GO FISHING BG.ForumsClub
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Заминавам за Гьокчеада- Турция

+41
ПЛУВЧО
maestroto
Вельо
kanara
GENIUS
Петър Василев
mimaki
JimBeam
NAZINIO
vatus
RAAZIEL
spear
Borkata
parvaka
Кирил Калчев
baralya
Tiho Todorov
вакрил
fokobg
Любак
Красен Матеев
Иво - Шабла
4o4o
roko koko
ДЯДО ИВАН
ufo
divein
mitko_aks
dobria1
Шморхи
miroslavpetkov
nikgeo
Доктора
DOCTORABukarNo1
gogo26
Зехирев
Моряка
Мънцата
КИРО
strijok
Пещерски
45 posters

Страница 7 от 10 Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Next

Go down

Заминавам за Гьокчеада- Турция - Page 7 Empty Re: Заминавам за Гьокчеада- Турция

Писане  roko koko Пет 11 Май 2012 - 8:28

Да питам нещо ....това е по принцип култов сърфистки остров.Ходи се там от доста години защото има вятър бол и цените са евтинджос .Няма ли по-близки риболовни дестинации в Турско или просто острова е освен дащен откъм вятър ами и от към риба ,или просто се ходи щото така сме свикнали и е позната дестинация .
Брат ми ходи в годината поне по 10-12 пъти ама чисто по сърфистки ми обясни защо тяхната си банда ходи ама за рибарлък вдигна рамене и само спомена ,че един от техните агенти ходел да се гмурка в някаква подветрена страна на острова и не се връщал с празни ръце (не кой знае какво ама колкото да си начешел крастата)за риболов друго не ми е споменавал освен ,че не било трудно да излезеш с турски рибар в морето .Та това ми беше въпроса -няма ли друга близка турска дестинация освен острова или там си е риболовна освен и сърфистка дестинация :609c1f728720fb
roko koko
roko koko
...........................

Брой мнения : 4391 Рожд.дaта : 23.04.1975
Години : 49

Върнете се в началото Go down

Заминавам за Гьокчеада- Турция - Page 7 Empty Re: Заминавам за Гьокчеада- Турция

Писане  roko koko Пет 11 Май 2012 - 8:36

Митак ,страхотен репортаж със страхотни риби :609c1f728720fb
roko koko
roko koko

Брой мнения : 4391 Рожд.дaта : 23.04.1975
Години : 49

Писане  4o4o Пет 11 Май 2012 - 10:32

Поздрави за репортажа и чакаме продължението.

Само да вметна, че противно на очакванията, риболова на Острова не е толкова лесен и освен това оставам с впечатлението, че наистина качествените риби са мираж от брега. В Гърция улова на лаврак, ципура, дорадо, манали и други от брега говоря, си е нещо традиционно, докато на гьокчето .....................
Рибата която е с точката до опашката е меланур и наистина е много вкусна на скара, поне за мен по нищо не отстъпва на ципурата, особено ако е по-едра. Заслужава си тематичен риболов определено. Мерджана е наистина друга бира eyeballs_icon .
Един кулинарен съвет - за егейските риби на скара - поливайте щедро при печене (мариновайте) и най-вече след него с качествен екстравърджин зехтин. Подобрява вкуса и усещането в пъти sunglasses2
За тези които още не са ходили там - има нещо по-важно от количеството и качеството на уловената риба, и то е цялостното усещане от и за риболова. За това да загърбят големите очаквания и да се насладят на усещането за спокойствие и безвремие обхванало това място.
4o4o
4o4o

Брой мнения : 57 Рожд.дaта : 09.07.1978
Години : 46

Писане  spear Пет 11 Май 2012 - 22:26

roko koko написа:Да питам нещо .... -няма ли друга близка турска дестинация освен острова или там си е риболовна освен и сърфистка дестинация :609c1f728720fb

Заливът Сарос. Координати: 40.523195,26.382866
spear
spear

Брой мнения : 179 Рожд.дaта : 24.02.1965
Години : 59

Писане  RAAZIEL Съб 30 Юни 2012 - 23:54

Здравейте колеги,след много четене на темата дойде време и аз да се включа в нея.Вчера се връщам от острова след четеридневен престой със жената и малкия и бързам да пусна снимки тук,защото съм обещал на Марин/maestroto/който ми помогна и упъти ,за което съм му огромно задължен и благодарен,а и темата е в сериозен застой нещо.Въпреки безрибния сезон в момента хванах някоя рибка,забавлявах се и беше супер зареждащо това прекрасно място,с прекрасни хора
Даже имах късмета да вляза с лодката на изключително любезния Бай Котан с когото се запознах там и разбрах,че има приятели от Б-я/Васил от Бургас-може да е от форума/
Ето и част от снимките
[You must be registered and logged in to see this image.]
С интерес ще следя темата и дано пак да успея да се включа в нея за напред.....
RAAZIEL
RAAZIEL

Брой мнения : 272 Рожд.дaта : 15.12.1975
Години : 48

Писане  вакрил Нед 1 Юли 2012 - 10:07

thumbsUp_icon thumbsUp_icon bravo bravo bravo bravo
вакрил
вакрил
мир на праха му

Брой мнения : 1986 Рожд.дaта : 06.09.1968
Години : 56

Писане  NAZINIO Вто 16 Окт 2012 - 20:58

gogo26 написа:На края на дългия плаж на Угурлу(западната му част) е скатско място sunglasses2 Там на 2метра от брега дълбочината е около 4-5м. и върви чисто пясъчно дъно.Август месец е пълно със скатчета колкото чиния за пържоли :4506ea66aafe7f Но като гмуркам съм виждал скат колкото предния капак на жигула :d5116e0ebf2fc8
говориш за началото на Индже Борун.....не само като на жигула,има ги ОГРОМНИ
NAZINIO
NAZINIO

Брой мнения : 8 Рожд.дaта : 04.01.1978

Писане  gogo26 Сря 17 Окт 2012 - 8:35

Да, там май си хвърлят хайвера(или бяха живораждащи 12666 )Но ми се струва че там е защитена зона,гледал съм как турците си крият харпуна под хавлиите,правят се на улави,влизат,удрят едно скатче,режат му опашката и го мушкат в торбите.И всичко това е много скрито и с голям страх и оглеждане....явно има причина 226711
gogo26
gogo26

Брой мнения : 940 Рожд.дaта : 26.10.1971
Години : 53

Писане  miroslavpetkov Сря 17 Окт 2012 - 10:49

Живораждащи са ...това лято на сърфиския плаж едно момче беше ударило на харпун един скат към 20 кг женски :21fe7b94c4e424 Аз се радвам че успях да спася 5-6 бебета след като разпорих майката и ги върнах във водата.Отплуваха си към дълбините :dancingHappy_i
miroslavpetkov
miroslavpetkov

Брой мнения : 452 Рожд.дaта : 24.03.1978

Писане  Пещерски Сря 17 Окт 2012 - 19:05

В неделя на кея на Угурлу след като РК -тата изчистиха траловете и си тръгнаха, точно до цимента се завъртя един такъв-като преден капак на Жигули. Въртя се там около час, даже опита да ми вземе един от прътите с полиангистро, но не се закачи. Как щях да го вадя, незнам - загубена работа!
Пещерски
Пещерски

Брой мнения : 45 Рожд.дaта : 08.10.1965

Писане  NAZINIO Чет 18 Окт 2012 - 8:00

gogo26 написа:Да, там май си хвърлят хайвера(или бяха живораждащи 12666 )Но ми се струва че там е защитена зона,гледал съм как турците си крият харпуна под хавлиите,правят се на улави,влизат,удрят едно скатче,режат му опашката и го мушкат в торбите.И всичко това е много скрито и с голям страх и оглеждане....явно има причина 226711
Не знам дали е защитена,но там винаги е държало риба. Ловил съм заргани на бомбарда и платерини на дъно.....Относно забраните за риболов,бях свидетел на голяма разправия между граничен кораб и едно РК. Това се случи на буната под ЮРЛУ(така би трябвало звучи,а не УГУРЛУ). Както размазвах зарганата,се появиха двата кораба,привързаха се за кея и настана една.....Военните започнаха да снимат уловът с камера,викаха нещо....рибата беше изсипана от лондите директно на паубата и започнаха да я сортират.....както се опита да ми обясни едно момче,проблемът е,че БАЛЪК КАРАШИК......явно бяха уловили риба,която нямат право....това се случи в началото на септември преди 4 или 5 години. А в това време имаше толкова заргана......жалко,че имах само 2 дози червеи......накрая лових на филенце от заргана,при това с добър успех. Темата за островът ми е слабост и когато имам повече свободно време,ще опиша впечатленията си от там.През последните 6 години съм направил около 15 излета там и всеки път се очаровам от нещо ново.
NAZINIO
NAZINIO

JimBeam харесва този пост

Писане  gogo26 Чет 18 Окт 2012 - 9:27

Не мога да разбера за какво ги трепят тия скатове???Стават ли за ядене,толкова ли са вкусни question question
Доста пъти съм ги срещал,но не ги закачам.Няма никаква тръпка при лова им,все едно да гръмнеш възглавница не знам А ако е по голям,може да ти направи стрелата на осморка и да береш излишни ядове nono
Красиво животно е.... и е много по-приятно да поплуваш с него ,да го наблюдаваш,пък риба за ядене все се намира !
gogo26
gogo26

Писане  Пещерски Чет 18 Окт 2012 - 11:49

На пристанището Кабатепе между корабите на гмуркачите имаше един изхвърлен около 1м в диаметър, като ясно си личеше раната от стрелата - явно е стрелян, сниман и хвърлен.
Пещерски
Пещерски

Брой мнения : 45 Рожд.дaта : 08.10.1965

Писане  NAZINIO Чет 18 Окт 2012 - 19:53

gogo26 написа:Не мога да разбера за какво ги трепят тия скатове???Стават ли за ядене,толкова ли са вкусни question question
Доста пъти съм ги срещал,но не ги закачам.Няма никаква тръпка при лова им,все едно да гръмнеш възглавница не знам А ако е по голям,може да ти направи стрелата на осморка и да береш излишни ядове nono
Красиво животно е.... и е много по-приятно да поплуваш с него ,да го наблюдаваш,пък риба за ядене все се намира !
наистина има много риба....празен не можеш се прибра(говоря за подводен риболов) най-малкото няколко лабриди(по-известни като ЕГЕЙСКИ ШАРАНИ) ще натоварят кукана....а относно скатовете,в началото на септември гмуркахме на Шейтана и единият колега-Пламен,каза,че е видял много голям скат. Не му минало и през ум да го стреля. Може да му се има доверие,добър харпунджия е(последният ден си нацели доста прилично Махи-Махи),така че едвали послъгва...ял съм скат,не е лош пържен. А на супа също не лъже. Но при условие,че дошъл за по-квалитетни рибоци,май наистина не си струва разправията.Ако ще си създаваш грижи под водата,по-добре си цапни една морена. Някои не ги харесват,но за мен са си вкусотия.
NAZINIO
NAZINIO

Писане  vatus Пет 19 Окт 2012 - 9:20

Преди десетина дена Край Лозенец един котак дой де да ме разгледа и беше не по-малко от 10-12 килца, обаче и аз отдавна съм се отказал да ги стрелям тези красиви животни.
vatus
vatus

Брой мнения : 2774 Рожд.дaта : 14.02.1956
Години : 68

Писане  gogo26 Пет 19 Окт 2012 - 10:03

За мурените съм на същото мнение (за къв чеп ми е този харпун question ) Много красиви и кротки същества,даже веднъж една около 80см беше излязла на едно песъчливо място с прагчета,ми позволи даже да я погаля(бях гледал по клиповете-става).После се оказа, че по тия прагчета е пълно с дупки с октоподи...направо мурената ми "показа " мястото worshippy
gogo26
gogo26

Писане  NAZINIO Съб 20 Окт 2012 - 20:49

gogo26 написа:За мурените съм на същото мнение (за къв чеп ми е този харпун question ) Много красиви и кротки същества,даже веднъж една около 80см беше излязла на едно песъчливо място с прагчета,ми позволи даже да я погаля(бях гледал по клиповете-става).После се оказа, че по тия прагчета е пълно с дупки с октоподи...направо мурената ми "показа " мястото worshippy
Красиви да,кротки-...мхмммм..... големи бесове са,особенно ако усетят заплаха. 80см. наистина не е кой знае какво,но си има бая едри бабаити. За мен си е много вкусен улов,да не се залъгваме-при хапуна релиизът е невъзможен. Натиснеш ли спусака,правиш го за да убиеш. Затова пък имаш привилегията да избереш жертвата си,а не ВСИЧКО КОЗ. На ГЬОКА ходя за риби,които ги няма тук. Морената е една от тях,кунгарът също.....ричола(турците им викат акия),зъбар(дай боже 231589 ),ципура.....списъкът е дълъг....Естествено,че не се прощава и на някой хубави платерини....,а октоподите-за тях не коментирам! Лошото е,че островът все повече се урбанизира,все повече се превръща в туристическа дестинация.В сезонът допреди 4-5 години се наемаше апартамент за 50 лири и имаше бол празни такива(говоря за UGURLU). Сега,ако нямаш резервация рискуваш да не намериш. Но си остава любимата ми дестинация за начесване на крастата. fishing1
NAZINIO
NAZINIO

Писане  Красен Матеев Чет 25 Апр 2013 - 20:19

Колеги помагайте ако можете! На 30-ти през нощта заминаваме за Гйока, но хазяина при когото бяхме миналата година (а другите от компанията са били при него десетки пъти) ни скрои номер и сега се лутаме къде в Угурлу да отседнем. Търсим къща подходяща за 3-4 семейства. Ако някой има координати на нещо подходящо моля да ми сподели. В нета има доста номера, но как по дяволите да им обясня на турски какво търсим 509601 смях
Ако бяхме без децата щяхме да обиколим на място и да търсим, но сега при това положение на сляпо да тръгваме... no-no
Лека :609c1f728720fb
Красен Матеев
Красен Матеев

