GO FISHING BG.ForumsClub
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Риболов на островите Тасос и Самотраки - 1

+71
spinarkata
4o4o
penko
georg
max
baralya
vvt1970
ПЛУВЧО
Тедо
savi aleksiev
Димитур
vatus
mimaki
milen kordov
Емо Кръстев
marvin
mikibg
Tiho Todorov
s4etovod
ribar72
Доктора
Иво - Шабла
rikitikitavi
Балта
Кирил Калчев
Владо Коцев
ДЯДО ИВАН
jorogai
Моряка
sllipi1
strijok
Любак
str.hadjiev
sve25
xoxo
dobria1
вакрил
roko koko
с.стоянов
тони котев
Светозар Върбанов
govani
sistefanov
valium
Nikolov
DOCTORABukarNo1
makari
gogo26
promarine
JimBeam
КИРО
Петър Василев
ivaylo.filipov
bkd
baispartan
miroslavpetkov
tano
antares
var4o
flirtadjiika
nissana
esox hunter
Шморхи
chapara
gogolisec
Adrian
Дели
Мънцата
божо77
cerberus
nikinenov
75 posters

Страница 27 от 40 Previous  1 ... 15 ... 26, 27, 28 ... 33 ... 40  Next

Go down

Риболов на островите Тасос и Самотраки - 1 - Page 27 Empty Re: Риболов на островите Тасос и Самотраки - 1

Писане  nikinenov Вто 24 Юли 2012 - 14:56

Колега кажи какъв риболов практикуваш за да знаем как да ти помогнем/ от лодка, от брега, спининг/ 488232
nikinenov
nikinenov
...........................

Брой мнения : 324 Рожд.дaта : 16.03.1978
Години : 46

Върнете се в началото Go down

Риболов на островите Тасос и Самотраки - 1 - Page 27 Empty 123

Писане  max Вто 24 Юли 2012 - 18:29

Емо Кръстев написа:Колега дай малко повече информация за Тасос [You must be registered and logged in to see this image.] /и за други острови ако знаеш/ че аз основно заради Егейско море си направих регистрация тука.
Практикувам риболов от лодка (чепарета.тролинг и дълбоководен джигнг [You must be registered and logged in to see this image.] ) предимно на о-вТасос но и за Самотраки имам от време на време инфо .........ПП.Аз се регистрирах тука заради хората [You must be registered and logged in to see this image.]
max
max

Брой мнения : 3942 Рожд.дaта : 20.11.1969
Години : 55

Риболов на островите Тасос и Самотраки - 1 - Page 27 Empty Re: Риболов на островите Тасос и Самотраки - 1

Писане  roko koko Вто 24 Юли 2012 - 18:56

................Аз също........... sunglasses2
roko koko
roko koko

Брой мнения : 4391 Рожд.дaта : 23.04.1975
Години : 49

Писане  Шморхи Вто 24 Юли 2012 - 19:23

max написа:
Емо Кръстев написа:аз основно заради Егейско море си направих регистрация тука.
Аз се регистрирах тука заради хората [You must be registered and logged in to see this image.]

Много добре казано! :thumbsupsmiley
Шморхи
Шморхи

Брой мнения : 2885 Рожд.дaта : 11.10.1978

Писане  max Пон 30 Юли 2012 - 17:51

Утре или най-късно сряда потеглям за Тасос (как го чаках тоя момент ........) Имам инфо за пасажи от по 6-8 риби който рано сутрин крастосвали пред пристанището sunglasses2 ПП.Вече на пристанището на Лимена не дават да се лови (има направини актове и на местни гърци ). 488232 Заредил съм се с още два даунрингера Scotty :609c1f728720fb и стават четри на лодката (голямо оране ще падне тоя път). eyeballs_icon
max
max

Писане  ???? Пон 30 Юли 2012 - 19:39

От сърце ти желая успех,при всичките усилия и стъкмяване по лодки и оборудване за този вид риболов от твоя страна е време Фортуна да те погледне благосклонно,още веднъж,УСПЕХ :609c1f728720fb
Anonymous
????
Гост

Писане  milen kordov Пон 30 Юли 2012 - 20:14

Шморхи написа:
max написа:
Емо Кръстев написа:аз основно заради Егейско море си направих регистрация тука.
Аз се регистрирах тука заради хората [You must be registered and logged in to see this image.]

Много добре казано! :thumbsupsmiley

Аз пък заради вицовете. 570556
:6e6ebecd09233a :6e6ebecd09233a :6e6ebecd09233a
milen kordov
milen kordov

Брой мнения : 1166 Рожд.дaта : 16.08.1972
Години : 52

Писане  Дели Сря 1 Авг 2012 - 17:31

Върнах се от Тасос и вече 5 дни не мога да намеря време да кача снимките. Нещо са променили в snimka.bg
И за да не остарее съвсем информацията ще напиша няколко реда, пък вие ако искате вярвайте.
За първи път отивам през юли там и бях много скептично настроен относно риболова. Даже не исках да вземам и лодката, но жена ми ме убеди да я добавя и нея в багажа.
Пристигнахме след обяд и докато са ми още пъргави червеите повъртях бомбардата от брега. Пълно капо и повече не съм пробвал. Зарганите които срещах докато се гмуркам бяха редки и писалки на размер.
Забелязах обаче "опастно" струпване на лодки привечер и едвам издържах до следващия ден. Особенно след като видях какво ловят .
От следващия ден и така 8 дни всяка вечер след 17 часа оставях жена ми да си почине от плажа и се мятах в лодката до тъмно. За първи път случвам скумрии и много им се кефих. Особенно на скарата. Случихме и на хазаин, който се кефеше да пали барбекюто, така както аз се кефех да ловя рибите. Много научих от него. Прави каша от настърган лук, лимонов сок и зехтин и маже рибите една по една преди да ги метне. Много вкустни стават, дори и аз ги опитах.
Хазаина не беше рибар и като го питах защо не ходи за риба - на 10 метра от морето му е къщата каза "- Защо да се напъвам, след като всяка сутрин рибарите минават с камиончето и той си купува" . Една сутрин обаче го хванах да се кара с шофьора на пикапа, който обикаля вилите и крещи "-Прясна рибаааааа" Скарал му се защото лъжел че е прясна. Моята била прясна.
Освен скумриите се хващаха и сафриди. И скумриите и сафридите бяха различен размер. Имаше едри като платерини и дребни като нашите сафриди. Лових на тъмно зелено чепаре 4-6 номер и всяка вечер успявах да направя 2-3 килограма общо. Забелязах, че скумриите тръгват нагоре след като се закачат , също като сардината и карагьоза. Трябва да се внимава много да не оплетат чепарето. Друго което ми направи впечатление е , че през деня са предимно около дъното и колкото повече започва да се скрива слънцето, толкова по нагоре се закачат. А там дълбочините са сериозни. Без сонар си е като да търсиш игла в купа сено, но на тъмно.
През деня обикновенно паркирахме лодката в някой залив и се гмурках докато жена ми чете книга под някоя скала или бор на сянка. С октоподите обаче беше като със зарганите. Освен че ги няма , а и само дребни. Последния ден набарах един с приличен размер и след дълга борба успях да го извадя на брега. Вечерта хазаина ми обърна представите наопъки за приготвяне на октопода. Пържи го на тигана със зехтин и оцет под капак поне 40 минути, като отвреме навреме доливаше оцет. Получи зе божествен вкус и беше мек като месото на рак. Същия този последен ден ми се случи и едно премеждие. След като извадих и пребих октопода влязох на 300-500 метра пред залива и пустнах чепарето по обяд, защото след обяд трябваше да прибирам лодката. Жена ми си остана на брега. В един момент забелязах към мен да приближава съмнително корабче. без много да му мисля , прибрах въдицата в лодката и им показах гръб , но на бавен ход - да не си помислят че бягам. Точно когато си помислих , че ми се е разминало , яка сирена ми изправи косата. Обърнах се и какво да видя POLICE. Махат ми да се приближа. Подадоха ми въже и се завързах за тях. Започнаха с въпроси, какъв съм, от къде съм, къде съм отседнал, чия е лодката . Бяха учудени като им казах че си я нося от България в багажника и ми поискаха документ за собственист на лодката и мотора. Аз нали имам тренинг с нашите катаджии успявах да ги убедя че съм доброжелателен турист и за тях най-добре е да ме оставят намира. Даже ги разсмях като на въпроса имам ли "live jackets" им отговорих с моя дървен английски , че жилетки нямам но имам " swiming wooden plates 4pc." като им показах секциите на дървеното дъно. Пустнаха ме да си ходя и аз като видях че ми се размина нахално попитах - а проблем ли е да правя " sport fishing" . Отговора беше - no problem, you are wellkome ! Те това ми трябваше да чуя, но въпреки това тръгнах към брега, където както предполагах, жена ми си беше глътнала езика от страх. Не че ме ареставаха, а затова че нямаше как да се прибере от там без лодка.
Дели
Дели

Брой мнения : 1115 Рожд.дaта : 22.07.1961
Години : 63

http://www.gravirane.net

Писане  вакрил Сря 1 Авг 2012 - 17:58

bravo bravo bravo bravo bravo ЧАКАМЕ СНИМКИ
вакрил
вакрил
мир на праха му

Брой мнения : 1986 Рожд.дaта : 06.09.1968
Години : 56

Писане  mimaki Сря 1 Авг 2012 - 20:47

Браво колега, позабавлявал си се а и леко ти се е разминало с полицаите 45479
mimaki
mimaki

Брой мнения : 66 Рожд.дaта : 01.06.1976
Години : 48

Писане  Дели Сря 1 Авг 2012 - 22:21

Не правете като мен. Няма гаранция, че следващия път няма да ми вземат лодката.
Ето и обещаните снимки. По обясними причини не съм снимал патрулния катер.

[You must be registered and logged in to see this image.]

За това циганче забравих да ви спомена. Единия ден повлачих воблер с чепаре зад него по обяд и вижте какво се закачи :

[You must be registered and logged in to see this image.]
Дели
Дели

Писане  max Сря 1 Авг 2012 - 23:17

Deli dobre si izkaral .az utre v shes vlizam sa goliamite skumrii. Niamam kirilica tuka.
No priasno info shte ima.chakam tel. Na mesten gid s lodka koito za 80e te vodi na miasto kadeto garantira nad tri udara na goliami ribi no za izvajdaneto ne odgovarial. S novia galaxi3 v djoba shte otida samo vednaj s neigo i posle sam s gps a.chao che s taia maimunica se umorih.

max
max

Писане  Дели Сря 1 Авг 2012 - 23:38

Късмет ти желая !
Дели
Дели

Писане  marvin Чет 2 Авг 2012 - 8:21

Късмет и чакаме инфо.
Ако новия гид който ще те води наистина уцели рибите, след това дай му телефона ако е удобно и ние да се възползваме.
А и с негова лодка ли е за 80 Е
Наслука fishing1
marvin
marvin

Брой мнения : 208 Рожд.дaта : 20.10.1983
Години : 41

Писане  gogo26 Чет 2 Авг 2012 - 8:26

Ей Макс, пред нищо не се спираш да надушиш големите риби :609c1f728720fb
Дели, завиждам ти spying За октоподите си направи една кука от 6мм и ваденето им е безпроблемно даже и от дупки.В рибарските магазини там продават и едни четеризъбци, и те вършат работа но куката е по-добра.
В този район около Пефкари,Потос има лаврачета покрай скалите,може и да си видял като си гмуркаш.
gogo26
gogo26

Брой мнения : 940 Рожд.дaта : 26.10.1971
Години : 53

Писане  roko koko Чет 2 Авг 2012 - 8:52

Браво Дидо,страхотно си сте си изкарали ,завиждам ти.Добре ,че си се разминал само с лек уплах,а още по-добре е ,че не са дошли полицаите когато си бил с октопода .

Ники успех ти пожелавам :609c1f728720fb
roko koko
roko koko

Брой мнения : 4391 Рожд.дaта : 23.04.1975
Години : 49

Писане  Дели Чет 2 Авг 2012 - 9:20

Max спомена за забрана за лова на октоподи и изрично разпитвах рибарите на рибарското пристанище където държах и моята лодка вечер. Никой нищо не е чувал за тази забрана и най-вероятно е за промишлен риболов. Всеки ден се виждаше сутрин местните да мятат примамки за октопод. Има сериозни глоби за маломерен октопод обаче.
Аз не ги ловя целенасочено. Просто се занимавам с нещо под водата и ползвам ножа си.
Срещнах само едно малко лавраче около брега, но на плажа на Алики сериозно се изплаших от една едра лица която наобикаляше кефалите.
Дели
Дели

Писане  vatus Чет 2 Авг 2012 - 17:20

Добре бе Дели, пак си участвал в красива приказка и отново си бил приказният герой.
Като гледам сред какава красота си бил, нормално е да ти завиди човек, ама пък е хубаво, че я споделяш с нас. super
vatus
vatus

Брой мнения : 2774 Рожд.дaта : 14.02.1956
Години : 68

Писане  тони котев Чет 2 Авг 2012 - 21:04

Дели написа:Max спомена за забрана за лова на октоподи и изрично разпитвах рибарите на рибарското пристанище където държах и моята лодка вечер. Никой нищо не е чувал за тази забрана и най-вероятно е за промишлен риболов. Всеки ден се виждаше сутрин местните да мятат примамки за октопод. Има сериозни глоби за маломерен октопод обаче.
Аз не ги ловя целенасочено. Просто се занимавам с нещо под водата и ползвам ножа си.
Срещнах само едно малко лавраче около брега, но на плажа на Алики сериозно се изплаших от една едра лица която наобикаляше кефалите.
Чудесни места си видял.Явно има чалъм с тези октоподи, изкарвал съм по 2-3 часа във водата без да видя и следа от тях.А на Неа Перамос(под крепоста) следобед си идваха хора специално да ги ловят, и си хващаха даже sunglasses2
тони котев
тони котев

Брой мнения : 827 Рожд.дaта : 21.08.1966
Години : 58

Писане  max Вто 7 Авг 2012 - 13:48

Малко приасно инфо /от извора направо/ sunglasses2 Тука сам от 1ви и на третия ден още отпрашихме за Самотраки :609c1f728720fb 1.40мин до там и като се запо4на ----на 4епарета паламуд-скомриа-сафриди и малки като тн4ета 41990 толкова риба никога не биах видал /на Бг фонетик пи6а и ............../ на сонара ниама6е празно миасто от риби :dancingHappy_i / но като погледнах ж дале4ината какви облаци се сабраха 12666 сабрахме за норматив и такова еращане направихме 4е ще го помна докато сам ..ив /не намерих буквата/ sunglasses2 вси4ко е филмирано но кам краиа на месеца ще го ка4вам .Ходихме и до петролната рефинериа 570556 много пьт и много сафрид .Тролингьт е много тегав /един пискиул самина но не разбрахме от каво.Спасихме двама сьрби на диушек биаха доплували до ов.Кинира и на вращане ги беше вкарало много на ватре /единиа трепереше като го ка4ихме на лодката / :5ff67901e688fa Старшни горещини са в момента 28.5 е темп. на водата.Охтоподи не сам хващал . ПП Планираме нов преход до Самотраки но с преспиване.Ако ниакои има инфо кьде да вла4име и на колко да пускам /на доло да казва/ Не гледаите изобщо прогнозта в Синоптик.ком сега по тихната триабжаше тука да сме подводата а е 40гр. САМО :609c1f728720fb
max
max

Писане  ПЛУВЧО Вто 7 Авг 2012 - 14:18

Дидо,добра почивкориболовна екскурзия сте си направили. :d5116e0ebf2fc8
А ето и нашият герой,спаителя-СуперМАХ,се е представил добре. sunglasses2 Сега разбрахте ли,че на Самотраки е истинския риболов... :d5116e0ebf2fc8
МАХ мога само да ти пожелая приятни емоции и висок адреналин. thumbsUp_icon
ПЛУВЧО
ПЛУВЧО

Брой мнения : 7388 Рожд.дaта : 01.12.1970

Писане  Шморхи Вто 7 Авг 2012 - 14:33

Ники, моето инфо е доста старо, а вероятно и непълно, но все пак да кажа, а вие ще си решите. За влачене, бих ви посъветвал да влачите пред косата и навътре, както и северно от острова, където е другият кей. В тези райони мисля, че влаченето би било резултатно. Точно от северната страна има хваната 35 кг. риба тон миналата пролет. На огромен воблер е било, като лимонадена бутилка голям.
Относно чепаретата, ние ловихме южно, под косата и в посока водопада. Южно от косата, на разстояние вероятно...между 500 м. и 1 км. има едно плато. Викат му платото на синегридите. Там знам, че се вадят добри екземпляри на жива рибка, на дъно. Между платото и косата пък сме вадили доста кольос на обикновенно чепаре. Още по-южно от платото пък, стават дълбочини и едни приятели ходиха там за морски костур, без успех де, но все пак казаха, че там па било мястото за морски костур. Начин на риболов...идея нямам.
Разказвали са ми, че много добър риболов има източно от острова. Където има един фар в самото море. От фара, към брега са само скали, сравниетлно плитки и около тях се въртял доста хищник. Гърците обаче не водят охотно там гости(пак по чуждо инфо). Мисля, че е заради близостта на турската граница, знам ли..
От вътрешната страна на косата се хващаха огромни дракони на воблер, а малко по-към брега, вечерно време се ловят калмари и...сепий ли бяха..абе мекотелести животинки. На едни ампули с куки без контри, които фосфоресцират вечерно време.
Та това е, което аз мога да те посъветвам и сам бих направил ако бях там.
Шморхи
Шморхи

Брой мнения : 2885 Рожд.дaта : 11.10.1978

Писане  ПЛУВЧО Вто 7 Авг 2012 - 16:02

Шморхи написа:....
Разказвали са ми, че много добър риболов има източно от острова. Където има един фар в самото море. От фара, към брега са само скали, сравниетлно плитки и около тях се въртял доста хищник. Гърците обаче не водят охотно там гости(пак по чуждо инфо)...
Викат му Възвишението(вулканично образувание).Намира се м-у о.Самотраки и континенталната част на Турция(с-у средата на залива от турска страна) или по-точно координатите са - 40*28'23,60"С и 25*49'30,30"И.Близо до него е и разлома,с впечатляващи дълбочини.
По думи на риболовстващи там,това е пътя на почти всички от пасажните риби.Познат ми е разправял за вадене наведнъж по 6 бр. скумрии по около 35-40 см. големи от 60-70 м. дълбочина. 41990 В района има всякакви хищни риби.Там се ходи само с голяма и бърза лодка.Ники,ти няма да имаш проблем. sunglasses2 :609c1f728720fb

Последната промяна е направена от ПЛУВЧО на Вто 7 Авг 2012 - 16:25; мнението е било променяно общо 1 път
ПЛУВЧО
ПЛУВЧО

Писане  max Вто 7 Авг 2012 - 16:21

Merci mom4eta za infoto 6te vi go varna .pisha ot tel. I zatova e na lat.ako triabva kireto da po4isti .4ao za sega.pp pora4ah edin 4ervei 15e kato stonojka 6te pi6a sled testovete.

max
max

Писане  ПЛУВЧО Вто 7 Авг 2012 - 16:33

max написа:.... pora4ah edin 4ervei 15e kato stonojka...

Сугурно става на въпрос за Фароу(така ли беше точното име... 12666 ).Той си е цифра,ама всякаква риПка го тачи.Има ги по 1м. дълги. 41990 Едни гърци ловиха ,като режеха парчета от него.Попиляха рибата от брега.
ПЛУВЧО
ПЛУВЧО

Писане  Sponsored content

Sponsored content

Страница 27 от 40 Previous  1 ... 15 ... 26, 27, 28 ... 33 ... 40  Next

Върнете се в началото

- Similar topics

Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите