Кога кълве повече хищника-края на лятото или есента?
+12
milen kordov
abramovich
майсторчето страхил
Ангелофф
pachosz
host200
dekata
чечо
румбата
simeonnn
Петър Василев
maranzika
16 posters
Страница 1 от 2
Страница 1 от 2 • 1, 2
Кога кълве повече хищника-края на лятото или есента?
Да не спамим в другата тема та затова ето тука да си пишем на воля.
Значи аз твърдя че юли,август и септември се хващат повече мерни риби отколкото в късна есен и началото на зимата.Защо мисля така?Ами едрите хищници,които аз търся(щука и костур) лятото са в плитчините,където им е храната.Но когато застудее мирната риба се отръпва в дълбочина и едрият хищник също се отдръпва и отива в по-дълбоки места,които много по-трудно се достигат от брега със спининга.Тука става въпрос за затворен водоем,а не за реките.Там не знам как стой въпроса.И става въпрос за мерни риби,а не за "тазгодишни" риби,които още не знаят на кой свят са. :dancingHappy_i
Имам снимки на някой от уловените през летните месеци щуки и костур,като излетите ми са за по 10-тина часа седмично,а не целодневни.
Ако колеги ме убедите в обратните твърдения,то значи ще черпя за информацията.
Значи аз твърдя че юли,август и септември се хващат повече мерни риби отколкото в късна есен и началото на зимата.Защо мисля така?Ами едрите хищници,които аз търся(щука и костур) лятото са в плитчините,където им е храната.Но когато застудее мирната риба се отръпва в дълбочина и едрият хищник също се отдръпва и отива в по-дълбоки места,които много по-трудно се достигат от брега със спининга.Тука става въпрос за затворен водоем,а не за реките.Там не знам как стой въпроса.И става въпрос за мерни риби,а не за "тазгодишни" риби,които още не знаят на кой свят са. :dancingHappy_i
Имам снимки на някой от уловените през летните месеци щуки и костур,като излетите ми са за по 10-тина часа седмично,а не целодневни.
Ако колеги ме убедите в обратните твърдения,то значи ще черпя за информацията.
maranzika- ...........................
Брой мнения : 27 Рожд.дaта : 28.11.1975
Години : 48
Re: Кога кълве повече хищника-края на лятото или есента?
Зависи за коя риба става дума.За щуката мога да кажа,че е края на лятото и началото на есента.
Кефала,обаче е по-активен лятото,пъстървата пък е целогодишна.Така,че мисля,че всички хищници не могат да се сложат под общ знаменател
Мое мнение!
Кефала,обаче е по-активен лятото,пъстървата пък е целогодишна.Така,че мисля,че всички хищници не могат да се сложат под общ знаменател
Мое мнение!
Мойто мнение е за река Марица,и по точно щука от средата на авгус(макар че е топло)до първите дни на декември.сутрин до към 10 и след обяд от 14 до тъмно.
simeonnn- ...........................
Брой мнения : 6866 Рожд.дaта : 03.09.1965
Години : 59
уточнение
Такаааа ....! Да се изкажа и аз, от тази висока за мен трибуна !
Става въпрос за спининг и реките Дунав /около Оряхово/и Огоста /от Софрониево до вливането/ ,рядко Искър /около Глава/ . Мойта цел е щуката предимно , но не се отказвам и от клена и распера ! Сом до сега съм хващал само маломерен ! Та мисълта ми е , щуката е по активна през периода септември -ноември ! Клена , добрите екземпляри съм ги ловил септември и началото на октомври ! Распера - есента като се групира и уцеля пасажа ! Вярно ,че се потапя хищника на по-дълбоко заради времето ,но пък имаме по-дълги периоди с "устойчиво време" ! И като се има предвид и стремежа на хищника да "натрупа" запаси от мазнина за зимата ,мисля ,че есента е правилният сезон ! Лятото е за игра с множество кленчета и малки блесни . Не че няма и сериозни екземпляри ,но преобладават малките и средните ! Така мисля аз !
Става въпрос за спининг и реките Дунав /около Оряхово/и Огоста /от Софрониево до вливането/ ,рядко Искър /около Глава/ . Мойта цел е щуката предимно , но не се отказвам и от клена и распера ! Сом до сега съм хващал само маломерен ! Та мисълта ми е , щуката е по активна през периода септември -ноември ! Клена , добрите екземпляри съм ги ловил септември и началото на октомври ! Распера - есента като се групира и уцеля пасажа ! Вярно ,че се потапя хищника на по-дълбоко заради времето ,но пък имаме по-дълги периоди с "устойчиво време" ! И като се има предвид и стремежа на хищника да "натрупа" запаси от мазнина за зимата ,мисля ,че есента е правилният сезон ! Лятото е за игра с множество кленчета и малки блесни . Не че няма и сериозни екземпляри ,но преобладават малките и средните ! Така мисля аз !
румбата- ...........................
Брой мнения : 26 Рожд.дaта : 16.04.1971
Години : 53
Румба,ние с тебе практикуваме съвсем различен риболов.По язовирът есента в по-плитките места (до 2м.) водораслите са паднали и рибките изчезват навътре,а с тях и хищникът.Аз сега търся предимно щука.
Иначе за кефалът съм съгласен,че лятото се ловят предимно дребни.Тая година пролетта преди забраната хванах доста прилични риби на воблери,но след това само дребосъци.
Аз распер (едър) и сом на спининг никога не съм хващал.
Иначе за кефалът съм съгласен,че лятото се ловят предимно дребни.Тая година пролетта преди забраната хванах доста прилични риби на воблери,но след това само дребосъци.
Аз распер (едър) и сом на спининг никога не съм хващал.
"Румба,ние с тебе практикуваме съвсем различен риболов."
Да , абсолютно си прав,но,това не ни пречи да показваме снимков материал с улова и такъма .Със сигурност ще дадем отговори на много въпроси на колегите ,които биха задали ! А и , едно е да ти кажат , друго да ти покажат ! Нека обединим усилия и направим темата "чудесна" ! Пък облогът си остава в духа на "фер плей" и повишавам залога с 1 литър крушова ,домашна, двойно изпечена ! Ако не спечеля , ще ти пратя от този елексир в края на двата месеца !
П.П. Облога е отворен , приемаме и други колеги в играта ! Нека , можем да го направим ,да раздвижим нещата !
С уважение - Румбата !
Да , абсолютно си прав,но,това не ни пречи да показваме снимков материал с улова и такъма .Със сигурност ще дадем отговори на много въпроси на колегите ,които биха задали ! А и , едно е да ти кажат , друго да ти покажат ! Нека обединим усилия и направим темата "чудесна" ! Пък облогът си остава в духа на "фер плей" и повишавам залога с 1 литър крушова ,домашна, двойно изпечена ! Ако не спечеля , ще ти пратя от този елексир в края на двата месеца !
П.П. Облога е отворен , приемаме и други колеги в играта ! Нека , можем да го направим ,да раздвижим нещата !
С уважение - Румбата !
Ти сега да не вземеш да спиш 2 месеца по водоемите и да умреш от студ.
Аз утре ще ти покажа кви щуки имам снимани последните няколко месеца.Не са много(десетина сигурно),но съм снимал само такива над 50см.,щото другите директно ги изтрелвам обратно у водата.Аз както се очертава следващият месец въобще ще пропусна риболова,така че само ще чета из форумите за успехите ви.
Аз утре ще ти покажа кви щуки имам снимани последните няколко месеца.Не са много(десетина сигурно),но съм снимал само такива над 50см.,щото другите директно ги изтрелвам обратно у водата.Аз както се очертава следващият месец въобще ще пропусна риболова,така че само ще чета из форумите за успехите ви.
Поради поетият облог от моя страна и изгубването ми :
1. Ще си платя за гяволъка !
2.Ще си призная ,че есента и зимата бяха уловени само дребни щуки .
3.Но ,може да са дребни ,но са в индустриални количества - пак кеф !
4.В къщи я занесъл 1 или 2 щуки , я не ! Другото бой по дупето и обратно да растат !
5.Крушовата чака новият си пияч - Маранзика / да праща адрес/ !!!
1. Ще си платя за гяволъка !
2.Ще си призная ,че есента и зимата бяха уловени само дребни щуки .
3.Но ,може да са дребни ,но са в индустриални количества - пак кеф !
4.В къщи я занесъл 1 или 2 щуки , я не ! Другото бой по дупето и обратно да растат !
5.Крушовата чака новият си пияч - Маранзика / да праща адрес/ !!!
:dancingHappy_i :dancingHappy_i :dancingHappy_i :dancingHappy_i
Сега за да си загубил ,значи трябва да има и спечелил.Пък те щуките не са много.Ама важното е спор да има. :6e6ebecd09233a
Иначе ей една хубава "зимна "щука-от 23.11.2010г.7,8кг.Хваната от брат ми на тапа.
Иначе ей няколко и от мене,да не си помислят хората че не ходя за риба.
19.09.
22.09.
25.09.
Една 52см. ама нещо не й намирам снимката.
26.09.
Една 61см. и една 50см.Снимки пак няма.....
02.10.
17.10.
Тея също са от тва лято,ама датите не ги помня:
Абе повечето снимки съм ги затрил вече,ама има и доста не снимани.Обаче имам една табличка в която си записвам излетите.Значи от Откриването Юни месец до 20.10. имам 23 щуки над 50см.Най-голямата обаче е 66см.(около 2 кг.).Иначе такива под 50см. имам страшно много,обаче тях не си ги записвам даже.
Лятно време слизам на язовира за час-два преди залез и почти винаги имам хваната мерна щука.Сутрин успехите са ми по-слаби.В дъжд съм извадил и съм изтървал обаче най-едрите си щуки. :5f3aea9b1ac151
Пък за ракията не се притеснявай.Ще намерим време кога да я изпием.
Сега за да си загубил ,значи трябва да има и спечелил.Пък те щуките не са много.Ама важното е спор да има. :6e6ebecd09233a
Иначе ей една хубава "зимна "щука-от 23.11.2010г.7,8кг.Хваната от брат ми на тапа.
Иначе ей няколко и от мене,да не си помислят хората че не ходя за риба.
19.09.
22.09.
25.09.
Една 52см. ама нещо не й намирам снимката.
26.09.
Една 61см. и една 50см.Снимки пак няма.....
02.10.
17.10.
Тея също са от тва лято,ама датите не ги помня:
Абе повечето снимки съм ги затрил вече,ама има и доста не снимани.Обаче имам една табличка в която си записвам излетите.Значи от Откриването Юни месец до 20.10. имам 23 щуки над 50см.Най-голямата обаче е 66см.(около 2 кг.).Иначе такива под 50см. имам страшно много,обаче тях не си ги записвам даже.
Лятно време слизам на язовира за час-два преди залез и почти винаги имам хваната мерна щука.Сутрин успехите са ми по-слаби.В дъжд съм извадил и съм изтървал обаче най-едрите си щуки. :5f3aea9b1ac151
Пък за ракията не се притеснявай.Ще намерим време кога да я изпием.
Браво...красавици! :thumbsupsmiley Харесвам тоя хищник!
чечо- ...........................
Брой мнения : 1466 Рожд.дaта : 13.11.1971
Че то , след такова доказателство , да ти е кеф да изгубиш !!! Бравус за улова ! Мойта най-голямата 61 см. - ама мършава като манекен на Бухенвалд !!!
Подкрепям тезата за лятната активност на щуката(друг хищник на блесна не съм ловил )Любимият ме водоем беше една сепарация под с.Песнопой ето такава беше
Страхотно място с много и разнообразна риба,но след късане на дигата р.Стряма остави от ето това
Даже и това го няма вече.Както и да е.Значи по тези места през цялото лято щуката даваше пре доволно.Особено на блесна.Рекорда ми е 16 щуки за един ден.Всички в нормата.Най-голямата ми е била 2кг. Искам да отбележа,че повечето бяха пускани начаса,за всеобщо изумление на други "колеги".Но също така искам да отбележа,че двете ми най-големи щуки(около 4кг.)бяха хванати късната есен,но на друг водоем.Нямам техни снимки за съжаление.Зимата никога не съм хващал на блесна и много рядко на тапа.За мен лятото и късната есен си остават сезона за щука.Ето и малко снимки
Страхотно място с много и разнообразна риба,но след късане на дигата р.Стряма остави от ето това
Даже и това го няма вече.Както и да е.Значи по тези места през цялото лято щуката даваше пре доволно.Особено на блесна.Рекорда ми е 16 щуки за един ден.Всички в нормата.Най-голямата ми е била 2кг. Искам да отбележа,че повечето бяха пускани начаса,за всеобщо изумление на други "колеги".Но също така искам да отбележа,че двете ми най-големи щуки(около 4кг.)бяха хванати късната есен,но на друг водоем.Нямам техни снимки за съжаление.Зимата никога не съм хващал на блесна и много рядко на тапа.За мен лятото и късната есен си остават сезона за щука.Ето и малко снимки
dekata- ...........................
Брой мнения : 407 Рожд.дaта : 01.07.1972
Години : 52
:thumbsupsmiley :thumbsupsmiley :thumbsupsmiley :thumbsupsmiley :thumbsupsmileydekata написа:Подкрепям тезата за лятната активност на щуката
Здравейте , и една 71см рибка от мен , уловена краят на септември 09 , беше си направо лято , много топло за сезона . Относно темата мисля че и лятото и есента се вадят мерни щуки .
????- Гост
Мога само да кажа по темата , че според мен по голям успех при риболова на щука през лятото дават изкустветите примамки , през по студетите дни естествената сръв .
Но тва пак е относително,хващал съм добри екземпляри и през лятото и през есентта.
Според мен щуката трябва да е по активна през лятото защото е топло и обмяната на веществата е много по бърза и тя по често се храни :609c1f728720fb
Но тва пак е относително,хващал съм добри екземпляри и през лятото и през есентта.
Според мен щуката трябва да е по активна през лятото защото е топло и обмяната на веществата е много по бърза и тя по често се храни :609c1f728720fb
host200- ...........................
Брой мнения : 1915 Рожд.дaта : 10.12.1976
Години : 47
host200 написа: по голям успех при риболова на щука през лятото дават изкустветите примамки , през по студетите дни естествената сръв .
И аз мисля така.Лятото е по-активна и имам чувството,че понякога напада просто за идеята,а не от глад.
dekata- ...........................
Брой мнения : 407 Рожд.дaта : 01.07.1972
Години : 52
Според мен хищника когато е гладен по малко налита на изкуствени примамки
host200- ...........................
Брой мнения : 1915 Рожд.дaта : 10.12.1976
Години : 47
Аз зима, лете, все на изкуствени го търся. За туй зимата сигурно не хващам нищо
pachosz- ...........................
Брой мнения : 306 Рожд.дaта : 01.05.1968
Години : 56
Все едно аз съм го написал.pachosz написа:Аз зима, лете, все на изкуствени го търся. За туй зимата сигурно не хващам нищо
Абе то и аз бях тъй до тая зима.Ама сега съм му набарал цаката на кефала и ходя по реката на воблер да си ловя.Капо нямам колкото и да е странно. :dancingHappy_i :dancingHappy_i
Аз в по горния пост, имах предвид щука.
Между другото имам една писалка в края на Ноември, на река Искър, но аз мятах за клен.
А ако трябва да си поставя оценка(2010г.), по шестобалната с-ма, Щука на изкуствено си пиша 2.
Приятна вечер на всички, че почнах да пия вино и ще напиша някоя простотия.
Между другото имам една писалка в края на Ноември, на река Искър, но аз мятах за клен.
А ако трябва да си поставя оценка(2010г.), по шестобалната с-ма, Щука на изкуствено си пиша 2.
Приятна вечер на всички, че почнах да пия вино и ще напиша някоя простотия.
Как самодоволно са кефиш само ,maranzika написа:Капо нямам колкото и да е странно. :dancingHappy_i :dancingHappy_i
майсторчето страхил- ...........................
Брой мнения : 1594 Рожд.дaта : 01.07.1964
Години : 60
Maranzika да напише тръгна ли щуката по Йовковци.
abramovich- ...........................
Брой мнения : 50 Рожд.дaта : 06.05.1976
От неделята -49см. -на воблер.
Ти що не се похвалиш нещо? :8ac9254b304298
Страница 1 от 2 • 1, 2
Similar topics
» Приливи и отливи-кога кълве повече.
» ОТКРИХ СЕЗОНА.... на лятото
» диета за харпунджии в края на зимния период
» ОТКРИХ СЕЗОНА.... на лятото
» диета за харпунджии в края на зимния период
Страница 1 от 2
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите
Пет 15 Ное 2024 - 20:06 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ ЗАРГАН В МОМЕНТА?
Съб 26 Окт 2024 - 20:36 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ КЕФАЛ, ПЛАТЕРИНА И ИЛАРИЯ В МОМЕНТА?
Вто 22 Окт 2024 - 19:41 by Димитър Маринчев
» За гъби
Нед 13 Окт 2024 - 16:48 by Димитър Маринчев
» С лодка в морето - 2024
Пет 11 Окт 2024 - 14:44 by Димитър Маринчев
» Около Бургас
Чет 3 Окт 2024 - 21:05 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ САФРИД В МОМЕНТА?
Пон 23 Сеп 2024 - 20:59 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ ХАМСИЯ В МОМЕНТА
Нед 11 Авг 2024 - 22:20 by Димитър Маринчев
» Light Rock Fishing