Капан за раци
2 posters
Страница 1 от 1
Капан за раци
Здравейте колеги,
последните няколко седмици отскачам чат пат до едни баластриери между Кривина и Богров, преди две седмици направих добър риболов на уклей, и след това замря работата. Та пробвах на дъно на рибе, но пълно с раци и за 10-15 минути го опоскват. И тогава си рекох, че хората са си го казали - като няма риба и рака е риба. Реших докато се мотам да пробвам да посъбера и някой рак. Брега е доста стръмен и е дълбочко мястото и за рачило не става. Знам че има винтери по рибарските магазини, но ми беше тръпка да си направя нещо сам.
Порових се в нета и открих това:
Три клипчета са, като изгледате първото следващите се зареждат автоматично.
Та скокнах до Практикер, че ми е най-близо и купих един метър от таз металната мрежа. Много скъпа бе 20 кинта метъра, но нямах време да обикалям по другите магазини и се прежалих. В мазето ми се мотаеше една подобна, но от ПВЦ, която беше и на по ниска цена, около 4 и нещо за метър. От нея за икономия направих "фуниите", конусите с дупките през, който да влиза жертвата.
За съжаление в момента не мога да ги снимам, че не мога си намеря, в кой кашон ми е фотоапарата , но обещавам в скоро време да пъсна снимки на мойте творения, който са горе долу като това в клипчето.
Разбира се ходих и два следобяда за по 3-4 часа на въпросната баластриера да ги тествам. Около 10-на рака хванах, значи работи :3f7e6dc87de4b9 , но ше трябва да го осъвършенствам малко, че нямах време да направя нещо като кошнички, в който да залагам стръвтта, да не я клиопа първият нахалник дето се намъкне. А иначе за стръ ползвах разни дребосъци, който хващах на плувка или слънчаци изхвърлени на брега от колегите.
последните няколко седмици отскачам чат пат до едни баластриери между Кривина и Богров, преди две седмици направих добър риболов на уклей, и след това замря работата. Та пробвах на дъно на рибе, но пълно с раци и за 10-15 минути го опоскват. И тогава си рекох, че хората са си го казали - като няма риба и рака е риба. Реших докато се мотам да пробвам да посъбера и някой рак. Брега е доста стръмен и е дълбочко мястото и за рачило не става. Знам че има винтери по рибарските магазини, но ми беше тръпка да си направя нещо сам.
Порових се в нета и открих това:
Три клипчета са, като изгледате първото следващите се зареждат автоматично.
Та скокнах до Практикер, че ми е най-близо и купих един метър от таз металната мрежа. Много скъпа бе 20 кинта метъра, но нямах време да обикалям по другите магазини и се прежалих. В мазето ми се мотаеше една подобна, но от ПВЦ, която беше и на по ниска цена, около 4 и нещо за метър. От нея за икономия направих "фуниите", конусите с дупките през, който да влиза жертвата.
За съжаление в момента не мога да ги снимам, че не мога си намеря, в кой кашон ми е фотоапарата , но обещавам в скоро време да пъсна снимки на мойте творения, който са горе долу като това в клипчето.
Разбира се ходих и два следобяда за по 3-4 часа на въпросната баластриера да ги тествам. Около 10-на рака хванах, значи работи :3f7e6dc87de4b9 , но ше трябва да го осъвършенствам малко, че нямах време да направя нещо като кошнички, в който да залагам стръвтта, да не я клиопа първият нахалник дето се намъкне. А иначе за стръ ползвах разни дребосъци, който хващах на плувка или слънчаци изхвърлени на брега от колегите.
ivaylo.filipov- ...........................
Брой мнения : 276 Рожд.дaта : 27.09.1976
Години : 48
Re: Капан за раци
В момента нямам възможност да изгледам клипчетата,искам само да вметна да пробваш на дроб.Остави го ден-два на слънце да позамирише малко,ако на водоема има жаби пробвай на обелено жабешко бутче.На тези двете съм накъсвал раците ,после с биричка малийййй...Наслука в раколова,ще чакаме за резултати :609c1f728720fb.
Венци- ...........................
Брой мнения : 1393 Рожд.дaта : 06.07.1978
Години : 46
Similar topics
» Спасение от раци!
» Легален начин за ловене на раци?
» ПЪЛНЕН МОРСКИ КЕФАЛ С РОЛЦА ОТ РАЦИ-СУРИМИ И ГЪБКИ
» Легален начин за ловене на раци?
» ПЪЛНЕН МОРСКИ КЕФАЛ С РОЛЦА ОТ РАЦИ-СУРИМИ И ГЪБКИ
Страница 1 от 1
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите
Пет 15 Ное 2024 - 20:06 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ ЗАРГАН В МОМЕНТА?
Съб 26 Окт 2024 - 20:36 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ КЕФАЛ, ПЛАТЕРИНА И ИЛАРИЯ В МОМЕНТА?
Вто 22 Окт 2024 - 19:41 by Димитър Маринчев
» За гъби
Нед 13 Окт 2024 - 16:48 by Димитър Маринчев
» С лодка в морето - 2024
Пет 11 Окт 2024 - 14:44 by Димитър Маринчев
» Около Бургас
Чет 3 Окт 2024 - 21:05 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ САФРИД В МОМЕНТА?
Пон 23 Сеп 2024 - 20:59 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ ХАМСИЯ В МОМЕНТА
Нед 11 Авг 2024 - 22:20 by Димитър Маринчев
» Light Rock Fishing