Ще се купува рибо-ван! Какъв да е той?
+39
pivkoto
vatus
Любак
КИРО
venkov71
max
Marco Polo
Pavkata 1977
чечо
emo vasilev
Бай Гого
Петър Василев
Дели
roko koko
orela
петко стоянов
Венци
Краси_поборника
maistor_ribar
божо77
georg
sudjuka
esox hunter
Иван
Тедо
tano
gogo26
dako
Стоян Писков
Мънцата
dobria1
Шморхи
наско хвойнев
Ресьора
5кила
chapara
eminem94
Nedeltcho Delev
gogolisec
43 posters
Страница 2 от 4
Страница 2 от 4 • 1, 2, 3, 4
Re: Ще се купува рибо-ван! Какъв да е той?
Тва ти е колата!
georg- глоб.модератор
Брой мнения : 4165 Рожд.дaта : 28.04.1974
Години : 50
http://www.automedia.bg/files/news/body/Great-Wall-Motors-SUV-4.jpg
изчакай още малко за това
нашенско производство
нашенско производство
божо77- ...........................
Брой мнения : 351 Рожд.дaта : 12.12.1977
Години : 46
Каквото и да избереш гледай да е турбо.По мои наблюдения чистия дизел гори повече.Надеждни марки има много...въпрос на вкус.Най- важния фактор според мен е колко ще ти гори.Този разход е ежедневен и ако е висок,ще си купиш колата още веднъж само за 2-3 години.
пример:Мои познати имат пикапи чист дизел-разхода им е еквивалентен с този на моя бус-форд транзит 2.5тд.
Като те слушам май ще си копуваш Шаран.За него мога да ти кажа следното:Мой познат имаше Шаран TD,90 коня.Гореше му над 9л/100км.Веднъж го карах и ми се стори доста тромав.Та гледай шарана да е с по-голям двигател! :609c1f728720fb
П.П.Гога определено имаш нужда от нещо по така..като те видях на Жребчево как се натовари :217b315cad77fe .Пожелавам ти късмет!
пример:Мои познати имат пикапи чист дизел-разхода им е еквивалентен с този на моя бус-форд транзит 2.5тд.
Като те слушам май ще си копуваш Шаран.За него мога да ти кажа следното:Мой познат имаше Шаран TD,90 коня.Гореше му над 9л/100км.Веднъж го карах и ми се стори доста тромав.Та гледай шарана да е с по-голям двигател! :609c1f728720fb
П.П.Гога определено имаш нужда от нещо по така..като те видях на Жребчево как се натовари :217b315cad77fe .Пожелавам ти късмет!
maistor_ribar- ...........................
Брой мнения : 234 Рожд.дaта : 13.07.1977
Години : 47
Не, не е умишлено, но ИЗРИЧНО споменах, че парите са до 5000! Колкото и да я пазаря, отиде на кажи-речи 6! А и не е масов автомобил - ако и да е здрава, все нещо ще се повреди, а както по-горе писа Тано, трябва да се мисли и за резервни части. В град като Ловеч, не зная дори дали има магазин за тойота. Аз пък съм резервиран към японките от горчив опит на един приятел - само ядове има с неговата и освен пътя към сервиза, не знае друг! Относно линковете - напротив, благодарен съм, че ги даваш! Имам впредвид да се получи нещо като дискусия, а не само голи линкове и един коментар от сорта"..тва е твоята кола.."esox hunter написа:
Колега умишлено ли си пропуснал в изброените това:
Toyota Picnic
Доколкото знам от колегите в тойота форума са доста държеливи и непретенцизни машинки
Сори, че ти пускам линкове, ама няма как да го онагледа иначе
Тойота Превия съшо е вариант, но трудно се намират в продажба....защо ли
Аз лично на италианка няма се наметам, ако ще турско да става
Явно си е въпрос на късмет и колкото да я оглеждам, все ще изтърва нещо.
Павка, и да почне завода, няма веднага да правят ванове, инак си го харесах още когато се откриваше завода, ето го
Не съм се забързал със закупуването, но едва ли ще мога да си позволя какъвто и да е лизинг! Пък и отзивите на мои приятели в един сервиз, дет ги ремонтират, не са никак добри! А са все още нови и в гаранция! Със сигурност знаеш, че има няколко, дет се движат из града ни.
Адаш, нещо таквоз ще да е!
божо77 написа:http://www.automedia.bg/files/news/body/Great-Wall-Motors-SUV-4.jpg
нашенско производство
Абе не ги искам тези! Освен двигатела, който е мицубиши, другото е много зле!
gogolisec- ...........................
Брой мнения : 4181 Рожд.дaта : 10.07.1971
Години : 53
Те точно това искам да кажа на аудиторията - трябва ми ван, а не бус, или джип и да е по-ефтина откъм подръжка!maistor_ribar написа:...
Мерси Младене за инфото за Шарана - чак не ми се вярва да е с такъв разход, но все пак факт! Ще го имам предвид.
На мен не ми отговори,на мен.......!
georg- глоб.модератор
Toйота Превия е много хубав ван, и то истински, но за съжаление модела е доста екзотичен за Европа, а и се предлага само с 2.4 бензинов двигател. Има вариант 2.2 дизел, но не се казва Превия и май го има само в Англия - още по-бяла врана, па и с десен волан. Другото е, че определено държи цена(явно има защо) и предлаганите тук екземпляри са вече на възраст.
Пикник е хубава кола, но разлика между нея и Зафира не виждам. Пак е...комби. Не е ван. За мен ван е нещо, което има полезен обем от поне 2200 литра при свалени седалки. Зафира и Пикник, както и Спейс Вагон събират по около 1700-1800 литра. Опел Вектра Б комби събира 1500, а Астра дори малко повече(нищо, че е по-малък). Опел Омега комби - 1800 литра.
Зафира -1700 литра
Тойота Пикник - 1800 литра
Фолксваген Шаран - 2600 литра
Пежо 806 - 3300 литра
Разликата е повече от очевадна.
Шаран с 90 к.с. наистина е доста тромав. Зависи какво иска колегата от колата. 806 с 90 к.с. не е кой знае колко по-динамичен, но е идея по-добре. Моят Шаран бе 116 к.с. дизел и беше сравнително добре като динамика, но там цената е повече от сериозна.
Партнера, които бе предложен по-горе определено е добър избор, стига да е в добро състояние. Икономичен, динамичен, носещ, непретенциозен(освен към горивото).
Колега, разбирам предубеноста ти към японските автомобили като непосредствен наблюдател, но ще си позволя да кажа, че категорично не си прав. Дръгели е имало, има и ще има. Японците влага малко материал и много инженерна мисъл. Ако харесаш някоя японка - довери им се и няма да сгрешиш. Повечето хора, купили си японски автомобил, казват, че повече няма да седнат в европейски.
П.П. Не искам да съм черноглед или пък антипатриот, но все пак имам китайски двигател за лодката и имам право на глас(поради нещастието) - не бих си купил китайски автомобил, съжалявам!
Дачията на Мънцата е повече от перфектна, но щом колегата казва, че е извън възможностите, няма какво да говорим.
Пикник е хубава кола, но разлика между нея и Зафира не виждам. Пак е...комби. Не е ван. За мен ван е нещо, което има полезен обем от поне 2200 литра при свалени седалки. Зафира и Пикник, както и Спейс Вагон събират по около 1700-1800 литра. Опел Вектра Б комби събира 1500, а Астра дори малко повече(нищо, че е по-малък). Опел Омега комби - 1800 литра.
Зафира -1700 литра
Тойота Пикник - 1800 литра
Фолксваген Шаран - 2600 литра
Пежо 806 - 3300 литра
Разликата е повече от очевадна.
Шаран с 90 к.с. наистина е доста тромав. Зависи какво иска колегата от колата. 806 с 90 к.с. не е кой знае колко по-динамичен, но е идея по-добре. Моят Шаран бе 116 к.с. дизел и беше сравнително добре като динамика, но там цената е повече от сериозна.
Партнера, които бе предложен по-горе определено е добър избор, стига да е в добро състояние. Икономичен, динамичен, носещ, непретенциозен(освен към горивото).
Колега, разбирам предубеноста ти към японските автомобили като непосредствен наблюдател, но ще си позволя да кажа, че категорично не си прав. Дръгели е имало, има и ще има. Японците влага малко материал и много инженерна мисъл. Ако харесаш някоя японка - довери им се и няма да сгрешиш. Повечето хора, купили си японски автомобил, казват, че повече няма да седнат в европейски.
П.П. Не искам да съм черноглед или пък антипатриот, но все пак имам китайски двигател за лодката и имам право на глас(поради нещастието) - не бих си купил китайски автомобил, съжалявам!
Дачията на Мънцата е повече от перфектна, но щом колегата казва, че е извън възможностите, няма какво да говорим.
Шморхи- ...........................
Брой мнения : 2885 Рожд.дaта : 11.10.1978
Резервните части за тойота не са чак пък такъв проблем, колкото си мислиш и това че живееш в Ловеч също, за това има куриери, интернет и пр.gogolisec написа:
...А и не е масов автомобил - ако и да е здрава, все нещо ще се повреди, а както по-горе писа Тано, трябва да се мисли и за резервни части. В град като Ловеч, не зная дори дали има магазин за тойота. Аз пък съм резервиран към японките от горчив опит на един приятел - само ядове има с неговата и освен пътя към сервиза, не знае друг!
Аз карам един от най редките модели Тойота Корола 4х4 и нямам проблеми с частите, както и с цените им (оказаха се като на всички други)... И мен ме плашиха в началото, но се оказа, че си има всико за тойчета само да знаеш къде Виж важен е и сервиза, където ги монтират, но това се отнася за всики марки А за твоя приятел, какво да ти кажа явно е "уцелил на горския фаса" ...дет се казва
Аз бях длъжен да спомена и тойчетата, че тази тема сигурно много хора, ще я четат и може и да им е полезно :609c1f728720fb
На теб успех в избора и като взимаш каквото и да е го вкарай преди това в бокса да видиш, какво му е реалното състояние
esox hunter- ...........................
Брой мнения : 904 Рожд.дaта : 11.01.1970
Години : 54
Честно казано, на мен не ми се вярва това за разхода на Шарана. Възможно е да е имало някаква неизправност с разпръсквачите и да е "пикаел". Моят, нищо, че беше по-модерен, харчеше 8 градско и 7.5 извън(но карах с 140 км/ч постоянно). Ако решах, можех да го сваля до 6 извън града и до 7.5 в града.
Има ли причина да си твърдо "за" дизел"? Има доста алтернативи на бензин + пропан-бутан.
Има ли причина да си твърдо "за" дизел"? Има доста алтернативи на бензин + пропан-бутан.
А а а е те за това иде реч :thumbsupsmiley :thumbsupsmileyШморхи написа:...Повечето хора, купили си японски автомобил, казват, че повече няма да седнат в европейски. ....
Шморхи се вмъкнал с коментар преди моя, но е прав :thumbsupsmiley но да не оспамим темата с европейски срещу японски, китайските изобщо не са в играта.
За това по вановете....
esox hunter- ...........................
Брой мнения : 904 Рожд.дaта : 11.01.1970
Години : 54
Да, има!Шморхи написа:
Има ли причина да си твърдо "за" дизел"? ...
Нещо подобно е при мен, само че думата е "който се е умирисал един път на нафта, нема връщане назад" И аз не вярвах, но уви - така е!Шморхи написа:...Повечето хора, купили си японски автомобил, казват, че повече няма да седнат в европейски. ....
Не си чел между редовете! :d776892fea672egeorg написа:На мен не ми отговори,на мен.......!
gogolisec написа:Адаш, нещо таквоз ще да е!
Неувидел!
Задължително обаче,HDI мотор!
п.п.Ако искаш,мога да ти докарам скоро едно,за проба!
Задължително обаче,HDI мотор!
п.п.Ако искаш,мога да ти докарам скоро едно,за проба!
georg- глоб.модератор
Освен ако не си намираш по-евтино нафта, друга причина да си "пристрастен" към дизелите не виждам.
Аз съм карал атмосферни бензини, атмосферни дизели, турбо дизели, турбо дизел помпа-дюза, турбо дизел комън рейл, турбо бензин и турбо бензин с директен впръск.
Всеки вариант си има плюсове, както и известни минуси.
Но няма да споря. Явно си имаш своите причини.
Ще кажа, че не бих се ограничил само с един вид гориво.
Аз съм карал атмосферни бензини, атмосферни дизели, турбо дизели, турбо дизел помпа-дюза, турбо дизел комън рейл, турбо бензин и турбо бензин с директен впръск.
Всеки вариант си има плюсове, както и известни минуси.
Но няма да споря. Явно си имаш своите причини.
