GO FISHING BG.ForumsClub
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Къде отива заргана?

3 posters

Go down

Къде отива заргана? Empty Къде отива заргана?

Писане  dbc Пон 14 Фев 2011 - 18:54

Здравейте, интересно ми е къде отива заргана след есенното му появяване? Дали просто се дръпва навътре в морето или мигрира на юг и може да се лови по южните острови, когато на север го няма? Примерно Март - Април. Става дума за Гръцко.
dbc
dbc
...........................

Брой мнения : 103 Рожд.дaта : 19.11.1977
Години : 47

Върнете се в началото Go down

Къде отива заргана? Empty Re: Къде отива заргана?

Писане  Петър Василев Пон 14 Фев 2011 - 19:44

Не съм много сигурен ,но знам,че не са миграционни.Според мен се дръпват на вътре и когато хищника се активира се покриват по кейове и в по-плитки води.
Зимата също си ги има ,но са много редки. sunglasses2
Петър Василев
Петър Василев
администратор
  администратор

Брой мнения : 6655 Рожд.дaта : 28.03.1968
Години : 56

http://www.gofishingbg.com

Писане  ivaylo.filipov Пон 14 Фев 2011 - 19:56

Тези дни попаднах на една статия писана от нашенец за риболова в Керамоти, понеже мислим наскоро да ходим натам, та търсех инфо.

[You must be registered and logged in to see this link.]

Не знам до колко може да се вярва на автора, но ето какво пише:

"В Керамоти целогодишно се лови лаврак, морски кефал, както и октоподи. Каламари, глоса (риба „език”) и ципура се ловят от януари до лятото. През пролетта в Керамоти излиза най- вече зарган, който се лови на бомбарда на бял червей и морски червей. От май до юли се ловят сардела, барбуна, глоса и миксинария. През лятото излиза хубава скумрия, а до късна есен има доста мурмура, колиос, сардела, лефер, кефал, лаврак, саргус, ципура и октоподи. Повечето риби,които се ловят са с тегло от 400-500 грама до кило, кило и половина."

След две седмици ще пробвам един риболов там и се надявам да спретна едно репортажче за форума.

Поздрави.
ivaylo.filipov
ivaylo.filipov

Брой мнения : 276 Рожд.дaта : 27.09.1976
Години : 48

Писане  Петър Василев Пон 14 Фев 2011 - 20:38

Ивайло,на кея забраниха да се лови 226711
Заради такива като тоя Гочо ли как беше там дето ловял по 20 кг риба на ден бесило
Петър Василев
Петър Василев
администратор
  администратор

Писане  ivaylo.filipov Вто 15 Фев 2011 - 10:13

Петьо, благодаря за информацията, не знаех, че така стоят нещата. Може би ще трябва да сменим дестинациата 12666 Знам, че тоз район е далеч от теб, но като изключим кея, на плажа може ли да се лови нещо в тоз сезон? Ние не сме тръгнали за трофейни риби ми по-скоро да начешаме крастата и най-много да изцапаме тигана за вечеря. Всекъ съвет и препоръка ще са ми добре дошли, че ти ги разбираш нещата по в дълбочина sunglasses2

А за тез "мръвкари" не знам, кво да кажа ... 60678 :d776892fea672e 21188 правилно хората са ги изгонили и са затворили за риболов кея, то с такова ловене като невиждали след години и там риба няма да има, както в България.
ivaylo.filipov
ivaylo.filipov

Писане  Петър Василев Вто 15 Фев 2011 - 10:51

Сега е много труден риболова от брега,защото рибата не е толко активна.Аз ако съм на твое место ще си взема три пръта поне за да изпробвам различни методи.
На единия прът ще заложа мана(цуцуни) на дъно с този монтаж.
364672
[You must be registered and logged in to see this link.]
Ако си на ясно с фидера може да използваш и фидер ,но не трябва да е бурно морето.
Както работи по язовири и реки ,така и на море.Купи си захранка от магазините за саргос или ципура и добави сардела но хубаво омачкана или пък спрей (сардела) дето пръскаме воблерите и от него напръскай в захранката.

На втория ще сложа сардела на полиангистро и на третия полиангистро на хляб без тежести,да плува свободно.
Полиангистрото за хляба сега трябва да е с по-малки куки,защото рибите както казах не са толко активни и са много подозрителни.
Петър Василев
Петър Василев
администратор
  администратор

Писане  ivaylo.filipov Вто 15 Фев 2011 - 11:03

Първо да се извиня на колегата, че така разводнихме темата в друга посока angel19

Петьо, изчерпателен, както винаги worshippy за което съм ти много благодарен. Горе долу тактиката ми беше подобна на това, което си ме посъветвал, без цуцунито и полиангистрото с хляб ( на тяхно място бомбарда и дънен монтаж с морски червей), но ти си ги разбираш нещата и ще приема съветите ти и ще пробвам :1db1cce6422ce9 Четох за дънният монтаж за мурмури, който си описал, но не знам сега има ли смисъл да се търсят.

За фидера имам два въпроса, каква стръв му залагате? Бял дали ще работи, на едър грозд? И предполагам с него само по песакливи дъна ще става работата, че в по-каменисто кошничката ще се закачва много.

ivaylo.filipov
ivaylo.filipov

Писане  Петър Василев Вто 15 Фев 2011 - 11:25

ivaylo.filipov написа: Четох за дънният монтаж за мурмури, който си описал, но не знам сега има ли смисъл да се търсят.
Този монтаж не е само за мурмури,а за доста видове риба.

За фидера имам два въпроса, каква стръв му залагате? Бял дали ще работи, на едър грозд?

Да,и белия червей работи много добре,но е хубаво да се сменя по-често,защото много бързо умира ,Тук при нас е много соленоста на водата,за по-нагоре не знам,може и повечко да издържа.
И предполагам с него само по песакливи дъна ще става работата, че в по-каменисто кошничката ще се закачва много.
Разбира се само по песакливи дъна sunglasses2
Петър Василев
Петър Василев
администратор
  администратор

Писане  dbc Сря 16 Фев 2011 - 9:57

Нищо, ще се извиниш като пуснеш едно репортажче от риболова и кажеш има ли зарган зимъска. idea
dbc
dbc

Брой мнения : 103 Рожд.дaта : 19.11.1977
Години : 47

Писане  Петър Василев Сря 16 Фев 2011 - 10:15

dbc написа:Нищо, ще се извиниш като пуснеш едно репортажче от риболова и кажеш има ли зарган зимъска. idea
Да бе колега, има,но е много рядък sunglasses2
Петър Василев
Петър Василев
администратор
  администратор

Писане  Sponsored content

Sponsored content

Върнете се в началото

- Similar topics

Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите