Риболов на островите Тасос и Самотраки - 1
+71
spinarkata
4o4o
penko
georg
max
baralya
vvt1970
ПЛУВЧО
Тедо
savi aleksiev
Димитур
vatus
mimaki
milen kordov
Емо Кръстев
marvin
mikibg
Tiho Todorov
s4etovod
ribar72
Доктора
Иво - Шабла
rikitikitavi
Балта
Кирил Калчев
Владо Коцев
ДЯДО ИВАН
jorogai
Моряка
sllipi1
strijok
Любак
str.hadjiev
sve25
xoxo
dobria1
вакрил
roko koko
с.стоянов
тони котев
Светозар Върбанов
govani
sistefanov
valium
Nikolov
DOCTORABukarNo1
makari
gogo26
promarine
JimBeam
КИРО
Петър Василев
ivaylo.filipov
bkd
baispartan
miroslavpetkov
tano
antares
var4o
flirtadjiika
nissana
esox hunter
Шморхи
chapara
gogolisec
Adrian
Дели
Мънцата
божо77
cerberus
nikinenov
75 posters
Страница 32 от 40
Страница 32 от 40 • 1 ... 17 ... 31, 32, 33 ... 36 ... 40
Re: Риболов на островите Тасос и Самотраки - 1
Teдо, ако може пиши в темата за "Риболов на Халкидики" [You must be registered and logged in to see this link.]Тедо написа:да и аз като хванах едното дорадо, другите скачаха около него като делфини... :217b315cad77fe
снимки ще кача по-късно, че първи ден след отпуска е...
Рибодействието все пак там се е развивало
esox hunter- ...........................
Брой мнения : 904 Рожд.дaта : 11.01.1970
Години : 54
Дели написа:Tedo дай и снимка на карагьоза да видим коя риба си прекръстил.
Що да прекръства рибите,има си го карагьоза,миналата година именно с такива риби ми започна риболова
п.п.много по борбен е от нашия( доста по закръглен,охранен)
123
Сега си влизам утре мисля и аз да намятам снимки че сега съм шпиц .
max- ...........................
Брой мнения : 3942 Рожд.дaта : 20.11.1969
Години : 55
Аз пък си мислех, че тази риба е едра сардина. С яхтата миналата година я влачихме с две тройки зад борда. Нещо я гризна точно до тройката.
Ето го и "бияча" на Abu Garcia [You must be registered and logged in to see this image.]
Има много странна игра - плува на 40-50см под повърхността, а от време на време поляга на една страна, излиза отгоре и пак се потапя...
Има много странна игра - плува на 40-50см под повърхността, а от време на време поляга на една страна, излиза отгоре и пак се потапя...
123
На snimka.bg в профилът на toyo1 качих няколко снимки от септемврийския риболов на Тасос ако иска някой да ги метне в темата .
max написа:На snimka.bg в профилът на toyo1 качих няколко снимки от септемврийския риболов на Тасос ако иска някой да ги метне в темата .
[You must be registered and logged in to see this image.]
Много добри риби. Поздравления. Много ми хареса лефера.
Аз бях от към керамоти и Порто лагос - хванах два, но значително по-малки.
Един въпрос от брега ли е хванат и какъв е воблера?
Поздрави
Поздрави
marvin- ...........................
Брой мнения : 208 Рожд.дaта : 20.10.1983
Години : 41
Браво Ники, страхотен улов :thumbsupsmiley :thumbsupsmiley
Мънцата- ...........................
Брой мнения : 12946 Рожд.дaта : 19.05.1971
Години : 53
Дразнете ме де така па ще видите като стъпи майстора на острова кво ще става малий, не ми се мисли както съм се наточил само за едроооо.
nikinenov- ...........................
Брой мнения : 324 Рожд.дaта : 16.03.1978
Години : 46
123
Мерси колеги :609c1f728720fb пожелавам ви на всички такъв риболов .Всичките риби са ми от сушата с един и същ воблер като на нейго извадих и доста едри заргани моделът е Пенсъл Миноу 110ф на фирмата Дуел и се води с придърпване и паузи на същият имам извадени ---лаврак.зарган.лефер.маятико (късно разбрах че са маятико иначе щях да ги пусна ) сафрид.скумрия и дракон .marvin написа:Много добри риби. Поздравления. Много ми хареса лефера.
Поздрави
По нашия край му казват на този начин на риболов с тези воблери " да си разхождаш кучето" ....води се с придърпване и паузи наляво....,надясно....,нагоре... доста ефективен но не всички воблери са " кучета" за да си ги разхождаш така. Дуел имат и едни доста успежни модели за този риболов с променлив цвят в зависимост от ъгъла.max написа:".........от сушата с един и същ воблер като на нейго извадих и доста едри заргани моделът е Пенсъл Миноу 110ф на фирмата Дуел и се води с придърпване и паузи .......
xoxo- ...........................
Брой мнения : 116 Рожд.дaта : 01.07.1950
Години : 74
123
Имам над 6 цвята от тоя модел но само на единият (сив със зелен гръб 11см.) имам успех а съм ги тествал всичките когато рибата е активна един познат който си живее в Гърция дойде да види на какво ги ловя и каза че воблерът прилича на някаква местна риба От тогава е дежурният воблер .ПП.Имал съм и няколко късания но не знам от каква риба . Задължително слагам след плетеното влакно вирбел и повод от флоркарбон 1.50м. (поне) и карабинка .
Max извинявай за невежеството но какъв е случая с маятиката и защо си щял да го пуснеш ... май нещо съм пропуснал относно този вид
mimaki- ...........................
Брой мнения : 66 Рожд.дaта : 01.06.1976
Години : 48
123
Колега от тоя калибър който хванах се водят (бебета) стават голями риби доста над 15кг. и е много борбена риба щом тия ми запалиха авансът на Shimano Stella 3000 иначе е страшно вкусна рибаmimaki написа:Max извинявай за невежеството но какъв е случая с маятиката и защо си щял да го пуснеш ... май нещо съм пропуснал относно този вид
max написа:.......От тогава е дежурният воблер .ПП.Имал съм и няколко късания но не знам от каква риба . Задължително слагам след плетеното влакно вирбел и повод от флоркарбон 1.50м. (поне) и карабинка .
М/у другото при при риболов с lure i tehnika"walk the dog" монтажа е мофил по дебел и по твърд, без повод, без вирбел,без карабинка - на конеца се прави клюп с rapala knot i е директно за воблера
Колега със спининг 2.40м и плетено 0.16 с повод 0.20+ слагам вирбел защото на нейго понякога закачам светещ силикон който върви пред воблера и карабинка защото сменям воблерите когато рибата е пасивна .ПП. Ти не казваш мориш ли ги на ония ширини кажи някой метод за дорадо (махи махи) на тролинг?xoxo написа:max написа:.......От тогава е дежурният воблер .ПП.Имал съм и няколко късания но не знам от каква риба . Задължително слагам след плетеното влакно вирбел и повод от флоркарбон 1.50м. (поне) и карабинка .
М/у другото при при риболов с lure i tehnika"walk the dog" монтажа е мофил по дебел и по твърд, без повод, без вирбел,без карабинка - на конеца се прави клюп с rapala knot i е директно за воблера
е сега е зима и се занимавам с ремонт и бояджиство,профилактика по мотора и тн.. а за дорадото - проблема на тролинг при него е да напипаш голям пасаж - то е глупаво и напада всичко което се движи наоколо - няма значение какво и какъв воблер. при еденични бройки не знам - може би воблера трябва да мине наблизо за да го види??.max написа:....кажи някой метод за дорадо (махи махи) на тролинг?
казаха ми за дорадото чалъм - слагаш на метър над стръвта (сардела) надут балон - рибата се привличала от всеки по-голям предмет в морето... на Н. Мармарас бяха си направили шамандури с по едно дървено пале отдолу и въртяха в кръг около тях всяка вечер... Аз дори влязох с маска и шнорхел да видя какво има на шамандурата и се оказа, че няма нищо... После ми казаха за дорадото, че така се привличало и загрях какъв е случая... На 18м ясно се виждаше дъното... Така, че едва ли рибите имат проблем да видят воблера...
Явно трябва да си носиме по 2-3 палета за "захранка" - пускаш ги и тролиш около тях :217b315cad77fe
Явно трябва да си носиме по 2-3 палета за "захранка" - пускаш ги и тролиш около тях :217b315cad77fe
Аз си мисля за "пискюли" по-скоро. Няколко човека ми казаха, че улов на дорадо на воблер е по-скоро изключение в Гърция. "Парцалите" обаче, са предпочитана примамка. За тролинг говоря. От брега нямам идея как стои въпроса.
Шморхи- ...........................
Брой мнения : 2885 Рожд.дaта : 11.10.1978
Шморхи написа:Аз си мисля за "пискюли" по-скоро. Няколко човека ми казаха, че улов на дорадо на воблер е по-скоро изключение в Гърция. "Парцалите" обаче, са предпочитана примамка. За тролинг говоря. От брега нямам идея как стои въпроса.
ако такива имаш в предвиф - да ,съгласен съм
[You must be registered and logged in to see this image.]
Имам какво да напиша по темата, но нека си кача снимките на компа и да си избистря малко впечатленията. Такава сеч беше, че останахме без такъми за няколко секунди.
пискюлите според мен са за по-навътре в морето - за туна и др.
Теглят се на бърз ход
Теглят се на бърз ход
Воблерите на каква скорост ги влачиш? Ние влачим на поне 8 км/ч воблери, заедно с пискюли и успехите са според рибите. Има ли паламуд, воблерите работят, има ли туна пискюлите се включват. Воблерите, които влачихме държат до 10+ км/ч скорост, но понякога изскачат. Предпочитам 8-9 км/ч за воблери.
Иначе по-навътре, колко да е навътре. Влачим на границата. От 6-8 метра, морето слиза на над 30. Това е на около 300-500 метра от брега. Ние държим линията от 30 метра до около 100-е. По-навътре не сме влизали.
Може и да има смисъл, но ако си взима по-на плиткото, не видяхме смисъл да ровим в дълбокото.
Пробвахме само на писклюли и скорост над 12-13 км/ч, но не се случиха нещата. 8-11 км/ч си беше идеалното, а и двата вида примамки си работят на тази скорост.
Иначе по-навътре, колко да е навътре. Влачим на границата. От 6-8 метра, морето слиза на над 30. Това е на около 300-500 метра от брега. Ние държим линията от 30 метра до около 100-е. По-навътре не сме влизали.
Може и да има смисъл, но ако си взима по-на плиткото, не видяхме смисъл да ровим в дълбокото.
Пробвахме само на писклюли и скорост над 12-13 км/ч, но не се случиха нещата. 8-11 км/ч си беше идеалното, а и двата вида примамки си работят на тази скорост.
123
До сега съм имал две сериозни късания на връщане от Самотраки (едното беше на пискюл а другото на Рапала Х рап ) при второто ми отмота към 300м 0.48 плетено при скорост 22км.ч.ПП.Имах и късане на Рапала Теоденсар газеща на 9м. но я ползвах да опъва чепарето (така хванах и първият паламуд но скоростта ми не е била повече от 5км.ч.)
Страница 32 от 40 • 1 ... 17 ... 31, 32, 33 ... 36 ... 40
Страница 32 от 40
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите
Пет 15 Ное 2024 - 20:06 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ ЗАРГАН В МОМЕНТА?
Съб 26 Окт 2024 - 20:36 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ КЕФАЛ, ПЛАТЕРИНА И ИЛАРИЯ В МОМЕНТА?
Вто 22 Окт 2024 - 19:41 by Димитър Маринчев
» За гъби
Нед 13 Окт 2024 - 16:48 by Димитър Маринчев
» С лодка в морето - 2024
Пет 11 Окт 2024 - 14:44 by Димитър Маринчев
» Около Бургас
Чет 3 Окт 2024 - 21:05 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ САФРИД В МОМЕНТА?
Пон 23 Сеп 2024 - 20:59 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ ХАМСИЯ В МОМЕНТА
Нед 11 Авг 2024 - 22:20 by Димитър Маринчев
» Light Rock Fishing