Брой мнения : 266 Рожд.дaта : 15.03.1982
Години : 42

Писане  mitko_aks Чет 25 Апр 2013 - 20:52

Тимо здравей ето ти едни номера да провериш.На този номер можиш да се разбереш на Aнглийски gsm 053 626 2852 Evhan. tel |0286|897 61 05 Yadigar Eybil Ако не се разбереш попитай Валери на Битоля за някой друг телефон
mitko_aks
mitko_aks

Брой мнения : 517 Рожд.дaта : 13.04.1981
Години : 43

Писане  Красен Матеев Чет 25 Апр 2013 - 21:33

Митак, благодарско брат, но първия номер май е грешен, а на втория отговори жена която каза, че няма нищо общо...
пробвах няколко пъти и не съм пиян смях
мерси все пак clap worshippy
Красен Матеев
Красен Матеев

Писане  Вельо Чет 25 Апр 2013 - 23:22

Ширинкьой е село, което е населено с преселници от България и е близо до Уурлу. Допускам, че цените на квартирите са по-високи. Със сигурност цените на продуктите са доста по-високи, така че си напазарувайте от главния град (Гьокчеада). Цените са по-високи заради удобството да правиш всичко на български. Сега не е туристическия сезон и ще има места.
Допълнително - като влезете в Ширинкьой от пътя, завивате наляво по широка улица, която се изкачва и стига до кръстовище с чешма. Малко преди чешмата, но в рамките на кръстовището, вдясно има бакалия, чийто съдържател е от България. Той е местния информационен център и ще ви упъти.
Важно - преселниците от България в повечето случаи нямат нищо общо с турците като манталитет и не е лошо да поразпитате преди да предприемете каквито и да било уговорки и плащания.
Личното ми мнение е, че все пак в Уурлу е за предпочитане. Нямам информация за квартири - заклет палаткаджия съм.
Вельо
Вельо

Брой мнения : 246 Рожд.дaта : 31.10.1973
Години : 51

http://www.bgjourney.com/

Писане  Красен Матеев Чет 25 Апр 2013 - 23:36

Вельо, благодаря от сърце. И ние се чудим за това така наречено BG-селце, но буната на Уурлу ми е приоритет и ще настоявам за там. Ти се отзова и на предната ми питанка ...ще те черпя ;) :)))
Красен Матеев
Красен Матеев

Писане  Вельо Чет 25 Апр 2013 - 23:43

Тимо, с домочадието обиколихме почти целия Гьокчеада, барабар с черните пътища и изоставените черни пътища (към стари военни поделения). Ширинкьой е на под 5 километра от кея на Уурлу. Не става, наистина, за ходене пеш, особено като ще се върши работа fishing1 , но като краен вариант е приемлив.

Пропуснах да добавя за съдържателя на бакалията - възрастен е. На младини е бил хитрец, но годините си казват думата. Когато говорите с него трябва да не бързате и след известно време да задавате важните за вас въпроси отново и с различни думи. Така ще получите информация, която той при бързане от ваша страна не би ви дал. Въобще - не бързайте, слушайте и търсете думите, които отговарят на интересите ви. После съобразявайте разговора с тези думи. Просто, там конушмака дава повече от диалога.
Неговата бакалия е много скъпа.
Вельо
Вельо

Брой мнения : 246 Рожд.дaта : 31.10.1973
Години : 51

http://www.bgjourney.com/

Писане  strijok Пет 26 Апр 2013 - 8:24

Тимо, приятелчето заминават също на 30-ти вечерта и може да уреди къща и за вас.
Казва се Назиф - 0899944465.
strijok
strijok
глоб.модератор
глоб.модератор

Брой мнения : 5466 Рожд.дaта : 24.03.1972
Години : 52

Писане  Красен Матеев Пет 26 Апр 2013 - 19:56

Така... вече всичко е наред, уредиха се нещата. Благодаря на всички и най-вече на strijok ! :dancingHappy_i
Strijok, с Назиф ще се черпим след няколко дена...а теб имам голямо черпене да те черпя super worshippy
Приятна вечер на всички

ПП. Очаквайте подробен репортаж sunglasses2 :609c1f728720fb
Красен Матеев
Красен Матеев

Писане  Sponsored content

Sponsored content

Страница 7 от 10 Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Next

Върнете се в началото

- Similar topics

Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите