ТАСОС-РИБОЛОВ,ИЗЛЕТИ
+16
gogo26
chapara
ПЛУВЧО
beis
КИРО
Rimohit
makari
DOCTORABukarNo1
ivu
Дели
Adrian
cerberus
nissana
Nikolov
Петър Василев
dorada
20 posters
Страница 2 от 5
Страница 2 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Re: ТАСОС-РИБОЛОВ,ИЗЛЕТИ
Мене лично ме подразниха хубавите риби, които сте хванали. Ама кой да слуша, както казва Петьо. Тази есен си изгубих почивката с влачене на воблери от лодка на Халкидики и гмуркане за октоподи. Много слаб резултат. Само два паламуда на воблера и дребни октоподи.
Явно Тасос е по добрата дестинация, но там е много оживено и не бих посмял да пустна лодката.
Явно Тасос е по добрата дестинация, но там е много оживено и не бих посмял да пустна лодката.
На Тасос е доста либерално и едва ли ще ти направят проблем за лодката.Мене лично за проверка що псъм с харпун,само ме питаха за името на хотела и ми пожелаха приятен риболов,даже не ми казаха че се изисква разрешение,много ни пазят там тея,дет си оставяме евретата :thumbsupsmiley и на каякарите не са им правили забележки,а то си е лодка.
nissana- ...........................
Брой мнения : 765 Рожд.дaта : 30.04.1966
Години : 58
В кой хотел отсядате?
ivu- ...........................
Брой мнения : 298 Рожд.дaта : 06.12.1975
Години : 48
Гърците не само там са либерални,може и само с мъмрене да ти се размине ,но ако се случиш на някой дето ще е станал с дупето на горе бая соленка ще ти излезе глобата,че и лодката ще ти конфискуват и ще поспиш даже за ден -два зад решетките.nissana написа:На Тасос е доста либерално и едва ли ще ти направят проблем за лодката.Мене лично за проверка що псъм с харпун,само ме питаха за името на хотела и ми пожелаха приятен риболов,даже не ми казаха че се изисква разрешение,много ни пазят там тея,дет си оставяме евретата :thumbsupsmiley и на каякарите не са им правили забележки,а то си е лодка.
Не си правете майтап,че да съжалявате после цял живот
Или Илиомаре на Скала Прино или Александра Бийч до Потос.Това са единствените 5звездни хотели,т.е. наши 4звезди.Жената е в туристическия бизнес,та и аз почнах да ги разбирам.Извън сезона или в края и началото са повече от приемливи като цени.Но не мисля,че ако се отседне в други хотели,ще има проблем,просто като чуят че си на хотел отношението е друго-оставяш пари там,на острова,гот им е :dancingHappy_i а и ми прави впечатление,че от няколко години отношението към българите се промени коренно,вече сме им приоритет.И що да не,един собственик на хотел ми се похвали,че заради пълния от българи хотел май месец почва сезона с летящ старт от хиляди евра,когато други освен нас няма.А и вече доста българи си искат хубавото,като си плащат затова,и си пият и си ядът,и си купуват,абе носиме им пари,що да не се отнасят добре.
Пепи,то е ясно,аз избягвам да се правя на хитрец и да нарушавам.За харпуна наистина не знаех,вече не си правя експерименти.Казвам по-принцип.
И аз не бих си правил експерименти.Не си струва да си разваляш почивката. На Тасос ходя на Скала Потамия.Там има удобни кейове за риболов и явно доста хищни риби.
с голяяямо закъснение, защото бях доста зает напоследък ... но все пак да разкажа за излета, който направих между 8. и 10. октомври на Тасос. Два от дните отделих на риболова. И така, на 8.10. лових на плажната ивица на Скала Прино или по-точно ок. 500м южно след къмпинга. Доста трудно успях да уловя зарган, но накрая хванах един ок. 40см и с голямо недоверие, дали някой крайбрежен хищник ще прояви интерес към него, го пуснах обратно, но вече с кука под гръбната перка. На ок. 60-70м от брега последва удър и бързо отмотоване на поне 20м влакно. Засякох.. и уви... Извадих обратно заргана, който приличаше на употребена дъвка- доста силно прехапан на няколко места по средата и с полуоткъсната глава. Може би избързах с засичането? След това около час и половина отново мъка да уловя зарган. През това време сложих и потъваща бомбарда и улових няколко спарос и саргос с размери между 12 и 17см. В крайна сметка реших да се приместя по надолу по плажа (на ок. 1км южно). Там също трудно, но успях да улова два заргана по ок. 30см и бързо ги "върнах" обратно. След около 15мин. пасаж риби с черни гърбове (може би дорадо - 4-5 поне) атакува крайбрежния дребосък на 30-40м от брега. Малко след това последва удър на едната въдица, като този път закачих нещо. Аванса засвири, рибата отмото ок. 30м от влакното ми и с няколко странични разклащания се откачи. Направо не исках да повярвам.. Малко над куката влакното се беше разтеглило и трябваше да преправя такъма. За съжаление до сдрачаване нов удар не последва. Така с много емоции, но без желаната риба приключих за деня.
На следващия ден решихме да сменим мястото и отидохме на Pachis Beach - плаж дълъг ок. 1,5км, намиращ се на 2-3км северно от Скала Рачони. В северният край на плажа има каменна буна от която реших да ловя. Този път нямах никакъв проблем с улавянето на заргани, въпреки че няколко човека от околните вили дойдоха и решиха да се къпят точно пред мене, та трябваше да ги изчакам... Въобще съм забелязъл, че решиш ли да ловиш от брега, винаги успяваш да привлечеш по някоя сюрия гърци, които тутакси започват да плуват отпреде ти и да те гледат подозрително. Свиди ли им се рибата ли? Не змам, но това ми се е случвало на няколко пъти. Както и да е, след ок. 20мин. можех да продължа и пуснах една въдица със зарган на нея. Междувременно доста добре продължавах да ловя на другата въдица зарган. Няколко часа нямах удър на хищник и реших да слезя на юг по плажа. За съжаление и там положениетобеше същото- зарган на плаваща бомбарда и червей акроватис и липса на интерес от хищна риба.
В късният следобяд се върнах на първото място и пробвах няколко воблера и клатушки но отново без резултат.
Така за деня - ок. 2кг заргани.
Ами това беше всичко - две изпуснати риби и много зарган и друга дребна риба.
Със сигурност доста се настървих за реванш над хищниците. За съжаление, както прочетох от колегите, това може дастане най-рано през май догодина...
На следващия ден решихме да сменим мястото и отидохме на Pachis Beach - плаж дълъг ок. 1,5км, намиращ се на 2-3км северно от Скала Рачони. В северният край на плажа има каменна буна от която реших да ловя. Този път нямах никакъв проблем с улавянето на заргани, въпреки че няколко човека от околните вили дойдоха и решиха да се къпят точно пред мене, та трябваше да ги изчакам... Въобще съм забелязъл, че решиш ли да ловиш от брега, винаги успяваш да привлечеш по някоя сюрия гърци, които тутакси започват да плуват отпреде ти и да те гледат подозрително. Свиди ли им се рибата ли? Не змам, но това ми се е случвало на няколко пъти. Както и да е, след ок. 20мин. можех да продължа и пуснах една въдица със зарган на нея. Междувременно доста добре продължавах да ловя на другата въдица зарган. Няколко часа нямах удър на хищник и реших да слезя на юг по плажа. За съжаление и там положениетобеше същото- зарган на плаваща бомбарда и червей акроватис и липса на интерес от хищна риба.
В късният следобяд се върнах на първото място и пробвах няколко воблера и клатушки но отново без резултат.
Така за деня - ок. 2кг заргани.
Ами това беше всичко - две изпуснати риби и много зарган и друга дребна риба.
Със сигурност доста се настървих за реванш над хищниците. За съжаление, както прочетох от колегите, това може дастане най-рано през май догодина...
dorada- ...........................
Брой мнения : 18 Рожд.дaта : 29.07.1973
Години : 51
Прочети [You must be registered and logged in to see this link.] и спазвай това ,което съм написал ако искаш да уловиш голяма риба
Аз ще съм на Канарите до 13 Януари.
Няма ли начин да направим отиването да Тасос през Февруари или Март за да се включа и аз?
Няма ли начин да направим отиването да Тасос през Февруари или Март за да се включа и аз?
DOCTORABukarNo1- ...........................
Брой мнения : 445 Рожд.дaта : 23.12.1961
Години : 62
Док,аз проблем неъм,то това Фори го предложи,за мене е без значение.Само да видиме накъде ще тръгне кризата.
Грешка,май месец,не отивайте през март,защото няма да хванете нищоDOCTORA Бъкар № 1 написа:Аз ще съм на Канарите до 13 Януари.
Аз имам две седмици отпуска които трябва да използвам до края на Март иначе изгарят.
Петьо, няма ли да хванем риба да речем последната седмица на Януари или първата седмица на Февруари.
Магазинера на рибарският магазин в Тасос и българина който живее там от 10 години казаха че рибата се хваща чак до Март.
Аз нямам проблеми да отида и през Май, но това ще е с отпуска от следващата година. В Англия отпуските се броят от Април до Април. Ако не ходим на Тасос през Февруари-Март, аз ще трябва да ползвам двете седмици отпуска някъде другаде - сигурно пак на Канарите.
Петьо, няма ли да хванем риба да речем последната седмица на Януари или първата седмица на Февруари.
Магазинера на рибарският магазин в Тасос и българина който живее там от 10 години казаха че рибата се хваща чак до Март.
Аз нямам проблеми да отида и през Май, но това ще е с отпуска от следващата година. В Англия отпуските се броят от Април до Април. Ако не ходим на Тасос през Февруари-Март, аз ще трябва да ползвам двете седмици отпуска някъде другаде - сигурно пак на Канарите.
nissana написа:Док,аз проблем неъм,то това Фори го предложи,за мене е без значение.Само да видиме накъде ще тръгне кризата.
Каква криза бе Вальо?
Нали Бат Бойко ви е осигурил пици да ядете цяла година :d5b65c17bec10f
Винаги има риба ,но са по-редки хищниците,маятика,лици ,дорадо към 15 май.DOCTORA Бъкар № 1 написа:Петьо, няма ли да хванем риба да речем последната седмица на Януари или първата седмица на Февруари.
Магазинера на рибарският магазин в Тасос и българина който живее там от 10 години казаха че рибата се хваща чак до Март..
Не знам за каква риба ще ходите.От лодка винаги има риба за да оцапаш тигана ,но вие ще ловите от брега и затова.От декември до февруари ние тук наблягаме на каламари,сепии,октоподи и скални рибки,предимно дребосък(говоря за от брега).Саргото е активна риба,на нея може да наблегнете
[You must be registered and logged in to see this link.]
На един нос,където ходех да се гмуркам по-рано си приказвахме с трима гърци/харпунджии/ в различни дни и тримата бяха категорични,че най-много хишник се лови от средата на декември до средата на февруари.Говорихме основно за подводен риболов.Не зная до колко е истина,но като дойде януари смятам да разбера и да ви пиша.
makari- ...........................
Брой мнения : 276 Рожд.дaта : 02.06.1972
Години : 52
makari написа:На един нос,където ходех да се гмуркам по-рано си приказвахме с трима гърци/харпунджии/ в различни дни и тримата бяха категорични,че най-много хишник се лови от средата на декември до средата на февруари.Говорихме основно за подводен риболов.Не зная до колко е истина,но като дойде януари смятам да разбера и да ви пиша.
Колега най много хишник със харпун се лови от средата на септември до към края на декември-исключвам лаврака които се лови докато температурата на водата продължава да си е ниска,някъде до април.
Периода през които искаш да ловиш риба и които пишеш по горе-говорим за харпун,можеш да ловиш и е най активна еи тези видове-лаврак,кефал,саргос без да исключвам редки срещи със всякакъв друг вид.Надявам се да съм помогнал.
Е само пици ли ще муаме?А,че ще е трудно зимните месеци е ясно,но ние требе да опитаме.В тази връзка,Пепи,некви тънкости за тези месеци?
Добър ден. Аз ловя главно от яхта. Миналата есен бях 2-3 месеца около Тасос, но нямах кой знае какви риболовни успехи. Това е яхтата на Санторини
[You must be registered and logged in to see this image.]
Яхтингът не се съчетава, обезателно много добре с риболов. Познавам много яхтаджии, които практически никога не ловят риба. Аз не съм от тях.
Това е най-ценнеят ми трофей от миналата година - Син Мерлин - точно 2м.
Всеки случей последните години много плавахме и риболовът не ни беше приоритет, въпреки тома съм имал впечатляващи успехи, които ще ви покажа при случай.
Сега мисля да остана поне още един сезон в гръцки води и силно се надвам да развия риболовните си умения.
Моля за всякакви препоръки за риболов от лодка - на котва, в пристанище или в движение.
Специално за Гърция.
Яхтингът не се съчетава, обезателно много добре с риболов. Познавам много яхтаджии, които практически никога не ловят риба. Аз не съм от тях.
Това е най-ценнеят ми трофей от миналата година - Син Мерлин - точно 2м.
Всеки случей последните години много плавахме и риболовът не ни беше приоритет, въпреки тома съм имал впечатляващи успехи, които ще ви покажа при случай.
Сега мисля да остана поне още един сезон в гръцки води и силно се надвам да развия риболовните си умения.
Моля за всякакви препоръки за риболов от лодка - на котва, в пристанище или в движение.
Специално за Гърция.
????- Гост
Добър рибок.Не знам дали можеш да тролиш с яхтата,но за дийпфишинг си готов.
Предполагам, че да тролиш значи да влачиш. Ако е това, да. Единственият начин за риболов по време на плаване ми е да влача 1 или две въдици с корда 50 -100м. с изкуствена примамамка обикновено силиконов калмар различно голям според това какво очаквам в района. Зависи и от скоростта - от 3 до 6-7 възла. Колкото по-голяма скорост, толкова по-голяма риба. Терминът дипфишинг не ми е съвсем ясен.
????- Гост
Колега yachtemarald
Видно е , че сте волна птица.Такъв начин на риболов а и на живот е твърде интересен .Моля ви да пуснете отделна тема в която да описвате всичко което ви дойде на ум. Аз лично няма да откъсвам очи от нея и ще я следя с ОГРОМЕН интерес :609c1f728720fb
Видно е , че сте волна птица.Такъв начин на риболов а и на живот е твърде интересен .Моля ви да пуснете отделна тема в която да описвате всичко което ви дойде на ум. Аз лично няма да откъсвам очи от нея и ще я следя с ОГРОМЕН интерес :609c1f728720fb
Rimohit- ...........................
Брой мнения : 603 Рожд.дaта : 24.06.1979
Години : 45
Да, и аз очаквам с нетърпение репортажите ти. Срещали сме се в други форуми и съм сигурен, че тук всички ще четат с отворена уста. Миналата година се надявах да се срещнем на Халкидики и да се възползвам от офертата ти, но не се получи. Надявам се догодина, поне да срещна легендарните мореплаватели.
ЗОР,добре дошъл при нас.
Ще се радваме на репортажите ти. :609c1f728720fb
Ще се радваме на репортажите ти. :609c1f728720fb
КИРО- мир на праха му
Брой мнения : 21389 Рожд.дaта : 17.12.1957
Години : 66
Страница 2 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Страница 2 от 5
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите
Пет 15 Ное 2024 - 20:06 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ ЗАРГАН В МОМЕНТА?
Съб 26 Окт 2024 - 20:36 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ КЕФАЛ, ПЛАТЕРИНА И ИЛАРИЯ В МОМЕНТА?
Вто 22 Окт 2024 - 19:41 by Димитър Маринчев
» За гъби
Нед 13 Окт 2024 - 16:48 by Димитър Маринчев
» С лодка в морето - 2024
Пет 11 Окт 2024 - 14:44 by Димитър Маринчев
» Около Бургас
Чет 3 Окт 2024 - 21:05 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ САФРИД В МОМЕНТА?
Пон 23 Сеп 2024 - 20:59 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ ХАМСИЯ В МОМЕНТА
Нед 11 Авг 2024 - 22:20 by Димитър Маринчев
» Light Rock Fishing