Риболов на островите Тасос и Самотраки - 1
+71
spinarkata
4o4o
penko
georg
max
baralya
vvt1970
ПЛУВЧО
Тедо
savi aleksiev
Димитур
vatus
mimaki
milen kordov
Емо Кръстев
marvin
mikibg
Tiho Todorov
s4etovod
ribar72
Доктора
Иво - Шабла
rikitikitavi
Балта
Кирил Калчев
Владо Коцев
ДЯДО ИВАН
jorogai
Моряка
sllipi1
strijok
Любак
str.hadjiev
sve25
xoxo
dobria1
вакрил
roko koko
с.стоянов
тони котев
Светозар Върбанов
govani
sistefanov
valium
Nikolov
DOCTORABukarNo1
makari
gogo26
promarine
JimBeam
КИРО
Петър Василев
ivaylo.filipov
bkd
baispartan
miroslavpetkov
tano
antares
var4o
flirtadjiika
nissana
esox hunter
Шморхи
chapara
gogolisec
Adrian
Дели
Мънцата
божо77
cerberus
nikinenov
75 posters
Страница 9 от 40
Страница 9 от 40 • 1 ... 6 ... 8, 9, 10 ... 24 ... 40
Re: Риболов на островите Тасос и Самотраки - 1
Хазяина ми обясни, че още влизайки в селото трябва да се отбия в ляво и да тръгна на обратно до скалите. Иначе Владо би трябвало да си видял два удобни пристана на острова, който пак се казва Кинира. Пред пристаните имаше пясъчно дъно с около 10 м дълбочина.[You must be registered and logged in to see this image.]
Ето и малко снимки от екскурзията,която за съжаление не беше в риболовния сезон. Бяхме и семейно, така че наблегнахме на обиколки по дивите плажове и островите наоколо.
Първото диво плажче , без достъп откъм брега :
[You must be registered and logged in to see this image.]
Още едно плажче, където виждате гърците слезли от яхтите въобще не им е до плаж
Същото плажче от другата страна. Стига се само с лодка :
Тук акустирахме на малък остров с църквичка:
Която изглежда така:
Този ден на острова бяхме сами. Църквата беше отворена с ключ на вратата. Вътре имаше оставен кашон
със свещи и кутия за монети. Без нито един обитател.
Първите три дни не посмях да ловя от лодката и предимно се рових из дупките в търсене на вкустните октоподи.
Явно и те обаче са се изпокрили в горещините. За цялата почивка ми се показаха само два. Ето единия, вече почистен и пребит :
Сутрин от изгрев до 8.30 и вечер след плажа лових от брега с въдица. На полингиастото ми се закачаха само дребни рибки. На бомбарда успеха беше по добър . На 5 писалки удряше каиш на морския и белия червей. На филенце от заргана излизаха различни риби и най-едрите заргани :
Не бях виждал толкова охранен сафрид
На четвъртия ден се запознах с българин на гурбет, който работеше в рибния магазин. Той ми каза, че никой няма да ме закача ако ловя от лодката, но само да не продавам рибата. Беше ми причерняло от заргани, падна ми пердето и рискувайки да се прибера без лодка подкарах риболова и от вътре. Започнах с влачене на воблер около острова с църквичката
Там бях видял да скача едра риба и дребосъци да бягат подплашени. За съжаление на воблер закачих само един 60 сантиметров зарган и няколко перки за следващите 3 дни.
Подобен беше и резултата на чепарето, но доста по дребни заргани. За около 10 часа риболов с чепарето имах десетина отхапани куки, предполагам от лица, и само два сафрида. Закачих и една много едра риба на пилкера, но малко преди лодката скочи и се освободи.
Така е през август. Слаб риболов, и вместо да си начеша крастата още повече се настървих, но за октомври.
Чудех се дали да ви покажа и тази снимка. Знам че е светотатство, но няма как да не ви покажа как ни издокараха в манастира като избягали от психодиспансера :[You must be registered and logged in to see this image.]
Ето и малко снимки от екскурзията,която за съжаление не беше в риболовния сезон. Бяхме и семейно, така че наблегнахме на обиколки по дивите плажове и островите наоколо.
Първото диво плажче , без достъп откъм брега :
Още едно плажче, където виждате гърците слезли от яхтите въобще не им е до плаж
Същото плажче от другата страна. Стига се само с лодка :
Тук акустирахме на малък остров с църквичка:
Която изглежда така:
Този ден на острова бяхме сами. Църквата беше отворена с ключ на вратата. Вътре имаше оставен кашон
със свещи и кутия за монети. Без нито един обитател.
Първите три дни не посмях да ловя от лодката и предимно се рових из дупките в търсене на вкустните октоподи.
Явно и те обаче са се изпокрили в горещините. За цялата почивка ми се показаха само два. Ето единия, вече почистен и пребит :
Сутрин от изгрев до 8.30 и вечер след плажа лових от брега с въдица. На полингиастото ми се закачаха само дребни рибки. На бомбарда успеха беше по добър . На 5 писалки удряше каиш на морския и белия червей. На филенце от заргана излизаха различни риби и най-едрите заргани :
Не бях виждал толкова охранен сафрид
На четвъртия ден се запознах с българин на гурбет, който работеше в рибния магазин. Той ми каза, че никой няма да ме закача ако ловя от лодката, но само да не продавам рибата. Беше ми причерняло от заргани, падна ми пердето и рискувайки да се прибера без лодка подкарах риболова и от вътре. Започнах с влачене на воблер около острова с църквичката
Там бях видял да скача едра риба и дребосъци да бягат подплашени. За съжаление на воблер закачих само един 60 сантиметров зарган и няколко перки за следващите 3 дни.
Подобен беше и резултата на чепарето, но доста по дребни заргани. За около 10 часа риболов с чепарето имах десетина отхапани куки, предполагам от лица, и само два сафрида. Закачих и една много едра риба на пилкера, но малко преди лодката скочи и се освободи.
Така е през август. Слаб риболов, и вместо да си начеша крастата още повече се настървих, но за октомври.
Чудех се дали да ви покажа и тази снимка. Знам че е светотатство, но няма как да не ви покажа как ни издокараха в манастира като избягали от психодиспансера :[You must be registered and logged in to see this image.]
:):):)
Браво, хубаво сте изкарали
Няма човек който ще открадне от параклис, затова са отключени и без надзор. Има параклиси, където има килограми злато, никой никога няма да пипне!
:):):)
Браво, хубаво сте изкарали
Няма човек който ще открадне от параклис, затова са отключени и без надзор. Има параклиси, където има килограми злато, никой никога няма да пипне!
cerberus- ...........................
Брой мнения : 498 Рожд.дaта : 16.07.1909
Години : 115
Дано някога и в България така да стане.
Забравих да спомена и впечатленията си от рибарския пристан. Наистина е безплатно паркирането на лодката въпреки, че имаше охрана. Не очаквах да ми разрешат да си държа там лодката , но реших да попитам. Веднага след като ме разбраха какво искам - вълшебна се оказа думичката ПАРКИНГ, ми посочиха място и още на втория ден ме познаваха и поздравявяха.
Забравих да спомена и впечатленията си от рибарския пристан. Наистина е безплатно паркирането на лодката въпреки, че имаше охрана. Не очаквах да ми разрешат да си държа там лодката , но реших да попитам. Веднага след като ме разбраха какво искам - вълшебна се оказа думичката ПАРКИНГ, ми посочиха място и още на втория ден ме познаваха и поздравявяха.
Дели написа:[You must be registered and logged in to see this image.]
Е, все пак са ви дали гащи, на метеора дикисват с фусти
JimBeam- ...........................
Брой мнения : 1427 Рожд.дaта : 10.02.1962
Години : 62
Изкарали сте си супер.Кви са тия огромниите сафриди.... :217b315cad77fe
Ако ти се качат на чепарето 5-6 броя от тия и ще ти строшат макарата.
ПЛУВЧО- ...........................
Брой мнения : 7388 Рожд.дaта : 01.12.1970
Години : 53
Сафрида и лицата са на бомбардата на филенце от зарган.
nikinenov написа: Колеги пролета като ходих на о.Тасос ми казаха за някакви места, забравих как се казваше селото, но като се слези от ферибота се кара направо през планината и се стига от другата страна на острова, та на тези места било много красиво - скилисти били местата и с големи риби, това е информация от местен, но ние тъй не ги намерихме. Някой ако ги знае и ги сподели с мен ще съм му много благодарен защото сега имам намерения да ги тествам тези дашни местенца. Пък ако свормираме група както се очертава ще бъде и приятно тестването.
Kekes beach - става за риболов от брега, скалисто е и дълбоко, а и лесно се стига с кола. От южната страна на Тасос е, ако е за края на октомври и аз съм мераклия за там. Има и малко мотелче пак там - 25-30 евро двойната стая.
????- Гост
Планирам да изкарам Новата година на Тасоc. Искам да помоля колегите които са там или ще ходят тепърва да проверят къде дават стаи под наем с отопление през Януари. Предпочитам да не е хотел а студио с кухня.
Благодаря предварително!
Благодаря предварително!
DOCTORABukarNo1- ...........................
Брой мнения : 445 Рожд.дaта : 23.12.1961
Години : 62
Колеги с надуваема лодка с моторче някой дали ще ми прави проблем че риболовствам покрай брега на о.Тасос или и за нея трябват разрешителни?
nikinenov- ...........................
Брой мнения : 324 Рожд.дaта : 16.03.1978
Години : 46
Мисла, че ти трябва разрешително за всяко нещо дето е на вода.
ivaylo.filipov- ...........................
Брой мнения : 276 Рожд.дaта : 27.09.1976
Години : 48
Принципно си трябват, но практиката до сега показва, че не закачат такиваnikinenov написа: Колеги с надуваема лодка с моторче някой дали ще ми прави проблем че риболовствам покрай брега на о.Тасос или и за нея трябват разрешителни?
Наскоро (няма и преди 15 дена) пратих приятел там с надувка 360 с 10 кс и нямаше никакви проблеми...
Разбира се винаги има малко риск, но това си е част от тръпката в риболова.
Ако дойдат да ти викат нещо прави се на невинен заблуден турист - 90% ще пуснат, но не повтаряй че хванат ли те пак е те тогава лошо
Извади си поне билет за риболов!!! 30 Е за 2 години
п.п. Ааа и не се мотай с лодката около големи пристанища да не се набиеш на очи на някой костгард или на някой грък "клюкар"
Щом си с надувка пускай я някъде по в страни, ако ме разбираш
esox hunter- ...........................
Брой мнения : 904 Рожд.дaта : 11.01.1970
Години : 54
и мойта да строшат дано :5ff67901e688faПЛУВЧО написа:...Кви са тия огромниите сафриди.... :217b315cad77fe
123
Здравейте и от мене ,температурата на водата след двудневните валежи на островът се понижава и рибите се раздвижиха имах късане на 0,18 плетено като около 10мин . я водих .Зарганите са си по местата но две дорада не ги оставиха да дишат :609c1f728720fb Хванах доста зарган ,едно маяки (поне така му викаха гърците на кея) и два лаврака под кило,един сафрид +един октопод който се държа за бомбардата докато го кепчосах.Сряда заминавам пак :95a6347ec54c90
max- ...........................
Брой мнения : 3942 Рожд.дaта : 20.11.1969
Години : 55
Браво Ники :dancingHappy_i ! Успех и следващата седмица !
:thumbsupsmiley
Ехххххх, мамка му след година и аз ще им късам шортите :f38b1c44c48ae2
123
:217b315cad77fe една година е много време за (нормалния рибар)Петър Василев написа: :thumbsupsmiley
:b23b8673c6466f :25b67f10a9b4d8 :1db1cce6422ce9Петър Василев написа: :thumbsupsmiley
tano- ...........................
Брой мнения : 1674 Рожд.дaта : 21.03.1970
Години : 54
Досега като съм ходил в Гърция не съм си вадил билет, сигурно съм бил късметлия, но щом трлябва да имам ще си извадя само ако може да ми кажете от къде ще съм ви много благодарен. По принцип риболовствам в района на о.Тасос и Керамоти. В този район ако има от къде ще е добре.
Риболовен билет ти трябва единствено ако ловиш от лодка.За брега, билет не ти трябва. :609c1f728720fbnikinenov написа: Досега като съм ходил в Гърция не съм си вадил билет, сигурно съм бил късметлия, но щом трлябва да имам ще си извадя само ако може да ми кажете от къде ще съм ви много благодарен. По принцип риболовствам в района на о.Тасос и Керамоти. В този район ако има от къде ще е добре.
тони котев- ...........................
Брой мнения : 827 Рожд.дaта : 21.08.1966
Години : 58
А от къде се вади такъв билет?тони котев написа:Риболовен билет ти трябва единствено ако ловиш от лодка.За брега, билет не ти трябва. :609c1f728720fbnikinenov написа: Досега като съм ходил в Гърция не съм си вадил билет, сигурно съм бил късметлия, но щом трлябва да имам ще си извадя само ако може да ми кажете от къде ще съм ви много благодарен. По принцип риболовствам в района на о.Тасос и Керамоти. В този район ако има от къде ще е добре.
toyo1 написа:Здравейте и от мене ,температурата на водата след двудневните валежи на островът се понижава и рибите се раздвижиха имах късане на 0,18 плетено като около 10мин . я водих .Зарганите са си по местата но две дорада не ги оставиха да дишат :609c1f728720fb Хванах доста зарган ,едно маяки (поне така му викаха гърците на кея) и два лаврака под кило,един сафрид +един октопод който се държа за бомбардата докато го кепчосах.Сряда заминавам пак :95a6347ec54c90
На каква стръв ти удари рибата която ти скъса и от брега ли лови или от лодка. :609c1f728720fb
123
На воблер Yo-Zuri S на 10км от Лимена по посока Прино .?Билет без да има някой с регистрирана лодка не мажеш да извадиш на Тасос .Местните са започнали да правят праблеми на пристанището в Лимена (пращат охраната да гонят рибарите чужденци ) Като пристигнах ферибота щеше да смачка един румънец :217b315cad77fe понеже си правеше фотосесия на фона на пристигащия ферибот :5ff67901e688fa
Знаех си,че това ще се случи рано или късно Аз го казвам може- би вече 2 години!toyo1 написа:.Местните са започнали да правят праблеми на пристанището в Лимена (пращат охраната да гонят рибарите чужденци )
123
Привет колеги ,преди няколко часа се върнах от Тасос (синегридите плуват на метър от кея а един нашенец извади една с кепа ??? имам много за разказване но ще е утре че ...........) ПП.Хванах и първия октопод около 2кг. такава жилава гад няма
Колега напиши най - накрая накакво инфо за риболова защото към края на месеца мисля и аз да си пробвам късмета там, па дано излизат някакви риби защото ще бъда с голямата си дъщера /9 г./ и трябва да я занимавам с нещо.
Страница 9 от 40 • 1 ... 6 ... 8, 9, 10 ... 24 ... 40
Страница 9 от 40
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите
Пет 15 Ное 2024 - 20:06 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ ЗАРГАН В МОМЕНТА?
Съб 26 Окт 2024 - 20:36 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ КЕФАЛ, ПЛАТЕРИНА И ИЛАРИЯ В МОМЕНТА?
Вто 22 Окт 2024 - 19:41 by Димитър Маринчев
» За гъби
Нед 13 Окт 2024 - 16:48 by Димитър Маринчев
» С лодка в морето - 2024
Пет 11 Окт 2024 - 14:44 by Димитър Маринчев
» Около Бургас
Чет 3 Окт 2024 - 21:05 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ САФРИД В МОМЕНТА?
Пон 23 Сеп 2024 - 20:59 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ ХАМСИЯ В МОМЕНТА
Нед 11 Авг 2024 - 22:20 by Димитър Маринчев
» Light Rock Fishing