Предотвратяване на морска болест
+38
pivkoto
germanov.1974
tugman
divein
Bat Emo
Шморхи
вакрил
fishmaster
nasco2
sllipi1
strijok
ПЛУВЧО
Любак
tiho_roev
emanuil
Elfi
pako
justinian
savi aleksiev
dobria1
светльо-toxin34
Любич
xpynxpyn
grandal_331
gogo26
Мънцата
baretata
Ribarina
lip4o
Nikolov
Дели
Albena
anastas_peykov
patter
Моряка
Петър Василев
КИРО
петко стоянов
42 posters
Страница 2 от 5
Страница 2 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Re: Предотвратяване на морска болест
Marco Polo написа:Има и капитани далечно плаване, които не излизат от каютата първите три дни...
Няма цяр май за тая работа... Едно голямо на крак може би..?
Марко ,има цяр по магазините ,поне тука на Крит се продават едни гривни който се поставят на китката и са много добри доста мой приятели ги ползват и са доволни.
Да не говорим ,че има хапчета за нафтия ,пиеш го половин час преди да влезеш в лодката и нямаш проблем.
Тия дни ще купя една такава гривна и ще и направя снимка.
Колега може ли да ги видим някъде тези гривни?
lip4o- ...........................
Брой мнения : 340 Рожд.дaта : 15.04.1978
Години : 46
И ти ли драйфаш,кът видиш зайците ?lip4o написа:Колега може ли да ги видим някъде тези гривни?
КИРО- мир на праха му
Брой мнения : 21389 Рожд.дaта : 17.12.1957
Години : 66
Мен рядко ми се случва(щото рядко влизам),за приятелката ми ми трябва нещо.Щото като стъпи с единия крак в лодка и вече й е лошо.
Колега ще ги снимам като посетя отново магазина и инфо ще дам,че забравих за тази тема.Но за цената знам,че е 12€ и са 2 броя.
А за хапчетата ги има на всяка голяма аптека и се продават предимно за пътуване със кораб или самолетни пътуване.И за тях ще потърся инфо,че никога не ми се е налагало да ги ползвам,но би трябвало да имам в аптечката ,че не се знае кои ще возя лятото.
А за хапчетата ги има на всяка голяма аптека и се продават предимно за пътуване със кораб или самолетни пътуване.И за тях ще потърся инфо,че никога не ми се е налагало да ги ползвам,но би трябвало да имам в аптечката ,че не се знае кои ще возя лятото.
lip4o преди малко бях до аптеката и попитах за лекарството има го навсякъде казва се DRIMEN и цената му е 2,50 €. Пие се 20 минути преди качване на -самолет,лодка,кораб.
Резултата е 100% :609c1f728720fb
Резултата е 100% :609c1f728720fb
Благодаря друже!!!!
A бе тука само стари морски вълци и ви е страх да не повърнете На мен ако случайно ми стане лошо докато съм за риба повръщам и продължавам.Макар че досега не ми е ставало лошо в лодка.Понякога започва да ми се повдига при голяма мазна вълна , но знам че когато гледаш назад ти става лошо и се обръщам по посока на движението.При спряла лодка-по посока на вятъра и има ефект.Миналата есен влязъх с еди познат при голяма вълна и страшен синузит.Болката беше такава че ми текваше някаква слуз с кръв когато се наведа,ама като се закачи първото рибе забравих и за синузит и за морка болест.
Според мен морската болест е на психическа основа подпомогната от вътрешното ухо с глупавият мозък,който регистрира движение,а очите не.И става лошо.При усещане на първите симптоми съм чувал че се поставя нещо студено между пръстите на краката и така посредством някакви точки от китайската медицина се намалява този ефект.
Според мен морската болест е на психическа основа подпомогната от вътрешното ухо с глупавият мозък,който регистрира движение,а очите не.И става лошо.При усещане на първите симптоми съм чувал че се поставя нещо студено между пръстите на краката и така посредством някакви точки от китайската медицина се намалява този ефект.
Ribarina- ...........................
Брой мнения : 1898 Рожд.дaта : 29.06.1982
Години : 42
Слава богу мен не ме хваща морската болест, поне засега не ми се е случвало. Но по мое надблюдение които не може да я носи си остава така завинаги. Каквито и хапчета да гълтаха мои познати и приятели, сина ми и баща ми, хване ли те качката оттърване няма.
baretata- ...........................
Брой мнения : 307 Рожд.дaта : 20.10.1965
Години : 59
Никой не го е страх,но не е приятно някой до тебе да дере котките,щото ти се прецаква риболова, тука се обсъждат начини и медикаменти за избягването на такива ситуацийки
????- Гост
Пробвайте със студено камъче между пръстите.
Съвсем сериозно има ефект.
Съвсем сериозно има ефект.
Ribarina- ...........................
Брой мнения : 1898 Рожд.дaта : 29.06.1982
Години : 42
И си е точно така Брат ми плава по корабите може би 15 години, така и не свикна с качката, хване ли време, става "Момчето,което говори с морето....". Аз пък съм обратното. От друга страна, по-нормално е на човек да му става лошо при вълна. Брат ми пиеше някакво лекарство, но не се сеща как се казва, а и не може да прецени доколко действа. Тоше, кажи кво е бреbaretata написа:..Но по мое надблюдение които не може да я носи си остава така завинаги. Каквито и хапчета да гълтаха мои познати и приятели, сина ми и баща ми, хване ли те качката оттърване няма.
Мънцата- ...........................
Брой мнения : 12946 Рожд.дaта : 19.05.1971
Години : 53
Марин написа:И си е точно така Брат ми плава по корабите може би 15 години, така и не свикна с качката, хване ли време, става "Момчето,което говори с морето....". Аз пък съм обратното. От друга страна, по-нормално е на човек да му става лошо при вълна. Брат ми пиеше някакво лекарство, но не се сеща как се казва, а и не може да прецени доколко действа. Тоше, кажи кво е бреbaretata написа:..Но по мое надблюдение които не може да я носи си остава така завинаги. Каквито и хапчета да гълтаха мои познати и приятели, сина ми и баща ми, хване ли те качката оттърване няма.
Мънца брат ти го вкарахме с Емо на два и половина три бала и с хаповете за който съм писъл в началото на темата и се чустваше като момченце
За да не повтаряме едни и същи отговори,моля задаващите въпроси да четат темите от начало
????- Гост
Според мен е въпрос на свикване.Ако влизаш 1-2 пъти годишно,нормално е да те хване.Ама ако влизаш една седмица всеки ден по5-6часа,в началото дереш лисугера,а после щеш не щеш свикваш.Мен така ме "дресираха" едни Приморски рибари с които влизам.В началото аз се дера и ми се мре,а те се хилят и пият ракия със салам "камчия"
gogo26- ...........................
Брой мнения : 940 Рожд.дaта : 26.10.1971
Айде и един сухоземен плъх да си каже мнението! Чичо Петър от ВЛАС ме е научил-през далечната 1991г-младо,зелено ергенче,тежащо 72кила,с пари в джоба,и то много!Вместо да гоня хубавиците на плажа,всяка сутрин бях в морето с УФИМКА-та,ама много хранех рибите! Един ден чичо ми каза-утре вземаш таз торбичка,и като те насвие,я отваряш! Гълток-два мастика,и после едно прегоряло сухарче! Не бях кусвал мастика до тогава,ама ми помогна! И ако виждаш брега,гледаш към него,не в краката си...................
grandal_331- ...........................
Брой мнения : 1998 Рожд.дaта : 23.06.1968
Години : 56
Според мен морската болест е по скоро въпрос на психологична нагласа. Като подрайфаш малко и се претръпва и почваш да приемаш люшкането като нещо приятно. Точно такъв ефект има и алкохола. Същата работа е и като се возиш в кола и ти става лощо , като седнеш зад волана никога не ти прилушава. Освен психологични има и физиологични фактори които водят до морска болест. Например обезводняването води 100% до морска болест. Всичко което води до обезводняване като напичането на слънце, всякакви физически усилия, неподходящо облекло....трябва да се избягват. Затова трябва да се пие доста вода , макар и да не ти се пие. Като влизаш в морето не трябва да си гладен. Не трябва да си ял обаче мазно от сорта на шкембета и подобни, а по-лека храна.
Не ям преди да вляза в морето,ама по други причини.
Тооо,навремето май Чипи беше пуснал такава тема.
Тооо,навремето май Чипи беше пуснал такава тема.
КИРО- мир на праха му
Аз па са скъсвам да ям кат съм ф моретоКИРО написа:Не ям преди да вляза в морето,ама по други причини.
Мънцата- ...........................
Брой мнения : 12946 Рожд.дaта : 19.05.1971
у Ф морето можи ве-казвам преди туй.
Демек предната вечер си прая малко пас.
и без мас дето казва Атанас.
Че става замазало тогас - малиййй,кът се сетя
Демек предната вечер си прая малко пас.
и без мас дето казва Атанас.
Че става замазало тогас - малиййй,кът се сетя
КИРО- мир на праха му
Много много.........колкото и извън моретоМънцата написа:Аз па са скъсвам да ям кат съм ф моретоКИРО написа:Не ям преди да вляза в морето,ама по други причини.
????- Гост
При първото ми влизане в морето(с кораб до Одеса)бях някъде 2-3 клас драйфах един път.После 15 годишен ли бях,като влязох с лодка в морето (то е силно да се каже влязах,че от Карантината до преди Галата и обратно-не е влизане)и пак драйфах.И от тогава всичко спря.Дали свикнах,дали се нагласих психически Има моменти ,като съм пил до 3 и в 6 -7 сме влизали с Киро,тогава малко имам в началото дискомфорт,но го отдавам на махмурлука и то отшумява веднага при нанизване на чепарето
Моряка- глоб.модератор
Брой мнения : 8116 Рожд.дaта : 30.12.1967
Години : 56
Ako е имало голяма вълна и сме стояли 7-8 часа, като сляза имам чуството че още ме люлее морето.
Като цяло се отпускам и ми се доспива, но не знам дали е от вълнението и или защото по принцип съм сънлива [You must be registered and logged in to see this image.]
Като цяло се отпускам и ми се доспива, но не знам дали е от вълнението и или защото по принцип съм сънлива [You must be registered and logged in to see this image.]
Albena- ...........................
Брой мнения : 3909 Рожд.дaта : 07.05.1964
Години : 60
Страница 2 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Страница 2 от 5
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите
Пет 15 Ное 2024 - 20:06 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ ЗАРГАН В МОМЕНТА?
Съб 26 Окт 2024 - 20:36 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ КЕФАЛ, ПЛАТЕРИНА И ИЛАРИЯ В МОМЕНТА?
Вто 22 Окт 2024 - 19:41 by Димитър Маринчев
» За гъби
Нед 13 Окт 2024 - 16:48 by Димитър Маринчев
» С лодка в морето - 2024
Пет 11 Окт 2024 - 14:44 by Димитър Маринчев
» Около Бургас
Чет 3 Окт 2024 - 21:05 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ САФРИД В МОМЕНТА?
Пон 23 Сеп 2024 - 20:59 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ ХАМСИЯ В МОМЕНТА
Нед 11 Авг 2024 - 22:20 by Димитър Маринчев
» Light Rock Fishing