Оронуполски страсти - ден трети
+5
andro68
gogo26
КИРО
Моряка
esox hunter
9 posters
Страница 1 от 1
Оронуполски страсти - ден трети
Ден трети
Ден за различен риболов. От предната вечер с Адриан се разбрахме преди да тръгнем за България да отделим време за един по различен и непознат и за двама ни риболов, а имено дълбоководен джигинг. С него щеше да ни запознае другия капитан (брат на хазяина), който му е голям фен на този вид риболов и доста светнат в съвремения риболов, като цяло в сравнение с останалите рибари от местността. Та от него имахме покана да ни разкрие тактики и тънкости в този тип риболов, което си е голяма чест. Местните рядко го правят това, така да се каже да ви „просветят”, което значи техните начини и методи на риболов и най вече местата... За сведение този дори и на брат си не ги казва, за което имахме информация и което в последствие сам потвърди... За това колко е добър, ще спомена, че предния ден беше извадил един огромен леген със синагриди и подобни, като големите бяха около 5-6 бр. в порядъка 3-5 кг, а останалите по-малки. Извадени бяха на парадиг (мисля така се казваше километрова линия с куки и стръв). Знае местата човека...
Предварително се извинявам, че снимките са по-оскъдни, но е от уважение към капитана не трябва да разкриваме местата и пр. На човека това му е прехраната...
Ето ни на неговата лодка и изгрева над Атон отново ни посреща:
[You must be registered and logged in to see this image.]
Пътувайки към ловната зона пуснахме с Адриан по една въдица за „паламида” някоя ако удари, но праснах само един кольос...”паламида” нъц
Пристигнахме на мястото, като се ориентирахме по gps координати на капитана...до находището, така да се каже...
Последва подготовка на такъмите, капитана прегледа моите и отново „охи” и отново бях светнат как да ги направя и пак докато ме светваше човека ги направи... в случая правилен лидер на линията и ми подготви примамката. Да забравих да кажа за примаките предната вечер ги носихме на инспекция джиговоете т.е. моите джигове, които се оказаха като детска играчка, някакви си 100 грамови дребосъци... Иначе ги хареса де..., но в случая е нещо, като да ловите щуки на блесни единички не че не е възможно, но трудна работа...
На мен и на Адриан ни бяха подбрани и оборудвани едни „джигчета” по 200-250 грама по 20-на см. дълги и ни бе показан кратък и бърз урок по джигване...
Капитана показва:
Ето да видите и на видео капитана как джигва:
Дълбочина на ловене между 110 и 140 м ... Познайте ние без електриката за 'къв гръч става въпрос:525707397c05bb
Такъми
Пробвахме на 1-2 точки, но на оловните джигове нищо не обаждаше... аз бях изключително упорит за разлика от Адриан, които бързо „разлюби” джиг движението и го караше по лежерно , но въпреки упоритостта ми нямаше слука.
Капитана реши да ни „светне” и как се лови с „морска мормишка” и стръв калмар... И ковна една рибка за демонстрация. За жалост малка, а и забравих и името, човека ми го каза, но го забравих. Петьо помагай! Ковна я на над 100-на метра дълбочина...
Ето я и нея:
Последваха и още опити на живо и на изкуствено, но освен няколко почуквания на калмара друго нямаше...
Имаше обаче безценна обмяна на опит...
Наближи време да тръгваме и ето ни на път към порта...
Попътно ковнах още 2 кольосчета...
На порта Криси ни посреща с апарат
е ни и нас
Така приключи и този риболов с моите 3 кольосчета и първите ни сериозни опити на джигинг.
Риби не хванахме, но добихме безценен опит за този вид риболов, което в случая е още по-ценно. „Ковнахме” си дори и gps точките. Занаят се краде, както казахи преди това...
Това е от нашето кратко гостуване в Оронуполи. Час след като акостирахме и поехме към БГ с понякоя и друга риба и с много, много добит практически опит....
Сетих се за един, както казваше „Задобрявате ‘вашта мама”
П.П. Все още сме си стабилни членове на клуб [You must be registered and logged in to see this link.]
Ден за различен риболов. От предната вечер с Адриан се разбрахме преди да тръгнем за България да отделим време за един по различен и непознат и за двама ни риболов, а имено дълбоководен джигинг. С него щеше да ни запознае другия капитан (брат на хазяина), който му е голям фен на този вид риболов и доста светнат в съвремения риболов, като цяло в сравнение с останалите рибари от местността. Та от него имахме покана да ни разкрие тактики и тънкости в този тип риболов, което си е голяма чест. Местните рядко го правят това, така да се каже да ви „просветят”, което значи техните начини и методи на риболов и най вече местата... За сведение този дори и на брат си не ги казва, за което имахме информация и което в последствие сам потвърди... За това колко е добър, ще спомена, че предния ден беше извадил един огромен леген със синагриди и подобни, като големите бяха около 5-6 бр. в порядъка 3-5 кг, а останалите по-малки. Извадени бяха на парадиг (мисля така се казваше километрова линия с куки и стръв). Знае местата човека...
Предварително се извинявам, че снимките са по-оскъдни, но е от уважение към капитана не трябва да разкриваме местата и пр. На човека това му е прехраната...
Ето ни на неговата лодка и изгрева над Атон отново ни посреща:
Пътувайки към ловната зона пуснахме с Адриан по една въдица за „паламида” някоя ако удари, но праснах само един кольос...”паламида” нъц
Пристигнахме на мястото, като се ориентирахме по gps координати на капитана...до находището, така да се каже...
Последва подготовка на такъмите, капитана прегледа моите и отново „охи” и отново бях светнат как да ги направя и пак докато ме светваше човека ги направи... в случая правилен лидер на линията и ми подготви примамката. Да забравих да кажа за примаките предната вечер ги носихме на инспекция джиговоете т.е. моите джигове, които се оказаха като детска играчка, някакви си 100 грамови дребосъци... Иначе ги хареса де..., но в случая е нещо, като да ловите щуки на блесни единички не че не е възможно, но трудна работа...
На мен и на Адриан ни бяха подбрани и оборудвани едни „джигчета” по 200-250 грама по 20-на см. дълги и ни бе показан кратък и бърз урок по джигване...
Капитана показва:
Ето да видите и на видео капитана как джигва:
Дълбочина на ловене между 110 и 140 м ... Познайте ние без електриката за 'къв гръч става въпрос:525707397c05bb
Такъми
Пробвахме на 1-2 точки, но на оловните джигове нищо не обаждаше... аз бях изключително упорит за разлика от Адриан, които бързо „разлюби” джиг движението и го караше по лежерно , но въпреки упоритостта ми нямаше слука.
Капитана реши да ни „светне” и как се лови с „морска мормишка” и стръв калмар... И ковна една рибка за демонстрация. За жалост малка, а и забравих и името, човека ми го каза, но го забравих. Петьо помагай! Ковна я на над 100-на метра дълбочина...
Ето я и нея:
Последваха и още опити на живо и на изкуствено, но освен няколко почуквания на калмара друго нямаше...
Имаше обаче безценна обмяна на опит...
Наближи време да тръгваме и ето ни на път към порта...
Попътно ковнах още 2 кольосчета...
На порта Криси ни посреща с апарат
е ни и нас
Така приключи и този риболов с моите 3 кольосчета и първите ни сериозни опити на джигинг.
Риби не хванахме, но добихме безценен опит за този вид риболов, което в случая е още по-ценно. „Ковнахме” си дори и gps точките. Занаят се краде, както казахи преди това...
Това е от нашето кратко гостуване в Оронуполи. Час след като акостирахме и поехме към БГ с понякоя и друга риба и с много, много добит практически опит....
Сетих се за един, както казваше „Задобрявате ‘вашта мама”
П.П. Все още сме си стабилни членове на клуб [You must be registered and logged in to see this link.]
esox hunter- ...........................
Брой мнения : 904 Рожд.дaта : 11.01.1970
Години : 54
Re: Оронуполски страсти - ден трети
Вярвам,че с постоянство ще станете много добри,чакаме големи
Моряка- глоб.модератор
Брой мнения : 8116 Рожд.дaта : 30.12.1967
Години : 56
Мдааа и аз го вярвам...усвоявайки техниките и тактиките на местните и с нашите познания по съвременен риболов т.е. примамки и най-нови успешни достижения в такъмите би трябвало да стане работатаМоряка написа:Вярвам,че с постоянство ще станете много добри,чакаме големи
Еххх ако можеше малко по-дълго време там до сега да сме мнооо напред, а така и дори да сме ОК по отношение на подготовката все пак си зависи и какви риби се завъртят... 'Щот например сега за 3 дена е това, но може па точно на следващия ден като си тръгнем и да влезе пасажа с "дебелите"...
Та нашето е малко, като да се опитваме да уцелим 6-ца от тотото само с една комбинацийка
Не че се оплаквам де, просто ми се ще повечко дни за риболов да може да си позволяваме там...
Наистина опита е по-важен от улова.
Следващия път ще имате повече късмет,както и ние
да четем и гледаме репортажите ти.
А Петьо скоро няма да ти отговори,че съм го БАНнал за 10 дена.
Много ми се бърка в работата.
Следващия път ще имате повече късмет,както и ние
да четем и гледаме репортажите ти.
А Петьо скоро няма да ти отговори,че съм го БАНнал за 10 дена.
Много ми се бърка в работата.
КИРО- мир на праха му
Брой мнения : 21389 Рожд.дaта : 17.12.1957
Години : 66
Шапка ти свалям за репортажите!
Така и ние поприхващаме по малко от майсторлъка на този риболов
Аз бях из тези води преди месец,но в сравнение с това което показваш,ние правихме някакви свободни съчинения и резултатът беше "от трите най-голямото" :4d06133ce79c2c
Аз бях из тези води преди месец,но в сравнение с това което показваш,ние правихме някакви свободни съчинения и резултатът беше "от трите най-голямото" :4d06133ce79c2c
gogo26- ...........................
Брой мнения : 940 Рожд.дaта : 26.10.1971
Години : 53
Кви са тез електрики бе!За първи път виждам такова нещо!Нещо като мини телфер май!Трябва да си направя едно такова за шаран,когато разпъвам на 200+метра и докато си пия ракийка с едно дистанционно да си джъткам!
andro68- ...........................
Брой мнения : 777 Рожд.дaта : 18.11.1968
Години : 56
Браво, колега, готин репортаж, добър улов и безценна практика! :thumbsupsmiley Следващия път със сигурност ще имате и повече слука. А за лодката - когато пожелаете /ако е рекъл Господ/ с или без невестите, можем да направим един излет с обмяна на опит, напиване с преспиване и всичките му атрибути! Живи и здрави!
antares- глоб.модератор
Брой мнения : 1966 Рожд.дaта : 14.06.1960
Години : 64
То те хората са го казали, ама и аз да си го кажа "Колкото повече знаеш (научаваш), толкова повече виждаш, че нищо не знаеш"gogo26 написа: Шапка ти свалям за репортажите!
Баш кат телфер си е щеше ми се да видя ако ковне някоя риба над 20 кг. как ще я бори и няма ли да му запуши мотореткатаandro68 написа:Кви са тез електрики бе!За първи път виждам такова нещо!Нещо като мини телфер май!Трябва да си направя едно такова за шаран,когато разпъвам на 200+метра и докато си пия ракийка с едно дистанционно да си джъткам!
Иначе те ти да се запознаеш, срещу около 1000$ ще си решиш проблема с разпъването
[You must be registered and logged in to see this link.]
Живот и здраве, ще спретнем един риболов и разбира се софрата покрай него :609c1f728720fbantares написа: ... А за лодката - когато пожелаете /ако е рекъл Господ/ с или без невестите, можем да направим един излет с обмяна на опит...
Сакън, както си тръгнал, ще остане клуба без председателesox hunter написа:Мдааа и аз го вярвам...усвоявайки техниките и тактиките на местните и с нашите познания по съвременен риболов т.е. примамки и най-нови успешни достижения в такъмите би трябвало да стане работатаМоряка написа:Вярвам,че с постоянство ще станете много добри,чакаме големи
Мънцата- ...........................
Брой мнения : 12946 Рожд.дaта : 19.05.1971
Години : 53
От твойте уста в божийте ушиМънцата написа:Сакън, както си тръгнал, ще остане клуба без председател
Браво за чудесният риболов и репортажи!
Колко стуваше лодката на ден? Колко струваше спането?
Рибата за която питаш:
секазва на гръцки "СКАТАРИ" на английски " Black Sea-Bream ", "Чопа" на испански, а на латински - Spondyliosoma cantharus.
Това е рибата от моя аватар. Много е вкусна печена. В Англия ги ловим до 1кг най много.
Колко стуваше лодката на ден? Колко струваше спането?
Рибата за която питаш:
секазва на гръцки "СКАТАРИ" на английски " Black Sea-Bream ", "Чопа" на испански, а на латински - Spondyliosoma cantharus.
Това е рибата от моя аватар. Много е вкусна печена. В Англия ги ловим до 1кг най много.
DOCTORABukarNo1- ...........................
Брой мнения : 445 Рожд.дaта : 23.12.1961
Години : 62
За лодката е малко специфично ние сме там по приятелска линия Например с единия капитан (брата на хазяина) не плащаме той е "филиос", както се казва на гръцки А на другия и той е "филиос", но му даваме да си покрие разходи иначе човека взима между 100 и 150Е на риболовен тур, когато вози туристи-риболовци (не на човек а общо).DOCTORABukarNo1 написа:Колко стуваше лодката на ден? Колко струваше спането?
Квартирата и тя така на по тънка цена за лоялни клиенти ... иначе цените в момента (сега извън сезон) са следните 60Е апартаментче и 40Е двойна стая. Малко по-високи са от на други места, защото селото е много оборотно т.е. постоянно има поток от поклонници, които преспиват за вечер - две и хотелите особенно тези покрай брега са заети. Допускам че има и по ниски цени в хотелчетата, които са навътре в селото, но не съм разпитвал.
DOCTORABukarNo1 написа:
Рибата за която питаш се казва на гръцки "СКАТАРИ" на английски " Black Sea-Bream ", "Чопа" на испански, а на латински - Spondyliosoma cantharus.
Да да нещо такова каза и капитана Аз обаче го чух СкаФари...предполагам че заради специфичното произнасяне на "Т" - то
За вкусното потвърждавам ..наистина е много вкусна - пробвахме я снощи
скатари и фагри са може би наи-вкусните риби
tano- ...........................
Брой мнения : 1674 Рожд.дaта : 21.03.1970
Страница 1 от 1
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите
Пет 15 Ное 2024 - 20:06 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ ЗАРГАН В МОМЕНТА?
Съб 26 Окт 2024 - 20:36 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ КЕФАЛ, ПЛАТЕРИНА И ИЛАРИЯ В МОМЕНТА?
Вто 22 Окт 2024 - 19:41 by Димитър Маринчев
» За гъби
Нед 13 Окт 2024 - 16:48 by Димитър Маринчев
» С лодка в морето - 2024
Пет 11 Окт 2024 - 14:44 by Димитър Маринчев
» Около Бургас
Чет 3 Окт 2024 - 21:05 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ САФРИД В МОМЕНТА?
Пон 23 Сеп 2024 - 20:59 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ ХАМСИЯ В МОМЕНТА
Нед 11 Авг 2024 - 22:20 by Димитър Маринчев
» Light Rock Fishing