Гога ,сега бях с един приятел,който е в Ситроен некакъв зам шев.Та има права за продажба на взети от лизинг коли от ДЗИ.Коли бол,но с установеност,кое как и т.н.т.Ако проявиш интерес да си купиш нещо читаво ,ще те свържа и си ти.Няма нов внос и простотиите ,че е карано от баба пенсионерка.Е хвърлих ти топката сега си ти
chapara- ...........................
Брой мнения : 14312 Рожд.дaта : 04.02.1960
Години : 64
Колите не са само Ситроени ,всякакви,рашавай и ти давам телефона.Другото са приказки.Той ми избира на мен колите и ми ги поддържа
Ами така е, но засега държа твърдо на нафтата! Да, имам пътечки разни!Шморхи написа:
Впоследствие може и да се навия на компромис! И все пак след като нафтата стана по-скъпа от бензина, защо все още дизелите вървят по-скъпо от бензиновите?
Чапи, ще имам и това впредвид, мерси!
Ти си ,има и метан и газ и нафта ,избора е твой
Ако започнем да приказваме защо дизелите са по-скъпи от бензиновите, ще отидем доста встрани от темата
Моето мнение:
-много товарни автомобили(няма как да са бензинови)
-ЖП транспорта ползва дизел
-воден транспорт и в частност контейнери. Контейнерния превоз е по-голямата част от морската търговия. В последните години на световна глобализация, контейнерите се наложиха като бърз транспорт. Мерната единица за морски транспорт лека-полека се измества от кубичен/метричен тон към "колко събира един контейнер". Да не казвам голяма дума, но дори и насипни товари се е случвало да се возят в контейнери.
-в последните...15-а години автмобилните производители "откриха", че дизеловия двигател може да бъде конкурент на бензииновия и дори да го превъзхожда. В резултат, започнаха да бълват дизелови автомобили и да убеждават клиента, че дизела е по-по-най.
От Фолксваген Лупо, до Порше Кайен, всеки предлага дизели с различни доводи - минимален разход на гориво(под 3 литра на 100), до колосален въртящ момент(над 600NM). По-добра динамика и дрън-дрън-дрън. Маркетингови трикове да искаш.
Личното ми мнение е, че най-вече автомобилното развитие предизвика този бум на дизела като гориво за всекидневна употреба.
Аз не робувам на такива възгледи и си правя строго сметката като гледам да комбинирам - кеф + ефикасност.
Прецених, че сегашния ми автомобил(бензин, 160 к.с.) ще ми струва по-малко от дизел(140 к.с.) като цена и употреба.
Просто сложих цена на покупка, последващи разходи, среден разход на гориво и добавих фактора "кеф" -динамика, ускорение.
Излезе, че няма никакъв смисъл да си купувам дизел за моя, лична употреба.
В същото време имам два служебни микробуса и бих казал, че само дизел е горивото, което би ми вършило работа. Преди това пак имах личен автмобил на дизел и бях доволен. После имах бензинов на газ, после още един на газ....Въпрос на сметки и малко емоция. :)
Твърдо отричам модната тенденция да се плащат 2000 лева повече за да спестиш 200. Смисъла е нулев! За съжаление, малко хора го правят. Купуват се корси и полота дизел, а не се смята, че разликата м/у поло дизел и бензин е 500 лева, а разхода е литър(и то ако си късметлия) в полза на дизела.
Написах романа с определена цел.
Сега ще го изложа накратко - Един газов инжекцион струва 1000 лева. Един ван би харчил 12 газ или 7-8 дизел. Сам направи математиката. Аз...разлика не виждам голяма, а доколкото я има е в полза на газта.
Все пак, парите са си твои, съответно избора за какво да ги похарчиш, също!
Моето мнение:
-много товарни автомобили(няма как да са бензинови)
-ЖП транспорта ползва дизел
-воден транспорт и в частност контейнери. Контейнерния превоз е по-голямата част от морската търговия. В последните години на световна глобализация, контейнерите се наложиха като бърз транспорт. Мерната единица за морски транспорт лека-полека се измества от кубичен/метричен тон към "колко събира един контейнер". Да не казвам голяма дума, но дори и насипни товари се е случвало да се возят в контейнери.
-в последните...15-а години автмобилните производители "откриха", че дизеловия двигател може да бъде конкурент на бензииновия и дори да го превъзхожда. В резултат, започнаха да бълват дизелови автомобили и да убеждават клиента, че дизела е по-по-най.
От Фолксваген Лупо, до Порше Кайен, всеки предлага дизели с различни доводи - минимален разход на гориво(под 3 литра на 100), до колосален въртящ момент(над 600NM). По-добра динамика и дрън-дрън-дрън. Маркетингови трикове да искаш.
Личното ми мнение е, че най-вече автомобилното развитие предизвика този бум на дизела като гориво за всекидневна употреба.
Аз не робувам на такива възгледи и си правя строго сметката като гледам да комбинирам - кеф + ефикасност.
Прецених, че сегашния ми автомобил(бензин, 160 к.с.) ще ми струва по-малко от дизел(140 к.с.) като цена и употреба.
Просто сложих цена на покупка, последващи разходи, среден разход на гориво и добавих фактора "кеф" -динамика, ускорение.
Излезе, че няма никакъв смисъл да си купувам дизел за моя, лична употреба.
В същото време имам два служебни микробуса и бих казал, че само дизел е горивото, което би ми вършило работа. Преди това пак имах личен автмобил на дизел и бях доволен. После имах бензинов на газ, после още един на газ....Въпрос на сметки и малко емоция. :)
Твърдо отричам модната тенденция да се плащат 2000 лева повече за да спестиш 200. Смисъла е нулев! За съжаление, малко хора го правят. Купуват се корси и полота дизел, а не се смята, че разликата м/у поло дизел и бензин е 500 лева, а разхода е литър(и то ако си късметлия) в полза на дизела.
Написах романа с определена цел.
Сега ще го изложа накратко - Един газов инжекцион струва 1000 лева. Един ван би харчил 12 газ или 7-8 дизел. Сам направи математиката. Аз...разлика не виждам голяма, а доколкото я има е в полза на газта.
Все пак, парите са си твои, съответно избора за какво да ги похарчиш, също!
Забравих да добавя:
Много хора съзнателно избягват покупката на по-големи и луксозни бензинови автомобили и предпочитат да си купят дизелови такива. Идеята е, че на БМВ 5-а или 7-а "не върви" да сложиш газ защото...ще те помислят за....(ма как ми дреме за какво ще ме мислят....малииии) :525707397c05bb
А е много "престижно" да се кара S 320cdi или 730d(нищо, че преди 15 години това бе смятано за..."селско").
Въпрос на възприятие и нрави- и по-рано го казах.
Както и да е колега, съжалявам за отклонението. Каквото и да избереш, ако е запазено, ще си доволен, било бензин, дизел, европейско, японско и т.н.
Много хора съзнателно избягват покупката на по-големи и луксозни бензинови автомобили и предпочитат да си купят дизелови такива. Идеята е, че на БМВ 5-а или 7-а "не върви" да сложиш газ защото...ще те помислят за....(ма как ми дреме за какво ще ме мислят....малииии) :525707397c05bb
А е много "престижно" да се кара S 320cdi или 730d(нищо, че преди 15 години това бе смятано за..."селско").
Въпрос на възприятие и нрави- и по-рано го казах.
Както и да е колега, съжалявам за отклонението. Каквото и да избереш, ако е запазено, ще си доволен, било бензин, дизел, европейско, японско и т.н.
А поддръжката на дизела,в конкретност ,една помпа :6e6ebecd09233a
Urban legends.
До момента съм имал, лично мои един TDI ГНП, един ТДИ с ПД с-ма, както и два комън-рейла. Не се е налагала смяна на помпи, дюзи, горивни рейки...
А ECU и инжектори на бензин? Един инжектор, ако не знаеш къде да го потърсиш е цифра.
Забравете, че която и да е кола, под 15 години е с евтина поддръжка.
Времената на карбуратора заминаха отдавна. Новите автомобили се движат с помоща на прецизни врпъскващи системи и "Боже опази" нещо да се прецака. Дали дизел или бензин...котьооооо!!!
Само ще ти дам пример, че дупе знае 2 и 200.
Киа Карнивал 2.9CRDI - 163 к.с. - дюза втора употреба 300 лева без труда
Опел Вектра 1.8 екотек - 115 к.с. - бензинова помпа(нова) 200 лева без труда
Ъм?
А ако ти кажа, че на вектрата ти е изгоряла една дюза? Аз мога да я намеря и за 30 лева, а ти за 300.
До момента съм имал, лично мои един TDI ГНП, един ТДИ с ПД с-ма, както и два комън-рейла. Не се е налагала смяна на помпи, дюзи, горивни рейки...
А ECU и инжектори на бензин? Един инжектор, ако не знаеш къде да го потърсиш е цифра.
Забравете, че която и да е кола, под 15 години е с евтина поддръжка.
Времената на карбуратора заминаха отдавна. Новите автомобили се движат с помоща на прецизни врпъскващи системи и "Боже опази" нещо да се прецака. Дали дизел или бензин...котьооооо!!!
Само ще ти дам пример, че дупе знае 2 и 200.
Киа Карнивал 2.9CRDI - 163 к.с. - дюза втора употреба 300 лева без труда
Опел Вектра 1.8 екотек - 115 к.с. - бензинова помпа(нова) 200 лева без труда
Ъм?
А ако ти кажа, че на вектрата ти е изгоряла една дюза? Аз мога да я намеря и за 30 лева, а ти за 300.
Само ми слагаш на "кантара" един Олроуд 2.5ТДИ 180 коня и един Олроуд 2.7Т - 250 коня. Стой и си гледай наносекундите на часовника, преди да кажа кое избирам.
Наистина много се отклони от темата, за което не се сърдя! Напротив - всяка такава "информация на ухо" би била полезна за много колеги!
Аз да си кажа - отдавна ми е минал мерака да се доказвам на пътя кой съм и какво може автомобила ми! Трябва ми возило да ме предвижи от точка А до точка Б без аварии, сравнително комфортно и ако може да ми е по-йефтинко! Всяка сутрин транспортирам 4 деца на училище и едва ли някой на мое място ще тръгне да си пробва конете с 6 пътника!
Все още се намира дизел доста под цената на бензиностанциите! Тва газ,метан... - заемат ми жизнено важно място в купето - отзад се ползва за спалня и не желая допълнителна "възглавница(и)"!
Абе дизела си е дизел! (спрях и цигарите преди месец)
Аз да си кажа - отдавна ми е минал мерака да се доказвам на пътя кой съм и какво може автомобила ми! Трябва ми возило да ме предвижи от точка А до точка Б без аварии, сравнително комфортно и ако може да ми е по-йефтинко! Всяка сутрин транспортирам 4 деца на училище и едва ли някой на мое място ще тръгне да си пробва конете с 6 пътника!
Все още се намира дизел доста под цената на бензиностанциите! Тва газ,метан... - заемат ми жизнено важно място в купето - отзад се ползва за спалня и не желая допълнителна "възглавница(и)"!
Абе дизела си е дизел! (спрях и цигарите преди месец)
Приятел, както ги описваш нещата, те виждам в Пежо/Фиат/Ситроен 1.9TD -90/92 к.с. Само избирай внимателно и гледай да е запазено. Ще останеш доволен!
Ами май да - на там отиват нещата! В никакъв случай не съм игнорирал останалите, стига да се намери изгодно. Затова ми се ще да кажете мнения за двигателите. Френския дизел е тих, балансиран, с подходяща добавка (TI) има и динамика, но за италианския нищо не мога да кажа - нямам преки наблюдения.
За Еспейса и за Галаксито нищо не казвате, пък и за Синтрата?
За Еспейса и за Галаксито нищо не казвате, пък и за Синтрата?
Страница 2 от 4 • 1, 2, 3, 4
Страница 2 от 4
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите
Пет 15 Ное 2024 - 20:06 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ ЗАРГАН В МОМЕНТА?
Съб 26 Окт 2024 - 20:36 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ КЕФАЛ, ПЛАТЕРИНА И ИЛАРИЯ В МОМЕНТА?
Вто 22 Окт 2024 - 19:41 by Димитър Маринчев
» За гъби
Нед 13 Окт 2024 - 16:48 by Димитър Маринчев
» С лодка в морето - 2024
Пет 11 Окт 2024 - 14:44 by Димитър Маринчев
» Около Бургас
Чет 3 Окт 2024 - 21:05 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ САФРИД В МОМЕНТА?
Пон 23 Сеп 2024 - 20:59 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ ХАМСИЯ В МОМЕНТА
Нед 11 Авг 2024 - 22:20 by Димитър Маринчев
» Light Rock Fishing