Риболов на островите Тасос и Самотраки - 1
+71
spinarkata
4o4o
penko
georg
max
baralya
vvt1970
ПЛУВЧО
Тедо
savi aleksiev
Димитур
vatus
mimaki
milen kordov
Емо Кръстев
marvin
mikibg
Tiho Todorov
s4etovod
ribar72
Доктора
Иво - Шабла
rikitikitavi
Балта
Кирил Калчев
Владо Коцев
ДЯДО ИВАН
jorogai
Моряка
sllipi1
strijok
Любак
str.hadjiev
sve25
xoxo
dobria1
вакрил
roko koko
с.стоянов
тони котев
Светозар Върбанов
govani
sistefanov
valium
Nikolov
DOCTORABukarNo1
makari
gogo26
promarine
JimBeam
КИРО
Петър Василев
ivaylo.filipov
bkd
baispartan
miroslavpetkov
tano
antares
var4o
flirtadjiika
nissana
esox hunter
Шморхи
chapara
gogolisec
Adrian
Дели
Мънцата
божо77
cerberus
nikinenov
75 posters
Страница 7 от 40
Страница 7 от 40 • 1 ... 6, 7, 8 ... 23 ... 40
Re: Риболов на островите Тасос и Самотраки - 1
Благодаря, колеги за пожеланията. Като се върна ще пусна репортаж.
ivaylo.filipov- ...........................
Брой мнения : 276 Рожд.дaта : 27.09.1976
Години : 48
ivaylo.filipov написа:Благодаря, колеги за пожеланията. Като се върна ще пусна репортаж.
На о.Тасос под ферибота се въртяха хубави лавраци, а зарганите който ловях на Керамоти от носа явно сме били с колегата по едно и също време там ги ловях от носа посока към плажа, но колкото се може по навътре и истърваната риба на жив зарган удари навътре поне на 40-50 метра от брега. Надявам се риболова да ти върви, но не като на мен, успех и чакам коментар по случилото се там защото мисля да права реванш, котка по гръб пада ли, пък и рибата както ме е учил един стар рибар като бях малък е ред риба ред вода чалъма е да оцелиш реда с рибата. Наслука!
nikinenov- ...........................
Брой мнения : 324 Рожд.дaта : 16.03.1978
Години : 46
123
Ново инфо от дежурните месари на Тасос.Оплаква ли се че на единият и трите фризера вече са пълни :217b315cad77fe и се хвалили че като спяли двама в кола (да има място за термочантите :217b315cad77fe им се връзвало за по 40е на човек с вкл. цена на ферибота От такива ме е най- срам (за икономийте ги разбирам но за останалото .......)
max- ...........................
Брой мнения : 3942 Рожд.дaта : 20.11.1969
Години : 55
То и аз ще ходя на 20-ти ама ще взема да си сложа една табелка, че не съм от месокомбината. :5ff67901e688fa
Че то вече кво ли си мислят гърците, като видят български рибар :5ff67901e688fa
Че то вече кво ли си мислят гърците, като видят български рибар :5ff67901e688fa
baispartan- ...........................
Брой мнения : 667 Рожд.дaта : 11.12.1976
Години : 47
toyo1 написа:Ново инфо от дежурните месари на Тасос.Оплаква ли се че на единият и трите фризера вече са пълни :217b315cad77fe и се хвалили че като спяли двама в кола (да има място за термочантите :217b315cad77fe им се връзвало за по 40е на човек с вкл. цена на ферибота От такива ме е най- срам (за икономийте ги разбирам но за останалото .......)
И какво ловят толкова тези "спортисти" и къде, защото аз и за снимки нямах улов.
Колега, ако мислиш да ставаш като тях .....(питаш неправилния човек ) :9bbce68c65a7e8nikinenov написа:toyo1 написа:Ново инфо от дежурните месари на Тасос.Оплаква ли се че на единият и трите фризера вече са пълни :217b315cad77fe и се хвалили че като спяли двама в кола (да има място за термочантите :217b315cad77fe им се връзвало за по 40е на човек с вкл. цена на ферибота От такива ме е най- срам (за икономийте ги разбирам но за останалото .......)
И какво ловят толкова тези "спортисти" и къде, защото аз и за снимки нямах улов.
toyo1 написа:Колега, ако мислиш да ставаш като тях .....(питаш неправилния човек ) :9bbce68c65a7e8nikinenov написа:toyo1 написа:Ново инфо от дежурните месари на Тасос.Оплаква ли се че на единият и трите фризера вече са пълни :217b315cad77fe и се хвалили че като спяли двама в кола (да има място за термочантите :217b315cad77fe им се връзвало за по 40е на човек с вкл. цена на ферибота От такива ме е най- срам (за икономийте ги разбирам но за останалото .......)
Колега още не съм отворил рибарски магазин че да хода за стока, просто ме интересува да начеша крастата ако това "като тях" не сме се разбрали, та по принцип само да вметна че взимам толкова колкото носи компанията, излишъкът обратно. :9bbce68c65a7e8
Уффф каква стана тя......заради купчина олигофрени,нито можеш да се похвалиш ако хванеш риба, нито да се кефиш на щастието на друг колега.....нито да коментираш с по-майстори чалъми ....кофти работа
Между другото миналата седмица бях на Тасос на море с жена и деца,и от цялото обикаляне видях само двама български рибари които дремеха на едни скали,но при тях идеята беше по-скоро да не са при жените си
По кеьовете и пристаните на Лимена и Лименария нямаше никакви рибари.
Ми то и риба нямаше,аз за 5-6дена гмуркане ударих 9риби 2лаврака едно луцио и другото мурмури и кефали.....за един банкет стана ама с голям зор.
Такава липса на нормална риба до сега не бях виждал.. :5f3aea9b1ac151 не знам от времето ли,водата ли,аз ли съм кьорав........ама няма.....даже и заргани по-големи от 10см няма :9bbce68c65a7e8
Иначе пък ври от дребна рибка,ама няма кой да я папаааа....
Между другото миналата седмица бях на Тасос на море с жена и деца,и от цялото обикаляне видях само двама български рибари които дремеха на едни скали,но при тях идеята беше по-скоро да не са при жените си
По кеьовете и пристаните на Лимена и Лименария нямаше никакви рибари.
Ми то и риба нямаше,аз за 5-6дена гмуркане ударих 9риби 2лаврака едно луцио и другото мурмури и кефали.....за един банкет стана ама с голям зор.
Такава липса на нормална риба до сега не бях виждал.. :5f3aea9b1ac151 не знам от времето ли,водата ли,аз ли съм кьорав........ама няма.....даже и заргани по-големи от 10см няма :9bbce68c65a7e8
Иначе пък ври от дребна рибка,ама няма кой да я папаааа....
gogo26- ...........................
Брой мнения : 940 Рожд.дaта : 26.10.1971
Години : 53
E що се чудиш, че няма БГ "корморани" няма риба ...няма "корморани"gogo26 написа:...
Между другото миналата седмица бях на Тасос на море с жена и деца,и от цялото обикаляне видях само двама български рибари .....
Такава липса на нормална риба до сега не бях виждал.. :5f3aea9b1ac151 не знам от времето ли,водата ли,аз ли съм кьорав........ама няма....
Я напиши, че ври от лаврак на порта на Тасос и по 2 на кука ги вадят и най-дребния е 2 кила и утре по обяд поне стотина, ще дремят на кея и ще искат да са интимно близки с твойте роднини
esox hunter- ...........................
Брой мнения : 904 Рожд.дaта : 11.01.1970
Години : 54
:6e6ebecd09233a Сигурно си прав
Между другото един въпрос към разбиращите,може и да е тъп ама....:
Маятико може ли да се срещне по това време на годината около брега?Как се движат, по двойки или на ято?Щот видях нещо ма не ми е ясно какво точно
Маятико може ли да се срещне по това време на годината около брега?Как се движат, по двойки или на ято?Щот видях нещо ма не ми е ясно какво точно
Може, не знам.....видях ги почти на границата на видимоста(под вода),движат се на двойки успоредно на брега,на около 10м от брега,на 1-1.5м.дълбочина,около метър дълги.Общата дълбочина е около 6-8м.Видях 4 двойки по различно време.
Пробвах да ги доближа по различни начини ама - нъцки.Сякаш ме усещат и държат дистанция.
Голяма красота :217b315cad77fe като немски подводници са!
Пробвах да ги доближа по различни начини ама - нъцки.Сякаш ме усещат и държат дистанция.
Голяма красота :217b315cad77fe като немски подводници са!
Може да е маятико миналата година още през началото на юни бяха се завъртяли в една част на северна Гърция това по достоверно инфо от профи рибарите. Може обаче и да са големи синагриди...знам ли...gogo26 написа:
Мнооого голям представител на един от двата вида имах щастието да закача миналата година през цитирания период, но и нещастието да ми скъса...
Требе да тренираш повечко придвижване с "индианска стъпка" под водата до на една стрела разстояние та другия път да ни кажеш, какво точно е било
esox hunter- ...........................
Брой мнения : 904 Рожд.дaта : 11.01.1970
Години : 54
Има маятика,които са си целогодишно в Средиземно море и щом са били по метър са маятика
Дорадо с такива размери вече трудно се среща по Средз.море,а и то е много любопитно и щеше да те приближи.
Дорадо с такива размери вече трудно се среща по Средз.море,а и то е много любопитно и щеше да те приближи.
И аз тази година не виждам български коли на кея на Аспровалта. Вече ходя 3-4 пъти и само по Великден видях една кола с бг регистрация. Но и зимата морето е изкарало доста пясък и половината кей е неизползваем. Ама и риба много не виждам в залива до кея. Сега събота и неделя водата беше много бистра, но риба почти не видях. Имаше сафрид ама за харпуна не ставаше. Не беше толкова пораснал Иначе видях няколко кефала и това беше за съжаление
sistefanov- ...........................
Брой мнения : 140 Рожд.дaта : 29.03.1976
Колеги знам че е малко рано, но някой може ли да ми каже по кое време на есен е хубаво да се ходи на остров Тасос и каква риба да търся и някакви места на който да се лови. В темата имеше коментари за някакви месари - искам да одбележа че ако някой си мисли че съм от тях дълбоко се лъже. Благодаря на всички СЪВЕСНИ колеги предварително за информацията.
Два пъти съм ходил на Тасос началото на септември . Първия път можеше да ивадиш толкова каиши, колкото червеи имаш умножено по три . Част от тях бяха гризнати от хищник до главата. Втория път имаше само писалки и никакъв хищник. Пълно безрибие. Не случайно ти писах за първия репортаж че сте биле калитковци. Там най - вероятно е като в нашето море. Винаги можеш да очакваш изненади.
На Тасос винаги има риба
nissana- ...........................
Брой мнения : 765 Рожд.дaта : 30.04.1966
Години : 58
В началото на СЕПТЕМВРИ като сте ходили и казвате че винаги има риба бихте споделили и с мен на какво се лови и каква риба излиза, надявам се да не исползват ако ми дадете някаква информация други "рибари" или както ги наричате във форума месари, защото зарад такива улигофрени такива като мен който ходят за удоволствие страдат. Благодаря предварително.
Само да попитам ако хвърлям на цяла скумрия ще има ли някакъв ефект. :609c1f728720fb
Само да попитам ако хвърлям на цяла скумрия ще има ли някакъв ефект. :609c1f728720fb
Ники, аз не съм ходил до сега за риба на Тасос, грешка, която мисля да елиминирам тоз септември :dancingHappy_i
Нямам идея, какво точно се случва на острова, но нещата, който мисля да опитам, от скромният си морски опит са следните:
Есенно време съдейки и по нащо море на бомбарда върви добре рибата. Та това е един от методите, който мисля да опитам с идея да уловя жива заргана и да я пусня за стръв за нещо по-едро. Стръв за бомбардата - акробати, евентуално Раглоу силиконки.
Понеже ще съм 10 дни, а количеството мръвка не ме интересува особено, най-много да има за един тиган да изпърва за жената, ще опитам и на спининг.
Много имам мерак да половя мурмури по плажовете, та ще опитам и на дъно с акровати.
Както на Ситоня преди месец тръгвам с 4 пръчки - Спининг, 2 дънни с яки макари, които мога да ползвам за много видове дънен риболов и един прът 4,20 (фидер с допълнителен преправен връх), който ми е най-универсалната въдица в момента .. ползвам го за бомбарда, леко дъно и плувка, върши ми перфектна работа.
Като ходя на непознато място гледам да се подготвя за всички познати ми видове риболов и на место преценявам според ситуацията, какво да ползвам, разбира се всички на веднъж са несъвместими ... а и се получава едно безкрайно търчане дето ми скапва почивката. Та единия ден пробвам спининг като по-динамичен риболов, на другия ако съм уморен мятам дънните и си почивам ... е така разнообразие да има :dancingHappy_i
Не знам дали съм ти бил полезен с мойте бръщолевения, но се надявам да имаш слука и да си починеш добре на острова.
Иво
Нямам идея, какво точно се случва на острова, но нещата, който мисля да опитам, от скромният си морски опит са следните:
Есенно време съдейки и по нащо море на бомбарда върви добре рибата. Та това е един от методите, който мисля да опитам с идея да уловя жива заргана и да я пусня за стръв за нещо по-едро. Стръв за бомбардата - акробати, евентуално Раглоу силиконки.
Понеже ще съм 10 дни, а количеството мръвка не ме интересува особено, най-много да има за един тиган да изпърва за жената, ще опитам и на спининг.
Много имам мерак да половя мурмури по плажовете, та ще опитам и на дъно с акровати.
Както на Ситоня преди месец тръгвам с 4 пръчки - Спининг, 2 дънни с яки макари, които мога да ползвам за много видове дънен риболов и един прът 4,20 (фидер с допълнителен преправен връх), който ми е най-универсалната въдица в момента .. ползвам го за бомбарда, леко дъно и плувка, върши ми перфектна работа.
Като ходя на непознато място гледам да се подготвя за всички познати ми видове риболов и на место преценявам според ситуацията, какво да ползвам, разбира се всички на веднъж са несъвместими ... а и се получава едно безкрайно търчане дето ми скапва почивката. Та единия ден пробвам спининг като по-динамичен риболов, на другия ако съм уморен мятам дънните и си почивам ... е така разнообразие да има :dancingHappy_i
Не знам дали съм ти бил полезен с мойте бръщолевения, но се надявам да имаш слука и да си починеш добре на острова.
Иво
ivaylo.filipov- ...........................
Брой мнения : 276 Рожд.дaта : 27.09.1976
Досега не съм ходил на Тасос,но затова пък на Самотраки от брега,точно края на септември и началото на октомври,изкъртих човките на крокодилските заргани.
Имаще всякакви риби пред мен,ама аз не знаех тогава как да ги хващам.Пред нас скачаха и десетина риби тон по около 100-150 килца всяка. Заргана бе с вертикално излитане и пак нямаше спасение. :5ff67901e688fa
Имаще всякакви риби пред мен,ама аз не знаех тогава как да ги хващам.Пред нас скачаха и десетина риби тон по около 100-150 килца всяка. Заргана бе с вертикално излитане и пак нямаше спасение. :5ff67901e688fa
ПЛУВЧО- ...........................
Брой мнения : 7388 Рожд.дaта : 01.12.1970
Става все по-интересно само се пазете от китовете :217b315cad77fe че от клипа на Петьо ..........ПЛУВЧО написа:Досега не съм ходил на Тасос,но затова пък на Самотраки от брега,точно края на септември и началото на октомври,изкъртих човките на крокодилските заргани.
123
Днеска станах случаен свидетел на хвалбите на професионалиста от Хоби Тв ,човекът на който всичко му е ясно и отива за таймени само с една блесна :217b315cad77fe как нейгови познати изкарали 600е на Самутраки от улова и продажбата на синегриди няма да се очудя ако в някое следващо предаване даде адрес на куповача :95a6347ec54c90 :thumbsupsmiley
Абе тия малоумни ли са Не виждат ли накъде отиват нещата
Да,малоумни са.gogo26 написа:Абе тия малоумни ли са Не виждат ли накъде отиват нещата
nissana- ...........................
Брой мнения : 765 Рожд.дaта : 30.04.1966
Години : 58
Страница 7 от 40 • 1 ... 6, 7, 8 ... 23 ... 40
Страница 7 от 40
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите
Пет 15 Ное 2024 - 20:06 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ ЗАРГАН В МОМЕНТА?
Съб 26 Окт 2024 - 20:36 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ КЕФАЛ, ПЛАТЕРИНА И ИЛАРИЯ В МОМЕНТА?
Вто 22 Окт 2024 - 19:41 by Димитър Маринчев
» За гъби
Нед 13 Окт 2024 - 16:48 by Димитър Маринчев
» С лодка в морето - 2024
Пет 11 Окт 2024 - 14:44 by Димитър Маринчев
» Около Бургас
Чет 3 Окт 2024 - 21:05 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ САФРИД В МОМЕНТА?
Пон 23 Сеп 2024 - 20:59 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ ХАМСИЯ В МОМЕНТА
Нед 11 Авг 2024 - 22:20 by Димитър Маринчев
» Light Rock Fishing