GO FISHING BG.ForumsClub
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Глоба за изтекла шофьорска книжка.

+20
pachosz
JimBeam
dobria1
Мънцата
lip4o
justinian
nikgeo
belly
eminem94
5кила
d_bozhkov
Шморхи
КИРО
ПЛУВЧО
Моряка
Тедо
dekata
Zako
Elfi
Венци
24 posters

Страница 2 от 2 Previous  1, 2

Go down

Глоба за изтекла шофьорска книжка. - Page 2 Empty Re: Глоба за изтекла шофьорска книжка.

Писане  Мънцата Пет 4 Мар 2011 - 10:30

Elfi написа:Познавам много хора , които имат книжки, но не карат , просто защото не могат и не искат , за какво да си дебнат срока и въобще защо да си подновяват свидетелството? Айде нема нужда :5ff67901e688fa смях
Трябва да ме запознаеш с тях, че мноо снимат тез камери веее sunglasses2 Та, има нужда и от такивИ ора spying
Мънцата
Мънцата
...........................

Брой мнения : 12946 Рожд.дaта : 19.05.1971
Години : 53

Върнете се в началото Go down

Глоба за изтекла шофьорска книжка. - Page 2 Empty Re: Глоба за изтекла шофьорска книжка.

Писане  dobria1 Пет 4 Мар 2011 - 12:43

Мънцата написа:
Elfi написа:Познавам много хора , които имат книжки, но не карат , просто защото не могат и не искат , за какво да си дебнат срока и въобще защо да си подновяват свидетелството? Айде нема нужда :5ff67901e688fa смях
Трябва да ме запознаеш с тях, че мноо снимат тез камери веее sunglasses2 Та, има нужда и от такивИ ора spying

Мънца има и друг начин sunglasses2 просто караш ПО БАВНО в което се съмнявам смях
dobria1
dobria1

Брой мнения : 2582 Рожд.дaта : 11.11.1973
Години : 51

http://dobria1.snimka.bg/?profile,albums

Писане  JimBeam Пет 4 Мар 2011 - 12:49

Фаровете да ги гасим ли вече или беше след 1 април 12666
JimBeam
JimBeam

Брой мнения : 1427 Рожд.дaта : 10.02.1962
Години : 62

Писане  pachosz Пет 4 Мар 2011 - 13:13

Вчера гледах само патрулни коли караха без фарове 12666
Принципно беше до 01.03 включително да се кара на фарове.Преди време нали гласуваха в евро парламента да се кара целогодишно с включени фарове в страните от ЕС. Не съм чул да се говори за това тук, може и да съм пропуснал. Аз лично си карам на фарове, освен ако не забравя да ги включа icon_wink
pachosz
pachosz

Брой мнения : 306 Рожд.дaта : 01.05.1968
Години : 56

Писане  Мънцата Пет 4 Мар 2011 - 13:21

dobria1 написа:Мънца има и друг начин sunglasses2 просто караш ПО БАВНО в което се съмнявам смях
Защо ли ... spying смях
Мънцата
Мънцата

Брой мнения : 12946 Рожд.дaта : 19.05.1971
Години : 53

Писане  Ресьора Пет 4 Мар 2011 - 13:53

JimBeam написа:Фаровете да ги гасим ли вече или беше след 1 април 12666

От 1 март не е задължително да се кара на къси светлини през светлата част на денонощието

pachosz написа:Вчера гледах само патрулни коли караха без фарове 12666
Принципно беше до 01.03 включително да се кара на фарове.Преди време нали гласуваха в евро парламента да се кара целогодишно с включени фарове в страните от ЕС. Не съм чул да се говори за това тук, може и да съм пропуснал. Аз лично си карам на фарове, освен ако не забравя да ги включа icon_wink

Според приетия закон от Европейският парламент. Цитирам: "24/09/2008 За да повиши безопасността на пътя, Европейската комисия реши да въведе дневните светлини за всички НОВИ видове моторни превозни средства след 2011 г. Дневните светлини (DRL) са специални лампи, които се включват автоматично, когато се запали двигателят.". За справка - официалния сайт на ЕС
http://ec.europa.eu/bulgaria/press_corner/news/240908-lights_bg.htm
Ресьора
Ресьора

Брой мнения : 4608 Рожд.дaта : 09.05.1982
Години : 42

Писане  Тедо Пет 4 Мар 2011 - 19:13

Е, това е само за фабрично новите, не за новия внос 12-годишни караджайки sunglasses2

На евтините модели са сложили по една 10-ватова крушка в двата фара или около тях, а на по-хубавите LED светлини... Светят по-силно и хабят по-малко ток (по-малко товарят акумулатора и алтернатора)...

