GO FISHING BG.ForumsClub
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Риболов на Халкидики

+83
ivokotev
sllipi1
Моряка
Rimohit
nkolev66
ДЯДО ИВАН
gogo26
marvin
EU_BG_akademika
D.Dimitrov
var4o
gloupan
Tiho Todorov
Станимир 65
ТАРАЛЕЖ
divein
maestroto
Loopix
rikitikitavi
aves
veis
roko koko
own
max
Петър Василев
yavor1
dbc
GENIUS
esox hunter
Тедо
mitko_aks
тони котев
s4etovod
vvt1970
kosta simeonov
dobria1
stuci
карид
justinian
Тихомир
vatus
Miteca
baralya
xoxo
Pesho N.Zagora
Мънцата
mikibg
вакрил
Божидар Иванов
Шморхи
4o4o
antares
xivo
Светозар Върбанов
с.стоянов
Иво - Шабла
СЪНДИ
strijok
valium
Любак
milen kordov
jorojoy
КИРО
chapara
Кирил Калчев
Доктора
vstoikov
bkd
direktora
makari
sistefanov
Додо
pacho69
ПЛУВЧО
sava14
tano
savi aleksiev
DOCTORABukarNo1
dorada
Дели
nikinenov
Владо Коцев
cerberus
87 posters

Страница 6 от 20 Previous  1 ... 5, 6, 7 ... 13 ... 20  Next

Go down

Риболов на Халкидики - Page 6 Empty Re: Риболов на Халкидики

Писане  cerberus Вто 18 Сеп 2012 - 23:08

Точно така паламуд е, на юг гърците му викат рики, на север паламида..
cerberus
cerberus
...........................

Брой мнения : 498 Рожд.дaта : 16.07.1909
Години : 115

Върнете се в началото Go down

Писане  КИРО Вто 18 Сеп 2012 - 23:15

Ба си сериала дето го гледах в тази тема. :217b315cad77fe
Благодарности на всички. worshippy

Шморхиииии,фотото е по-важно от хващането.
Снимките и клиповете ще си ги гледаш с години и ще те връщат към спомените.
Следващия път - с фотото под мишница ЕЙЙЙЙЙ. :d776892fea672e

Чувай ко ти пей радиото де - ще ми дойдеш на годините. sunglasses2

Пак поклон на разказа ти. :thumbsupsmiley worshippy
КИРО
КИРО
мир на праха му

Брой мнения : 21389 Рожд.дaта : 17.12.1957
Години : 66

Писане  Шморхи Вто 18 Сеп 2012 - 23:40

Старая се Кире, ма ми е трудно да огрея и на въдицата, и на фотката, па другите не ги ебе за снимки и клипове. не знам
Иначе съм съгласен с теб за кадрите. Едната вечер с булята откарахме до 3 часа сабахлян на терасата, да гледаме снимки от предни пътувания в чужбина. Бутилка винце си отиде, както и бутилчица гръцка ракийка. Хубава вечер беше.... sunglasses2
Шморхи
Шморхи

Брой мнения : 2885 Рожд.дaта : 11.10.1978
Години : 46

Писане  Мънцата Сря 19 Сеп 2012 - 0:02

КИРО написа:Шморхиииии,фотото е по-важно от хващането.
То тъй, ама и без фото разбрах мястото, начина на риболов, воблерите и всичко останало sunglasses2 Лично аз предпочитам такъв репортаж, пред репортаж САМО със снимки sunglasses2 Да не казвам, че четейки описанията на събитията, ме заболяха ръцете от дърпане spying За което благодаря на Шморхи worshippy
Мънцата
Мънцата

Брой мнения : 12946 Рожд.дaта : 19.05.1971
Години : 53

Писане  Шморхи Сря 19 Сеп 2012 - 0:14

Истината....имах голямо желание за по-подробен репортаж дори.
Прибрах се, влязох във форума и видях, че пак, и отново, и сначале има елементи, които не знаят какво искат, или искат нещо, но не знаят как да го изкажат и го избиват на дрязги, заяждания и прочие, само и само егото да е най-отгоре.
Някак ми мина мерака и всичко...гледах и четях два-три дни и само подмятах това-онова...
И все пак реших(сърдете се на Тедо :) ) да си кажа какво и как беше. Реших и да го направя по моят си начин, със запетайките, от А до Я, та утре, ако някой иде там или в съседство, да може веднага да почне да лови, не да се чуди как така някои ловят, други гледат.
Искренно си пожелавам повече репортажи като моите(дано не прозвучи нескромно), та и другите да може да се порадват на добър улов.
модерирано - КИРО

П.П. Този ми пост, може да бъде изтрит или преместен в темата на Мънцата за квотите. Както реши началството, аз няма да се сърдя! 45479
Шморхи
Шморхи

Писане  xoxo Сря 19 Сеп 2012 - 0:44

Шморхи написа:.....
Бе майната му, важното е че налових на риба и сега просто не искам да виждам сафрид, а какво е сладководна риба не искам и да чувам. Още ми държи влага ударите и напрежението.
Стоях си на терасата, гледах морето и.....
Ужас...люспата така ми влезе че....

