GO FISHING BG.ForumsClub
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Предотвратяване на морска болест

+38
pivkoto
germanov.1974
tugman
divein
Bat Emo
Шморхи
вакрил
fishmaster
nasco2
sllipi1
strijok
ПЛУВЧО
Любак
tiho_roev
emanuil
Elfi
pako
justinian
savi aleksiev
dobria1
светльо-toxin34
Любич
xpynxpyn
grandal_331
gogo26
Мънцата
baretata
Ribarina
lip4o
Nikolov
Дели
Albena
anastas_peykov
patter
Моряка
Петър Василев
КИРО
петко стоянов
42 posters

Страница 3 от 5 Previous  1, 2, 3, 4, 5  Next

Go down

Предотвратяване на морска болест - Page 3 Empty Re: Предотвратяване на морска болест

Писане  Ribarina Сря 2 Юни 2010 - 15:34

А пък не ти се доспива като се клатиш върху някоя девойка
''Морската болест представлява дразнене на отолитовата част във вестибуларния анализатор у човека, обяснява д-р Кукушев. Проблемите при пътуване с лодка или кораб се появяват, когато плавателният съд навлезе в т.нар. мъртво вълнение. Тогава той започва да се движи нагоре-надолу. Това движение предизвиква у пасажерите гадене, повръщане, изпотяване. Много често тези оплаквания са съпроводени с учестяване на сърдечната дейност и повишаване на кръвното налягане.
Колкото е по-голям корабът, толкова по-малко му въздействат вълненията и съответно има по-малка вероятност да получите морска болест, обяснява д-р Кукушев. Най-опасно за стомаха ви е пътуването с гумена лодка, която се поддава дори на малките вълнения."
[You must be registered and logged in to see this link.]
Ribarina
Ribarina
...........................

Брой мнения : 1898 Рожд.дaта : 29.06.1982
Години : 42

Върнете се в началото Go down

Предотвратяване на морска болест - Page 3 Empty Re: Предотвратяване на морска болест

Писане  xpynxpyn Сря 9 Юни 2010 - 10:21

През годините прекарани на кораба,един колега правеше следния номер........
слагаше си превръзка на едното око(демек пират се викаше) и нямаше проблем.Лошото ставаше като я махнеше,беше РТС и нямаше как да се взира в "сперито" с покрито око.
Помага дано да съм бил полезен
magnifier
xpynxpyn
xpynxpyn

Брой мнения : 279 Рожд.дaта : 01.12.1976
Години : 47

Писане  Любич Сря 9 Юни 2010 - 16:46

Колеги, капитана на кораба ни вече трета година ме води на море, винаги съм изпитвал страх от "резила" за драйфане, но през това време не съм го изпитал. Но вчера при една гадна мъртва вълна с амплитуда между 2 и 3 метра, отначало всичко беше нормално, докато започнах да си разплитам чепарето. След продължително взиране надолу стомашното съдържание си обърка мястото и изхода :6e6ebecd09233a
Извода е : да се гледа във всички посоки, но не и наблизо и надолу.
Любич
Любич

Брой мнения : 17 Рожд.дaта : 31.12.1941
Години : 82

Писане  светльо-toxin34 Чет 2 Сеп 2010 - 11:11

Преди да напиша,искам да вметна само,че никога не съм бил на лодка,кораб и/или друго плаващо средство професионално.Винаги съм се качвал като "багаж".Но пък то "Комети",корабчета за екскурзии,лодки с мотор или без,надувни или обикновени никога до сега не съм изпитвал дискомфорт.Било то риба да ловя,такъми да оправям или просто да се возя.Даже клатенето ми доставя удоволствие.Преди няколко години правех компания на един рибар от Царево.Случи се така,че се прибрахме при щорм.
Рибаря бе прясно боядисан в зелено,а аз исках още да се возя. :3f7e6dc87de4b9
Та според мен си е до нагласа и вестибуларен апарат(да не се бърка с апарат във вестибюла).Иначе има хора дето правят мозайката и при возене в автобус или кола.
светльо-toxin34
светльо-toxin34

Брой мнения : 302 Рожд.дaта : 10.04.1973
Години : 51

Писане  dobria1 Пет 3 Сеп 2010 - 8:42

Любич аз нейде бях писал с какво се лекувам и назад в темата е споменато но пак ще го напиша ДИМЕНХИДРИНАТ струва 3.10лв. пие се по 2 таб.20-30 мин. преди влизане и като влезеш още едно,може да се пият до 8 на ден
а относно вистебуларния апарат на този който му се гади всичко си му е наред
(консултирал съм се с лекар)
dobria1
dobria1

Брой мнения : 2582 Рожд.дaта : 11.11.1973

http://dobria1.snimka.bg/?profile,albums

Писане  savi aleksiev Пет 3 Сеп 2010 - 9:34

А пък когато пропуснеш да си вземеш хабчето е много гот за колегите sunglasses2
рибата почва да кълве бясно spying :6e6ebecd09233a :6e6ebecd09233a :6e6ebecd09233a
savi aleksiev
savi aleksiev

Брой мнения : 3331 Рожд.дaта : 05.12.1961
Години : 62

Писане  savi aleksiev Пет 3 Сеп 2010 - 9:49

Що бе Любак кът си гу вземе на време държи се мъжки гаран т съм за думите му 509158 :f38b1c44c48ae2
кофтито е кът са напрай на морски влък :d776892fea672e
savi aleksiev
savi aleksiev

Писане  Дели Вто 7 Сеп 2010 - 17:23

Ловихме си паламудчета преди години на Ахтопол, но времето се развали и вдигна вълна. Никой не влезе в морето освен моите познати с надуваема лодка 4.30м. Тримата, всички над сто килограма, единия доста повече, си взеха по 3 банички и се направиха на мъже. Излязоха след 2 часа, без риба естествено. Двамата не можеха да се изправят и ходиха до вечерта на 4 крака. Третия, този най-едрия им беше изял и тяхните банички и се спукваше от смях.
Дели
Дели

Брой мнения : 1115 Рожд.дaта : 22.07.1961
Години : 63

http://www.gravirane.net

Писане  dobria1 Сря 8 Сеп 2010 - 7:44

вчера пак устисках на тук клатене
вече му фанах цаката 30мин. преди влизане 2 бр.от вълшебните хапове и като потегли лодката още 1 и после е ок.ама нещо и аз почнах да огладнявам кат Мънцата
добре че се запасих с 3-4 TWIX-са добре помага сладкото
dobria1
dobria1

Писане  justinian Чет 9 Сеп 2010 - 13:26

Когато навърших седем години, баща ми, вечна му памет, за първи път ме взе на риболов с лодката ни. Беше неговата гордост- произведена в завода за лодки в Мичурин /сега Царево/, с дизелов двигател ИФА, с муфа със задна скорост-чудо! Първите ми впечатления бяха, че когато татко подава газ, лодката буквално почва да се разпада-толкова силни бяха вибрациите от двигателя, които се предаваха на корпуса. За да чуя какво ми казва баща ми, трябваше от носа да отида до кърмата и пак трудно го чувах. Клатенето, вибрациите и шумът не ми пречеха, НО от МИРИЗМАТА НА ОТРАБОТЕНОТО ГОРИВО ми се гадеше. Никога не съм повръщал в морето. Само се прозявах през 2 минути. Когато влязох във ВНВМУ "Н.Й.Вапцаров", по време на учебни плавания никога не ми е ставало лошо, но винаги съм чувствал известен страх от възможна излагация,разбирайте -повръщане. Ето защо, когато станах горд собственик на ЯЛ-4, 20 години след казармата, преди първото влизане в морето взех хомеопатичен продукт "Куколин". Влязох сам, за да съм наясно със собственото си състояние без да играя театър пред някого. Направих си един вид тест за издържливост. Оказа се,че нямам никакви проблеми и реших,че е от действието на хапчетата. След близо 5 влизания, вече с приятели и роднини, шуреят ми изненадано ме попита какви хапове приемам. Като му казах му и той почти ми се присмя. Говоря за човек, който само с мен влиза в морето и е на "вие" с риболова. Спрях хаповете от следващия ден. Никакъв проблем. Че като ми се отваря и един апетит-не стига храната. 12666
Храня се и то доволно. Не ям ли, не се чувствам комфортно. )))
А има колеги харпунджии, на които им става лошо ако вълнението е малко по-силно. За мен това никога не е било проблем. Явно всеки човек по различен начин понася вълнението на морето и всичко е субективно по отношение на причините за морската болест.
justinian
justinian
глоб.модератор
глоб.модератор

Брой мнения : 917 Рожд.дaта : 05.02.1970
Години : 54

Писане  pako Чет 21 Окт 2010 - 22:38

Мънцата написа:
dobria1 написа:...а относно вистебуларния апарат на този който му се гади всичко си му е наред
Кво казва медицината за моя проблем - още кат вляза Ф морето и почвам да 7f501a0cefa62aff7ada 7f501a0cefa62aff7ada

и аз съм тъй мънца, като вляза в морето и като ме метне вълната и вятъра така огладнявам... изаждам всичко що съм взел та и на колегите изяждам всичко... А ония режат ли грачат ли и хич не им се мисли за едене :9bbce68c65a7e8 sausage

