GO FISHING BG.ForumsClub
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Риболов Атлантик 2010

+25
nikgeo
milen kordov
maistor_ribar
ПЛУВЧО
host200
тони котев
gogo26
vatus
Кадир
КИРО
Elfi
Pesho N.Zagora
pivkoto
Albena
Кико
carpsliven2
Мънцата
bkd
Rimohit
chapara
Петър Василев
venkov71
Моряка
Тик Так
rikitikitavi
29 posters

Страница 1 от 2 1, 2  Next

Go down

Риболов Атлантик 2010 Empty Риболов Атлантик 2010

Писане  rikitikitavi Сря 29 Дек 2010 - 14:54

Обещаният разказ. Само имайте малко търпило, че е дълъг. Приятно четене.

След голяма пауза, ето ме отново на океански риболов. В южна африка сме на пристанище Дърбан. Тъкмо съм се качил на кораба.
[You must be registered and logged in to see this image.]
Слетобеда засякох петнаисетина килограмови морски кефала да си хрупат бавно и спокойно от царевичното брашно дето се сипе от кораба. Докато се освободя за риболов се стъмни и кефалите потънаха нанякъде. Взех сафридско чипаре,закачих му накрая син пилкер и хайде да търсим някакви рибки. Е поклатих малко, нещо удари леко на пилкера и го оплете с чипарето. Вече с голям ентусиазам почвам да клатя и ...нищо. заметнах леко в страни и мисината олекна изведнъж. Първата по сериозна риба се оказа баракуда. Таксува ме пилкер и една кука и даже не я видях. Хайде в кабината за стоманен повод и малко блесни. После фърлях, фърлях сменях и удар нямах. Работата пак взе да напомня за себе си и с резултат 1-0 за рибата се оттеглих.
Реших да поизмайсторя нещо за следвашите кефали.
Ще намачкам хляб, ще го увия около туй бодливото и дръжте се кефали. Може пък да клъвне.
Поразгледах си останалите 2 пилкера и реших да си ги “обезопася против кражби”.
На по-големия му беше отредена честа да търси скромни по-размер рибки. Някъде към то 20килца е и по-големи може ама да не са много борбени, че много мисина нямам по макарата.
Това е началният вариант от магазина.
Приготвил съм му едни екстри за украса.
И вече е в очакване на риболова, дето ще се състои като хвърлим котва.
Е да ама не. Без да спрем никаде, от ход се настанихме в пристанище Ламе. Щом сме спрели, аз съм с въдица. Показаха се няколко микро рибки по-малки от граци и то отказващи да кълват. На другия борд бавно и с пълно пренебрежение към цялата гюрлотия от разтоварването си се плицикаха две морски костенурки. Едната бебе към половин метър дълга и кака и дълга към метър. Така, че цялата ми подготовка до тук остана неизползвана.
Една седмица сме спрели на пристанището и никакъв риболов. Всеки ден поглеждам онези микро рибки с надежда да са пораснали. Днес ми се сториха вече големи. Взех малко прясна риба, 20 номер куки, тънка 0,14 мисинка и зареден с ентусиазам фърлих и хванах една. Баавно и внимателно я водих, а тя нахалницата прегриза мисината и си отиде. Аиде на дебелите плетени влакна. Ама е голям зор да вържеш 0,18 плетено на такава кука. Как да е хвърлям и отново рибка. Тази се откачи, следващите три ми отнесоха стръвта. Направо се видях в чудо. Ем дребни, ем и не кълват как си требе. Втози момент се оплетох в мисините като пате в кълчища. После режи вързвай и баш тогава се закачи е те този дзвер.
С него и си останах.
След няколко дена отново проба. Този път с компания.
И отново си останахме с един дзвер.
Избрах най-малкия възможен нож на кораба, че да изглежда по-голяма рибата ама ц.
Тръгнахме и ето ни най- накрая на котва. Времето перфектно. Първо хвърляне на чипаре поклатих извесно време и никой. Взе да притъмнява.
Бързо изпратих единия от помагачите за свинско и резултата е налице.
Стръвта е осигурена.
Наизвадихме въдиците и....хайде на маневра и в пристанището. Направо не ми се говореше.
Пристанище, пристанище ама някакви иларии си се въртяха около нас. Колкото да не скучаем си поиграхме малко с тях.
Излязоха и няколко сардини,
имаше и такива
също се хвана и е те този грозник, който след снимката беше върнат от където е дошъл
Следващо пристанище Дуала. Отново пропуснахме котвата и директно се вързахме на кея. Понеже сме в река и то в африка мръсотията е невероятна. Реката влачи какво ли не, особено едни треви дето си живеят плувайки.
Като капак на всичко обявиха, че има холера във водата.
В една от почивките засякох местен рибар дето ловеше със серкме на 12метра дълбочина. Улова му се състоеше от десетина 300 грамови американски сомчета
И имаше поне осем човека дето му помагаха със съвети след като извадеше рибата.
При вида на рибите сърце рибарско не изтрая и слетобеда бях нареден на борда с въдица в ръка. Нещо подръпна аз засякох и пръчката се огъна. С много усилия заради течението успях да докарам улова на повърхноста. После с цената на малко нарязани пръсти го вдигнах и на борда. Въпросния улов се оказаха скъсани панталони, целите в тиня. Това ми дойде в повече, релийзнах улова и си прибрах въдицата. Единственото ми утешение остана стрелбата с фотоапарат по гургулиците, накацали по кораба.
Няколко дена преход и най-накрая сме на котва. Да не повярва човек. В момента в който приключих работата, вече бях нареден с въдицата в очакване на големите риби. Дъното обаче се оказа тинесто, а големите риби нещо нямаха желание да се показват. На смрачаване пуснах да се ветрее една въдица без олово на педесетина метра след кораба, монтирах лампата и зачаках да видя какво ще се покаже на светлината.
Показаха се две летящи риби. То хубаво ама на тях още не съм им открил стръвта.
След време клъвна на далечната въдица. Явно избързах със засичането, защото опъна здраво два пъти, направи стоманения повод на панделка и се откачи. На лампата в това време се показа пасаж от микро рибки.
Отново удари на далечната въдица. Този път си изчаках. Докарах си рибата до кораба, а тя се откачи във въздуха. Стори ми се, че е заргана. Смених куката от 2.0 на 6 и резултата е на лице.
Близо килограмова заргана със зъби като на щука.
Започнаха и на лампата да се мяркат заргани и някои от тях позираха за снимка.
За вечерта друга риба освен заргана не се хвана, а и не се показа. Ясно беше, че ще се ловят само заргани. Лошото в случая беше липсата на стръв. Искаха да папат само микро рибки и толкова. Наложи се да режа коремчета от заргани във форма на рибка и да ги закачам на дребни куки. Една от зарганите изплю една рибка и направих сравнение
Следващите вечери вече се настроих само за заргани. Отказах се от лампата, че ги плашеше. На далечната въдица повече нищо не се закачи. За сметка на това, зарганите взеха да минават близо до кораба и ги дебнех със спининга. Само една кука вързана накрая на мисината и парченце месо. След като падне стръвта до зарганата, почваш да го придърпваш и понякога рибата проявява интерес. В този момент трябва да отпуснеш няколко метра влакно, защото рибата ускорява разко да убие жертвата. Следва взиране във водата да видиш дали стръвта е още в чофката или я е глътнала.Разбира се силния страничен вятър максимално пречи на всяка една от горните точки. Засечка и максимално бързо вадене преди да се е откачила или да е притрила влакното. Като резултата от всичко това докарва сърцетуп на всеки зарганджия.
Постепенно влязох в ритъм. На залез слънце излизах на риболов.
Разполагах въдиците на кърмата и изчаквах.
Малко след това се показваха първите заргани. Най-големите бяха малко над килограм и 80см дълги.
Дебнех рибата да доближи до борда и тогава тогава се опитвах да я прилъжа. Като се хванеха по няколко риби, дружките им спираха да кълват. Тогава занасях улова на главния помагач за чистене, рязане и подреждане в камерата.
След час два почивка отново следваше
Най-странният ми улов от тази котва беше това
Донесе ми голяма слука. Нея вечер закачих близо 30заргани. За мое огромно съжаление половината се откачиха във въздуха или прехапаха куката.След три нощи риболов ни вкараха в пристанище Такоради. В момента в който приключи маневрата до борда се завъртяха три заргани. Пет минути след това едната беше моя.
На пристанището сме. Отново засякох местен субект да лови риба, този път с въдица. Нищо не хвана, но си беше сигнал за наличие на риба. На залез слънце отново бях на линия. Заргани нямаше, на чипарето се хвана едно рибче с размера на оловото и толкова. Пуснах на дъно с дребни куки и първа по прилична риба от пристанището.
както и да я погледнеш почти на врана си мяза.
Малко след това клъвна ей тази
Размер, който ме зарадва и готина окраска.Вече се настроих на сериозен риболов. Следвашото кълване не закъсня и в момента на засечката нещо се опита да ми открадне пръчката. Аванса засвири, а аз не вярвам на очите си. Полека полека я докарах до повърхноста, уморих я колкото можах. После оставих въдицата със закачената риба и бегом до вацмана. Поръчка за въже и на бегом обратно да видя дали ме чака рибата. Вързахме кофата пуснахме я до рибата и ядец. Рибата по-голяма от кофата. После се извади и кепа за големи риби и с него вдигнахме трофея.
три килограма и половина рибок с голяма уста и сърдид поглед.
На следващата вечер докато си опъвах въдиците и подготвях стръвта, фитера ходил да търси нещо младо ,черно и фъстъци на главата си да носи, та да се отърка в него за кадем.

После ми идва при мен ни лук ял, ни мирисал и вика-дай да подържа въдицата.
Дадох му я и мръднах малко в страни. Връщам се и какво да видя. Пръчката на кръгче, аванса свири, фитера съредуточено мори рибата, а край него като квачка около яице обикаля електришана и ръкомаха енергично. Взех пръчката и аз да се поборя. После донесоха кепа и ето ни строени за снимка.Аз, фитера и един пет килограмов сърдит рибок.
До тук работата беше супер, ама ни преместиха от мястото с пясъчно дъно на друго кейово място, където беше тиня. Въпреки това риболова продължи макар и доста слабо. Пробвах най различни монтажи и на всичките резултата беше единични риби. Най голямата се хвана на онова бодливото с многото куки, дето уж за кефали го правих.
иначе най-често хващаният размер беше това.
Кълвяха на дребна кука и парче рибка на дъно.
Като нямаше риба и на раците се радваме. Готвача обеща рибена чорба и ги събирахме за нея.
Обядно време се измъквах и за по половин час се пробвах на чипаре. Винаги имах по един удар и то на сериозни риби. Резултата обаче си стоеше на нулата. Или ми прехапваха чипарето или след няколко метра развит аванс се откачаха.Последните вечери на дъно почти нямаше риба. Залезите обаче си бяха страхотни. Дори и само за идеята да си свъдица в ръка на тези залези си струваше да си там.
Обаче се появиха стари познайници. Самотни заргани. И да не се чувстват така самотни ги събирах в уютна обстановка.
Най-накрая се натоварихме и отпрашихме към Хюстън. Път много и време колкото му душа иска на човек за да се подготвят нови такъми. Последният ден преди пристигането вече бях строил оборудването в очакване.
пристихнахме и хвърлихме котва. Хюстън ни посрещна както обикновенно с много и за съжаление срамежливи делфини. Тъкмо ги прицелиш с фотото и те не се показват. Ето тука съм снимал три делфина. Двата са по-големи а единият е бебе. Ама и трите са под вода.
Стъмни се и запраска зверски дъжд. И сериозни гръмотевици. А морето дигна вълна. Уж сме защитени в залива ама клати. Всички тези екстри отказаха всички зяпачи и помагачи и първате риби си ги лових сам. Малки гладни сомчета. Кълваха си бавно и със замах. Ето го първият манекен за фотосесията.
За мое наистина огромно съжаление третия манекен успя здраво да ми забие един шип в пръста. После от болка мерака ми за риболов се изпари. На екс два аналгина и половин час изчакване да подействат. През това време пак си ловях, какво друго можех да правя. На въдицата с голямата хранилка бях сложил големички куки и стъв половин сомче. Ама сомчетата много гладни и постоянно дърпаха стръвта като току някое се закачи за корема и ми прави фалшива тревога. На третия спринт и съответно третия маник ми писна и си прибрах тежката артилерия.Попремина ми малко пръста. Събрах сили за кадрър и приключих с риболова.
Останахме още една вечер и вече проведохме сериозен риболов. Със конкуренция заредена с пресни сили в лицето на електришана и дежурните зяпачи и помагачи. Електришана обаче получи сериозна критика от колектива за липсата на осветление. На светлината на една далечна крушка и на един фенер, донесен милостиво от един помагач, се борихме с бодливите рибки. Сомчетата кълвяха като по учебник и искаха само стръвта да е до дъното. Някои рибари проспиваха кълването и после следваше много интересна гледка, включваща поне един помощник, кохер, клещи, фенер, вълшебната думичка и понякога нож и много пъти вълшебната думичка.
Накрая се уморихме, а и кофата се понапълни.
Снимка за спомен и поеденично си се прибрахме по кабините.

На реид сме пред Мароко. Първа вечер е. Духа студен северен вятър и на никой не му се ще да си подава носа от настроиката. Отделно сме се и заключили здраво, да не се качи някой бежанец за безплатен транспорт до...следващото мароканско пристанище. Аз обаче съм за риба. С шуба, шапка много ентусиазам и две въдици. Еми не кълве. И на дъното и на повърхността и посредата. И на естествена стръв и на изкуствена и на чипарета. Неще. На лампата се показа пасаж от 6 грацоподобни рибки. Подадох чипаре. Една от тях дойде, разгледа го и си отиде при пасажа. От тъмното се показа силуета на заргана. Грабна една от рибките и изчезна. Дребосите също се изнесоха в някаква тяхна си посока. След време от открито море се показа един кефал и с голяма скорост се навря под кораба. И толкова повече риба не видях. Останахме аз и чайките, носещи се с тъжни крясъци до водата.
На обяд на другия ден в машината са ми приготвили две кофи и половина работа. И тъкмо съм омазан до лактите с масло и се почна. Кой ли не мина да каже, че до кораба било пълно с риба. Едър сафрид и кефали над кило. После почнаха- фитера фаща едни такива големи кефали да знаеш. И тн. В четири часа и една минута вече съм с въдица в ръка и засичам на повърхността мъничак пасаж от 4-5 кефала. Хвърлям булдото с хляба към тах и те си заминават. И толкова. Повече риба не се показа. А на палубата навсякъде разхвърляни люспи като монети от 20 стотинки.
Цяла нощ не се показа никаква риба. На обяд отново вчерашната ситуация. Този път първи се обади капитана да се драка. Е на мен толкова ми стигаше, тайно си взех въдицата и на кърмата. А там морето се кротнало и станало гладко. Като нагънато стъкло. Тук там по повърхността се виждат плътно сбити пасажи от големи кефали бавно цокащи по повърхността на водата. И разбира се фитера беше строил един пасаж точно до кораба и мамеше рибите на хляб. Моментално се включих в маменето и открих резултата за деня.
-предните дни се скапа нещо фотото и качеството на снимките малко падна-
После фитера изравни, аз настигнах и беше много емоционален риболов. Чуваха се викове: захапи, сига що бягаш, не плюй, ах отново ми открадна хляба, виж го как яде само свободите трохи, откачи се и тн.
По голямата част от рибите се откачаха, късаха си устата, чупеха куки и късаха месини. Вдигахме ги директно както са закачени без такива екстри като кепове,на късмет. Все пак бях на работа и всеки един момент чаках да ме извикат.
За час с няколкото качени на борда риби понапълнихме кофата и... ми намериха работа.
Оставих фитра да продължава а аз си поех по задачите. След време минах за снимка и решихме вечерта да уважим улова.
Освободих се от всякакви странични задължения. После освободих и рибите от филетата им.
През това време фитера изровил от един ъгъл на боцманската магазия някои неща и спретнахме това.
Доката чакахме скарата аз пък чаках някой по-голям гостенин от дълбините на океана да се приседини към нас(е не го дочаках, сардината така си и остана непипната,ама важна е идеята)
След време сложихме филетата на топло. Позавъртяхме ги няколко пъти......
После се оказа, че фитера имал именничка(и повод си намерихме, да му е жива и здрава) и работата си тръгна по отъпканите коловози, разбирай с три вида бира, уиски и кола.
На следващият обяд станах половин час по-рано(нещо се заклати кораба и за малко да падна от леглото та за туй се сабудих). Рибите и фитера отново бяха на линия. Ама от клатенето рибите стояха малко в страни. Аз успях да прилъжа най-големия кефал от едното ято. Имаше сериозна борба. Даже и аванса се чу. Накрая и кофа използвахме да дигнем рибата, че много тежеше. Близо три килограмов хубавец.
изведнъж от дълбочина изплува кълбо от сардини. Пасажа беше към 20тина метра в диаметър и от риби на се виждаше водата. Пуснах чипарето и прибрах няколко риби. Малко след това пасажа отново потъна в дълбините.
Вечерта за първи път не духаше като излязох. Скумрията се беше качила на повърхността и си кълвеше както си трябва на чипарето.
Даже имаше ей-такова лакомници.
Да ама затишието продължи по-малко от час и после отново духна. Рибата се попръсна и напълно спря да кълве. Пробвах всякакви възможни чипарета и се отказах. Да разнообразя разказа с различни риби светнах и една снимка.
Прехвърлихме се пред Казабланка. Място където всеки минал от тук е хващал риба. И то в сериозни количества. Е още с пристигането ние хванахме...първата зимна буря. Вълни, вятър, много силно течение и проливен дъжд. И така няколко дена. В едно от затишията на дъжда топнах едно чипаре. 150 грамовото олово се ветрееше от течението някъде към повърхността на стотина метра от мен. По едно време, полегнала на вълните, край кораба мина малка риба луна. С размер и форма на нашенски отраснал калкан. Помаха със перка и си продължи все така по вълните, следвана от един албатрос. Албатроса явно беше прегладнял та се опитваше да грабне рибата, голяма колкото резмаха на крилете му.
Минаха няколко дни и бурята утихна.
Веднага на хоризонта се наредиха рибарски лодки. При нас риба почти няма. Явно се абонирахме за едно, две ята кефали и всеки слетобед минаваха до кораба. Ама и хляб не щат да ядът и риба не искат. Едната вечер в тъмното ги помислих за доради. Доста време ги замервах с воблерите ама и тях не искаха. Добре, че по едно време един кефал дойде по- наблизо да види кой е този упорития и си разбрах грешката.
След десетина дена опити налучках печелившата комбинация за кефалите. Половин филия препечен хляб.
омотана с много куки. За час се закачиха няколко кефала, а единият от тях даже се качи на борда. Разбира се на следващият ден кефалите се бяха запиляли някъде, а след това влязохме в пристанището.
В пристанището приятна изненада. Хиляди дребни кефалчета излезли на повърхността и си обират прашинки от разтоварваното зърно.
Направо човек има чувството, че е попаднал в риболовният рай. Това чувство се изпарява в секундата в която пуснеш въдица във водата. Реакцията на рибите е....никаква. Наяли са се до откат и хич не им е до папане. После почнахме с опитите. Хляб ръсихме, корички пускахме да плуват, микроскопични куки с малки топченца хляб. Е накрая предизвикахме любопитатвото в няколко рибки. И ново здрасти. От малките прашинки на повърхносста рибата отвикнала да си отваря устата. Допре муцунка рибата до трохата и смуче. Като бебе биберон. А куката остава отвън. Накрая прибегнах и до доказалия се вече метод на припечена филия с хляб.
от доста високо снимам и почти не се вижда кръгчето направено от пасажа около филията. След доста време цоцане по филията едно рибче се закачи на една от куките и стана фото звезда.(добре се вижда пълното до пръсване коремче)
В следващите дни хванахме още няколко, но на фона на всичкото това изобилие от риби(показваха се и пасажи със сериозни кефали, които ама хич не ни обръщаха внимание) си беше живо капо.
Излязохме отново на котва и замразените предварително кефалчета бяха поднесени на дъното като основно меню, гарнирани с огромни куки и придружени с тежко олово. След цяла нощ надежди, резултата беше по-зле от нула. Първите 6 часа никой не обърна внимание на рибката. После беше нападната от прозрачни морски бълхи. На сутринта разполагах с готова за препариране риба. Бяха ми я оставили непокътната на външен вид, но напълно куха от вътре.
След като ни удариха поредните няколко бури,
стна ясно, че за тази година с риболова приключих.
А и имаше нещо по-важно.
Време беше да се прибирам у дома.
Rikitikitavi
rikitikitavi
rikitikitavi
...........................

Брой мнения : 2280 Рожд.дaта : 12.05.1975
Години : 49

Върнете се в началото Go down

Риболов Атлантик 2010 Empty Re: Риболов Атлантик 2010

Писане  Тик Так Сря 29 Дек 2010 - 15:41

Е тва се казва репортаж. Риби от половината свят. Шапка ти свалям 135d02aa35ad75a2cb71
Тик Так
Тик Так

Брой мнения : 703 Рожд.дaта : 29.10.1971
Години : 53

Писане  Моряка Сря 29 Дек 2010 - 15:45

bravo bravo bravo
Супер Ники,прекрасен риболов и прекрасно представяне :dancingHappy_i
Точно за това ти говорех,супер си се справил 556b43b07afed4656d79
Моряка
Моряка
глоб.модератор
глоб.модератор

Брой мнения : 8116 Рожд.дaта : 30.12.1967
Години : 56

Писане  venkov71 Сря 29 Дек 2010 - 15:47

Евала колега за уникалния репортаж,за упоритостта ти и най-вече за екзотиката,която споделяш с нас!Благодаря !!!
venkov71
venkov71

Брой мнения : 77 Рожд.дaта : 15.05.1971

Писане  rikitikitavi Сря 29 Дек 2010 - 15:48

Моряк, благодаря за градивната критика така е по доре и според мен.
rikitikitavi
rikitikitavi

Писане  Петър Василев Сря 29 Дек 2010 - 16:00

:thumbsupsmiley worshippy
Чудесен репортаж,четох със захлас worshippy

п.п.Сега разбра ли каква е силата на полиангистрото(това с многото куки) sunglasses2
Петър Василев
Петър Василев
администратор
  администратор

Брой мнения : 6655 Рожд.дaта : 28.03.1968
Години : 56

http://www.gofishingbg.com

Писане  chapara Сря 29 Дек 2010 - 16:01

Супер уникален репортаж :thumbsupsmiley super
chapara
chapara

Брой мнения : 14312 Рожд.дaта : 04.02.1960
Години : 64

Писане  ???? Сря 29 Дек 2010 - 16:34

Страхотен репортаж!!! :dancingHappy_i :3f7e6dc87de4b9 worshippy worshippy worshippy

п.п. колега, да те попитам- това макаре дето се вижда на няколко места в темата, ТЕБЕН ли е?
Anonymous
????
Гост

Писане  Rimohit Сря 29 Дек 2010 - 16:35

Нямам думи.Благодаря ти , че ни разходи на риболовен тур из целия свят... clap
Респект , че го сподели с нас worshippy
Rimohit
Rimohit

Брой мнения : 603 Рожд.дaта : 24.06.1979
Години : 45

Писане  bkd Сря 29 Дек 2010 - 17:34

Добре си си дошъл колега и благодарско за обширният репортаж :thumbsupsmiley 6b15bdf1bacef1588858
bkd
bkd

Брой мнения : 927 Рожд.дaта : 29.01.1961
Години : 63

Писане  Мънцата Сря 29 Дек 2010 - 17:41

Наистина, уникален репортаж Ники bravo bravo bravo
Мънцата
Мънцата

Брой мнения : 12946 Рожд.дaта : 19.05.1971

Писане  carpsliven2 Сря 29 Дек 2010 - 18:34

Браво Ники много готин репортаж ... несе и съмнявам в теб 135d02aa35ad75a2cb71
carpsliven2
carpsliven2

Брой мнения : 2111 Рожд.дaта : 09.08.1972
Години : 52

Писане  Кико Сря 29 Дек 2010 - 18:48

bravo bravo bravo bravo bravo
Кико
Кико

Брой мнения : 1658 Рожд.дaта : 01.07.1973
Години : 51

Писане  Albena Сря 29 Дек 2010 - 19:08

bravo Страхотен репортаж колега bravo
Albena
Albena

Брой мнения : 3909 Рожд.дaта : 07.05.1964
Години : 60

Писане  pivkoto Сря 29 Дек 2010 - 19:16

Много и различни риби от къде ли не,учудваш ме по колко различни начини си ги прилъгал,продължавай да ни радваш с такива красиви репортажи...Благородно ти завиждам за възможноста да ловиш риба на толкова различни места. worshippy
pivkoto
pivkoto

Брой мнения : 1011 Рожд.дaта : 24.09.1976
Години : 48

Писане  Pesho N.Zagora Сря 29 Дек 2010 - 19:21

Страхотен репортаж ,и уникални риби супер :dancingHappy_i bravo bravo bravo .
Pesho N.Zagora
Pesho N.Zagora

Брой мнения : 2566 Рожд.дaта : 15.04.1970
Години : 54

Писане  Elfi Сря 29 Дек 2010 - 19:58

Братя Грим пасти да ядат! Такава уникална риболовна приказка никога не бях чела bravo
Elfi
Elfi

Брой мнения : 2825 Рожд.дaта : 28.06.1972
Години : 52

Писане  rikitikitavi Сря 29 Дек 2010 - 20:32

Петър Василев написа:п.п.Сега разбра ли каква е силата на полиангистрото(това с многото куки)
този такъм от тебе го научих, ама пусто му така и не мога правилно да го изговоря или да го напиша. а моето въведение към него е тройката на края

п.п. колега, да те попитам- това макаре дето се вижда на няколко места в темата, ТЕБЕН ли е?

мултитата са ПЕНН и ДАМ а спининговата шекспир
rikitikitavi
rikitikitavi

Писане  КИРО Сря 29 Дек 2010 - 20:35

Чудесно разказано Ники. [You must be registered and logged in to see this image.]
Сега излизам да изпуша с кеф една цигара -
без дъх останах докато чета. [You must be registered and logged in to see this image.]
КИРО
КИРО
мир на праха му

Брой мнения : 21389 Рожд.дaта : 17.12.1957
Години : 66

Писане  Кадир Сря 29 Дек 2010 - 20:53

Супер репортаж!Благородно завиждам!
Кадир
Кадир

Брой мнения : 451 Рожд.дaта : 29.01.1980
Години : 44

Писане  vatus Сря 29 Дек 2010 - 20:54

Аз пък за разлика от Киро, три цигари изпуших докото четях.
Невероятен репортаж си спретнал Рикитикитикитики. :217b315cad77fe
vatus
vatus

Брой мнения : 2774 Рожд.дaта : 14.02.1956
Години : 68

Писане  gogo26 Чет 30 Дек 2010 - 9:07

С голям кеф чета 488232 А вън е -7градуса.Мерси Рики worshippy worshippy
gogo26
gogo26

Брой мнения : 940 Рожд.дaта : 26.10.1971

Писане  тони котев Чет 30 Дек 2010 - 9:23

Благодарности колега,на -12гр. ми стопли душата. :thumbsupsmiley
тони котев
тони котев

Брой мнения : 827 Рожд.дaта : 21.08.1966
Години : 58

Писане  host200 Чет 30 Дек 2010 - 10:23

thumbsUp_icon thumbsUp_icon thumbsUp_icon
host200
host200

Брой мнения : 1915 Рожд.дaта : 10.12.1976
Години : 47

Писане  ПЛУВЧО Чет 30 Дек 2010 - 19:04

Супер "репортажче" 135d02aa35ad75a2cb71
Ама що ми се иска да го чуя от твоята уста.
Не че не вярвам,ама по ще ни върви и питието.Нали си намерихме повод да се сберем скоро,та тогава очаквам и подробностите. sunglasses2
ПЛУВЧО
ПЛУВЧО

Брой мнения : 7388 Рожд.дaта : 01.12.1970

Писане  Sponsored content

Sponsored content

Страница 1 от 2 1, 2  Next