Къде отива заргана?
3 posters
Страница 1 от 1
Къде отива заргана?
Здравейте, интересно ми е къде отива заргана след есенното му появяване? Дали просто се дръпва навътре в морето или мигрира на юг и може да се лови по южните острови, когато на север го няма? Примерно Март - Април. Става дума за Гръцко.
dbc- ...........................
Брой мнения : 103 Рожд.дaта : 19.11.1977
Години : 47
Re: Къде отива заргана?
Не съм много сигурен ,но знам,че не са миграционни.Според мен се дръпват на вътре и когато хищника се активира се покриват по кейове и в по-плитки води.
Зимата също си ги има ,но са много редки.
Зимата също си ги има ,но са много редки.
Тези дни попаднах на една статия писана от нашенец за риболова в Керамоти, понеже мислим наскоро да ходим натам, та търсех инфо.
[You must be registered and logged in to see this link.]
Не знам до колко може да се вярва на автора, но ето какво пише:
"В Керамоти целогодишно се лови лаврак, морски кефал, както и октоподи. Каламари, глоса (риба „език”) и ципура се ловят от януари до лятото. През пролетта в Керамоти излиза най- вече зарган, който се лови на бомбарда на бял червей и морски червей. От май до юли се ловят сардела, барбуна, глоса и миксинария. През лятото излиза хубава скумрия, а до късна есен има доста мурмура, колиос, сардела, лефер, кефал, лаврак, саргус, ципура и октоподи. Повечето риби,които се ловят са с тегло от 400-500 грама до кило, кило и половина."
След две седмици ще пробвам един риболов там и се надявам да спретна едно репортажче за форума.
Поздрави.
Не знам до колко може да се вярва на автора, но ето какво пише:
"В Керамоти целогодишно се лови лаврак, морски кефал, както и октоподи. Каламари, глоса (риба „език”) и ципура се ловят от януари до лятото. През пролетта в Керамоти излиза най- вече зарган, който се лови на бомбарда на бял червей и морски червей. От май до юли се ловят сардела, барбуна, глоса и миксинария. През лятото излиза хубава скумрия, а до късна есен има доста мурмура, колиос, сардела, лефер, кефал, лаврак, саргус, ципура и октоподи. Повечето риби,които се ловят са с тегло от 400-500 грама до кило, кило и половина."
След две седмици ще пробвам един риболов там и се надявам да спретна едно репортажче за форума.
Поздрави.
ivaylo.filipov- ...........................
Брой мнения : 276 Рожд.дaта : 27.09.1976
Години : 48
Ивайло,на кея забраниха да се лови
Заради такива като тоя Гочо ли как беше там дето ловял по 20 кг риба на ден
Заради такива като тоя Гочо ли как беше там дето ловял по 20 кг риба на ден
Петьо, благодаря за информацията, не знаех, че така стоят нещата. Може би ще трябва да сменим дестинациата Знам, че тоз район е далеч от теб, но като изключим кея, на плажа може ли да се лови нещо в тоз сезон? Ние не сме тръгнали за трофейни риби ми по-скоро да начешаме крастата и най-много да изцапаме тигана за вечеря. Всекъ съвет и препоръка ще са ми добре дошли, че ти ги разбираш нещата по в дълбочина
А за тез "мръвкари" не знам, кво да кажа ... :d776892fea672e правилно хората са ги изгонили и са затворили за риболов кея, то с такова ловене като невиждали след години и там риба няма да има, както в България.
А за тез "мръвкари" не знам, кво да кажа ... :d776892fea672e правилно хората са ги изгонили и са затворили за риболов кея, то с такова ловене като невиждали след години и там риба няма да има, както в България.
Сега е много труден риболова от брега,защото рибата не е толко активна.Аз ако съм на твое место ще си взема три пръта поне за да изпробвам различни методи.
На единия прът ще заложа мана(цуцуни) на дъно с този монтаж.
Ако си на ясно с фидера може да използваш и фидер ,но не трябва да е бурно морето.
Както работи по язовири и реки ,така и на море.Купи си захранка от магазините за саргос или ципура и добави сардела но хубаво омачкана или пък спрей (сардела) дето пръскаме воблерите и от него напръскай в захранката.
На втория ще сложа сардела на полиангистро и на третия полиангистро на хляб без тежести,да плува свободно.
Полиангистрото за хляба сега трябва да е с по-малки куки,защото рибите както казах не са толко активни и са много подозрителни.
На единия прът ще заложа мана(цуцуни) на дъно с този монтаж.
Ако си на ясно с фидера може да използваш и фидер ,но не трябва да е бурно морето.
Както работи по язовири и реки ,така и на море.Купи си захранка от магазините за саргос или ципура и добави сардела но хубаво омачкана или пък спрей (сардела) дето пръскаме воблерите и от него напръскай в захранката.
На втория ще сложа сардела на полиангистро и на третия полиангистро на хляб без тежести,да плува свободно.
Полиангистрото за хляба сега трябва да е с по-малки куки,защото рибите както казах не са толко активни и са много подозрителни.
Първо да се извиня на колегата, че така разводнихме темата в друга посока
Петьо, изчерпателен, както винаги за което съм ти много благодарен. Горе долу тактиката ми беше подобна на това, което си ме посъветвал, без цуцунито и полиангистрото с хляб ( на тяхно място бомбарда и дънен монтаж с морски червей), но ти си ги разбираш нещата и ще приема съветите ти и ще пробвам :1db1cce6422ce9 Четох за дънният монтаж за мурмури, който си описал, но не знам сега има ли смисъл да се търсят.
За фидера имам два въпроса, каква стръв му залагате? Бял дали ще работи, на едър грозд? И предполагам с него само по песакливи дъна ще става работата, че в по-каменисто кошничката ще се закачва много.
Петьо, изчерпателен, както винаги за което съм ти много благодарен. Горе долу тактиката ми беше подобна на това, което си ме посъветвал, без цуцунито и полиангистрото с хляб ( на тяхно място бомбарда и дънен монтаж с морски червей), но ти си ги разбираш нещата и ще приема съветите ти и ще пробвам :1db1cce6422ce9 Четох за дънният монтаж за мурмури, който си описал, но не знам сега има ли смисъл да се търсят.
За фидера имам два въпроса, каква стръв му залагате? Бял дали ще работи, на едър грозд? И предполагам с него само по песакливи дъна ще става работата, че в по-каменисто кошничката ще се закачва много.
Този монтаж не е само за мурмури,а за доста видове риба.ivaylo.filipov написа: Четох за дънният монтаж за мурмури, който си описал, но не знам сега има ли смисъл да се търсят.
За фидера имам два въпроса, каква стръв му залагате? Бял дали ще работи, на едър грозд?
Да,и белия червей работи много добре,но е хубаво да се сменя по-често,защото много бързо умира ,Тук при нас е много соленоста на водата,за по-нагоре не знам,може и повечко да издържа.
Разбира се само по песакливи дънаИ предполагам с него само по песакливи дъна ще става работата, че в по-каменисто кошничката ще се закачва много.
Нищо, ще се извиниш като пуснеш едно репортажче от риболова и кажеш има ли зарган зимъска.
dbc- ...........................
Брой мнения : 103 Рожд.дaта : 19.11.1977
Години : 47
Да бе колега, има,но е много рядъкdbc написа:Нищо, ще се извиниш като пуснеш едно репортажче от риболова и кажеш има ли зарган зимъска.
Страница 1 от 1
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите
Пет 15 Ное 2024 - 20:06 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ ЗАРГАН В МОМЕНТА?
Съб 26 Окт 2024 - 20:36 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ КЕФАЛ, ПЛАТЕРИНА И ИЛАРИЯ В МОМЕНТА?
Вто 22 Окт 2024 - 19:41 by Димитър Маринчев
» За гъби
Нед 13 Окт 2024 - 16:48 by Димитър Маринчев
» С лодка в морето - 2024
Пет 11 Окт 2024 - 14:44 by Димитър Маринчев
» Около Бургас
Чет 3 Окт 2024 - 21:05 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ САФРИД В МОМЕНТА?
Пон 23 Сеп 2024 - 20:59 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ ХАМСИЯ В МОМЕНТА
Нед 11 Авг 2024 - 22:20 by Димитър Маринчев
» Light Rock Fishing