиона", на завет.
Та така............. не случихме на време, но стана хубава разходка. :609c1f728720fb
че и за скарата имаше..............
****Датата на снимките е с 1 ден назад.
След като решихме с брат ми да ходим на Острова за риба и с нас се помъхнаха още 6 души на разходка, някак си ми стана ясно, че риболова увисна със страшна сила.
Както и да е. Така, първо разочарование - щото на всеки му се пика кога не е време, пристигнахме на Кабатепе в 9,30 сутринта. И ............... опашка 1,5 км. . Честито, дет се вика. Пуснаха колите да влизат във ферито и пак греда - останахме десета кола за следващия в 3 ч. Свободна програма за всички цели 5 часа . Мене само са ми в глъвътъ. Добре че пуснаха извънреден курс, та благополучно пристигнахме около 2,3 - 3 часа следобед. Ферито пълно със сърфисти - викат всеки момент почва да духа брутално няколко дни. Да бе да си викам аз - да духа, да духа, колко да духа?
Острова
Хапване в градчето на крак, бързо пазарене на стръв и други "екстри" и газ към Угурлу.
Его де и кея - нашето место. Светкавично преобличане и бегом на там. Рибари ЙОК. Само некъв местен пич с жената и детето - такъма дивашки, мотовилка от тия гръцките с корда за сом, три куки със стръв белена скарида без тежести и плувки, хвърлят на ръка и бавно събират. Улов не виждам - тия сигурно са индианци, ей ся ще видят такъми. Вятър умерен. Вадим бързо по една бомбарда плуваща и потъваща, стръв скарида и бял, 40 минути няма удар. Ебаси тия до мен с мотовилките взеха да вадят риби, че и прилични. Кой е индианец беееее :432c42269535b6 :6249c95f600dc6
Тва е улова на пича и жена му, доста прилични 2-3 меланура и още толгова гопи (купи)
Викам на брат ми давай фидерите - бързо замятаме и пак няма удар при нас. Воблери. Пак без удар. Почва да залязва, а ние сме с 2 спароса по 6 санта. Ебати резила. Почват да идват рибари, един местен ни заговаря на руски, кратка консултация (през тва време вадя директния, брата мач, плувки по 2 грама) и местния ми прави повода с три куки като техните. Слагам скариди мятам - първо кълване, спарос, добър. Викам - ей къде е ключа за палатката. Вятъра усилва. Втори удар и куките си заминават барабар с рибата, яко напъна ама................ Слагам пак единична, вече е тъмно - за ампула. 30 минути нямаме удар, стръв белена скарида. И към девет клъвна - няма такъв кеф 1-2 минути борба и първата скумрия ми е в ръката, прелест около 25-30 санта До 11,30 имахме общо 6 броя и три се откачиха. В 11,30 задуха наистина брутално и даже не можах снимки да направя - НЯМА ТАКЪВ ВЯТЪР.
На следващия ден ставам рано обаче вън е УРАГАН. Прав не можеш да стоиш, за риболов да не говорим. Кратка консултация и газ към неделния пазар в градчето, обяди, кафета и на кея сме пак преди стъмване. Проба с бомбардата и пак капо. Давай солото - една кука с 20 бели червея, за да не могат да ги свалят лесно дребосъците, брат ми е на скарида. При мен за 30-40 минути 5 меланурита, при него капо. ВЯТЪРА Е СТРАШЕН. Останахме до 11 ч., резултата 3 спароса, 5 меланури, 1 скумрия и 1 сафрид. Рибари други нямаше, защото духаше невероятно. Никога не съм предполагал, че ще ловя в такъв вятър - трудно държах солото с двете ръце, смяната на стръвта беше истинско изпитание. Снимки - няма щото не мога да фокусирам апарата.
това вече е в "пансиона", на завет.
Та така............. не случихме на време, но стана хубава разходка. :609c1f728720fb
че и за скарата имаше..............
****Датата на снимките е с 1 ден назад.
Последната промяна е направена от 4o4o на Сря 2 Май 2012 - 21:59; мнението е било променяно общо 2 пъти
Браво, пичове! Зарадвахте ми сърцето!
maestroto- ...........................
Брой мнения : 713 Рожд.дaта : 17.05.1960
Години : 64
4o4o написа:и местния ми прави повода с три куки като техните.
Страхотен репортаж и жалко за лошото време
имам 1-2 въпроса
оринтировъчно кой номер куки ползвахте и колко е разстоянието то кука до кука?
Значи куките са 8-10 номер, морски (по мое мнение може и да не са морски, което зависи от стръвта), ако е белена скарида тогава на морската кука с дълго рамо се нанизва по лесно, ако е друга стръв, например бял, стандартни куки са по-добре.
Връзват се последователно през 5-6 сантиметра, директно на повода, като специфичното е начина на връзване - самите куки леееко са изнесени и стърчат от повода в страни (рамото на куката не е успоредно на повода), а не са плътно до него като при стандартно връзване. За съжаление не видях пича как ги върза, щото беше много бърз и беше почти тъмно.
Ако има някой дето знае подобни възли - да пише, че и на мен ми е интересно.
Още малко инфо - колеги хвърляха на чепаре, но никой не хвана риба. Други се похвалиха, че предната вечер са хванали 5-6 добри змиорки на стръв парче от рибка. Също предната вечер е излизал сафрид на плувка и дребни воблери (йозурита 3-5 сантиметра), но доста скромно и в 23,00 всичко е приключило.
Имаше колеги и с лодки, но нямаше как да ги вкарат при тоя вятър, а тези които са влизали предните дни са били почти капо.
Връзват се последователно през 5-6 сантиметра, директно на повода, като специфичното е начина на връзване - самите куки леееко са изнесени и стърчат от повода в страни (рамото на куката не е успоредно на повода), а не са плътно до него като при стандартно връзване. За съжаление не видях пича как ги върза, щото беше много бърз и беше почти тъмно.
Ако има някой дето знае подобни възли - да пише, че и на мен ми е интересно.
Още малко инфо - колеги хвърляха на чепаре, но никой не хвана риба. Други се похвалиха, че предната вечер са хванали 5-6 добри змиорки на стръв парче от рибка. Също предната вечер е излизал сафрид на плувка и дребни воблери (йозурита 3-5 сантиметра), но доста скромно и в 23,00 всичко е приключило.
Имаше колеги и с лодки, но нямаше как да ги вкарат при тоя вятър, а тези които са влизали предните дни са били почти капо.
А, сега се сетих и още нещо - лампите на кея не светят (тъмно е кът в г...з), което по мое мнение пречи на концентрирането на дребни рибета, оттам съответно на скумрия, сафрид и др................
4o4o написа:А, сега се сетих и още нещо - лампите на кея не светят (тъмно е кът в г...з), което по мое мнение пречи на концентрирането на дребни рибета, оттам съответно на скумрия, сафрид и др................
Благодаря за инфото,очаквай скоро подробно обяснение на този монтаж с куките (както и други тънкости по него)
п.п.А относно светлината си много ама много прав,на което
4o4o, тъкмо като си тръгнахте и времето утихна. Коренно различно от това, което беше.
Светих цяла нощт на дълги с колата от буната и се поизкефихме (аз лично с пилкер за скумрия), като за последна вечер се получи много добре.
Divein (с когото бяхме) е ходил там много пъти и ми показа доста неща.
Абе много яко, нямам търпение пак да отидем.
П.П. ние сме тези дето хванахме змиорките
Светих цяла нощт на дълги с колата от буната и се поизкефихме (аз лично с пилкер за скумрия), като за последна вечер се получи много добре.
Divein (с когото бяхме) е ходил там много пъти и ми показа доста неща.
Абе много яко, нямам търпение пак да отидем.
П.П. ние сме тези дето хванахме змиорките
Последната промяна е направена от ТИМО на Чет 3 Май 2012 - 23:09; мнението е било променяно общо 1 път
Красен Матеев- ...........................
Брой мнения : 266 Рожд.дaта : 15.03.1982
ТИМО написа:Divein (с когото бяхме) е ходил там много пъти и ми паказа доста неща.
Чакаме и неговия репортаж
п.п. Я сподели това с пилкера???
На едно прилично чепаре бях вързал вместо тежина пилкер и забелязах че скумрията дърпа само пилкера. После вързах само пилкер. Не си мисли че съм я убил, няколко пърчета, ама голям кеф.
мога да снимам пилкера да ти го покажа (беше от ефтините)
мога да снимам пилкера да ти го покажа (беше от ефтините)
Привет ТИМО,
Това че е утихнало като сме тръгнали не трябваше да го казваш, сега ще се пукна мамка му , ама то като тръгнат нещата на карък от самото начало - та до края така.
Дай снимка на тоя пилкер, грамаж и начин на водене, че съм много зле в тоя начин на риболов.
Ся кат се замисля, щом е бил пилкера на чепаре, се води като чепаре май? Или греша?
Това че е утихнало като сме тръгнали не трябваше да го казваш, сега ще се пукна мамка му , ама то като тръгнат нещата на карък от самото начало - та до края така.
Дай снимка на тоя пилкер, грамаж и начин на водене, че съм много зле в тоя начин на риболов.
Ся кат се замисля, щом е бил пилкера на чепаре, се води като чепаре май? Или греша?
Пилкер 60 гр. Аз за пръв път опитвам такъв риболов и клатих като за чепаре, не знам дали е правилно де ама стана. Ето го:
ТИМО написа:Пилкер 60 гр. Аз за пръв път опитвам такъв риболов и клатих като за чепаре, не знам дали е правилно де ама стана. Ето го:
Туй нещо го имам в 2-3 размера ама чак 60гр. го немам ама и наличните ще свършат работа,че и други методи позамисляме
Светозар Върбанов написа: ако знаеш сома как ги папка тези железа ..........
тез последните 2 и в други морета(но не и в нашето) ще се представят добре
п.п.оспамихме темата
Наточихме 3-те,запасихме се с червеи и скариди :3f7e6dc87de4b9 :thumbsupsmiley :3f7e6dc87de4b9 заминаване утре заранта към 02.00
:d5116e0ebf2fc8
Рекоха и отсекоха.
Рекоха и отсекоха.
Любак- глоб.модератор
Брой мнения : 11761 Рожд.дaта : 19.07.1953
Години : 71
Страница 5 от 10 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10
Similar topics
» Заминавам за Бодрум- Турция
» Сряда заминавам за Сърбия за бяла риба
» Риболов в Турция около Анталия ?
» Сряда заминавам за Сърбия за бяла риба
» Риболов в Турция около Анталия ?
Страница 5 от 10
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите
Пет 15 Ное 2024 - 20:06 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ ЗАРГАН В МОМЕНТА?
Съб 26 Окт 2024 - 20:36 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ КЕФАЛ, ПЛАТЕРИНА И ИЛАРИЯ В МОМЕНТА?
Вто 22 Окт 2024 - 19:41 by Димитър Маринчев
» За гъби
Нед 13 Окт 2024 - 16:48 by Димитър Маринчев
» С лодка в морето - 2024
Пет 11 Окт 2024 - 14:44 by Димитър Маринчев
» Около Бургас
Чет 3 Окт 2024 - 21:05 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ САФРИД В МОМЕНТА?
Пон 23 Сеп 2024 - 20:59 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ ХАМСИЯ В МОМЕНТА
Нед 11 Авг 2024 - 22:20 by Димитър Маринчев
» Light Rock Fishing