Пресносолен карагьоз
3 posters
Страница 1 от 1
Пресносолен карагьоз
Изчиствате добре карагьоза.Махате му главата и с малка четка му се почиства гръбнака.Правите саламура от морска сол и вода(1 пакет сол в 5-6 литра вода).Проба с яйце-да потъне и да се показва върха му колкото голяма монета.Държите 24 часа като рибата е затисната да не плува.След 24 часа изхвърляте тази саламура и го слагате в нова такава.Държите още 24 часа и след това пак изхвърляте саламурата.Накрая го слагате в трета такава саламура като го затискате с баския или нещо друго.След 10-11 дни вадите,измивате,режете на такоси по 0.5 см(може и малко по големи)изцеждате му лимон,нарязвате лук според вкуса взимате бутилка Узо(ПлуМари),печете филийки,мажете ги с масло(задължително Милтекс),обаждате ми се ,аз идвам и започваме да ядем и плачем от кеф и от лук!
jorojoy- ...........................
- Регистриран на : 20.06.2009
Брой мнения : 513 Рожд.дaта : 01.11.1968
Години : 56
Re: Пресносолен карагьоз
Ееееееее не,това ме разби .jorojoy написа:...обаждате ми се ,аз идвам и започваме да ядем и плачем от кеф и от лук!
Венци- ...........................
- Регистриран на : 22.06.2009
Брой мнения : 1393 Рожд.дaта : 06.07.1978
Години : 46
Re: Пресносолен карагьоз
Жоре,понеже не съм правил карагьоз.
След първата саламура,на 24-я час не си ли пада сама на дъното ?
При другите риби си е така де.
Питам,защото миналата година,май бях прекарал 4 карагьоза през първата саламура,
и съм ги хакнал така у фризера.После ги вади мадамата (чети бабата де ),
и айде на скарата.
И понеже мойта бърза много с пробите,пък аз докато не си взема комката,
не почвам с единето - направо се изприщи с първите проби.
И верно много солено си беше де.
Ама други проби с карагьоза не съм правил,че
аз като го имам - след 5-6 часа си е на скарата.
Хич и не му мисля много.
Ама,има и такива дето пък много си го ловят.
Маринованият от колегите на стоянката съм пробвал - поклон им правя.
Но СОЛЕН - интересно ми е наистина.
Жоре,ти подсказваш интересна рецепта - така съм правил скумрия,
ама вътре слагам и подправки - шест е наистина.
След първата саламура,на 24-я час не си ли пада сама на дъното ?
При другите риби си е така де.
Питам,защото миналата година,май бях прекарал 4 карагьоза през първата саламура,
и съм ги хакнал така у фризера.После ги вади мадамата (чети бабата де ),
и айде на скарата.
И понеже мойта бърза много с пробите,пък аз докато не си взема комката,
не почвам с единето - направо се изприщи с първите проби.
И верно много солено си беше де.
Ама други проби с карагьоза не съм правил,че
аз като го имам - след 5-6 часа си е на скарата.
Хич и не му мисля много.
Ама,има и такива дето пък много си го ловят.
Маринованият от колегите на стоянката съм пробвал - поклон им правя.
Но СОЛЕН - интересно ми е наистина.
Жоре,ти подсказваш интересна рецепта - така съм правил скумрия,
ама вътре слагам и подправки - шест е наистина.
КИРО- мир на праха му
- Регистриран на : 16.05.2009
Брой мнения : 21389 Рожд.дaта : 17.12.1957
Години : 66
Re: Пресносолен карагьоз
Кире и аз не бях правил ама Климо ме накара и вече за втори път го правя и става страхотен.И аз се чудих дали ще се усещат костите ,но се стопяват и само средната остава.Даже си мислех ако след тези 10-12 дена го нарежа на такоси и го сложа в буркан с олио може да стане страхотна лакерда.
jorojoy- ...........................
- Регистриран на : 20.06.2009
Брой мнения : 513 Рожд.дaта : 01.11.1968
Години : 56
Re: Пресносолен карагьоз
ОК - ще се пробва тогава.
КИРО- мир на праха му
- Регистриран на : 16.05.2009
Брой мнения : 21389 Рожд.дaта : 17.12.1957
Години : 66
Страница 1 от 1
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите
Пет 15 Ное 2024 - 20:06 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ ЗАРГАН В МОМЕНТА?
Съб 26 Окт 2024 - 20:36 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ КЕФАЛ, ПЛАТЕРИНА И ИЛАРИЯ В МОМЕНТА?
Вто 22 Окт 2024 - 19:41 by Димитър Маринчев
» За гъби
Нед 13 Окт 2024 - 16:48 by Димитър Маринчев
» С лодка в морето - 2024
Пет 11 Окт 2024 - 14:44 by Димитър Маринчев
» Около Бургас
Чет 3 Окт 2024 - 21:05 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ САФРИД В МОМЕНТА?
Пон 23 Сеп 2024 - 20:59 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ ХАМСИЯ В МОМЕНТА
Нед 11 Авг 2024 - 22:20 by Димитър Маринчев
» Light Rock Fishing
Нед 4 Авг 2024 - 23:36 by Димитър Маринчев
» Сезон 2024
Сря 31 Юли 2024 - 9:39 by boysa
» Зарибяване с пъстърва
Вто 21 Май 2024 - 14:05 by icokanev
» КЪДЕ КЪЛВЕ КАЯ В МОМЕНТА?
Съб 18 Май 2024 - 19:37 by Димитър Маринчев
» Форумът осиротя
Пет 17 Май 2024 - 10:56 by icokanev
» Риболов на лихнос пред Каваците и Дюни
Чет 29 Фев 2024 - 11:35 by Димитър Маринчев
» Сезон 2023
Сря 21 Фев 2024 - 16:40 by boysa