Най-скъпите аудита са изцяло с LED светлини и фаровете (по спомен) имат 17 степени на сила на светене и автоматично се нагласят спрямо скоростта и другите автомобили... Например при разминаване с насрещна кола изгасват секторът, който свети в челното стъкло на другата кола... sunglasses2
Тедо
Тедо

Брой мнения : 1619 Рожд.дaта : 23.06.1974
Години : 50

http://www.zanderbg.com

Писане  Моряка Пет 4 Мар 2011 - 20:12

Добре Венци ,както си и мислех глоба няма,честито sunglasses2 Ако може и Кат,като застрахователите да ни напомня за изтичане на срока,ще е по-добре.Нали искат телефон за връзка-за,какво им е 12666
Моряка
Моряка
глоб.модератор
глоб.модератор

Брой мнения : 8116 Рожд.дaта : 30.12.1967

Писане  Тедо Пет 4 Мар 2011 - 20:42

dobria1 написа:
Мънца има и друг начин sunglasses2 просто караш ПО БАВНО в което се съмнявам смях

колко "по-бавно" трябва да караме - та нали (част) от ограниченията на скоростта са сложени именно с презумпцията, че е невъзможно да бъдат спазени... Снощи се върнах от обиколка из Европа -3600км... Е, никъде не видях ограничение 50 или 60 извън населено място и след него "патрулка"... Ограничение 80 или 100 има на тунелите, които са по магистралата или на участъци в ремонт със стеснени платна и т.н. ... В Австрия по шосе, на което от двете страни има къщи през 50-100м знака беше 80... Никъде не видях "50" заради бензиностанция край пътя или на кръстовище с второстепенен път... На градските булеварди знак под "60" няма, обикновено през деня е 70-80, а от 22-6ч е 60 (Larmschutz = защита от шум)...
Такива знаци наистина ги спазваш с удоволствие, но я тръгни по нашите "пътища"... На пътя от Калотина турнали в полето една табела "Драгоман" и "60" и седят в 11 вечерта - дебнат хората... Добре, че един ТИР ми "светна"... Идеше ми да спра и да отида да ги питам какво правят там... Прав, хубав път, няма жива душа и Хоп! (борба с "нарушителите") бесило
Тедо
Тедо

Писане  JimBeam Пет 4 Мар 2011 - 21:06

Ами те нашите пътища целите са за ремонт така че кво се чудим на ограниченията 484712
JimBeam
JimBeam

Брой мнения : 1427 Рожд.дaта : 10.02.1962
Години : 62

Писане  Венци Пет 4 Мар 2011 - 21:21

Моряка написа:Добре Венци ,както си и мислех глоба няма,честито...
Сърдечно благодаря.
Венци
Венци

Брой мнения : 1393 Рожд.дaта : 06.07.1978
Години : 46

Писане  Венци Пет 4 Мар 2011 - 21:23

Elfi написа:Венци, глоба ще има ако те спрат докато шофираш с изтекло СУМПС, или недай си боже настъпи някакво събитие.....
Стриктно си спазвам закона-втори месец колата ми е в склада където работя.
Венци
Венци

Брой мнения : 1393 Рожд.дaта : 06.07.1978
Години : 46

Писане  Тедо Съб 5 Мар 2011 - 14:05

JimBeam написа:Ами те нашите пътища целите са за ремонт така че кво се чудим на ограниченията 484712
ремонт е място където работят хора и техника и пътя е стеснен... а не където "има нужда от ремонт"... То и в Австрия чат-пат имаше дупчици и бабуни по планинските пътища...
Тедо
Тедо

Писане  nikgeo Пон 7 Мар 2011 - 11:36

JimBeam написа:Ами те нашите пътища целите са за ремонт така че кво се чудим на ограниченията 484712

JimBeam, на отсечката от Каварна до Балчик, която е част от международен път, направиха пълна рехабилитация и е в идеално състояние, но поставиха знаци за ограничение на скоростта от 60, на кръстовищата със всеки черен път, идващ от нивите, а те са през 700 - 1000 м. А обясни ми кой спазва тези ограничения и поради що са нацвъкани на един международен път ? :217b315cad77fe
nikgeo
nikgeo

Брой мнения : 709 Рожд.дaта : 20.07.1956
Години : 68

http://nikgeo.eu/

Писане  dobria1 Пон 7 Мар 2011 - 12:08

nikgeo написа:

JimBeam, на отсечката от Каварна до Балчик, която е част от международен път, направиха пълна рехабилитация и е в идеално състояние, но поставиха знаци за ограничение на скоростта от 60, на кръстовищата със всеки черен път, идващ от нивите, а те са през 700 - 1000 м. А обясни ми кой спазва тези ограничения и поради що са нацвъкани на един международен път ? :217b315cad77fe

хубава отсечка е това и все карам и псувам че има пред 500м. разклонения а закона си е закон на всяко отклонение си има ограничение и е нормално да има не знам
dobria1
dobria1

Писане  Тедо Пон 7 Мар 2011 - 12:47

dobria1 написа:
хубава отсечка е това и все карам и псувам че има пред 500м. разклонения а закона си е закон на всяко отклонение си има ограничение и е нормално да има не знам

явно в Австрия или нямат закон или не го спазват, щото няма "60" на пресечките :217b315cad77fe
Тедо
Тедо

Писане  nikgeo Пон 7 Мар 2011 - 14:43

dobria1 написа:......... че има пред 500м. разклонения а закона си е закон на всяко отклонение си има ограничение и е нормално да има не знам

Можеш ли да посочиш Закон, член и алинея, в който е записано, че на всяко отклонение, задължително трябва да има ограничителен знак, защото аз не знам за такова животно :217b315cad77fe
Претрупването на пътищата със забранителни или ограничителни занаци, не ги правят по-малко опасни, а напротив. Малко става като "лъжливото овчарче" и там където наистина трябва да се регулира движението със съответните занци, то те се подминават или недооценяват по инерция. Лепват се знаци на принциа: Давай да наслагаме занаци, та око стане нещо евентуално, то ние ( т.е., тези, които отговарят за безопасността ) да сме чисти и да не би случайно да сме виновни.
Да си видял някога в най-големите задръствания, полицай да застане и да регулира движението? 41990 41990 41990 Само, че, те са се свили на десетина метра от възловото място и само дебнат някой да настъпи котето по опашката и те да изпищят на умряло: "АМ СИГА КО ШИ ПРАЙМИ" eyeballs_icon
nikgeo
nikgeo

Брой мнения : 709 Рожд.дaта : 20.07.1956
Години : 68

http://nikgeo.eu/

Писане  Тедо Пон 7 Мар 2011 - 15:32

а между другото, в Германия преди години книжките и талоните са били безсрочни и още може да се види някой дядка с картонена книжка от 1960г... Тука за 20г 3 пъти смениха документите, та да приберат по някой лев "таксичка" - може ли едно вакумирано картонче да струва 30лв :f38b1c44c48ae2
Тедо
Тедо

Писане  Marco Polo Пон 7 Мар 2011 - 16:56

Абе ще взема да нацвъкам на снимки всички ограничения "20" заради така наречения "ремонт" от офиса до нас и обратно, па да видите какво искам да кажа за майките на всички общинари! :f38b1c44c48ae2
КАТ няма нищо общо с тая работа или поне така твърдят от там, и тяхната мама... :f38b1c44c48ae2
Marco Polo
Marco Polo

Брой мнения : 1233 Рожд.дaта : 01.04.1968

Писане  georg Пон 7 Мар 2011 - 19:23

смях смях смях
........и на ВиК-ато........и на енергото................
georg
georg
глоб.модератор
глоб.модератор

Брой мнения : 4165 Рожд.дaта : 28.04.1974

Писане  dobria1 Вто 8 Мар 2011 - 8:38

Марко Поло е напълно прав.

позаинтересувах се и не че намерих много написано в закона по този въпрос но ще цитирам нещо от това което изнамерих 140123-голямо четене падна

(2) (Нова - ДВ, бр. 43 от 2002 г., в сила от 26.04.2002 г.) Министърът на регионалното развитие и благоустройството съвместно с министъра на вътрешните работи определят с наредба реда за установяване и обезопасяване на участъците с концентрация на пътнотранспортни произшествия по пътищата.

ДЕМЕК всеки регион сам определя какви знаци и прочие да поставя на пътя и как,и КАТ нямат нищо общо с това
Затова в определени райони има знаци на всяка отбивка а в други райони няма и това може да го потвърди всеки които пътува често из страната

в интерес на истината скоро пътувах и до Силистра и до Каварна и се сещам че към Силистра не на всяка отбивка за някое село или ........ има такива знаци, и това ме накара да се поразровя из закона.
dobria1
dobria1

Писане  icokanev Вто 8 Мар 2011 - 9:17

Има ли някой от всички вас да не е спиран зарад ограниченията 90 и 70 по мостовете на наште родни магистрали? Много се прекалява със смисъла на думата "безопосност", но за мен това са "отворени врати" за други интереси. Доскоро като видя размахана "хранилка" след моста, знам колко много ми се е покачил "разхода" по време на пътуването. А да не говорим за умелите прикрикия на "знаци" зад спирки, храсти, и т.н.
icokanev
icokanev

Брой мнения : 3874 Рожд.дaта : 02.02.1963
Години : 61

Писане  Sponsored content

Sponsored content

Страница 2 от 2 Previous  1, 2

Върнете се в началото

- Similar topics

Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите