ТУРИСТИЧЕСКИ ОКТОПОД
3 posters
Страница 1 от 1
ТУРИСТИЧЕСКИ ОКТОПОД
Туристически, защото рецептата е много бърза и спестява време от почивката. Почистените октоподчета , без да са влизали във фризера нарязвам на хапки и запържвам 3-5 минути в зехтин. Когато започне да почервенява заливам обилно с лимон още докато е на огъня. Така остава крехък и си запазва аромата на море.
Re: ТУРИСТИЧЕСКИ ОКТОПОД
Ще ви споделя тази рецепта,която я взех от един грък.
1.Изчистваме октопода и го замразяваме за поне 48ч.
2.Слагаме да заври вода с две коркови тапи и потапяме октопода 4–5 пъти за по секунда две(за да не се напука кожата) и после го оставяме за около 30–35минути да поври.
3.След като сме извадили и почистили октопода запечатваме хубаво(не просто да го увиете)всяко пипало по отделно или по две и поръсваме със зехтин и сол.Така направените пакетчета ги слагаме на скарата или на ламарина на огън.Като се надуят ги продупчваме леко и ги изчакваме около 15тина минути да си пуфкат кат локомотиви.
4.Правим дресинг в миксера(олио,сол,лимон,мащерка,ригън).Слагаме го в една тавичка,отгоре пипалата и поставяме в силно нагорещена фурна за 10до15мин.
5.Сервираме с бяло винце,узо или друго по ваш избор и поръсваме с дресинг от зехтин,лимон и магданоз.
Рецептата не е бърза туристическа,но който я направи гарантирам,че няма да съжалява :29e6bbd771c7f3
1.Изчистваме октопода и го замразяваме за поне 48ч.
2.Слагаме да заври вода с две коркови тапи и потапяме октопода 4–5 пъти за по секунда две(за да не се напука кожата) и после го оставяме за около 30–35минути да поври.
3.След като сме извадили и почистили октопода запечатваме хубаво(не просто да го увиете)всяко пипало по отделно или по две и поръсваме със зехтин и сол.Така направените пакетчета ги слагаме на скарата или на ламарина на огън.Като се надуят ги продупчваме леко и ги изчакваме около 15тина минути да си пуфкат кат локомотиви.
4.Правим дресинг в миксера(олио,сол,лимон,мащерка,ригън).Слагаме го в една тавичка,отгоре пипалата и поставяме в силно нагорещена фурна за 10до15мин.
5.Сервираме с бяло винце,узо или друго по ваш избор и поръсваме с дресинг от зехтин,лимон и магданоз.
Рецептата не е бърза туристическа,но който я направи гарантирам,че няма да съжалява :29e6bbd771c7f3
makari- ...........................
- Регистриран на : 25.10.2009
Брой мнения : 276 Рожд.дaта : 02.06.1972
Години : 52
Re: ТУРИСТИЧЕСКИ ОКТОПОД
Тази вечер във компания си хапнахме един октопод, та реших да драсна и аз.
Октопод на скара!
Варим октопода за около 25 мин,но задължително една водна чаша оцет във водата.След това го нарязваме по дължина на пипалата без да го режим на парчета,осоляваме и на бавен огън за по 20 минутки от всяка страна.След това го режим на големи парчета и ги нареждаме в тава,заливат се обилно със една смес която се разбива или на миксер-олио,сол,лимон и ситно накълцан магданоз.На 4 кг октопод разбихме половин кило от тая смес и ми се стори малко,та ако е по обилно няма лошо. :609c1f728720fb
Октопод на скара!
Варим октопода за около 25 мин,но задължително една водна чаша оцет във водата.След това го нарязваме по дължина на пипалата без да го режим на парчета,осоляваме и на бавен огън за по 20 минутки от всяка страна.След това го режим на големи парчета и ги нареждаме в тава,заливат се обилно със една смес която се разбива или на миксер-олио,сол,лимон и ситно накълцан магданоз.На 4 кг октопод разбихме половин кило от тая смес и ми се стори малко,та ако е по обилно няма лошо. :609c1f728720fb
Страница 1 от 1
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите
Пет 15 Ное 2024 - 20:06 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ ЗАРГАН В МОМЕНТА?
Съб 26 Окт 2024 - 20:36 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ КЕФАЛ, ПЛАТЕРИНА И ИЛАРИЯ В МОМЕНТА?
Вто 22 Окт 2024 - 19:41 by Димитър Маринчев
» За гъби
Нед 13 Окт 2024 - 16:48 by Димитър Маринчев
» С лодка в морето - 2024
Пет 11 Окт 2024 - 14:44 by Димитър Маринчев
» Около Бургас
Чет 3 Окт 2024 - 21:05 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ САФРИД В МОМЕНТА?
Пон 23 Сеп 2024 - 20:59 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ ХАМСИЯ В МОМЕНТА
Нед 11 Авг 2024 - 22:20 by Димитър Маринчев
» Light Rock Fishing
Нед 4 Авг 2024 - 23:36 by Димитър Маринчев
» Сезон 2024
Сря 31 Юли 2024 - 9:39 by boysa
» Зарибяване с пъстърва
Вто 21 Май 2024 - 14:05 by icokanev
» КЪДЕ КЪЛВЕ КАЯ В МОМЕНТА?
Съб 18 Май 2024 - 19:37 by Димитър Маринчев
» Форумът осиротя
Пет 17 Май 2024 - 10:56 by icokanev
» Риболов на лихнос пред Каваците и Дюни
Чет 29 Фев 2024 - 11:35 by Димитър Маринчев
» Сезон 2023
Сря 21 Фев 2024 - 16:40 by boysa