Остров Крит 2010-2011
+19
Дели
Тедо
gogo26
ribarshe
ПЛУВЧО
КИРО
valium
tano
DOCTORABukarNo1
esox hunter
chapara
savi aleksiev
Nikolov
antares
max
gogolisec
Шморхи
beis
sava14
23 posters
Страница 2 от 3
Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
Re: Остров Крит 2010-2011
sava14 написа:
Наемът на вилата беше 700 евро.
За седемте дни.
Колата още не съм я платил, защото не е готова.
До 10 дни ще я оправят и ще ми назоват сумата.
Май пак ще трябва да ходя до Крит да си я прибирам.
За този сезон наистина цената на виличката е по-височка от нормалното, но е поносимо.
Баси, че 'кво толкова и строши на таз кола, че толкоз време я правят Дано поне не е за много пари...
Но макар и малко има и хубава страна...пак ще ходиш до там ...и ще имаш възможност за реванш на рибите, а и на Тано на гости
Наслука! :609c1f728720fb
esox hunter- ...........................
Брой мнения : 904 Рожд.дaта : 11.01.1970
Години : 54
esox hunter написа:sava14 написа:
Наемът на вилата беше 700 евро.
За седемте дни.
Колата още не съм я платил, защото не е готова.
До 10 дни ще я оправят и ще ми назоват сумата.
Май пак ще трябва да ходя до Крит да си я прибирам.
За този сезон наистина цената на виличката е по-височка от нормалното, но е поносимо.
Баси, че 'кво толкова и строши на таз кола, че толкоз време я правят Дано поне не е за много пари...
Но макар и малко има и хубава страна...пак ще ходиш до там ...и ще имаш възможност за реванш на рибите, а и на Тано на гости
Наслука! :609c1f728720fb
Не знам. Тази кола я правят вече за трети път през последните 3 месеца.
Пука се тръбичката на обратната нафта.
Явно комън рейл помпата създава много по-голямо налягане от нормалното.
Седя 1 месец в София Ауто, после в Ауто Макс, сега в Гърция.
Всички сменят тръбичката и след две седмици се пука пак.
Не знаят какво й е.
Дано гърците да разберат.
Иначе колата е нова на три години. Купувал съм я нова от магазина.
sava14- ...........................
Брой мнения : 118 Рожд.дaта : 01.01.1965
Години : 59
Тедо написа:Кое й е скъпичко на вилата - 2 файтона народа са спали за 100е/вечер
Сигурно има и къмпинзи, където е по-евтино...
Но в случая скъпото е пътя, а не спането и яденето...
Вилата беше със три спални, голям хол, трапезария, кухня и басейн.
Огромна тераса отгоре с изглед към морето.
Имаше джакузи, две бани и два кенефа.
Много беше хубава.
Ние бяхме 7 човека. Довечера може да пусна още снимки от вилата. Май имам.
В сезона цената ще е друга със сигурност.
Благодаря за хубавия репортаж.
И браво за номера с колата. Почти винаги, като отида на юг за риба ми се иска да остана още няколко дни и все измислям някоя благородна лъжа . Търсил съм си и бизнес в Ахтопол, само и само да ходя по често до там - уж по работа. Но да си счупя колата не съм се сещал. Много оригинално - задължително ще опитам.
И браво за номера с колата. Почти винаги, като отида на юг за риба ми се иска да остана още няколко дни и все измислям някоя благородна лъжа . Търсил съм си и бизнес в Ахтопол, само и само да ходя по често до там - уж по работа. Но да си счупя колата не съм се сещал. Много оригинално - задължително ще опитам.
:6e6ebecd09233a :6e6ebecd09233a :6e6ebecd09233aДели написа:Благодаря за хубавия репортаж.
п.п.Сава ,този път ще тръгнеш насам когато ще е поне три дена бонаца
Този път ще ходим на ''дееп фишинг'',,не големи ,но първокласни риби.
Пък и отде знайш,може да се закачи и нещо такова,по-голямо от нас
я пусни WEB camera онлаин на Ретимно
tano- ...........................
Брой мнения : 1674 Рожд.дaта : 21.03.1970
Точно :d5116e0ebf2fc8 ,че да знам га да Фащам пътя.tano написа:я пусни WEB camera онлаин на Ретимно
ПЛУВЧО- ...........................
Брой мнения : 7388 Рожд.дaта : 01.12.1970
Години : 53
[You must be registered and logged in to see this link.] :609c1f728720fb само дето са забравили да си оправят часа
На тоси кей няма начин да няма лавраци през ноща!
DOCTORABukarNo1- ...........................
Брой мнения : 445 Рожд.дaта : 23.12.1961
Години : 62
Поздравления за хубавият репортаж.
тони котев- ...........................
Брой мнения : 827 Рожд.дaта : 21.08.1966
Години : 58
Дели написа:Благодаря за хубавия репортаж.
На майтап ме взехте.
Че не е номер не е.
Но пък ако кажа, че съжалявам, че ще отида пак до Крит скоро, също ще е лъжа.
Всяко зло за добро.
Чакам Петьо да звънне, че са оправили колата, после дебнем хубавото време и хайде на самолета.
tano написа:я пусни WEB camera онлаин на Ретимно
Здравейте приятели!Преди две години бях на Крит на един турнир по футбол.Супер си изкарахме,ама за съжаление за разлика от колегата не правих никакъв риболов.Е, тогава още не бях във форума и не знаех че там има хора винаги готови за риболов.Обаче много успешно ловях на малкото пристанище в Ретимно(в таверните).Беше точно началото на сезона края на май 2009.
Тано гледам ,че си от Сливен и ако случайно познаваш бат Киро(треньор в един отбор в Ретимно и бивш футболист от златния отбор на Сливен) предай му много поздрави!
Колега за ремонта на колата внимавай много,щото тук може да отидеш за смяна на маслото и да ти сменят двигателя.Паднеш ли им ще ти одерат кожуха,не мога да не призная обаче,че слагат само оригинални части.
????- Гост
za4o75 написа: Тано гледам ,че си от Сливен и ако случайно познаваш бат Киро(треньор в един отбор в Ретимно и бивш футболист от златния отбор на Сливен) предай му много поздрави!.
Тано не го познава ,но аз го познавам тоя мушмурок
Направих го и него рибар
Тази снимка е от онзи ден,другите са стари.
[You must be registered and logged in to see this image.]
Но най-често сме така,на маса
[You must be registered and logged in to see this image.]
за това че не се познаваме трябва да се направи нещоПетър Василев написа:za4o75 написа: Тано гледам ,че си от Сливен и ако случайно познаваш бат Киро(треньор в един отбор в Ретимно и бивш футболист от златния отбор на Сливен) предай му много поздрави!.
Тано не го познава ,но аз го познавам тоя мушмурок
Направих го и него рибар
Ма как си го направил,та гледам той ги вади по 5-6,пък и чашата му е по празна от твоята май все води в резултата!
????- Гост
Ем нъ'л е Тренерza4o75 написа: Ма как си го направил,та гледам той ги вади по 5-6,пък и чашата му е по празна от твоята май все води в резултата!
Какво става с темата има ли развитие
Колегата sava14 взе ли си колата.... реванш на рибките имаше ли
Днес пристигнаха .esox hunter написа:Какво става с темата има ли развитие
Тамън си тръгнаха от къщи след леко пийване и хапване на морски дарове
Утре 7,30ч потегляме за риба,но не очаквайте нещо сериозно дее,,само дребосък ще е
E айде сега "дребосък" ...вземете се стегнете, че и sava14, ще го запишем в клуб "Скромните 20"Петър Василев написа:...Утре 7,30ч потегляме за риба,но не очаквайте нещо сериозно дее,,само дребосък ще е
Айде наслука утре и да пишете после как сте се представили :1db1cce6422ce9
Да...дребосъци по килце, може и две...
Каква е температурата на водата в момента?
Каква е температурата на водата в момента?
Шморхи- ...........................
Брой мнения : 2885 Рожд.дaта : 11.10.1978
Години : 46
Браво за репортажа
Били сте на много хубаво място с много-хубави хора.
И късмет,да хванете риПки
Били сте на много хубаво място с много-хубави хора.
И късмет,да хванете риПки
var4o- ...........................
Брой мнения : 609 Рожд.дaта : 06.10.1972
Години : 52
Резултати нещо има ли .... подшушнетеПетър Василев написа:
...Утре 7,30ч потегляме за риба,но не очаквайте нещо сериозно дее,,само дребосък ще е
Обичайната риба за сезона,от всичко по-малко,но дребна.esox hunter написа:Резултати нещо има ли .... подшушнетеПетър Василев написа:
...Утре 7,30ч потегляме за риба,но не очаквайте нещо сериозно дее,,само дребосък ще е
Повече имаше уроци за кое и как.Също така и трябваше да им покажа как се влачи с олово позач,та малко потролихме белким се излъже нещо по-сериозно ,но само разходката ни остана и към две кила дребосък от чепаретата
Eee все е нещо ...капо не сте па и разходка сте си направилиПетър Василев написа:
Обичайната риба за сезона,от всичко по-малко,но дребна.
Повече имаше уроци за кое и как.Също така и трябваше да им покажа как се влачи с олово позач,та малко потролихме белким се излъже нещо по-сериозно ,но само разходката ни остана и към две кила дребосък от чепаретата
Снимки няма ли ...нещо нагледен материал така да се каже
:609c1f728720fb Като гледам как всички сте се наточили за репортаж, чак ме е страх да започна, но и Алеко така е написал "До Чикаго и назад", та аз ли няма да се оправя? И тъй, сядайте и четете!
"От моя дом започва път", както казва Билбо Бегинс, и така двамата със Сава поехме пътя към Крит и вечната слава! Ранният самолет ни понесе към Атина на крилете на мечтите и авиационната биричка със сандвич на борда. Кацнахме в Атина и трябваше да поутрепем три часа до връзката за Ханя, та се повъртяхме на летището, пихме кафета и зяпахме наоколо. Хубаво е, а който твърди, че гъркините били грозни, да ми се обади! Дойде време и се метнахме на аероплана за Крит - витлов DC 8 ![You must be registered and logged in to see this image.]
Не бях се качвал на витлов от около 25 години, тъй че си припомних и младините на капитан от авиациятя. :95a6347ec54c90 Самолетът ни беше малко тесен в раменете, но за половин час няма до го правим трагедия. Времето, от слънчево в Атина, започна да се поразваля и на Крит, в Ханя, вече се беше поразвалило и го избиваше на дъжд.[You must be registered and logged in to see this image.]
На летището ни посрещна много сърдечно Тано /благодарим ти, приятелю /, който ни закара до следващата дестинация - Ретимно. Там бяхме предадени чисти и неопетнени като знаме на пионерска дружинка в надеждните ръце на вожда - Петьо. Настанихме се в хотела, пихме по едно фрапе по гръцки обичай и уважихме трапезата на домакина /малееей, чудо, та чудо/. Посрещнаха ни като царски офицери на дамска вечеринка - то бяха калмари, сепия, два вида приготвени октоподи, салати с риба, скариди, пържени 4-5 чешита риба - с две думи, имаше и от "риба мляко" , щото като му сипеш водичка - побелява ! Благодарим, Петьо, евалла, Марианче! Докато опитвахме нептуновите мезета, разработвахме тактиката за риболов на другия ден. Естествено, няма пълно щастие, оказа се, че със Сава сме си забравили риболовните билети на лодката в Никити и така провалихме голяма част от плановете на Петьо, но както казва народната поговорка "Прост човек и силен вятър нищо не го спира!" , разработихме нов план и когато узомерите ни показваха вече "Full", понесохме се към креватчетата, потърквайки ръце за рибарската новоутрин.
Точен като швейцарски шоколад :6e6ebecd09233a , шефът ни взе от хотела и поехме към лодката, морето и славата![You must be registered and logged in to see this image.]
Съобразявайки се, естествено със законодателството и морските в Ретимно, Петьо ограничи местата и лекциите за риболов до възможното в дадения случай, но и това не беше малко! Петьо, напиши книга, бе, братче, аз се наемам да намеря издател! Знае всички риби наоколо, къде обитават, как изглеждат, на какво кълват и по кое време, даже в 90 % от случаите ги позна по кълването, преди да ги извадим! Вадихме знайни и незнайни за нас риби на чепаре, не големи, но интересни и лекцията беше на високо научно ниво! :thumbsupsmiley[You must be registered and logged in to see this image.]
За съжаление, нямаше как да си водим записки, щото, както казваше взводния:"Когато човек е глупав, трябва да си води записки - като мен!", но доста неща научихме, а пък нали затова съществува и Gofishing! Накрая повлачихме и на олово пазач[You must be registered and logged in to see this image.]
и понеже времето се разваляше, се прибрахме. Най-важнато е, че не сме валат - малко риба, но много нови знания!
След обед разгледахме града, но за това, ако искате - втори репортаж. Взехме на Сава буса от сервиза /почти бях забравил за какво сме отишли/ и за разлика от прогнозите цената беше повече от нормална. На другия ден поехме към Ханя, където трябваше да се качим на ферибота, разгледахме града, пихме по едно-две, случайно се запознахме с един сръбски свещеник, от който научихме "интересни и достоверни" факти за българската история и че сръбската "кирилица" е написана от Вук Караджич, но и за това ако питате - друг репортаж. След обяд отново ни пое Тано, разходи ни, почерпи по едно-две, погостувахме на любезната му съпруга и малкия палав сладур /да са ти живи и здрави!/, установихме, че е случил на тъст , и като настана вечер и месец изгря / изгря вятър, така заваля и задуха/, се качихме на ферибота. Там се погърчиме през нощта на миндерите, добре, че Сава знае хватки и предварително заехме подходящи места, но сега разбрах как се чувства български автоджамбазин на връщане от Италия. Последва пътуване до Никити, където останахме и се позанимавахме с нашата лодка, но и за тази част - друг репортаж, щото усещам, че ви харесва! И като рече Господ, прибрахме се по живо, по здраво, пълни с приятни емоции, нови знания, и най-важното - нови приятели, надявам се! Още веднъж - благодарим ви приятели, дано всички хора са като вас!
"От моя дом започва път", както казва Билбо Бегинс, и така двамата със Сава поехме пътя към Крит и вечната слава! Ранният самолет ни понесе към Атина на крилете на мечтите и авиационната биричка със сандвич на борда. Кацнахме в Атина и трябваше да поутрепем три часа до връзката за Ханя, та се повъртяхме на летището, пихме кафета и зяпахме наоколо. Хубаво е, а който твърди, че гъркините били грозни, да ми се обади! Дойде време и се метнахме на аероплана за Крит - витлов DC 8 ![You must be registered and logged in to see this image.]
Не бях се качвал на витлов от около 25 години, тъй че си припомних и младините на капитан от авиациятя. :95a6347ec54c90 Самолетът ни беше малко тесен в раменете, но за половин час няма до го правим трагедия. Времето, от слънчево в Атина, започна да се поразваля и на Крит, в Ханя, вече се беше поразвалило и го избиваше на дъжд.[You must be registered and logged in to see this image.]
На летището ни посрещна много сърдечно Тано /благодарим ти, приятелю /, който ни закара до следващата дестинация - Ретимно. Там бяхме предадени чисти и неопетнени като знаме на пионерска дружинка в надеждните ръце на вожда - Петьо. Настанихме се в хотела, пихме по едно фрапе по гръцки обичай и уважихме трапезата на домакина /малееей, чудо, та чудо/. Посрещнаха ни като царски офицери на дамска вечеринка - то бяха калмари, сепия, два вида приготвени октоподи, салати с риба, скариди, пържени 4-5 чешита риба - с две думи, имаше и от "риба мляко" , щото като му сипеш водичка - побелява ! Благодарим, Петьо, евалла, Марианче! Докато опитвахме нептуновите мезета, разработвахме тактиката за риболов на другия ден. Естествено, няма пълно щастие, оказа се, че със Сава сме си забравили риболовните билети на лодката в Никити и така провалихме голяма част от плановете на Петьо, но както казва народната поговорка "Прост човек и силен вятър нищо не го спира!" , разработихме нов план и когато узомерите ни показваха вече "Full", понесохме се към креватчетата, потърквайки ръце за рибарската новоутрин.
Точен като швейцарски шоколад :6e6ebecd09233a , шефът ни взе от хотела и поехме към лодката, морето и славата![You must be registered and logged in to see this image.]
Съобразявайки се, естествено със законодателството и морските в Ретимно, Петьо ограничи местата и лекциите за риболов до възможното в дадения случай, но и това не беше малко! Петьо, напиши книга, бе, братче, аз се наемам да намеря издател! Знае всички риби наоколо, къде обитават, как изглеждат, на какво кълват и по кое време, даже в 90 % от случаите ги позна по кълването, преди да ги извадим! Вадихме знайни и незнайни за нас риби на чепаре, не големи, но интересни и лекцията беше на високо научно ниво! :thumbsupsmiley[You must be registered and logged in to see this image.]
За съжаление, нямаше как да си водим записки, щото, както казваше взводния:"Когато човек е глупав, трябва да си води записки - като мен!", но доста неща научихме, а пък нали затова съществува и Gofishing! Накрая повлачихме и на олово пазач[You must be registered and logged in to see this image.]
и понеже времето се разваляше, се прибрахме. Най-важнато е, че не сме валат - малко риба, но много нови знания!
След обед разгледахме града, но за това, ако искате - втори репортаж. Взехме на Сава буса от сервиза /почти бях забравил за какво сме отишли/ и за разлика от прогнозите цената беше повече от нормална. На другия ден поехме към Ханя, където трябваше да се качим на ферибота, разгледахме града, пихме по едно-две, случайно се запознахме с един сръбски свещеник, от който научихме "интересни и достоверни" факти за българската история и че сръбската "кирилица" е написана от Вук Караджич, но и за това ако питате - друг репортаж. След обяд отново ни пое Тано, разходи ни, почерпи по едно-две, погостувахме на любезната му съпруга и малкия палав сладур /да са ти живи и здрави!/, установихме, че е случил на тъст , и като настана вечер и месец изгря / изгря вятър, така заваля и задуха/, се качихме на ферибота. Там се погърчиме през нощта на миндерите, добре, че Сава знае хватки и предварително заехме подходящи места, но сега разбрах как се чувства български автоджамбазин на връщане от Италия. Последва пътуване до Никити, където останахме и се позанимавахме с нашата лодка, но и за тази част - друг репортаж, щото усещам, че ви харесва! И като рече Господ, прибрахме се по живо, по здраво, пълни с приятни емоции, нови знания, и най-важното - нови приятели, надявам се! Още веднъж - благодарим ви приятели, дано всички хора са като вас!
antares- глоб.модератор
Брой мнения : 1966 Рожд.дaта : 14.06.1960
Години : 64
Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
Страница 2 от 3
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите
Пет 15 Ное 2024 - 20:06 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ ЗАРГАН В МОМЕНТА?
Съб 26 Окт 2024 - 20:36 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ КЕФАЛ, ПЛАТЕРИНА И ИЛАРИЯ В МОМЕНТА?
Вто 22 Окт 2024 - 19:41 by Димитър Маринчев
» За гъби
Нед 13 Окт 2024 - 16:48 by Димитър Маринчев
» С лодка в морето - 2024
Пет 11 Окт 2024 - 14:44 by Димитър Маринчев
» Около Бургас
Чет 3 Окт 2024 - 21:05 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ САФРИД В МОМЕНТА?
Пон 23 Сеп 2024 - 20:59 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ ХАМСИЯ В МОМЕНТА
Нед 11 Авг 2024 - 22:20 by Димитър Маринчев
» Light Rock Fishing