Евро-Африкански шампионат по подводен риболов - гр.Типаза - Алжир
+5
Nikolov
Valyo68
чечо
Моряка
Ihtiandar
9 posters
Страница 1 от 1
Евро-Африкански шампионат по подводен риболов - гр.Типаза - Алжир
Здравейте. Ще се опитам да Ви разкажа за нашия престой, като предварително се извинявам, че не съм много добър в разказването..
Кацнахме на летището в Типаза.Веднага пристигнаха митническите власти, провериха ни документите, взеха ни харпуните, като ни обясниха, че ще ги задържат до другия ден, провериха багажа и ни пуснаха, като се държаха много учтиво.Обадихме се на домакините, че сме пристигнали, и те, след около час и половина пристигнаха предполагам от Типаза.Освободиха ни харпуните и с полицейски конвой, ни откараха до комплекса, настаниха ни в едни стаи и горе-долу с това приключи пристигането ни.
На следващия ден 13.10, наехме една лодка и влязохме в морето като наемането отне около два часа през което време всички отбори отплаваха, като някои отидоха в резервната зона да стрелят по риби...Било разрешено..Та като наехме лодката около 11 и 30 се отправихме към западния край на зона едно. Имаше доста дебел мъртвак, видимостта на водата около 3-4 метра.Гмуркахме се около един остров като проверихме от плитко към дълбоко. на около 14-15 м дълбочина видях две доради а Валко видя едно валидно Сарго. Там направихме по 25 - 30 гмуркания плувайки от запад към изток, когато решихме да се качим на лодката и да опитаме да гмуркаме от крайна източна част понеже течението беше от изток към запад.Тръгнахме, но по пътя ни се обадиха, че чакат щурмово време и ни върнаха в комплекса, като ни се извиниха и обещаха това наемане да остане за сметка на домакините...
На следващия 14.10 взехме друга лодка и отидохме да разглеждаме. Скочихме в източния край на зоната. Мъртвака беше ужасен, видимостта беше около 1-2 метра. На 14-15 м попаднах на едни високи скали, където ми минаха ято Салпи и между тях имаше една Ричола с размерите на 1 кг лефер- невалидна.След 30 гмуркания при видимост като в Бургаския залив, се качихме на лодката и тръгнахме да търсим по-добра видимост, но до края на зоните водата беше като мляко с какао. Решихме да се върнем в самото начало на зоните, в залива на гр.Типаза, където се срещаха две течения и водата леко синееше. Не знам за другите, но там видях едно невалидно Бадежо, малко мерунце около 1 кг, при долна граница 2 кг (Като Ричолата). С това приключихме огледите(разузнаването).
На 15.10 зоните бяха затворени. Домакините се бяха погрижили, като ни организираха екскурзия до Римските руини в Типаза и до един музей на около 30 км в западна посока. В късния следобяд ни взеха от комплекса и ни заведоха в центъра на Типаза за откриването.
На 16.10, след закуска, с пълно бойно се отправихме към пирса. Натоварихме се на зодиаците и полетяхме към средата на първа зона, от където щеше да бъде обявен старта. Старт в 9.00 - финал в 15.10 и аз заедно с още три лодки се отправих, към мястото, където видях Ричолката. Започнахме да се гмуркаме, но имаше термо клин и нямаше никакви риби инак се беше избистрило -видимост около 10 метра и повече. След половин час се качих на лодката (последен от групата). Лодкаря ми предложи, да не се занимавам с дълбокото а да проверя прибоите в които според него можело да има големи спарита. Понеже не разполагах с по-надеждна информация, се съгласих и започнах да ровя прибоите и плиткото въобще, тъй като термо клина в моя район се беше вдигнал до 4 - 5 метра. В края на първия състезателен ден изкарах седем риби от които шест валидни - 4 Сарго 1 Хиена и 1 Платерина. Невалидното Сарго решихме да го предам, за да проверим теглото му, което беше 450 гр. Пламен Арабаджиев се представи много по добре, като извади 8 валидни риби - 1 Дорада 3300 гр. 5 Сарго, 1 хиена и 1 Салпа. Валко не успя да ги намери и извади една огромна врана 2300 грама.
