Ouranoupoli
+5
DOCTORABukarNo1
КИРО
esox hunter
Петър Василев
xivo
9 posters
Страница 1 от 1
Ouranoupoli
Дойде време и аз да опиша риболовен излет. Дестинацията е Ouranoupoli, Greece.[You must be registered and logged in to see this image.]
Времето 22-26.09.2010. Тръгнахме както винаги около 4ч и в 10.00, след изминати малко над 400км бяхме пред хотела в чийто заден двор домува лодката ни.[You must be registered and logged in to see this image.]
Следва бързо разопаковане на багажа и след не повече от 20 мин плавателния съд е на вода.[You must be registered and logged in to see this image.]
Лодката бива бързо изведена извън пристанището и във водата веднага се озовават воблерите на Rapala. По-точно модел F-9 blue. Не знам дали местните си въобразяват или наистина това е точният модел, но е факт че при излизане за риба с един тукашен рибар, Никос се казва,[You must be registered and logged in to see this image.]видях в лодката му такъм направен със същия воблер. От преди знаех /благодарение на Адриан/, че задължително в района се лови с воблери с по-издължена форма и опитах и други варианти. Хващаха се и на тях, но определено по-малко и по-рядко.
Скорост на влачене 5-6,5 км/ч.
[You must be registered and logged in to see this image.]
Такъма беше копиран от Никос, влакно 0,80мм – 50м навито на парче стиропор. Следва 2м флуорокарбон на чийто край е F-9 blue. Преди рапалата през около 50см са вързани и две куки със бял силикон, които много приличат на червей /не знам точното им име/ Мога да кажа че поне половината риби се закачаха на силиконовите червеи.
Резултатът:
Улова, който мислехме за паламуд впоследствие се оказа че е турук /благодаря за съдействието на AZ Administrator/
Рано сутрин около изгрев слънце се хващаха и
местните им казват lucho и са много вкусни на скара, както между впрочем и туруците.
Не липсваха и странни летящи „риби”. Явно рапалката се движеше като истинска плячка във водата, защото независимо от усилията ни да ги изгоним на три пъти ми се наложи да се правя на д-р Дулитъл.
Равносметката от един почти цял ден отделен за тролинг е 4-5кг риба, малко вятър и вълни и много положителни емоции.[You must be registered and logged in to see this image.]
И така цели три невероятни дни.
А вечерите неизменно са в ресторат Zorbas, където собственика Станко никога на отказва да приготви дневния улов, при това без да иска каквото и да било заплащане.
Времето 22-26.09.2010. Тръгнахме както винаги около 4ч и в 10.00, след изминати малко над 400км бяхме пред хотела в чийто заден двор домува лодката ни.[You must be registered and logged in to see this image.]
Следва бързо разопаковане на багажа и след не повече от 20 мин плавателния съд е на вода.[You must be registered and logged in to see this image.]
Лодката бива бързо изведена извън пристанището и във водата веднага се озовават воблерите на Rapala. По-точно модел F-9 blue. Не знам дали местните си въобразяват или наистина това е точният модел, но е факт че при излизане за риба с един тукашен рибар, Никос се казва,[You must be registered and logged in to see this image.]видях в лодката му такъм направен със същия воблер. От преди знаех /благодарение на Адриан/, че задължително в района се лови с воблери с по-издължена форма и опитах и други варианти. Хващаха се и на тях, но определено по-малко и по-рядко.
Скорост на влачене 5-6,5 км/ч.
Такъма беше копиран от Никос, влакно 0,80мм – 50м навито на парче стиропор. Следва 2м флуорокарбон на чийто край е F-9 blue. Преди рапалата през около 50см са вързани и две куки със бял силикон, които много приличат на червей /не знам точното им име/ Мога да кажа че поне половината риби се закачаха на силиконовите червеи.
Резултатът:
Улова, който мислехме за паламуд впоследствие се оказа че е турук /благодаря за съдействието на AZ Administrator/
Рано сутрин около изгрев слънце се хващаха и
местните им казват lucho и са много вкусни на скара, както между впрочем и туруците.
Не липсваха и странни летящи „риби”. Явно рапалката се движеше като истинска плячка във водата, защото независимо от усилията ни да ги изгоним на три пъти ми се наложи да се правя на д-р Дулитъл.
Равносметката от един почти цял ден отделен за тролинг е 4-5кг риба, малко вятър и вълни и много положителни емоции.[You must be registered and logged in to see this image.]
И така цели три невероятни дни.
А вечерите неизменно са в ресторат Zorbas, където собственика Станко никога на отказва да приготви дневния улов, при това без да иска каквото и да било заплащане.
Re: Ouranoupoli
Браво ре филе :thumbsupsmiley страшен репортаж
Лутсос е средиземноморска баракуда,,а тук на о.Крит и викаме Турнас.
Браво,браво :thumbsupsmiley само снимките на следващите репортажи ги оразмерявай на 640х480 или 800х600,защото така както са тези ,които имат слаб нет бая ще почакат докато им отвори
Лутсос е средиземноморска баракуда,,а тук на о.Крит и викаме Турнас.
Браво,браво :thumbsupsmiley само снимките на следващите репортажи ги оразмерявай на 640х480 или 800х600,защото така както са тези ,които имат слаб нет бая ще почакат докато им отвори
Браво, браво ловкал си по едни от любимите места :609c1f728720fbxivo написа:Дойде време и аз да опиша риболовен излет. Дестинацията е Ouranoupoli, Greece....
xivo написа:[You must be registered and logged in to see this image.]
Таз снимка, като "рибата на победата" ... кефи :609c1f728720fb
Отлично сте си прекарали...тунички не се ли завъртяха
esox hunter- ...........................
Брой мнения : 904 Рожд.дaта : 11.01.1970
Години : 54
Кефиш наистина с този репортаж.
Ба си рибоците - за мен са само мечта някаква у Черното море.
Ба си рибоците - за мен са само мечта някаква у Черното море.
КИРО- мир на праха му
Брой мнения : 21389 Рожд.дaта : 17.12.1957
Години : 66
Чакаме резултати и наслука :609c1f728720fbxivo написа:Нямаше ги никакви. На 15.10 следва нов опит.
esox hunter- ...........................
Брой мнения : 904 Рожд.дaта : 11.01.1970
Години : 54
Браво за улова и репортажа!
Лодката как я регистрирахте в Гърция?
Покажи снимка на споменатият воблер и силиконите, ако можеш.
DOCTORABukarNo1- ...........................
Брой мнения : 445 Рожд.дaта : 23.12.1961
Години : 62
иска ти се тунички-края на юни и юли месец :29e6bbd771c7f3esox hunter написа:тунички не се ли завъртяха
Страхотен репортаж, улова тоже :3f7e6dc87de4b9
Мънцата- ...........................
Брой мнения : 12946 Рожд.дaта : 19.05.1971
Години : 53
Тюууу.Чак да ти завиди човек за риболова.Ама и за веселата част също.
Много хубав репортаж. Чакам следващия с нетърпение. :d5116e0ebf2fc8
Много хубав репортаж. Чакам следващия с нетърпение. :d5116e0ebf2fc8
ПЛУВЧО- ...........................
Брой мнения : 7388 Рожд.дaта : 01.12.1970
Години : 53
Лодката за съжаление още не сме регистрирали. Имам голямото желание, ама от към документи за двигателя произведен 90-те години и лодката изработена в нечий гараж съм зле. Всъщност няма ги никакви.DOCTORABukarNo1 написа:Браво за улова и репортажа!
Воблера е точно този:
и на живо:[You must be registered and logged in to see this image.]
На силиконовите червейчета нямам снимки. Прави ми впечатление, че са много разпространени в Гърция. Има ги по всички магазини в много и различни размери. Предполагам че някой колега ще може да помогне и да ги покаже.[You must be registered and logged in to see this image.]
Кой номер кука си сложил на силиконовите "Санд Иил" им е името - "пясъчни змиорки". Над куката това кръгло оловце ли е?
Да ти кажа купих ги готови, т.е. не съм слагал аз куките. По спомен са №2 и нямат нищо друго освен малко вирбелче.
Мерси за инфото! Аз ще пробвам на Оранопули влачене с каяк с твоя монтаж.
Браво за хубавия репортаж, хубавите снимки и хубавите риби!
Следващият път още повече!
Опитва ли ли сте да ловите паламуда на български паламудени чепарета на влачене?
Тези големите с многото куки.
Мисля, че ще има успех.
Следващият път още повече!
Опитва ли ли сте да ловите паламуда на български паламудени чепарета на влачене?
Тези големите с многото куки.
Мисля, че ще има успех.
sava14- ...........................
Брой мнения : 118 Рожд.дaта : 01.01.1965
Години : 59
Пробвахме. Нямаше много разлика в количеството. Вълните бяха височки и ваденето на паламуденото чепаре беше леко затрудняващо. Все пак почти в края на излета, когато вдигнах скоростта за да се прибираме към брега удариха едновременно три по около килограм. Емоцията е неповторима ........
Тю ,тая година бях на местото,но с жена деца и рода.Взехме една лодка ,ама кат нямам дикименти не посмях да се пробам .Около лагуната се гмурках и беше пълно със заргани.Чат пат се виждаха и по големи рибки.Догодина Баджо обеща да си регистрира лодка и се надявам и аз да се пусна по вълните.
тони котев- ...........................
Брой мнения : 827 Рожд.дaта : 21.08.1966
Години : 58
Страница 1 от 1
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите
Пет 15 Ное 2024 - 20:06 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ ЗАРГАН В МОМЕНТА?
Съб 26 Окт 2024 - 20:36 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ КЕФАЛ, ПЛАТЕРИНА И ИЛАРИЯ В МОМЕНТА?
Вто 22 Окт 2024 - 19:41 by Димитър Маринчев
» За гъби
Нед 13 Окт 2024 - 16:48 by Димитър Маринчев
» С лодка в морето - 2024
Пет 11 Окт 2024 - 14:44 by Димитър Маринчев
» Около Бургас
Чет 3 Окт 2024 - 21:05 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ САФРИД В МОМЕНТА?
Пон 23 Сеп 2024 - 20:59 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ ХАМСИЯ В МОМЕНТА
Нед 11 Авг 2024 - 22:20 by Димитър Маринчев
» Light Rock Fishing