поздравления за приятно поднесения репортаж. който си може , го пише как си тябва. А цитата е защото това е най лесния начи да се разберат хората който се топват в солена вода и защо обръщат и зарязват сладководния риболов- 509601
е при мен поне така се получи , въпреки че понякога ме налягат спомени с умиление за сладководните рибоци.......

малко за дорадото -тези с чартърните лодки които возят рибари по за няколко часа за улов на дорадо имат един трик -на определени места пускат захранка / у нас му казват бърли/ за да събират дребната риба и от там дорадото. ако из гръцко има такива чартъри за дорадо мисля че не е проблем да се проследят и запомнят координатите на gps. проблема с дордото да се открие пасажа - то не е риба единак и кадето има едно обикновено се въртят още -то е лакомо и любопитно и на всичко което мърда му налита - дори и на по голяма примамки сравнено с малката му уста.
xoxo
xoxo

Брой мнения : 116 Рожд.дaта : 01.07.1950
Години : 74

Писане  Шморхи Сря 19 Сеп 2012 - 0:53

Благодаря за топлите думи! worshippy
При нас дорадото бяха все на малки пасажи. Едните ги видяхме, докато бяхме на плаж, без идея за риболов. Просто изкараха зарганите на самият пясък, а втората слука бе в морето пред лодката, но мисля, че пак бе малък пасаж....Има време, живот, здраве и...пари, пак ще ги напипаме. :1db1cce6422ce9
Ето и единственото клипче, което криво-ляво си струва...

Капитана, със сламената шапка предлагаше да се прибираме и ние се чудихме дали да не го послушаме докато..... 41990 смях
Шморхи
Шморхи

Писане  baralya Сря 19 Сеп 2012 - 7:41

Удър! Удър!
Ко речи ??
Адреналин на макс
:609c1f728720fb хубаво е поднесено всичко
Тоше въпросче
При поредното гледане на клипа видях че капитана извади само кука от устата на тонакито
Да не е изяло силикона ? или ??
baralya
baralya

Брой мнения : 1075 Рожд.дaта : 14.11.1967
Години : 57

Писане  Шморхи Сря 19 Сеп 2012 - 9:37

Силикона е подвижен и се нахлузва на куката. Може да се движи нагоре-надолу по линията.
Шморхи
Шморхи

Писане  Тедо Сря 19 Сеп 2012 - 13:20

браво - 32 риби за един ден си е постижение, на което и гърците ще завидят! От мен да знаеш, че не всеки път е така... :217b315cad77fe
За силиконите сега разбрах - аз под пискюли разбирам големите за риба тон и т.н., които са по една педя и с диаметър към 20мм...

За аванса - със сигурност не трябва да е много натегнат - късането е 90% дори от неголяма риба, защото началният удар е свиреп... Виждал съм как атакува примамката паламуд - една сребриста линия идва буквално като светкавица и докато разбереш какво става, вече е сгънала въдицата...
Правилното според мен е авансът да е настроен на около 1кг за по-леките въдици и 2-3кг за морските... Куките са толкова остри, че съпротивление от 500гр ги забива до контрата!
На мен ми прави впечатление, че рибите понякога само опитват примамката, а не я гълтат цялата както в други случаи... Имах доста празни удари и в същото време риби, които така са се "ушили" на тройката, че едвам ги откачам... Особено една дребна баракуда - не можех да й отворя устата - и 3-те жила стърчаха от напълно затворената уста!

Първото дорадо имах удоволствието да ми удари на спининговата въдица с акция 20-50гр и то докато прибирах примамката за смяна... Така сгъна и се бори доста дълго, че помислих, че рибата е поне 3кг... А се оказа 1кг... Невероятен кеф!

После следващото и то по-едро го хванах на по сериозна въдица 30либри с чувствителен връх от фибростъкло и макара Пен Саргус 8000 с 50лб плетеняк... Наистина първият удар сгъна яко, но след това го изкарах доста бързо без да спирам лодката, въпреки че половината време беше на опашката си над водата като по филмите за риболов на марлини... Такъма си оказва голямо влияние!
Тедо
Тедо

Брой мнения : 1619 Рожд.дaта : 23.06.1974
Години : 50

http://www.zanderbg.com

Писане  Шморхи Сря 19 Сеп 2012 - 13:55

Има и по-малки пискюли, които наистина са си пискюли. Имахме и такива, но не много. А силиконовите калмари може да се нижат по два един върху друг с цел да се сложи по-голяма или двойна кука, или просто за разнообразие от цветове. Ако трябва да избирам между воблери и пискюли...май ще заложа на пискюли, макар че воблерите по-ме кефят.
А иначе да, имах извадени риби, които бяха хванати за хрилен капак, или около главата...явно само са отишли да проверят какво е това нещо, което вибрира във водата.
Пък за имането, може би сме имали късмет защото рибата си беше там през всичките дни. Може да се наложи търсене на 4-5 километра, но все я намирахме. Но да, случвало се е да обикаляме като гламави на Самотраки, само и само да намерим някой пасаж скумрийки, големи колкото нашенските сафриди.
Изкарахме късмет явно, доволен съм!
Попитах защо гръцките лодки си стоят в лимана, а не са за риба и ми казаха, че за тях било рано. Тази риба не била интересна за тях все още... :217b315cad77fe
Шморхи
Шморхи

Писане  Шморхи Сря 19 Сеп 2012 - 16:51

[You must be registered and logged in to see this image.]
Това е самоделно пискюлче, което се отчете както трябва. Това е единично, но както казах, може да се нахлузи още едно на него за повече цвят и обем(като при женските коси смях ) Воблера е 10 см. и съм го сложил за ориентир на размера. Вижда се, че има две оловца, които са сложени хем за лека тежест, хем да ограничат пискюла да не излиза през куката.
Идеалният такъв такъм за мен е двоен пискюл, двойна кука и...подходящото влакно. Това х 2 с различен цвят. Примерно едното преобладаващо бяло, другото синьо или червено. Двата пискюла се връзват на метър един от друг и... така.
Ще гледам тези дни да снимам и купешките пискюли. Те определено са по-"барнати", но и това от снимката си върши работата.
Шморхи
Шморхи

Писане  esox hunter Сря 19 Сеп 2012 - 18:25

Шморхи написа:
Това е самоделно пискюлче, което се отчете както трябва. Това е единично, но както казах, може да се нахлузи още едно на него за повече цвят и обем(като при женските коси смях ) Воблера е 10 см. и съм го сложил за ориентир на размера. Вижда се, че има две оловца, които са сложени хем за лека тежест, хем да ограничат пискюла да не излиза през куката.
Идеалният такъв такъм за мен е двоен пискюл, двойна кука и...подходящото влакно. Това х 2 с различен цвят. Примерно едното преобладаващо бяло, другото синьо или червено. Двата пискюла се връзват на метър един от друг и... така.
Ще гледам тези дни да снимам и купешките пискюли. Те определено са по-"барнати", но и това от снимката си върши работата.
Мерси Шморхи :609c1f728720fb Предположих, че точно тези силиконови "октоподчета" ползваш. Имам 2-3 такива и ще пробвам в подходящ момент, че моите оригиналните са по големшки 13 см и куките им са доста по-големи sunglasses2
esox hunter
esox hunter

Брой мнения : 904 Рожд.дaта : 11.01.1970
Години : 54

Писане  Шморхи Сря 19 Сеп 2012 - 18:34

Няма лошо, тя и рибата си расте с дни в момента. Като ги вадихме от живарника, някои риби бяха повърнали разни филенца, меса, опашки... Аз бих пробвал и по-големи куки и такъми, нищо не се знае. sunglasses2
Имай предвид, че двойните куки, които ползвахме нямат нищо общо с тази от снимката. Значително по-големи и дебели са. Това си е просто аматьорски направен такъм за туна. Куките така или иначе, не се виждат ако калмарите са два нанизани един в друг, така че няма особенно значение, че са големи, важното е да няма изтървани риби или и/или изправени куки.
Ще видя, утре може да скокна до авера и да снимам такъмите, които той ми даде.
Шморхи
Шморхи

Писане  Владо Коцев Чет 4 Окт 2012 - 16:38

Рибите са прекрасни, :dancingHappy_i

айде и аз да се похваля, че успях да скокна тази година до Гърция, макар и за малко
/само пет нощувки/ , но пък си отморихмe прекрасно

бяхме в един хотел преди Уранополис и на риба по плажа с бомбардите, като нямаше разлика между плуващи и потъващи, а за стръв имах само бял червей

основно излизаха заргани

освен това доста често се навъртаха кефали, няколко папагала, даже хванах едно доста добро попче

времето беше прекрасно, залезите - невероятно красиви

абе починахме си и остана за догодина да гоня и по-едрите риби,
макар че и тези са си прекрасна занимавка за плажа и между биричките

успех на всички и повече fishing1
Владо Коцев
Владо Коцев

Брой мнения : 148 Рожд.дaта : 19.03.1960
Години : 64

Писане  own Сря 10 Окт 2012 - 22:43

Те спомените вече избледняват, но преди малко един ясно изпъкна в съзнанието ми...единият ден от риболовните ми излети миналия месец...мястото - кея в Оромос Панагиас. Хвърлям си аз бомбардата за зарганки и нещо ми привлече погледа. Приличаше на малка маса или фотьойл без облегалка но с глава. Цвят - бежаво-кафеникаво-зеленикаво. Бая го гледах и се чудих какво е. Леко си плуваше и навлизаше в пристана. Сетихте ли се - костенурка. Беше на поне 120-30 метра. Изобщо - яко се изумих...не съм очаквал да видя костенурка. Някой да е попадал на нещо подобно?
own
own

Брой мнения : 66 Рожд.дaта : 13.02.1979
Години : 45

Писане  xoxo Чет 11 Окт 2012 - 2:37

Аз ползвам нещо подобно със силикони. мисля че от това което се опитах да нарисувам става ясно. вместо еденични или двоика куки наи уловисто е да се използват сравнително малки- 2 куки вързани изкъсо с кевларен конец / при липса на него и плетено върши работа/ - така те се "мятат" свободно и няма празно.Ако се използва и разчита на воблера да хване нещо той се слага на 1-1.5м след последния силикон за да не му се разваля много играта. Ако не се разчита на воблера - може да му се свалят тройките и воблера е само да потапя и изпъва линията.
пота[You must be registered and logged in to see this image.]
ПП за да се види цялата снимка требва да се увеличи

Последната промяна е направена от xoxo на Чет 11 Окт 2012 - 2:39; мнението е било променяно общо 1 път (Reason for editing : допълнение за снимката че не излиза цяла)
xoxo
xoxo

Брой мнения : 116 Рожд.дaта : 01.07.1950
Години : 74

Писане  sava14 Чет 11 Окт 2012 - 16:39

own написа:Те спомените вече избледняват, но преди малко един ясно изпъкна в съзнанието ми...единият ден от риболовните ми излети миналия месец...мястото - кея в Оромос Панагиас. Хвърлям си аз бомбардата за зарганки и нещо ми привлече погледа. Приличаше на малка маса или фотьойл без облегалка но с глава. Цвят - бежаво-кафеникаво-зеленикаво. Бая го гледах и се чудих какво е. Леко си плуваше и навлизаше в пристана. Сетихте ли се - костенурка. Беше на поне 120-30 метра. Изобщо - яко се изумих...не съм очаквал да видя костенурка. Някой да е попадал на нещо подобно?

На същото пристанище на Ормос Панагиас от миналата година се върти един голям тюлен.
Виждаме го вече 5-6 пъти и от брега и от лодката. Навлиза съвсем навътре в залива и разказва играта на рибата. Вижда се с просто око как си показва главата и хруска като вафли по-големи паламуди от тези, които хващаме. Когато е там, рибата се покрива и риболовът се сговня.
Никога не съм предполагал, че по тези топли морета ще живее тюлен, но е факт.
sava14
sava14

Брой мнения : 118 Рожд.дaта : 01.01.1965
Години : 59

Писане  Тедо Чет 11 Окт 2012 - 17:20

sava14 написа: ...
Никога не съм предполагал, че по тези топли морета ще живее тюлен, но е факт.

аз видях преди 2-3 години на Каламици един тюлен да лежи на скалите (и не, не беше германска туристка :) )
Тедо
Тедо

Писане  own Чет 11 Окт 2012 - 21:00

Нищо чудно костенурката да се окаже, че е била тюленчето. :217b315cad77fe
Знам ли?.....То като те изненада нещо и почва да ти се привиждат разни работи, а и си беше на поне 100 м.
Дано някой го щракне с фотото, че да го видим този дзвер sunglasses2
own
own

Брой мнения : 66 Рожд.дaта : 13.02.1979
Години : 45

Писане  Тедо Пет 12 Окт 2012 - 8:55

по принцип има и от големите костенурки, така че...
Тедо
Тедо

Писане  Miteca Сря 28 Ное 2012 - 13:46

Здравейте колеги, малко информация от последния уикенд на Халкидики. Пристигнахме в петък по обяд и веднага се захванахме да ловиме заргани за стръв, в най-дълбокия край на залива, на плиткото между лодките, единствено там се задържат. Скоро извадихме и първите бройки живи заргани. Колегата - два, аз един и бързо на бегом ги заложихме на края на кея, откъдето е входа към залива и от където влизат делфиновите риби. Заложихме два заргана и след 3 минути едната плувка на колегата тръгна. Той понечи да засича, а аз му викам чакай! чакай! и така изчака той и изведнъж една делфинова риба се метна пред нас на един метър над водата. Той работеше с въдица и влакно 0,30, така че си беше голяма тръпка да извадим рибата. След около 5 мин морене, пищене на аванса и още един скок над водата рибата взе да се води и аз я гребнах с кепа. Точно я извадихме и тръгна моята плувка и аз тъпака, понеже нямаше кой да ми вика чакай! чакай! взех че прибързах със засичането и... извадих само заргана, перфориран през средата. Рибата не е била налапала заргана и и го извадих от устата. Обаче нямаше място за отчаяние, колегата вече залагаше третия зарган на неговата въдица и отново, буквално след 2-3 мин последва удар, изчакване, засичане и отново делфинова риба на въдицата, а аз на кепа. Колегата я умори, рибата се предаде и вече я насочваше към кепа, когато... цък! влакното се скъса. Рибата бавно-бавно се отдалечи а ние само я изпратихме с поглед... влакното не можа да устои на зъбите на две риби една след друга, трябваше след първата риба да превържем наново куката. До тука беше минал само около половин час от излета. Върнахме се обратно на изходна позиция, в плитката част на залива, между лодките за заргани, обаче ядец... зарганите не искаха да кълват. Мъчихме се часове наред - нищо. По едно време аз смених мястото и набарах някакава група огромни заргани, от които за нула време хванах три броя, но гълтаха куката чак в корема. Все пак успях да опазя единия жив и пак на бегом го заложихме на края на кея. Един колега остана да го пази, другите колеги отидоха на моето място с надеждата да хванат още от тези гигантските заргани, а аз отидох да си взема екипировката за подводен риболов и от там - в морето. Преживяванията ми под водата са съвсем отделен разказ, само ще отбележа, че като излязох резултата беше следния: на големия жив зарган - нищо! (колегата каза на майтап, че делфинакитата се плашели от него), повече заргани изобщо не са кълвали! единстрено аз излязох с улов: два лефера по около 500 гр, една малка ричолка - към 400 гр и две дребни риби - мурмурка и кефалче по около 200 - 250 гр., а и едно октоподче - малко, ама го взех за да разнообразя софрата. Вечерта освен надениците имаше печени заргани, а от главата на делфиновата риба и малките риби направихме рибена чорба, стана прилично вкусна! Останалите риби - във фризира за Никулден. Пекарахме си много приятна вечер, развеселени и обнадеждени, доволни от улова и емоциите, но и малко ядосани от пропуските,
но все пак предсояха още два дена...
Всъщност аз се отплеснах да пиша разказ, а исках да дам само информация. В кратце: делфинови риби има още, ако успеете да хванете заргани, което не е никак проста работа. Добрата новина е че са се завъртяли лефери, за съжаление не можахме да хванем нищо с въдиците, но ги видях че са там и отстрелях два, а на един му се размина за малко. Предполагам че целия декември ще върлуват така че вече планирам следващия излет!
Miteca
Miteca

Брой мнения : 9 Рожд.дaта : 01.02.1972
Години : 52

Писане  КИРО Сря 28 Ное 2012 - 13:52

Даже много красиво си се "отплеснал" с писането. super
КИРО
КИРО
мир на праха му

Брой мнения : 21389 Рожд.дaта : 17.12.1957
Години : 66

Писане  roko koko Сря 28 Ное 2012 - 14:20

Браво колега имало е доста адреналин :609c1f728720fb
roko koko
roko koko

Брой мнения : 4391 Рожд.дaта : 23.04.1975
Години : 49

Риболов на Халкидики - Page 6 Empty 123

Писане  max Сря 28 Ное 2012 - 18:46

Колега браво за репортажа но делфиновата риба е (дорадо или махи махи ) sunglasses2 Много тъпа риба (на Тасос като хванат една я държът докато не хванат останалите и я вадят последна ). Пробвай следващият път и драсни два три реда .
max
max

Брой мнения : 3942 Рожд.дaта : 20.11.1969
Години : 55

Писане  Sponsored content

Sponsored content

Страница 6 от 20 Previous  1 ... 5, 6, 7 ... 13 ... 20  Next