На 17.10 Се събрахме в средата на втора зона. Старт в 9.00 - финал 14.00 - 5 часа. Водата 19 градуса, видимостта 10-15 метра и повече. Веднага се набих в плиткото, но нямаше валидни Сарго. Взех 3 Сарго, за които бях сигурен, че не са наказателни и две големи Салпи по около 900 - 1000 гр. в един момент бях притиснат от 5-6 съзтезателя, които също ровеха плиткача и това ме накара да се кача на лодката и да се преместя. Видях един залив с течаща от брега кална вода и реших да го проверя. На около 3 метра водата прозираше и на едно от гмурканията от мътилката излезе една Дорада около 2000 гр, която взех. Подхождайки пред западния нос на залива в края на боя мина още една Дорада с приблизително същото тегло. Застрелях я, тя ме поведе и успя да се измуши, предполагам, че контрата на стрелата остана извън тялото и. До края на състезанието намерих едни скални платерини на свободна вода (не в дупка) и взех едната. На финала излязох със седем риби, но трите ми Саргота не влязоха. И втория ден Пламен извади много риба. Излезе с 13 валидни риби от които един Лаврак - 4400 гр.за останалите не съм много сигурен но мисля 10 Сарго, 1 Салпа, 1 Хиена. Валко днес беше по-добре от първия ден. Според мен, се представихме много добре. Това не остана незабелязано от другите отбори. Със сигурност ще има и такива, който ще ни се присмеят и ще ни намерят 100-тици кусури, но всеки знае мене си wink.png.
Инак, политиката на страната не искам да я обсъждам.Хората много се стараха. Проблеми с багажа не сме имали, с изключение на някои бюрократични спънки, които леко ни притесняваха, но нали знаете, че всичко е хубаво, щом свършва хубаво.. Не съм майстор в разказването. Ако има въпроси, ще се опитам да отговоря....
Кацнахме на летището в Типаза.Веднага пристигнаха митническите власти, провериха ни документите, взеха ни харпуните, като ни обясниха, че ще ги задържат до другия ден, провериха багажа и ни пуснаха, като се държаха много учтиво.Обадихме се на домакините, че сме пристигнали, и те, след около час и половина пристигнаха предполагам от Типаза.Освободиха ни харпуните и с полицейски конвой, ни откараха до комплекса, настаниха ни в едни стаи и горе-долу с това приключи пристигането ни.
На следващия ден 13.10, наехме една лодка и влязохме в морето като наемането отне около два часа през което време всички отбори отплаваха, като някои отидоха в резервната зона да стрелят по риби...Било разрешено..Та като наехме лодката около 11 и 30 се отправихме към западния край на зона едно. Имаше доста дебел мъртвак, видимостта на водата около 3-4 метра.Гмуркахме се около един остров като проверихме от плитко към дълбоко. на около 14-15 м дълбочина видях две доради а Валко видя едно валидно Сарго. Там направихме по 25 - 30 гмуркания плувайки от запад към изток, когато решихме да се качим на лодката и да опитаме да гмуркаме от крайна източна част понеже течението беше от изток към запад.Тръгнахме, но по пътя ни се обадиха, че чакат щурмово време и ни върнаха в комплекса, като ни се извиниха и обещаха това наемане да остане за сметка на домакините...
На следващия 14.10 взехме друга лодка и отидохме да разглеждаме. Скочихме в източния край на зоната. Мъртвака беше ужасен, видимостта беше около 1-2 метра. На 14-15 м попаднах на едни високи скали, където ми минаха ято Салпи и между тях имаше една Ричола с размерите на 1 кг лефер- невалидна.След 30 гмуркания при видимост като в Бургаския залив, се качихме на лодката и тръгнахме да търсим по-добра видимост, но до края на зоните водата беше като мляко с какао. Решихме да се върнем в самото начало на зоните, в залива на гр.Типаза, където се срещаха две течения и водата леко синееше. Не знам за другите, но там видях едно невалидно Бадежо, малко мерунце около 1 кг, при долна граница 2 кг (Като Ричолата). С това приключихме огледите(разузнаването).
На 15.10 зоните бяха затворени. Домакините се бяха погрижили, като ни организираха екскурзия до Римските руини в Типаза и до един музей на около 30 км в западна посока. В късния следобяд ни взеха от комплекса и ни заведоха в центъра на Типаза за откриването.
На 16.10, след закуска, с пълно бойно се отправихме към пирса. Натоварихме се на зодиаците и полетяхме към средата на първа зона, от където щеше да бъде обявен старта. Старт в 9.00 - финал в 15.10 и аз заедно с още три лодки се отправих, към мястото, където видях Ричолката. Започнахме да се гмуркаме, но имаше термо клин и нямаше никакви риби инак се беше избистрило -видимост около 10 метра и повече. След половин час се качих на лодката (последен от групата). Лодкаря ми предложи, да не се занимавам с дълбокото а да проверя прибоите в които според него можело да има големи спарита. Понеже не разполагах с по-надеждна информация, се съгласих и започнах да ровя прибоите и плиткото въобще, тъй като термо клина в моя район се беше вдигнал до 4 - 5 метра. В края на първия състезателен ден изкарах седем риби от които шест валидни - 4 Сарго 1 Хиена и 1 Платерина. Невалидното Сарго решихме да го предам, за да проверим теглото му, което беше 450 гр. Пламен Арабаджиев се представи много по добре, като извади 8 валидни риби - 1 Дорада 3300 гр. 5 Сарго, 1 хиена и 1 Салпа. Валко не успя да ги намери и извади една огромна врана 2300 грама.
На 17.10 Се събрахме в средата на втора зона. Старт в 9.00 - финал 14.00 - 5 часа. Водата 19 градуса, видимостта 10-15 метра и повече. Веднага се набих в плиткото, но нямаше валидни Сарго. Взех 3 Сарго, за които бях сигурен, че не са наказателни и две големи Салпи по около 900 - 1000 гр. в един момент бях притиснат от 5-6 съзтезателя, които също ровеха плиткача и това ме накара да се кача на лодката и да се преместя. Видях един залив с течаща от брега кална вода и реших да го проверя. На около 3 метра водата прозираше и на едно от гмурканията от мътилката излезе една Дорада около 2000 гр, която взех. Подхождайки пред западния нос на залива в края на боя мина още една Дорада с приблизително същото тегло. Застрелях я, тя ме поведе и успя да се измуши, предполагам, че контрата на стрелата остана извън тялото и. До края на състезанието намерих едни скални платерини на свободна вода (не в дупка) и взех едната. На финала излязох със седем риби, но трите ми Саргота не влязоха. И втория ден Пламен извади много риба. Излезе с 13 валидни риби от които един Лаврак - 4400 гр.за останалите не съм много сигурен но мисля 10 Сарго, 1 Салпа, 1 Хиена. Валко днес беше по-добре от първия ден. Според мен, се представихме много добре. Това не остана незабелязано от другите отбори. Със сигурност ще има и такива, който ще ни се присмеят и ще ни намерят 100-тици кусури, но всеки знае мене си wink.png.
Инак, политиката на страната не искам да я обсъждам.Хората много се стараха. Проблеми с багажа не сме имали, с изключение на някои бюрократични спънки, които леко ни притесняваха, но нали знаете, че всичко е хубаво, щом свършва хубаво.. Не съм майстор в разказването. Ако има въпроси, ще се опитам да отговоря....
Ihtiandar- ...........................
Брой мнения : 8 Рожд.дaта : 01.07.1970
Години : 54
Re: Евро-Африкански шампионат по подводен риболов - гр.Типаза - Алжир
Наистина страхотен разказ, ако има и снимки,казвай да помагаме
Моряка- глоб.модератор
Брой мнения : 8116 Рожд.дaта : 30.12.1967
Години : 56
Огън си отвсякъде. :thumbsupsmiley
чечо- ...........................
Брой мнения : 1466 Рожд.дaта : 13.11.1971
Години : 53
Стамене,накарахте ме да се гордея,че съм българин!Вдигам наздравица за вас момчета!Много се радвах,пожелах си...понеже тръгнахте последни да станете първи и сега това 7 мо място много се кефя!Браво!
Valyo68- ...........................
Брой мнения : 56 Рожд.дaта : 29.03.1968
Години : 56
Браво,добре сте се представили!
Ааааа,добре си разказваш,я продължавай така.
Хубави риби имаш в колекцията.( поне това което съм видял )
Хубави риби имаш в колекцията.( поне това което съм видял )
КИРО- мир на праха му
Брой мнения : 21389 Рожд.дaта : 17.12.1957
Години : 66
:thumbsupsmiley :thumbsupsmiley
dikanarov- ...........................
Брой мнения : 242 Рожд.дaта : 14.01.1946
Години : 78
Поздравления пичове! Горд съм, че ви познавам.
vatus- ...........................
Брой мнения : 2774 Рожд.дaта : 14.02.1956
Години : 68
Тука има малко снимки от състезанието [You must be registered and logged in to see this link.][You must be registered and logged in to see this image.]Тук ни настаниха.От тук наехме лодки [You must be registered and logged in to see this image.] Улова от първия ден.[You must be registered and logged in to see this image.]Това съм аз втория ден [You must be registered and logged in to see this image.]
Последната промяна е направена от Ihtiandar на Вто 27 Окт 2009 - 9:37; мнението е било променяно общо 4 пъти
Ами така видяно,нямам думи.
Овации от мен :dancingHappy_i
Овации от мен :dancingHappy_i
Последната промяна е направена от КИРО на Сря 28 Окт 2009 - 17:52; мнението е било променяно общо 1 път
КИРО- мир на праха му
Брой мнения : 21389 Рожд.дaта : 17.12.1957
Години : 66
Благодаря, вече се мислех за много тъп, че не мога да кача снимка, а то било с чалъм :dancingHappy_i
Боже, боже, как ми само разтуптя сърцето с тези снимки! Благодаря Стамене! Отлична слука сте имали! Прекрасни риби! :thumbsupsmiley
dikanarov- ...........................
Брой мнения : 242 Рожд.дaта : 14.01.1946
Години : 78
Беше ми безкрайно интересно . За пръв път в живота си чета подобен репортаж ...Благодаря ти Стамене !
????- Гост
Браво за успешното представяне Ихтиандър ! Много добър репортаж и хубави снимки.
Виждам и познати на снимките. Колко отбора бяхте от България ?
Марио как се представи, или само снима ?
На два пъти в съм случвал в Гърция националното си първенство да провеждат на Порто Коуфо . Отсядат в моя хотел и три дни следя цялото състезание. Наистина много е интересно. Мощните рибове, огромните харпуни, рибите които са хванали, награждаването. Но най - интерестно е след награждаването. Барбекютата запушват и се вадят питиета.
Виждам и познати на снимките. Колко отбора бяхте от България ?
Марио как се представи, или само снима ?
На два пъти в съм случвал в Гърция националното си първенство да провеждат на Порто Коуфо . Отсядат в моя хотел и три дни следя цялото състезание. Наистина много е интересно. Мощните рибове, огромните харпуни, рибите които са хванали, награждаването. Но най - интерестно е след награждаването. Барбекютата запушват и се вадят питиета.
Благодаря на всички. Радвам се, че Ви е харесало. В състезанието участваха общо 14 отбора. От България бяхме само трима състезатели.Пламен Арабаджиев, Валентин Люцканов и Аз. Марио Христов водеше отбора като Капитан и евентуална резерва, но не се наложи да участва.. А ето и класирането.
Индивидуално:
1. Педро Карбонел, Испания - 177,770
2. Самир Тиблали, Алжир - 169.049
3. Хосеба Керехета, Испания - 163.686
4. Дарио Маринов, Хърватска - 138.348
5. Стефано Белани, Италия - 132,667
6. Йоанис Сидерис, Гърция - 123,475
7. Сантяго, Португалия - 113,493
8. Пламен Арабаджиев, България - 102.440
9. Николо Риоло, Италия - 100,474
10. Маурицио Рамацоти, Италия - 90,316
11. Даниел Госпич, Хърватска
По нации:
1. Испания - 454,949
2. Италия - 323,457
3. Хърватска - 276,700
4. Алжир - 276,699
5. Португалия
6. Гърция
7. България
8. Украйна
9. Финландия
10. Русия
11. Турция
12. Словения
13. Южна Африка
14. Сан Марино
Индивидуално:
1. Педро Карбонел, Испания - 177,770
2. Самир Тиблали, Алжир - 169.049
3. Хосеба Керехета, Испания - 163.686
4. Дарио Маринов, Хърватска - 138.348
5. Стефано Белани, Италия - 132,667
6. Йоанис Сидерис, Гърция - 123,475
7. Сантяго, Португалия - 113,493
8. Пламен Арабаджиев, България - 102.440
9. Николо Риоло, Италия - 100,474
10. Маурицио Рамацоти, Италия - 90,316
11. Даниел Госпич, Хърватска
По нации:
1. Испания - 454,949
2. Италия - 323,457
3. Хърватска - 276,700
4. Алжир - 276,699
5. Португалия
6. Гърция
7. България
8. Украйна
9. Финландия
10. Русия
11. Турция
12. Словения
13. Южна Африка
14. Сан Марино
така , като гледам класирането , ако мога да дам мнение , си мисля , че за нашите Черноморски състезатели , представянето си е успешно...могат ли нашите момчета да тренират всеки ден на брега Средиземно море , да оставим настрана че от 20 год ., все сме в преход ...тъй , че БРАВО ! и
????- Гост
Similar topics
» ВИДЕО С ПОДВОДЕН РИБОЛОВ!!
» Болки в ставите при подводен риболов в студени води
» Как отървах 60 Евро..
» Болки в ставите при подводен риболов в студени води
» Как отървах 60 Евро..
Страница 1 от 1
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите
Пет 15 Ное 2024 - 20:06 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ ЗАРГАН В МОМЕНТА?
Съб 26 Окт 2024 - 20:36 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ КЕФАЛ, ПЛАТЕРИНА И ИЛАРИЯ В МОМЕНТА?
Вто 22 Окт 2024 - 19:41 by Димитър Маринчев
» За гъби
Нед 13 Окт 2024 - 16:48 by Димитър Маринчев
» С лодка в морето - 2024
Пет 11 Окт 2024 - 14:44 by Димитър Маринчев
» Около Бургас
Чет 3 Окт 2024 - 21:05 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ САФРИД В МОМЕНТА?
Пон 23 Сеп 2024 - 20:59 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ ХАМСИЯ В МОМЕНТА
Нед 11 Авг 2024 - 22:20 by Димитър Маринчев
» Light Rock Fishing