ТЕХНИКИ И ТАКТИКИ ЗА УЛОВ НА ПЛАТЕРИНА И ИЛАРИЯ
+38
Тихомир
makari
runner
maestroto
rikitikitavi
ribarshe
pivkoto
belly
vvt1970
Мънцата
YordanDanev
strijok
Ribarina
Plat1ka
Дели
ПЛУВЧО
петко стоянов
Станислав
felippemassa
vatus
Кико
kap.nemo
tatkoogi
Mi7chell
Albena
grandal_331
чечо
lip4o
Венци
stuci
карид
Любак
milen kordov
Петър Василев
Моряка
georg
КИРО
Вальо
42 posters
Страница 4 от 8
Страница 4 от 8 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8
Re: ТЕХНИКИ И ТАКТИКИ ЗА УЛОВ НА ПЛАТЕРИНА И ИЛАРИЯ
Привет колеги :609c1f728720fb.Използвам лошото време да седна пред компа и прегледам всички теми и мнения които съм пропуснал.Искам да споделя с вас че най-големи платерини на плувка съм хващал на ем мида.Чистя мидата,като гледам да няма никакви висящи парченца и я нанизвам да покрие цялата кука.На около 3-4 риби извадени от колегите ловящи на морски червей на мен се пада по 1бр.но грамажа е доста сериозен.И в другата крайност-ако се завърти пасаж дребна илария(някои рибари я наричат боклуджа или боклучанка) пробвайте на топче добре омесен хляб.Резултатите са впечатляващи(откъм бройка).
Венци- ...........................
Брой мнения : 1393 Рожд.дaта : 06.07.1978
Години : 46
Миналата година си направих такъв такъм,но с пружинка на куката да не пада хляба,а един ми каза-"махай го този хляб,да не си на язовира" ??? Макар,че самия той използваше хляб за захранка(в гаца с камък отдолу),но на куката си беше сложил скарида?bat`venci написа:Привет колеги :609c1f728720fb.Използвам лошото време да седна пред компа и прегледам всички теми и мнения които съм пропуснал.Искам да споделя с вас че най-големи платерини на плувка съм хващал на ем мида.Чистя мидата,като гледам да няма никакви висящи парченца и я нанизвам да покрие цялата кука.На около 3-4 риби извадени от колегите ловящи на морски червей на мен се пада по 1бр.но грамажа е доста сериозен.И в другата крайност-ако се завърти пасаж дребна илария(някои рибари я наричат боклуджа или боклучанка) пробвайте на топче добре омесен хляб.Резултатите са впечатляващи(откъм бройка).
Някой може ли да ми каже кой монтаж е по-успешен(тези 2-та бяха на директен,а не с тапички)
Станислав- ...........................
Брой мнения : 224 Рожд.дaта : 07.06.1994
Години : 30
Ти на канала ли ходиш............там са с гаците :5ff67901e688fa
????- Гост
Не,аз ходих на Зеленото фарче.
А защо- на канала ли..." :5ff67901e688fa "? А ти как ги ловиш кефаловите на скарида или хляб.Аз останах с убеждението,че на скарида хвашаха повече,а все пак са въдица до въдица?
Морски дънен монтаж с тапи три куки морски червеи....от залива и езерото кефалови не ща ,ако не влизаше там хариба кракът ми не стъпва в тас мрасотия....камоли да ям
Последната промяна е направена от Тошето на Съб 6 Мар 2010 - 22:08; мнението е било променяно общо 1 път
????- Гост
Гаца може да се ползва(и вече е почти задължителна) на всякъде при риболов на плувка.Аз поне съм ползвал на "Зеления фар",на канала,отвътре на яхтеното на вълнолома,на буните и на мостчето на Галата...Тошето написа:Ти на канала ли ходиш............там са с гаците :5ff67901e688fa
ПЛУВЧО- ...........................
Брой мнения : 7388 Рожд.дaта : 01.12.1970
Години : 53
То там където излезе рибата хората са толкова на гъсто,че един като метне гаца във водата,другите си ги слагат под столчетата
Станислав написа:То там където излезе рибата хората са толкова на гъсто,че един като метне гаца във водата,другите си ги слагат под столчетата
Е тука е момента да си зададеш въпроса.....за риба си за удоволствие, или в тълпата с гаците,гледашти лошо изнервени чичковци
????- Гост
Аз не рабирам какво я правите тая илария,която я ловите от канала или пристанището?Това лято минах през зеления фар и видях познати колеги хващаха иларии по 20 см,чистеха я на място ,навсякъде беше омацано с вътрешности и имаше рояци с мухи.Тази гледка ме отказа от този риболов.Подържам мнението на Тошето.
Mi7chell- ...........................
Брой мнения : 258 Рожд.дaта : 04.07.1985
Години : 39
Тоше, разбира се за удоволствие! Но напоследък рибарите сме повече от рибата! Спасението е с лодка, далеч от тълпата. Не, че и в морето не се получават тези работи, но винаги можеш да се дръпнеш. А от брега се съобразяваш и това е!
tatkoogi- ...........................
Брой мнения : 200 Рожд.дaта : 31.08.1968
Години : 56
Тошето написа:Станислав написа:То там където излезе рибата хората са толкова на гъсто,че един като метне гаца във водата,другите си ги слагат под столчетата
Е тука е момента да си зададеш въпроса.....за риба си за удоволствие, или в тълпата с гаците,гледашти лошо изнервени чичковци
Естествено,чe за удоволсвие а пък аз само един път съм ходил за илария на плувка и то на другия край на фарчето щото нямаше място,но мисълта ми беше друга-чувам ги като се разправят и се разбират кой да метне гаца (примерно 2-мата в краищата ) за да не си закачат въдиците,а ефекта е същия дали 2-ма ще захранят или всичките.То те са има-няма на 50см един от друг.Това имах предвид
Това ми е за 2008 и 2009 и още една микроскопична илария и това е. :fecdf36937387a
[You must be registered and logged in to see this image.]
Станка тая година гледай ко ще ги прайм на вълнолома! :5ff67901e688fa
дупе да им е яко :6e6ebecd09233afelippemassa написа:Станка тая година гледай ко ще ги прайм на вълнолома! :5ff67901e688fa
а ето и снимкте:
[You must be registered and logged in to see this image.]
не било толкова трудно да се качват снимки
Темата е почистена[You must be registered and logged in to see this image.]
????- Гост
Не мога да се сдържа. Платерините вече са до Равда. Вижте в подводния. И тяхния сезон започва.
:689a4208aff0bd [You must be registered and logged in to see this link.] :4d06133ce79c2c
????- Гост
...много риба , много нящо идва от юг , мъка ми е ...аз лично ги видях , ма само ги погледах де
????- Гост
Може да са се раздвижили,но знаем,че още не им се хапва черъв,камо ли чепаре,аз си държа на наученото от старите рибари-първо при миграция още пасе трева,после налита на червей,пък ударите на чепаре ,когато се храни активно с червей са много редки.И логично не би трябвало да е платерина,имал съм случаи да гледам как излиза от тревата привлечен кефала от тапичката помирисва червея и си обръща г.за.
Моряка- глоб.модератор
Брой мнения : 8116 Рожд.дaта : 30.12.1967
Противно на логиката, на юг нещата изглеждат различно...Моряка написа:И логично не би трябвало да е платерина,имал съм случаи да гледам как излиза от тревата привлечен кефала от тапичката помирисва червея и си обръща г.за.
tatkoogi- ...........................
Брой мнения : 200 Рожд.дaта : 31.08.1968
tatkoogi написа:
Противно на логиката, на юг нещата изглеждат различно...
Така е, видях,че се хваща,а във Варна що не кълве
Моряка- глоб.модератор
Морски аз имах нещо в предвид като казах че може да ми е ударила платерина,но информацията ми не беше сигурна вече е проверено и мога да пиша.Вчера на 1-ва буна са взели по някоя друга топалка по 500-600 грама на дъно.Днес ходих да пробвам но нямах късмет,колегите на плувка вземаха маломерна илария.И сензацията,един от колегите на дънната хвана един сафрид.
Mi7chell- ...........................
Брой мнения : 258 Рожд.дaта : 04.07.1985
Години : 39
Получих информация от кръстника, че на някоя от буните- не знам коя, негов приятел е извадил 3 иларии на дъно.
Е само мога да кажа,радвам се ,че не бях прав :dancingHappy_i Дерзайте момчета.
Моряка- глоб.модератор
Дано не възразите.
Понеже гледах че се споменава за риболов с плувка за илария, платерина или кефал не ги знам какви бяха тия където ги лових аз казаха ми че били кефали. Но преди 2 години на мръсния канал в Созопол От средата на Юли до средата на Август правих невероятни риболови с по над 20-30 риби само едри хубави именно на плувка. Колегите с чепаретата и тапите на дънот удряха само добри риби по около килограм но много рядко по 4-5 риби на ден.
Понеже гледах че се споменава за риболов с плувка за илария, платерина или кефал не ги знам какви бяха тия където ги лових аз казаха ми че били кефали. Но преди 2 години на мръсния канал в Созопол От средата на Юли до средата на Август правих невероятни риболови с по над 20-30 риби само едри хубави именно на плувка. Колегите с чепаретата и тапите на дънот удряха само добри риби по около килограм но много рядко по 4-5 риби на ден.
Plat1ka- ...........................
Брой мнения : 156 Рожд.дaта : 01.01.1981
Години : 43
Страница 4 от 8 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8
Similar topics
» ТЕХНИКИ И ТАКТИКИ ЗА УЛОВ НА КАЯ !!!
» ТЕХНИКИ И ТАКТИКИ ЗА УЛОВ НА ЗАРГАН
» ТАКТИКИ И ТЕХНИКИ ЗА УЛОВ НА МОРСКИ ДРАКОН
» ТЕХНИКИ И ТАКТИКИ ЗА УЛОВ НА ЗАРГАН
» ТАКТИКИ И ТЕХНИКИ ЗА УЛОВ НА МОРСКИ ДРАКОН
Страница 4 от 8
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите
Пет 15 Ное 2024 - 20:06 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ ЗАРГАН В МОМЕНТА?
Съб 26 Окт 2024 - 20:36 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ КЕФАЛ, ПЛАТЕРИНА И ИЛАРИЯ В МОМЕНТА?
Вто 22 Окт 2024 - 19:41 by Димитър Маринчев
» За гъби
Нед 13 Окт 2024 - 16:48 by Димитър Маринчев
» С лодка в морето - 2024
Пет 11 Окт 2024 - 14:44 by Димитър Маринчев
» Около Бургас
Чет 3 Окт 2024 - 21:05 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ САФРИД В МОМЕНТА?
Пон 23 Сеп 2024 - 20:59 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ ХАМСИЯ В МОМЕНТА
Нед 11 Авг 2024 - 22:20 by Димитър Маринчев
» Light Rock Fishing