Газово за NISSAN-a
+14
cochi75
наско хвойнев
EU_BG_akademika
Ресьора
dobria1
Marco Polo
icokanev
chapara
nasco2
Шморхи
mitko_h_d
петко стоянов
Моряка
КИРО
18 posters
Страница 2 от 2
Страница 2 от 2 • 1, 2
Re: Газово за NISSAN-a
Академиче метана е друга гоберния.Там бутилките зависимост от литража тежат яко и са май на много голямо налягане пьк и трябва да има метан станцйи в повечко по-пьт.Инак е най-евтено.
Тихомир- ...........................
Брой мнения : 745 Рожд.дaта : 03.11.1968
Години : 56
Моите събират 8.5кг или 56 литра, тежат двете 70 кг общо, налягането е 220-240 атмосвери, а ги изпитват на 500 атмосвери, с този метан карам 150 градско и 200 междуградско за 10 лв, т.е 5-7 стотинки на километър, като напълня в Ботевград, после, в Търново е на пътя, Търговище, отново е на пътя и Варна, всяко зареждане ми е около 10лв.Тихомир написа:Академиче метана е друга гоберния.Там бутилките зависимост от литража тежат яко и са май на много голямо налягане пьк и трябва да има метан станцйи в повечко по-пьт.Инак е най-евтено.
Като се прибирам през Бургас, зареждам Варна, Бургас на лукойла посока София, Нова Загора отново на пътя, Пловдив е в града, само там е отклонение сериозно, е 5-6км, и София. като ходя на Болата има в Каварна, абе има, само във Видин няма Та за тая цена търпя неудобството на многократното зареждане, когато сложих уредбата метана беше 93, сега е около 1.40, като направя сметка аз съм минал 100 000км. това са 10 тона бензин или 20000лв, разбира се най грубо, а за метан съм дал 5-6 хилядарки, аре нека са 7. от мен да мине, е не си ли заслужава да изтърпиш зареждането...... :dancingHappy_i :dancingHappy_i
EU_BG_akademika- ...........................
Брой мнения : 9351 Рожд.дaта : 21.08.1963
Години : 61
Това казвам най- евтино е.Но и при едното и другото се избиват нещата само както е при теб с много каране. Та толкова ли навартя на Тойотата за тва време от както я имаш.
Киро, слагай си газовото и си гледай кефа. Вектрата ми е на 600 х. км в момента и макар , че съм на дизел вече, пак я карам. В багажника ми стоят въдиците и всичко за риболова и ми е голям кеф да си я карам. Ремонт не съм правил, Газта е много хубаво гориво, високо октаново и върви много меко. Можеш да си регулираш колко да гори и съответно колко да е мощна и пъргава колата. Ама ни е вече не сме състезатели. Обслужването е много лесно.
Успех! И наслука!
Успех! И наслука!
maestroto- ...........................
Брой мнения : 713 Рожд.дaта : 17.05.1960
Години : 64
Направо скъсахме от съвети Киро. Веднъж да го хванем като новобранец
maestroto- ...........................
Брой мнения : 713 Рожд.дaта : 17.05.1960
Години : 64
Тойотата е дизел, тя си стои при лодката на село, за колата говоря, деу, нали ходех с нея на работа на летището, за това сложих метана, а преди да купя джипа и за риба ходех с нея......Тихомир написа:Това казвам най- евтино е.Но и при едното и другото се избиват нещата само както е при теб с много каране. Та толкова ли навартя на Тойотата за тва време от както я имаш.
Къв новобранец ве ?maestroto написа:Направо скъсахме от съвети Киро. Веднъж да го хванем като новобранец
8г жигулата само на газве я търкалях.
Пак ЛОВАТО си беше,и никакви проблеми нямах.
Абе аз само за майстори питах де.
Понеделник я карам за монтажа,сега имам много търчане,
и ми трябва колата.
КИРО- мир на праха му
Брой мнения : 21389 Рожд.дaта : 17.12.1957
Години : 66
Тойотата е дизел, тя си стои при лодката на село, за колата говоря, деу, нали ходех с нея на работа на летището, за това сложих метана, а преди да купя джипа и за риба ходех с нея......[/quote]
Когато я избира Сьрфа останах с печетление че тьрсиш 3000куб. бензин та да и слагаш метан.И мислих че си взел бензинова а тя дизел.
КИРО написа:
Абе аз само за майстори питах де.
Понеделник я карам за монтажа,сега имам много търчане,
и ми трябва колата.
На тоз твоя елементарен мотор и новобранец да я сложи пак няма да имаш проблеми.
Когато я избира Сьрфа останах с печетление че тьрсиш 3000куб. бензин та да и слагаш метан.И мислих че си взел бензинова а тя дизел. [/quote]Тихомир написа:
Тойотата е дизел, тя си стои при лодката на село, за колата говоря, деу, нали ходех с нея на работа на летището, за това сложих метана, а преди да купя джипа и за риба ходех с нея......
Така беше, много се чудех за едно паджеро 3.5 бензин, ходих в моя сервиз и ми показаха двете 14кг бутилки с които да минава поне 130-150км градско, едната е колкото 80Л бойлер, като ги изшиеш изотзаде, и няма никакво място за циганията, а тя е много. Освен това за да ида до Беглика да речем, зареждам в Пазарджик. качвам се до горе, 100км и за навръщане пак бензин.
Затова си взех дизелчето, не го карам много два пъти в годината до Варна, а на село язовира ми е на 7-8 км.
Тя дизела гори с лодката мин 15 на дълго, а представяш ли си бензинов 3.500сс
Ей го е автопарка
От Поле за пускане |
Аерлия да ти е всичко Академиче.
Да си жив, благодарим, да ти се връщаТихомир написа:Аерлия да ти е всичко Академиче.
Малийййй,гледам темата на "админа" отишла в забвение. :217b315cad77fe
Ама когато човек е глупав,то било за дълго ( при мен май е за цял живот).
Наизуст знам някои параметри на поне 300-400 транзистори,още толкова тиристори и симистори,
много повече на различните му диоди,светодиоди,абе .............
Не знаех че колата ми е пълна инжекция.
Та сега имам газово,за моноинжекция,за 50 кинта дето се продава.
Барабар с бутилката и газовия вентил.
Добър "турски" сериал се получи при мен де.
Добре че бабата го прие на майтап,иначе щеше да стане Бразилски сериал.
Ама когато човек е глупав,то било за дълго ( при мен май е за цял живот).
Наизуст знам някои параметри на поне 300-400 транзистори,още толкова тиристори и симистори,
много повече на различните му диоди,светодиоди,абе .............
Не знаех че колата ми е пълна инжекция.
Та сега имам газово,за моноинжекция,за 50 кинта дето се продава.
Барабар с бутилката и газовия вентил.
Добър "турски" сериал се получи при мен де.
Добре че бабата го прие на майтап,иначе щеше да стане Бразилски сериал.
КИРО- мир на праха му
Кироооо ша ма умориш
simeonnn- ...........................
Брой мнения : 6866 Рожд.дaта : 03.09.1965
Години : 59
"Кире ,къв тоз компот дет го пиеш ?"
- "ДайКИРЕ ма Сийке,на мен кръстен !"
:432c42269535b6
- "Тоз моя Киро хич акъл няма в таз глава.На стари години газово на Нисана решил да слага !"
- " Що ма Сийке ? Никога не е късно да се омаскаря !"
Това в кръга на шегата .
Няма се косиш КИРО.И запомни голяма работа е това НИСАНА.А щом е и пълен инжекцион няма се разделиш скоро с него !
- "Тоз моя Киро хич акъл няма в таз глава.На стари години газово на Нисана решил да слага !"
Това в кръга на шегата .
Няма се косиш КИРО.И запомни голяма работа е това НИСАНА.А щом е и пълен инжекцион няма се разделиш скоро с него !
И кво като колата ти е пълна инжекция? Тва па ако не могат да ти решат майсторите, направо ги сменяй!!!
Не, че те съветвам да слагаш обикновенно АГУ на MPI автомобил, ма то човек на зор....
Кофти новината е, че ако искаш всичко да е как обязано, цената отива на към 1000 лева, а мисля, че въобще не говорим за такива неща.
Иначе тва газено може да се монтира на твоята кола, но думата "пълен инжекцион", както и "инжекцион" я забравяш немедленно. Просто я превръщаш в нещо на ПОДкарбураторно ниво.
Аз съм си патил така вече, но...всеки знае себе си. :525707397c05bb
Забрайх!
Понеже имам за бест френд един газаджия, та виждам тва онова...
Покрай цените на горивата, газаджийте имат ужасно много работа тея дни и вероятно няма да им се занимава с нещо, което няма да си купиш от тях.
Се едно....да дава яко чернокоп и някой да доде да ти каже:
-Бате Кире, шти дам 5 кинта ку ма закараш да ловкам попчета. :5ff67901e688fa
Сещаш се де.
Ма не пречи да опиташ се пак. С пари отиваш, не с дренки!
Не, че те съветвам да слагаш обикновенно АГУ на MPI автомобил, ма то човек на зор....
Кофти новината е, че ако искаш всичко да е как обязано, цената отива на към 1000 лева, а мисля, че въобще не говорим за такива неща.
Иначе тва газено може да се монтира на твоята кола, но думата "пълен инжекцион", както и "инжекцион" я забравяш немедленно. Просто я превръщаш в нещо на ПОДкарбураторно ниво.
Аз съм си патил така вече, но...всеки знае себе си. :525707397c05bb
Забрайх!
Понеже имам за бест френд един газаджия, та виждам тва онова...
Покрай цените на горивата, газаджийте имат ужасно много работа тея дни и вероятно няма да им се занимава с нещо, което няма да си купиш от тях.
Се едно....да дава яко чернокоп и някой да доде да ти каже:
-Бате Кире, шти дам 5 кинта ку ма закараш да ловкам попчета. :5ff67901e688fa
Сещаш се де.
Ма не пречи да опиташ се пак. С пари отиваш, не с дренки!
Шморхи- ...........................
Брой мнения : 2885 Рожд.дaта : 11.10.1978
Години : 46
Тъй ве Тоше,
ама аз ако правя нещо,го правя като хората.
Не искам си скопя колата.
Мисля че след време ще и поставя това което и подхожда.
ама аз ако правя нещо,го правя като хората.
Не искам си скопя колата.
Мисля че след време ще и поставя това което и подхожда.
КИРО- мир на праха му
Митееее - каква раздяла бре ?d_bozhkov написа:"Кире ,къв тоз компот дет го пиеш ?"
Това в кръга на шегата .
От Жигула на това директно се метнах.
Други коли не съм сменял,и нямам намерение.
Поне докато електричките не ги направят убави.
КИРО- мир на праха му
Добре, че нямаш електрическа, че газово за нея, се намира трудно, пък и ти откъде да знаеш, че е електрическа, туй ли ти е работата, при толкоз риба в морето..... :6e6ebecd09233aКИРО написа:
Поне докато електричките не ги направят убави.
Мани майтапа, ама за пръв път чувам технически грамотен човек да не знае каква система кола кара.....
Вярно човек се учи докато е жив. Ама недей се коси, станалото станало, то пълен газов инжекцион незнам има ли на старо, а нов ще ти стъпи минимум на 800лв.
Киро нема страшно бре,аз си карам колата вече 6-та година и почти не е скопена щом може да се движи с 200(че и повече ама ме е жал) на газ а е 1,6 16v и е само 90коня,верно че никой не се наемаше да слага обикновено газово на пластмасови колектори но се намери един които ми обеща че няма да имам проблем(както и стана) за толкоз години 1 ремонт на изпарителя(сменени мембрани лично от мен) и никакви настройки и прочие разход 9л.нормално каране и 12-13 при скорост над160
само като видя цената на бензина и настръхвам,налага се и бензин да и слагам от време навреме ама
некой друг път може да разкажа как карах близо 2години хем на газ хем на бензин заради един клапан които струва 30кинта ама докато се усетя
само като видя цената на бензина и настръхвам,налага се и бензин да и слагам от време навреме ама
некой друг път може да разкажа как карах близо 2години хем на газ хем на бензин заради един клапан които струва 30кинта ама докато се усетя
Митак,дай го този ве,аз съм с алуминиеви колектори.
И Дилян ми каза че,няма проблеми.
КИРО- мир на праха му
КИРО написа:Митак,дай го този ве,аз съм с алуминиеви колектори.
Киро,от 2-3 години се измести и си направи сервиз в Силистра но работеше на околовръсното на 150м.преди мен(като идваш от Кичево) затова ти казвах да минеш при мен,но днес ако нямам работа ще отскоча да говоря с шефа и с него се познавам
Страница 2 от 2 • 1, 2
Страница 2 от 2
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите
Пет 15 Ное 2024 - 20:06 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ ЗАРГАН В МОМЕНТА?
Съб 26 Окт 2024 - 20:36 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ КЕФАЛ, ПЛАТЕРИНА И ИЛАРИЯ В МОМЕНТА?
Вто 22 Окт 2024 - 19:41 by Димитър Маринчев
» За гъби
Нед 13 Окт 2024 - 16:48 by Димитър Маринчев
» С лодка в морето - 2024
Пет 11 Окт 2024 - 14:44 by Димитър Маринчев
» Около Бургас
Чет 3 Окт 2024 - 21:05 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ САФРИД В МОМЕНТА?
Пон 23 Сеп 2024 - 20:59 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ ХАМСИЯ В МОМЕНТА
Нед 11 Авг 2024 - 22:20 by Димитър Маринчев
» Light Rock Fishing