Глоба за изтекла шофьорска книжка.
+20
pachosz
JimBeam
dobria1
Мънцата
lip4o
justinian
nikgeo
belly
eminem94
5кила
d_bozhkov
Шморхи
КИРО
ПЛУВЧО
Моряка
Тедо
dekata
Zako
Elfi
Венци
24 posters
Страница 2 от 2
Страница 2 от 2 • 1, 2
Re: Глоба за изтекла шофьорска книжка.
Трябва да ме запознаеш с тях, че мноо снимат тез камери веее Та, има нужда и от такивИ ораElfi написа:Познавам много хора , които имат книжки, но не карат , просто защото не могат и не искат , за какво да си дебнат срока и въобще защо да си подновяват свидетелството? Айде нема нужда :5ff67901e688fa
Мънцата- ...........................
Брой мнения : 12946 Рожд.дaта : 19.05.1971
Години : 53
Мънцата написа:Трябва да ме запознаеш с тях, че мноо снимат тез камери веее Та, има нужда и от такивИ ораElfi написа:Познавам много хора , които имат книжки, но не карат , просто защото не могат и не искат , за какво да си дебнат срока и въобще защо да си подновяват свидетелството? Айде нема нужда :5ff67901e688fa
Мънца има и друг начин просто караш ПО БАВНО в което се съмнявам
Фаровете да ги гасим ли вече или беше след 1 април
JimBeam- ...........................
Брой мнения : 1427 Рожд.дaта : 10.02.1962
Години : 62
Вчера гледах само патрулни коли караха без фарове
Принципно беше до 01.03 включително да се кара на фарове.Преди време нали гласуваха в евро парламента да се кара целогодишно с включени фарове в страните от ЕС. Не съм чул да се говори за това тук, може и да съм пропуснал. Аз лично си карам на фарове, освен ако не забравя да ги включа
Принципно беше до 01.03 включително да се кара на фарове.Преди време нали гласуваха в евро парламента да се кара целогодишно с включени фарове в страните от ЕС. Не съм чул да се говори за това тук, може и да съм пропуснал. Аз лично си карам на фарове, освен ако не забравя да ги включа
pachosz- ...........................
Брой мнения : 306 Рожд.дaта : 01.05.1968
Години : 56
Защо ли ...dobria1 написа:Мънца има и друг начин просто караш ПО БАВНО в което се съмнявам
Мънцата- ...........................
Брой мнения : 12946 Рожд.дaта : 19.05.1971
Години : 53
JimBeam написа:Фаровете да ги гасим ли вече или беше след 1 април
От 1 март не е задължително да се кара на къси светлини през светлата част на денонощието
pachosz написа:Вчера гледах само патрулни коли караха без фарове
Според приетия закон от Европейският парламент. Цитирам: "24/09/2008 За да повиши безопасността на пътя, Европейската комисия реши да въведе дневните светлини за всички НОВИ видове моторни превозни средства след 2011 г. Дневните светлини (DRL) са специални лампи, които се включват автоматично, когато се запали двигателят.". За справка - официалния сайт на ЕС
http://ec.europa.eu/bulgaria/press_corner/news/240908-lights_bg.htm
Ресьора- ...........................
Брой мнения : 4608 Рожд.дaта : 09.05.1982
Години : 42
Е, това е само за фабрично новите, не за новия внос 12-годишни караджайки
На евтините модели са сложили по една 10-ватова крушка в двата фара или около тях, а на по-хубавите LED светлини... Светят по-силно и хабят по-малко ток (по-малко товарят акумулатора и алтернатора)...
Най-скъпите аудита са изцяло с LED светлини и фаровете (по спомен) имат 17 степени на сила на светене и автоматично се нагласят спрямо скоростта и другите автомобили... Например при разминаване с насрещна кола изгасват секторът, който свети в челното стъкло на другата кола...
На евтините модели са сложили по една 10-ватова крушка в двата фара или около тях, а на по-хубавите LED светлини... Светят по-силно и хабят по-малко ток (по-малко товарят акумулатора и алтернатора)...
Най-скъпите аудита са изцяло с LED светлини и фаровете (по спомен) имат 17 степени на сила на светене и автоматично се нагласят спрямо скоростта и другите автомобили... Например при разминаване с насрещна кола изгасват секторът, който свети в челното стъкло на другата кола...
Добре Венци ,както си и мислех глоба няма,честито Ако може и Кат,като застрахователите да ни напомня за изтичане на срока,ще е по-добре.Нали искат телефон за връзка-за,какво им е
Моряка- глоб.модератор
Брой мнения : 8116 Рожд.дaта : 30.12.1967
dobria1 написа:
Мънца има и друг начин просто караш ПО БАВНО в което се съмнявам
колко "по-бавно" трябва да караме - та нали (част) от ограниченията на скоростта са сложени именно с презумпцията, че е невъзможно да бъдат спазени... Снощи се върнах от обиколка из Европа -3600км... Е, никъде не видях ограничение 50 или 60 извън населено място и след него "патрулка"... Ограничение 80 или 100 има на тунелите, които са по магистралата или на участъци в ремонт със стеснени платна и т.н. ... В Австрия по шосе, на което от двете страни има къщи през 50-100м знака беше 80... Никъде не видях "50" заради бензиностанция край пътя или на кръстовище с второстепенен път... На градските булеварди знак под "60" няма, обикновено през деня е 70-80, а от 22-6ч е 60 (Larmschutz = защита от шум)...
Такива знаци наистина ги спазваш с удоволствие, но я тръгни по нашите "пътища"... На пътя от Калотина турнали в полето една табела "Драгоман" и "60" и седят в 11 вечерта - дебнат хората... Добре, че един ТИР ми "светна"... Идеше ми да спра и да отида да ги питам какво правят там... Прав, хубав път, няма жива душа и Хоп! (борба с "нарушителите")
Ами те нашите пътища целите са за ремонт така че кво се чудим на ограниченията
JimBeam- ...........................
Брой мнения : 1427 Рожд.дaта : 10.02.1962
Години : 62
Сърдечно благодаря.Моряка написа:Добре Венци ,както си и мислех глоба няма,честито...
Венци- ...........................
Брой мнения : 1393 Рожд.дaта : 06.07.1978
Години : 46
Стриктно си спазвам закона-втори месец колата ми е в склада където работя.Elfi написа:Венци, глоба ще има ако те спрат докато шофираш с изтекло СУМПС, или недай си боже настъпи някакво събитие.....
Венци- ...........................
Брой мнения : 1393 Рожд.дaта : 06.07.1978
Години : 46
ремонт е място където работят хора и техника и пътя е стеснен... а не където "има нужда от ремонт"... То и в Австрия чат-пат имаше дупчици и бабуни по планинските пътища...JimBeam написа:Ами те нашите пътища целите са за ремонт така че кво се чудим на ограниченията
JimBeam написа:Ами те нашите пътища целите са за ремонт така че кво се чудим на ограниченията
JimBeam, на отсечката от Каварна до Балчик, която е част от международен път, направиха пълна рехабилитация и е в идеално състояние, но поставиха знаци за ограничение на скоростта от 60, на кръстовищата със всеки черен път, идващ от нивите, а те са през 700 - 1000 м. А обясни ми кой спазва тези ограничения и поради що са нацвъкани на един международен път ? :217b315cad77fe
nikgeo написа:JimBeam написа:Ами те нашите пътища целите са за ремонт така че кво се чудим на ограниченията
JimBeam, на отсечката от Каварна до Балчик, която е част от международен път, направиха пълна рехабилитация и е в идеално състояние, но поставиха знаци за ограничение на скоростта от 60, на кръстовищата със всеки черен път, идващ от нивите, а те са през 700 - 1000 м. А обясни ми кой спазва тези ограничения и поради що са нацвъкани на един международен път ? :217b315cad77fe
хубава отсечка е това и все карам и псувам че има пред 500м. разклонения а закона си е закон на всяко отклонение си има ограничение и е нормално да има
dobria1 написа:
хубава отсечка е това и все карам и псувам че има пред 500м. разклонения а закона си е закон на всяко отклонение си има ограничение и е нормално да има
явно в Австрия или нямат закон или не го спазват, щото няма "60" на пресечките :217b315cad77fe
dobria1 написа:......... че има пред 500м. разклонения а закона си е закон на всяко отклонение си има ограничение и е нормално да има
Можеш ли да посочиш Закон, член и алинея, в който е записано, че на всяко отклонение, задължително трябва да има ограничителен знак, защото аз не знам за такова животно :217b315cad77fe
Претрупването на пътищата със забранителни или ограничителни занаци, не ги правят по-малко опасни, а напротив. Малко става като "лъжливото овчарче" и там където наистина трябва да се регулира движението със съответните занци, то те се подминават или недооценяват по инерция. Лепват се знаци на принциа: Давай да наслагаме занаци, та око стане нещо евентуално, то ние ( т.е., тези, които отговарят за безопасността ) да сме чисти и да не би случайно да сме виновни.
Да си видял някога в най-големите задръствания, полицай да застане и да регулира движението? Само, че, те са се свили на десетина метра от възловото място и само дебнат някой да настъпи котето по опашката и те да изпищят на умряло: "АМ СИГА КО ШИ ПРАЙМИ"
а между другото, в Германия преди години книжките и талоните са били безсрочни и още може да се види някой дядка с картонена книжка от 1960г... Тука за 20г 3 пъти смениха документите, та да приберат по някой лев "таксичка" - може ли едно вакумирано картонче да струва 30лв :f38b1c44c48ae2
Абе ще взема да нацвъкам на снимки всички ограничения "20" заради така наречения "ремонт" от офиса до нас и обратно, па да видите какво искам да кажа за майките на всички общинари! :f38b1c44c48ae2JimBeam написа:Ами те нашите пътища целите са за ремонт така че кво се чудим на ограниченията
КАТ няма нищо общо с тая работа или поне така твърдят от там, и тяхната мама... :f38b1c44c48ae2
Marco Polo- ...........................
Брой мнения : 1233 Рожд.дaта : 01.04.1968
........и на ВиК-ато........и на енергото................
georg- глоб.модератор
Брой мнения : 4165 Рожд.дaта : 28.04.1974
Години : 50
Марко Поло е напълно прав.
позаинтересувах се и не че намерих много написано в закона по този въпрос но ще цитирам нещо от това което изнамерих -голямо четене падна
(2) (Нова - ДВ, бр. 43 от 2002 г., в сила от 26.04.2002 г.) Министърът на регионалното развитие и благоустройството съвместно с министъра на вътрешните работи определят с наредба реда за установяване и обезопасяване на участъците с концентрация на пътнотранспортни произшествия по пътищата.
ДЕМЕК всеки регион сам определя какви знаци и прочие да поставя на пътя и как,и КАТ нямат нищо общо с това
Затова в определени райони има знаци на всяка отбивка а в други райони няма и това може да го потвърди всеки които пътува често из страната
в интерес на истината скоро пътувах и до Силистра и до Каварна и се сещам че към Силистра не на всяка отбивка за някое село или ........ има такива знаци, и това ме накара да се поразровя из закона.
позаинтересувах се и не че намерих много написано в закона по този въпрос но ще цитирам нещо от това което изнамерих -голямо четене падна
(2) (Нова - ДВ, бр. 43 от 2002 г., в сила от 26.04.2002 г.) Министърът на регионалното развитие и благоустройството съвместно с министъра на вътрешните работи определят с наредба реда за установяване и обезопасяване на участъците с концентрация на пътнотранспортни произшествия по пътищата.
ДЕМЕК всеки регион сам определя какви знаци и прочие да поставя на пътя и как,и КАТ нямат нищо общо с това
Затова в определени райони има знаци на всяка отбивка а в други райони няма и това може да го потвърди всеки които пътува често из страната
в интерес на истината скоро пътувах и до Силистра и до Каварна и се сещам че към Силистра не на всяка отбивка за някое село или ........ има такива знаци, и това ме накара да се поразровя из закона.
Има ли някой от всички вас да не е спиран зарад ограниченията 90 и 70 по мостовете на наште родни магистрали? Много се прекалява със смисъла на думата "безопосност", но за мен това са "отворени врати" за други интереси. Доскоро като видя размахана "хранилка" след моста, знам колко много ми се е покачил "разхода" по време на пътуването. А да не говорим за умелите прикрикия на "знаци" зад спирки, храсти, и т.н.
icokanev- ...........................
Брой мнения : 3874 Рожд.дaта : 02.02.1963
Години : 61
Страница 2 от 2 • 1, 2
Страница 2 от 2
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите
Пет 15 Ное 2024 - 20:06 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ ЗАРГАН В МОМЕНТА?
Съб 26 Окт 2024 - 20:36 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ КЕФАЛ, ПЛАТЕРИНА И ИЛАРИЯ В МОМЕНТА?
Вто 22 Окт 2024 - 19:41 by Димитър Маринчев
» За гъби
Нед 13 Окт 2024 - 16:48 by Димитър Маринчев
» С лодка в морето - 2024
Пет 11 Окт 2024 - 14:44 by Димитър Маринчев
» Около Бургас
Чет 3 Окт 2024 - 21:05 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ САФРИД В МОМЕНТА?
Пон 23 Сеп 2024 - 20:59 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ ХАМСИЯ В МОМЕНТА
Нед 11 Авг 2024 - 22:20 by Димитър Маринчев
» Light Rock Fishing