но аз никога не ям преди това... влизм гладен в морето... и дето ми викаше един приятел: Егати човека си ти, ядеш, пиеш, спиш, стоиш с главата надолу, и нищо ти няма. АМа кво да направя като съм такъв... Имам само един проблем - не мога да драйфам (не че и ми се е драйфало в морето досега де, но и да искам не мога) Случвало ми се е да се разболея от някоя гадна болест дето ми удря корема и ме изгаря... и как искам да се освободя ама на, не мога, то съм бъркал вътре, то кви ли не мурафети съм пробвал и въглен съм пил и хапчета и не мога се издрайфам... нещо съм бракуван.
На мен ми трябва помощ как да се издрайфам! idea
pako
pako

Брой мнения : 286 Рожд.дaта : 05.10.1974
Години : 50

Писане  Моряка Чет 21 Окт 2010 - 23:22

Явно си е до организъм,свикване и психика,почвам да изпитвам носталгия към морската болест spying Любака да даде един голям мъртвак,ще пия до сутринта,ще ям преди и по време на риболова и ще гледам надолу spying може и да ме хване.
Мисля психологическата нагласа,ще действа,нека има риба и ти се кичи чепарето и се вдига адреналина,друго не мислиш super
Моряка
Моряка
глоб.модератор
глоб.модератор

Брой мнения : 8116 Рожд.дaта : 30.12.1967
Години : 56

Писане  pako Съб 23 Окт 2010 - 0:03

Мънцата написа:
pako написа: На мен ми трябва помощ как да се издрайфам! idea
Сериозен проблем имаш братле 12666 Пробвал ли си след литър концентрат смях смях смях

честно не съм пробвал с големи количества алкохол.. то по принцип по тежко от вино не кусвам, че ставам луд, и даже и да се издрайфам няма да помня 21188
pako
pako

Брой мнения : 286 Рожд.дaта : 05.10.1974
Години : 50

Писане  Elfi Вто 4 Яну 2011 - 20:00

dobria1 написа: а относно вистебуларния апарат на този който му се гади всичко си му е наред

Ужас, значи аз не съм в ред 12666

Бях на 6-7 годинки, като влязохме с вуйчо ми в морето за риба, тогава се съсипах да "говоря с морето" (много ми хареса този израз ) spying След това следващото ми качване на лодка беше преди 2 години на яз. Искър за рибка, не съм се и сетила за морската болест. От 7 стрянта до 4 следобяд се клатушкахме по вълните, нищо. А там вълните са си като в морето понякога.
Да , ама ей сега, на Поморие всички почнаха да ми говорят за тая морска болест, колко била страшна и се бях честно казано - психирала! А така исках да хвана рибка в моренцето и си помислих само как ще се изложа и ще изляза заради пустата му морска болест... Качих се с огромен страх в лодката на Мънцони, той толкова щастлив горкия на придобивката си , а аз страхувам да не му я одрайфам 955e70c7e8b0a8c90f89 Чаках , чаках да ми стане нещо, докат забравих кво чакам смях Никакви проблеми нямам сега :dancingHappy_i

Но.... Митака ме притесни с горното си изказване 12666
Elfi
Elfi

Брой мнения : 2825 Рожд.дaта : 28.06.1972
Години : 52

Писане  КИРО Вто 4 Яну 2011 - 23:17

Ел,не се безпокой.
Познавам на Митака доктора - зле е човека да знайш.
КИРО
КИРО
мир на праха му

Брой мнения : 21389 Рожд.дaта : 17.12.1957
Години : 66

Писане  dobria1 Сря 5 Яну 2011 - 8:09

КИРО написа:Ел,не се безпокой.

Доктора ми нали,бе аз му казах и той да отиде на ДОКТОР ама
dobria1
dobria1

Писане  Elfi Сря 5 Яну 2011 - 10:44

dobria1 написа:
КИРО написа:Ел,не се безпокой.

Доктора ми нали,бе аз му казах и той да отиде на ДОКТОР ама

Охх, олекна ми , цяла нощ не съм спала от тревога смях
Elfi
Elfi

Брой мнения : 2825 Рожд.дaта : 28.06.1972
Години : 52

Писане  Ribarina Нед 3 Юни 2012 - 20:53

За начинаещи и незнаещи най добрият лек е плацебо
Плацебо (от лат.: placebo — ′трябва да угаждам′[1][2]) е всяка симулирана, иначе медицински неефективна интервенция (операция, химически разтвор, хапче или психотерапия), която се назначава с предполагаемо терапевтично въздействие, каквото всъщност няма
[You must be registered and logged in to see this link.]
Аз например ползвам разтворими хапчета Калции.Давам ги на брадовчет ми и на един съученик,на който му стана лошо вътре в морето.Ефекта е моментален.Реакцията на човека е мигновенна и много бързо му минава морската болест.Изпробвал съм и върху жена ми,защото на нея и става лошо като пътува дълго с кола.Действа и при нея.
Тихо изпробвай първо този вариант,а след това с истински медикаменти
Ribarina
Ribarina

Брой мнения : 1898 Рожд.дaта : 29.06.1982
Години : 42

Писане  emanuil Нед 3 Юни 2012 - 21:09

Преди години като втори пом. в БМФ бях и отговорен за корабната болница и там против морска болест а и за спасителните лодки се зареждаше Дименхидрант :609c1f728720fb
emanuil
emanuil

Брой мнения : 618 Рожд.дaта : 23.02.1971
Години : 53

http://www.nordcool.bg/

Писане  tiho_roev Нед 3 Юни 2012 - 21:22

Копирах всички мнения на патили и не патили колеги и дано нещо му помогне защото го заразих с болеста риболов от лодка на сафрид sunglasses2 и е решил да си купува лодка мотор въдици и всичко както му е реда ама първо трябва да решим проблема така че ще съм благодарен на всеки който знае някакъв лек само да помогнем на приятеля ми :609c1f728720fb
tiho_roev
tiho_roev

Брой мнения : 763 Рожд.дaта : 06.04.1966
Години : 58

Писане  Любак Пон 29 Окт 2012 - 20:33

Гледам си хортувате хубаво, за моята слабост и морето. db0cf366d73a8e6219d8

То с морето ми ясно, но вече взе и като се возя с кола по маршрут с много завои и там сдавам багажа. a275a53363d0ff61431f

Но случайно, покрай майка ми пробвах едни хомеопатични хапчета.
Казва се = Vertigoheel= Веригохил. Слагат се под езика и така докато се разтворят.

Това лято пресичах през Котленският проход с кола. Два часа преход 174dfdaa6259a1cd9d13 .
Бях забравил да си лапна хапчето и оле - мале. Зави ми се свят още в началото.
Вземах си хапчето и след 20 минути още едно. Геройски издържах докрая, в Сливен.

Интересно, на мене ми се вие свят :d5116e0ebf2fc8 , но не ми се повръща. не знам

Когато преди 2 години влизах в морето /за проба/, си лапнах Дименхидранита и файда никаква. no-no

Беш ли му мамата, какво ми е. problems
Любак
Любак
глоб.модератор
глоб.модератор

Брой мнения : 11761 Рожд.дaта : 19.07.1953
Години : 71

Писане  savi aleksiev Пон 29 Окт 2012 - 20:39

Любак написа:Гледам си хортувате хубаво, за моята слабост и морето. db0cf366d73a8e6219d8

То с морето ми ясно, но вече взе и като се возя с кола по маршрут с много завои и там сдавам багажа. a275a53363d0ff61431f

Но случайно, покрай майка ми пробвах едни хомеопатични хапчета.
Казва се = Vertigoheel= Веригохил. Слагат се под езика и така докато се разтворят.

Това лято пресичах през Котленският проход с кола. Два часа преход 174dfdaa6259a1cd9d13 .
Бях забравил да си лапна хапчето и оле - мале. Зави ми се свят още в началото.
Вземах си хапчето и след 20 минути още едно. Геройски издържах докрая, в Сливен.

Интересно, на мене ми се вие свят :d5116e0ebf2fc8 , но не ми се повръща. не знам

Когато преди 2 години влизах в морето /за проба/, си лапнах Дименхидранита и файда никаква. no-no

Беш ли му мамата, какво ми е. problems

Не каза колко пъти ти стана кофти на връщане 484712
savi aleksiev
savi aleksiev

Писане  Любак Пон 29 Окт 2012 - 20:47

savi aleksiev написа:... Не каза колко пъти ти стана кофти на връщане 484712

Ооооо, на връщане бях почти пушка.
Ама, ... бях си вземал хапчето, spying а и шУфЕринът ме щадеше. смях 65ace96196811c664645 135d02aa35ad75a2cb71
Любак
Любак
глоб.модератор
глоб.модератор

Брой мнения : 11761 Рожд.дaта : 19.07.1953
Години : 71

Писане  Дели Пон 29 Окт 2012 - 20:49

Най-доброто лекарство е по-често да се влиза в морето, за да свикне организма и мозъка да се зареди с безстрашие.
Дели
Дели

Брой мнения : 1115 Рожд.дaта : 22.07.1961
Години : 63

http://www.gravirane.net

Писане  ПЛУВЧО Пон 29 Окт 2012 - 20:51

Дели написа:Най-доброто лекарство е по-често да се влиза в морето, за да свикне организма и мозъка да се зареди с безстрашие.
Умно и точно казано. :d5116e0ebf2fc8 thumbsUp_icon
ПЛУВЧО
ПЛУВЧО

Брой мнения : 7388 Рожд.дaта : 01.12.1970
Години : 53

Писане  Sponsored content

Sponsored content

Страница 3 от 5 Previous  1, 2, 3, 4, 5  Next

Върнете се в началото

- Similar topics

Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите