GO FISHING BG.ForumsClub
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Ще се купува рибо-ван! Какъв да е той?

+39
pivkoto
vatus
Любак
КИРО
venkov71
max
Marco Polo
Pavkata 1977
чечо
emo vasilev
Бай Гого
Петър Василев
Дели
roko koko
orela
петко стоянов
Венци
Краси_поборника
maistor_ribar
божо77
georg
sudjuka
esox hunter
Иван
Тедо
tano
gogo26
dako
Стоян Писков
Мънцата
dobria1
Шморхи
наско хвойнев
Ресьора
5кила
chapara
eminem94
Nedeltcho Delev
gogolisec
43 posters

Страница 2 от 4 Previous  1, 2, 3, 4  Next

Go down

Ще се купува рибо-ван! Какъв да е той? - Page 2 Empty Re: Ще се купува рибо-ван! Какъв да е той?

Писане  georg Пет 4 Фев 2011 - 19:24

Ще се купува рибо-ван! Какъв да е той? - Page 2 11295976615917916_2
Тва ти е колата! sunglasses2
georg
georg
глоб.модератор
глоб.модератор

Брой мнения : 4165 Рожд.дaта : 28.04.1974
Години : 50

Върнете се в началото Go down

Ще се купува рибо-ван! Какъв да е той? - Page 2 Empty Re: Ще се купува рибо-ван! Какъв да е той?

Писане  божо77 Пет 4 Фев 2011 - 20:04

http://www.automedia.bg/files/news/body/Great-Wall-Motors-SUV-4.jpg

изчакай още малко за това
нашенско производство sunglasses2
божо77
божо77
...........................

Брой мнения : 351 Рожд.дaта : 12.12.1977
Години : 46

Писане  maistor_ribar Пет 4 Фев 2011 - 20:25

Каквото и да избереш гледай да е турбо.По мои наблюдения чистия дизел гори повече.Надеждни марки има много...въпрос на вкус.Най- важния фактор според мен е колко ще ти гори.Този разход е ежедневен и ако е висок,ще си купиш колата още веднъж само за 2-3 години.
пример:Мои познати имат пикапи чист дизел-разхода им е еквивалентен с този на моя бус-форд транзит 2.5тд.
Като те слушам май ще си копуваш Шаран.За него мога да ти кажа следното:Мой познат имаше Шаран TD,90 коня.Гореше му над 9л/100км.Веднъж го карах и ми се стори доста тромав.Та гледай шарана да е с по-голям двигател! :609c1f728720fb
П.П.Гога определено имаш нужда от нещо по така..като те видях на Жребчево как се натовари :217b315cad77fe .Пожелавам ти късмет!
maistor_ribar
maistor_ribar

Брой мнения : 234 Рожд.дaта : 13.07.1977
Години : 47

Писане  gogolisec Пет 4 Фев 2011 - 20:28

esox hunter написа:
Колега умишлено ли си пропуснал в изброените това:

Toyota Picnic

Доколкото знам от колегите в тойота форума са доста държеливи и непретенцизни машинкиsunglasses2

Сори, че ти пускам линкове, ама няма как да го онагледа иначеsunglasses2
Тойота Превия съшо е вариант, но трудно се намират в продажба....защо ли sunglasses2

Аз лично на италианка няма се наметам, ако ще турско да става sunglasses2 смях
Не, не е умишлено, но ИЗРИЧНО споменах, че парите са до 5000! Колкото и да я пазаря, отиде на кажи-речи 6! А и не е масов автомобил - ако и да е здрава, все нещо ще се повреди, а както по-горе писа Тано, трябва да се мисли и за резервни части. В град като Ловеч, не зная дори дали има магазин за тойота. Аз пък съм резервиран към японките от горчив опит на един приятел - само ядове има с неговата и освен пътя към сервиза, не знае друг! Относно линковете - напротив, благодарен съм, че ги даваш! Имам впредвид да се получи нещо като дискусия, а не само голи линкове и един коментар от сорта"..тва е твоята кола.."
Явно си е въпрос на късмет и колкото да я оглеждам, все ще изтърва нещо.
Павка, и да почне завода, няма веднага да правят ванове, инак си го харесах още когато се откриваше завода, ето го

Ще се купува рибо-ван! Какъв да е той? - Page 2 022311852

Не съм се забързал със закупуването, но едва ли ще мога да си позволя какъвто и да е лизинг! Пък и отзивите на мои приятели в един сервиз, дет ги ремонтират, не са никак добри! А са все още нови и в гаранция! Със сигурност знаеш, че има няколко, дет се движат из града ни.

Адаш, нещо таквоз ще да е!

божо77 написа:http://www.automedia.bg/files/news/body/Great-Wall-Motors-SUV-4.jpg

изчакай още малко за това
нашенско производство sunglasses2

Абе не ги искам тези! Освен двигатела, който е мицубиши, другото е много зле!
gogolisec
gogolisec

Брой мнения : 4181 Рожд.дaта : 10.07.1971
Години : 53

Писане  gogolisec Пет 4 Фев 2011 - 20:32

maistor_ribar написа:...
П.П.Гога определено имаш нужда от нещо по така..като те видях на Жребчево как се натовари :217b315cad77fe .Пожелавам ти късмет!
Те точно това искам да кажа на аудиторията - трябва ми ван, а не бус, или джип и да е по-ефтина откъм подръжка!
Мерси Младене за инфото за Шарана - чак не ми се вярва да е с такъв разход, но все пак факт! Ще го имам предвид.
gogolisec
gogolisec

Писане  georg Пет 4 Фев 2011 - 20:37

На мен не ми отговори,на мен.......! 12666
georg
georg
глоб.модератор
глоб.модератор

Писане  Шморхи Пет 4 Фев 2011 - 20:42

Toйота Превия е много хубав ван, и то истински, но за съжаление модела е доста екзотичен за Европа, а и се предлага само с 2.4 бензинов двигател. Има вариант 2.2 дизел, но не се казва Превия и май го има само в Англия - още по-бяла врана, па и с десен волан. Другото е, че определено държи цена(явно има защо) и предлаганите тук екземпляри са вече на възраст.
Пикник е хубава кола, но разлика между нея и Зафира не виждам. Пак е...комби. Не е ван. За мен ван е нещо, което има полезен обем от поне 2200 литра при свалени седалки. Зафира и Пикник, както и Спейс Вагон събират по около 1700-1800 литра. Опел Вектра Б комби събира 1500, а Астра дори малко повече(нищо, че е по-малък). Опел Омега комби - 1800 литра.
Зафира -1700 литра
Тойота Пикник - 1800 литра
Фолксваген Шаран - 2600 литра
Пежо 806 - 3300 литра
Разликата е повече от очевадна.
Шаран с 90 к.с. наистина е доста тромав. Зависи какво иска колегата от колата. 806 с 90 к.с. не е кой знае колко по-динамичен, но е идея по-добре. Моят Шаран бе 116 к.с. дизел и беше сравнително добре като динамика, но там цената е повече от сериозна.
Партнера, които бе предложен по-горе определено е добър избор, стига да е в добро състояние. Икономичен, динамичен, носещ, непретенциозен(освен към горивото).
Колега, разбирам предубеноста ти към японските автомобили като непосредствен наблюдател, но ще си позволя да кажа, че категорично не си прав. Дръгели е имало, има и ще има. Японците влага малко материал и много инженерна мисъл. Ако харесаш някоя японка - довери им се и няма да сгрешиш. Повечето хора, купили си японски автомобил, казват, че повече няма да седнат в европейски.

П.П. Не искам да съм черноглед или пък антипатриот, но все пак имам китайски двигател за лодката и имам право на глас(поради нещастието) - не бих си купил китайски автомобил, съжалявам!
Дачията на Мънцата е повече от перфектна, но щом колегата казва, че е извън възможностите, няма какво да говорим.
Шморхи
Шморхи

Брой мнения : 2885 Рожд.дaта : 11.10.1978

Писане  esox hunter Пет 4 Фев 2011 - 20:43

gogolisec написа:
...А и не е масов автомобил - ако и да е здрава, все нещо ще се повреди, а както по-горе писа Тано, трябва да се мисли и за резервни части. В град като Ловеч, не зная дори дали има магазин за тойота. Аз пък съм резервиран към японките от горчив опит на един приятел - само ядове има с неговата и освен пътя към сервиза, не знае друг!
Резервните части за тойота не са чак пък такъв проблем, колкото си мислиш и това че живееш в Ловеч също, за това има куриери, интернет и пр. sunglasses2
Аз карам един от най редките модели Тойота Корола 4х4 и нямам проблеми с частите, както и с цените им (оказаха се като на всички други)... И мен ме плашиха в началото, но се оказа, че си има всико за тойчета само да знаеш къде sunglasses2 Виж важен е и сервиза, където ги монтират, но това се отнася за всики марки sunglasses2 А за твоя приятел, какво да ти кажа явно е "уцелил на горския фаса" f0169589900b7bd305e7 ...дет се казва sunglasses2
Аз бях длъжен да спомена и тойчетата, че тази тема сигурно много хора, ще я четат и може и да им е полезно :609c1f728720fb

На теб успех в избора и като взимаш каквото и да е го вкарай преди това в бокса да видиш, какво му е реалното състояние sunglasses2
esox hunter
esox hunter

Брой мнения : 904 Рожд.дaта : 11.01.1970
Години : 54

Писане  Шморхи Пет 4 Фев 2011 - 20:45

Честно казано, на мен не ми се вярва това за разхода на Шарана. Възможно е да е имало някаква неизправност с разпръсквачите и да е "пикаел". Моят, нищо, че беше по-модерен, харчеше 8 градско и 7.5 извън(но карах с 140 км/ч постоянно). Ако решах, можех да го сваля до 6 извън града и до 7.5 в града.
Има ли причина да си твърдо "за" дизел"? Има доста алтернативи на бензин + пропан-бутан.
Шморхи
Шморхи

Писане  esox hunter Пет 4 Фев 2011 - 20:50

Шморхи написа:...Повечето хора, купили си японски автомобил, казват, че повече няма да седнат в европейски. ....
А а а е те за това иде реч super :thumbsupsmiley :thumbsupsmiley

Шморхи се вмъкнал с коментар преди моя, но е прав :thumbsupsmiley но да не оспамим темата с европейски срещу японски, китайските изобщо не са в играта.
За това по вановете.... sunglasses2
esox hunter
esox hunter

Брой мнения : 904 Рожд.дaта : 11.01.1970
Години : 54

Писане  gogolisec Пет 4 Фев 2011 - 23:41

Шморхи написа:
Има ли причина да си твърдо "за" дизел"? ...
Да, има!
Шморхи написа:...Повечето хора, купили си японски автомобил, казват, че повече няма да седнат в европейски. ....
Нещо подобно е при мен, само че думата е "който се е умирисал един път на нафта, нема връщане назад" И аз не вярвах, но уви - така е!
georg написа:На мен не ми отговори,на мен.......! 12666
Не си чел между редовете! :d776892fea672e
gogolisec написа:Адаш, нещо таквоз ще да е!
gogolisec
gogolisec

Писане  georg Пет 4 Фев 2011 - 23:47

Неувидел! не знам
Задължително обаче,HDI мотор! 509158

п.п.Ако искаш,мога да ти докарам скоро едно,за проба! sunglasses2
georg
georg
глоб.модератор
глоб.модератор

Писане  Шморхи Пет 4 Фев 2011 - 23:54

Освен ако не си намираш по-евтино нафта, друга причина да си "пристрастен" към дизелите не виждам.
Аз съм карал атмосферни бензини, атмосферни дизели, турбо дизели, турбо дизел помпа-дюза, турбо дизел комън рейл, турбо бензин и турбо бензин с директен впръск.
Всеки вариант си има плюсове, както и известни минуси.
Но няма да споря. Явно си имаш своите причини.
Ще кажа, че не бих се ограничил само с един вид гориво.
Шморхи
Шморхи

Писане  chapara Пет 4 Фев 2011 - 23:55

Гога ,сега бях с един приятел,който е в Ситроен некакъв зам шев.Та има права за продажба на взети от лизинг коли от ДЗИ.Коли бол,но с установеност,кое как и т.н.т.Ако проявиш интерес да си купиш нещо читаво ,ще те свържа и си ти.Няма нов внос и простотиите ,че е карано от баба пенсионерка.Е хвърлих ти топката сега си ти sunglasses2
chapara
chapara

Брой мнения : 14312 Рожд.дaта : 04.02.1960
Години : 64

Писане  chapara Пет 4 Фев 2011 - 23:57

Колите не са само Ситроени ,всякакви,рашавай и ти давам телефона.Другото са приказки.Той ми избира на мен колите и ми ги поддържа sunglasses2
chapara
chapara

Писане  gogolisec Пет 4 Фев 2011 - 23:59

Шморхи написа:
Ще кажа, че не бих се ограничил само с един вид гориво.
Ами така е, но засега държа твърдо на нафтата! Да, имам пътечки разни!
Впоследствие може и да се навия на компромис! И все пак след като нафтата стана по-скъпа от бензина, защо все още дизелите вървят по-скъпо от бензиновите?
question question question

Чапи, ще имам и това впредвид, мерси!
gogolisec
gogolisec

Писане  chapara Съб 5 Фев 2011 - 0:19

Ти си ,има и метан и газ и нафта ,избора е твой sunglasses2
chapara
chapara

Писане  Шморхи Съб 5 Фев 2011 - 0:26

Ако започнем да приказваме защо дизелите са по-скъпи от бензиновите, ще отидем доста встрани от темата
Моето мнение:
-много товарни автомобили(няма как да са бензинови)
-ЖП транспорта ползва дизел
-воден транспорт и в частност контейнери. Контейнерния превоз е по-голямата част от морската търговия. В последните години на световна глобализация, контейнерите се наложиха като бърз транспорт. Мерната единица за морски транспорт лека-полека се измества от кубичен/метричен тон към "колко събира един контейнер". Да не казвам голяма дума, но дори и насипни товари се е случвало да се возят в контейнери.
-в последните...15-а години автмобилните производители "откриха", че дизеловия двигател може да бъде конкурент на бензииновия и дори да го превъзхожда. В резултат, започнаха да бълват дизелови автомобили и да убеждават клиента, че дизела е по-по-най.
От Фолксваген Лупо, до Порше Кайен, всеки предлага дизели с различни доводи - минимален разход на гориво(под 3 литра на 100), до колосален въртящ момент(над 600NM). По-добра динамика и дрън-дрън-дрън. Маркетингови трикове да искаш.
Личното ми мнение е, че най-вече автомобилното развитие предизвика този бум на дизела като гориво за всекидневна употреба.
Аз не робувам на такива възгледи и си правя строго сметката като гледам да комбинирам - кеф + ефикасност.
Прецених, че сегашния ми автомобил(бензин, 160 к.с.) ще ми струва по-малко от дизел(140 к.с.) като цена и употреба.
Просто сложих цена на покупка, последващи разходи, среден разход на гориво и добавих фактора "кеф" -динамика, ускорение.
Излезе, че няма никакъв смисъл да си купувам дизел за моя, лична употреба.
В същото време имам два служебни микробуса и бих казал, че само дизел е горивото, което би ми вършило работа. Преди това пак имах личен автмобил на дизел и бях доволен. После имах бензинов на газ, после още един на газ....Въпрос на сметки и малко емоция. :)
Твърдо отричам модната тенденция да се плащат 2000 лева повече за да спестиш 200. Смисъла е нулев! За съжаление, малко хора го правят. Купуват се корси и полота дизел, а не се смята, че разликата м/у поло дизел и бензин е 500 лева, а разхода е литър(и то ако си късметлия) в полза на дизела.
Написах романа с определена цел.
Сега ще го изложа накратко - Един газов инжекцион струва 1000 лева. Един ван би харчил 12 газ или 7-8 дизел. Сам направи математиката. Аз...разлика не виждам голяма, а доколкото я има е в полза на газта.
Все пак, парите са си твои, съответно избора за какво да ги похарчиш, също! spying
Шморхи
Шморхи

Писане  Шморхи Съб 5 Фев 2011 - 0:31

Забравих да добавя:
Много хора съзнателно избягват покупката на по-големи и луксозни бензинови автомобили и предпочитат да си купят дизелови такива. Идеята е, че на БМВ 5-а или 7-а "не върви" да сложиш газ защото...ще те помислят за....(ма как ми дреме за какво ще ме мислят....малииии) :525707397c05bb
А е много "престижно" да се кара S 320cdi или 730d(нищо, че преди 15 години това бе смятано за..."селско").
Въпрос на възприятие и нрави- и по-рано го казах. magnifier
Както и да е колега, съжалявам за отклонението. Каквото и да избереш, ако е запазено, ще си доволен, било бензин, дизел, европейско, японско и т.н.
Шморхи
Шморхи

Писане  chapara Съб 5 Фев 2011 - 0:33

А поддръжката на дизела,в конкретност ,една помпа :6e6ebecd09233a
chapara
chapara

Писане  Шморхи Съб 5 Фев 2011 - 0:40

Urban legends.
До момента съм имал, лично мои един TDI ГНП, един ТДИ с ПД с-ма, както и два комън-рейла. Не се е налагала смяна на помпи, дюзи, горивни рейки...
А ECU и инжектори на бензин? Един инжектор, ако не знаеш къде да го потърсиш е цифра.
Забравете, че която и да е кола, под 15 години е с евтина поддръжка.
Времената на карбуратора заминаха отдавна. Новите автомобили се движат с помоща на прецизни врпъскващи системи и "Боже опази" нещо да се прецака. Дали дизел или бензин...котьооооо!!!
Само ще ти дам пример, че дупе знае 2 и 200.
Киа Карнивал 2.9CRDI - 163 к.с. - дюза втора употреба 300 лева без труда
Опел Вектра 1.8 екотек - 115 к.с. - бензинова помпа(нова) 200 лева без труда
Ъм?
А ако ти кажа, че на вектрата ти е изгоряла една дюза? Аз мога да я намеря и за 30 лева, а ти за 300. sunglasses2
Шморхи
Шморхи

Писане  Шморхи Съб 5 Фев 2011 - 0:43

Само ми слагаш на "кантара" един Олроуд 2.5ТДИ 180 коня и един Олроуд 2.7Т - 250 коня. Стой и си гледай наносекундите на часовника, преди да кажа кое избирам. eyeballs_icon
Шморхи
Шморхи

Писане  gogolisec Съб 5 Фев 2011 - 0:54

Наистина много се отклони от темата, за което не се сърдя! Напротив - всяка такава "информация на ухо" би била полезна за много колеги!
Аз да си кажа - отдавна ми е минал мерака да се доказвам на пътя кой съм и какво може автомобила ми! Трябва ми возило да ме предвижи от точка А до точка Б без аварии, сравнително комфортно и ако може да ми е по-йефтинко! Всяка сутрин транспортирам 4 деца на училище и едва ли някой на мое място ще тръгне да си пробва конете с 6 пътника!
Все още се намира дизел доста под цената на бензиностанциите! Тва газ,метан... - заемат ми жизнено важно място в купето - отзад се ползва за спалня и не желая допълнителна "възглавница(и)"! shock11
Абе дизела си е дизел! f0169589900b7bd305e7 (спрях и цигарите преди месец) spying
gogolisec
gogolisec

Писане  Шморхи Съб 5 Фев 2011 - 1:02

Приятел, както ги описваш нещата, те виждам в Пежо/Фиат/Ситроен 1.9TD -90/92 к.с. Само избирай внимателно и гледай да е запазено. Ще останеш доволен!
Шморхи
Шморхи

Писане  gogolisec Съб 5 Фев 2011 - 9:23

Ами май да - на там отиват нещата! В никакъв случай не съм игнорирал останалите, стига да се намери изгодно. Затова ми се ще да кажете мнения за двигателите. Френския дизел е тих, балансиран, с подходяща добавка (TI) има и динамика, но за италианския нищо не мога да кажа - нямам преки наблюдения.
За Еспейса и за Галаксито нищо не казвате, пък и за Синтрата? 12666
gogolisec
gogolisec

Писане  Sponsored content

Sponsored content

Страница 2 от 4 Previous  1, 2, 3, 4  Next

Върнете се в началото

- Similar topics

Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите