Риболов на островите Тасос и Самотраки - 1
+71
spinarkata
4o4o
penko
georg
max
baralya
vvt1970
ПЛУВЧО
Тедо
savi aleksiev
Димитур
vatus
mimaki
milen kordov
Емо Кръстев
marvin
mikibg
Tiho Todorov
s4etovod
ribar72
Доктора
Иво - Шабла
rikitikitavi
Балта
Кирил Калчев
Владо Коцев
ДЯДО ИВАН
jorogai
Моряка
sllipi1
strijok
Любак
str.hadjiev
sve25
xoxo
dobria1
вакрил
roko koko
с.стоянов
тони котев
Светозар Върбанов
govani
sistefanov
valium
Nikolov
DOCTORABukarNo1
makari
gogo26
promarine
JimBeam
КИРО
Петър Василев
ivaylo.filipov
bkd
baispartan
miroslavpetkov
tano
antares
var4o
flirtadjiika
nissana
esox hunter
Шморхи
chapara
gogolisec
Adrian
Дели
Мънцата
божо77
cerberus
nikinenov
75 posters
Страница 23 от 40
Страница 23 от 40 • 1 ... 13 ... 22, 23, 24 ... 31 ... 40
123
Утре тръгвам пак че в събота ще има буря и лодката може да пострада .За по-сигурно ще взема още мякое друго чепаре
max- ...........................
Брой мнения : 3942 Рожд.дaта : 20.11.1969
Години : 55
Re: Риболов на островите Тасос и Самотраки - 1
Шморхи написа:А каква е цената на ферибота до Тасос? И евентуално за автомобил + колесар?
около 50 евро в едната посока за кола + колесар /5м/ + 2 души.
123
Пипнах едни чепарен(ца) утре изтеглям и ако Тедо се окаже прав за вятъра ще има и опити за риболов по празниците .Ако не става за лодка ми се оплакаха от един лаврак изправящ карабини (на едно место ) та ще го пробвам и нейго в краен случай.
Момчета утре и аз съм на Тасос ако се засесечем може да направим разбор на събитията.
nikinenov- ...........................
Брой мнения : 324 Рожд.дaта : 16.03.1978
Години : 46
Момчета, сега се върнах от о.Тасос. Да кажа, че както винаги се е писало тук, риба има и то най -различна. Само че, този път риболова ми бе свързан с много обикаляне. Ходихме на Алики и пробвахме от скалите за ципури, но Божо77 хвана една морена, а аз една раковина и най различни риби. Като място което посещаваме за първи път ми се струва дашно, но може би не бяхме оцелили момента или не ловяхме на правилната стръв. Със сигурност това място дава риба, но ние търсихме място където да направим лагер и ............т.н. нещо се поолях все едно пиша фермани. Та на кратко върнахме се на миналогодишното си място където ловихме лавраци и хвърлихме на полиангисто и акропати. На червейте излизаха някакви дребни риби докато се стъмни. Вечерта към 22 часа аз извадих две змиорки (Божо77 ще качи снимки където ще ги видите) една след друга на полиангистро на сардела. Какво ми направи впечетление, че нямаше лавраци нито на пристанището нито на тези скали. Та като цяло за това което бяхме отишле го получихме - почивка с риболов и ДАЛЕЧЕ от жените ни.
Успех на всички който мислят да си пробват късмета в региона, а аз и партнера божо77 на есен с песен пак там. :dancingHappy_i
Успех на всички който мислят да си пробват късмета в региона, а аз и партнера божо77 на есен с песен пак там. :dancingHappy_i
Ето и малко снимков материал:
[You must be registered and logged in to see this image.]
Така ни посрещна Гърция:
И вече на Тасос:
Някакво си крокодилче:
Това е всичко.Следващият път дай-боже повече!!!
Така ни посрещна Гърция:
И вече на Тасос:
Някакво си крокодилче:
Това е всичко.Следващият път дай-боже повече!!!
божо77- ...........................
Брой мнения : 351 Рожд.дaта : 12.12.1977
Добре сте си хванали, кат се има предвид, че прохождате в този вид риболов..! Другио път повече, па може да ви дойда за кадем... ,знае ли се..?
gogolisec- ...........................
Брой мнения : 4181 Рожд.дaта : 10.07.1971
Години : 53
Убавци, че и с риба БРАВОС :thumbsupsmiley :thumbsupsmiley :thumbsupsmiley
strijok- глоб.модератор
Брой мнения : 5466 Рожд.дaта : 24.03.1972
Години : 52
божо77 написа:Ето и малко снимков материал:
Това ми направи впечатление,ако това е най-дебелата покривка нека ви покажа какво беше преди 10-на дена
на горната страна на снимката се вижда и част от паметника (до който не можах да стигна) заради това
п.п. оспамих темата за което се извинявам
а относно репортажа какво да кажа страхотно местенце сте си намерили
123
Много екшън за малко време то не бяха ветрове .свършване на бензина ....преходи от по 50+км с лодката и най-важното много и различна риба (включително и на спининг от сушата ) Лягам малко да дремна и ще опиша на две на три кое и как а снимките ще са за утре .
123
==============Дремнах малко че тръгнах с първият ферибот 6.45ч. (от първи са с ново разписание ).С престигането на Тасос се обадих на приятел да помогне при ваденето на лодката (а морето едно гладко ..........) вкарах колесарът до калниците във водата и забързах към новата марина да подкарам лодката че може да има и други като мене (не че при пускането не се налага сам да въртя колесарът понеже умен грък си беше зарезал агротикото точно на входа на слипа за няколко часа но ...????)Запалих двигателя за да поработи 10мин на празен ход и погледнах по навик струята от охлаждането и като видях как едвам хвърляше някакви капки :217b315cad77fe тръгнах веднага за да не стане .............(сега лодката е в сервиз и до няколко дни ще е ок но риболовът трябваше да стане с риб (чето) ) .Разходих се на кея да видя има ли движение и срещнах един много запален нашенец който от 12г живее и работи там а когато не е на работа е за риба от сушата (предимно на сардела на полиангисто ).Заговорихме се и го поканих да влезнеме за риба и докато му кажа беше згънал дъната и тъпчеше на място Много готин човек (пълен с емигрантски историй ) най ме впечатли лафа че Емигрантите на всякъде са пирони от горяла къща :thumbsupsmiley водиме чак до Алики като на два пъти спирах че връща поръчката .Няколкото часа само който минаха в риболов ме научиха на много неща а като подвадих чепаретата ........... тоя човек ми напълни душата (не подправен и искрен очукан от живота но външно само ).Хванахме доволно за малкото време като предимно се ловеше скумрия но не липсваха и сафридите ).Тоя път снимките са малко но има какво да се види Излезнахме по тъмно и с триста зора му дадох полвината риба с уговорката на следващия ден в 6.30ч пред нас за втора серия . По късно ще напиша останалото че излизамmax написа:Много екшън за малко време то не бяха ветрове .свършване на бензина ....преходи от по 50+км с лодката и най-важното много и различна риба (включително и на спининг от сушата ) Лягам малко да дремна и ще опиша на две на три кое и как а снимките ще са за утре .
123
На другата сутрин пуснахме лодката към 7 без нещо и поехме към Кинира (морето беше с лека вълна докато не излезнахме от Лимена ) от там като започна една полегата вълна и задуха .......пътя който минавах за 25 мин го взех за над час като не съм карал с повече от 2300 об. мин . като стигнахме Кинира минах от подветренната страна и пуснахме котва но риболовът беше много рехав а вятарът продължаваше да се усилва (ловяхме на скарида на дъно и на сардела на полиангисто но само на дъно се хващаха редки риби) Като видях как се променя обстановката згънахме цирка и се започна екшанът (лодката е много стабилна но какви вълни катерихме .........не можеше да се види сушата . най готино стана като свърши бинзинът добре че имах помпа за бинзин и туба 10л.) като извадихме лодката промих мотора със сладка вода и измих лодката и колесара и риболовът от лодка приключи .Вечерта се разходих до пристанището и заковах няколко риби и доволно се прибрах да си почивам .Рибите от кея хванах без да имам кеп (остана в лодката ) а лаврака го морих с аванса около 30 мин. накрая рискувах и го дръпнах на сушата .Качвам снимки на snimka.bg в профилът на toyo1 ако може някой да ги метне в темата . Времето вече става и за плаж (детето се къпа в морето даже ) :217b315cad77fe
Калега имах желание да кача някоя снимка ама от къде да започна :-)
Слагай новите снимки в нов албум и добавяй датата :609c1f728720fb
поставям ги от зад напред , а ти си коментирай снимките
Слагай новите снимки в нов албум и добавяй датата :609c1f728720fb
поставям ги от зад напред , а ти си коментирай снимките
baralya- ...........................
Брой мнения : 1075 Рожд.дaта : 14.11.1967
Години : 57
123
Чух за едночасова борба с голяма риба завършила в полза на рибата на Самотраки (тролинг).
max написа:Чух за едночасова борба с голяма риба завършила в полза на рибата на Самотраки (тролинг).
И аз чух такава история и за едни 5 км. преди рибата да изчезне яко дим
А някой който е бил там и е от Бургас познаваш ли
????- Гост
Всъщност, ако става въпрос за същата лодка в края на риболова е имало отешителна награда,доколкото разбрах 4 кг. лаврак........на тролинг
????- Гост
Аз писах за това по-назад в темата. 5 км. по GPS ги е влачила. Иначе улова...няколко "прилични" лаврака.
Шморхи написа:Не отписвайте Самотраки момчета. Вчера и онзи ден, приятели са извадили на тролинг един лаврак около 5 кг и още два по 2-3 килограма. И още по-по-интересното,
Ударила им е туна и ги влачила 5 километра по GPS преди да се скъса възела на воблера. За килограмите незная, но варират м/у 50 и 100 по мнения на участници и приятели. Нали знаете, тя може и 300 да е била де.
И снимки видях, само ще кажа, че гледах така :5ff67901e688fa
Шморхи- ...........................
Брой мнения : 2885 Рожд.дaта : 11.10.1978
Този ем за каква риба ще го използват ?
Любак- глоб.модератор
Брой мнения : 11761 Рожд.дaта : 19.07.1953
Години : 71
Зная, че не се толерира криенето на лица във форума. Аз също съм влизал в конфликти по този проблем, но тези хора не са ми дали разрешение да качвам снимките им тук, познати и приятели са ми и не исках да ги показвам ей тъй....В същото време исках да видите рибите, които са хванали, макар, че все още не съм уверен, че не си вкарвам гол с това....
Шморхи написа:Аз писах за това по-назад в темата. 5 км. по GPS ги е влачила. Иначе улова...няколко "прилични" лаврака.Шморхи написа:Не отписвайте Самотраки момчета. Вчера и онзи ден, приятели са извадили на тролинг един лаврак около 5 кг и още два по 2-3 килограма. И още по-по-интересното,
Ударила им е туна и ги влачила 5 километра по GPS преди да се скъса възела на воблера. За килограмите незная, но варират м/у 50 и 100 по мнения на участници и приятели. Нали знаете, тя може и 300 да е била де.
И снимки видях, само ще кажа, че гледах така :5ff67901e688fa
Това съм го пропуснал .....имаш л.с.
????- Гост
123
За същия случай става дума но ме нямаше и съм пропуснал инфото на Шморхи (инфото се засича което е дабре ).Шморхи написа:Зная, че не се толерира криенето на лица във форума. Аз също съм влизал в конфликти по този проблем, но тези хора не са ми дали разрешение да качвам снимките им тук, познати и приятели са ми и не исках да ги показвам ей тъй....В същото време исках да видите рибите, които са хванали, макар, че все още не съм уверен, че не си вкарвам гол с това....
Евала на тези момци поне са си начесали крастата. :217b315cad77fe
Страница 23 от 40 • 1 ... 13 ... 22, 23, 24 ... 31 ... 40
Страница 23 от 40
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите
Пет 15 Ное 2024 - 20:06 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ ЗАРГАН В МОМЕНТА?
Съб 26 Окт 2024 - 20:36 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ КЕФАЛ, ПЛАТЕРИНА И ИЛАРИЯ В МОМЕНТА?
Вто 22 Окт 2024 - 19:41 by Димитър Маринчев
» За гъби
Нед 13 Окт 2024 - 16:48 by Димитър Маринчев
» С лодка в морето - 2024
Пет 11 Окт 2024 - 14:44 by Димитър Маринчев
» Около Бургас
Чет 3 Окт 2024 - 21:05 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ САФРИД В МОМЕНТА?
Пон 23 Сеп 2024 - 20:59 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ ХАМСИЯ В МОМЕНТА
Нед 11 Авг 2024 - 22:20 by Димитър Маринчев
» Light Rock Fishing