GO FISHING BG.ForumsClub
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Риболов на Халкидики

+83
ivokotev
sllipi1
Моряка
Rimohit
nkolev66
ДЯДО ИВАН
gogo26
marvin
EU_BG_akademika
D.Dimitrov
var4o
gloupan
Tiho Todorov
Станимир 65
ТАРАЛЕЖ
divein
maestroto
Loopix
rikitikitavi
aves
veis
roko koko
own
max
Петър Василев
yavor1
dbc
GENIUS
esox hunter
Тедо
mitko_aks
тони котев
s4etovod
vvt1970
kosta simeonov
dobria1
stuci
карид
justinian
Тихомир
vatus
Miteca
baralya
xoxo
Pesho N.Zagora
Мънцата
mikibg
вакрил
Божидар Иванов
Шморхи
4o4o
antares
xivo
Светозар Върбанов
с.стоянов
Иво - Шабла
СЪНДИ
strijok
valium
Любак
milen kordov
jorojoy
КИРО
chapara
Кирил Калчев
Доктора
vstoikov
bkd
direktora
makari
sistefanov
Додо
pacho69
ПЛУВЧО
sava14
tano
savi aleksiev
DOCTORABukarNo1
dorada
Дели
nikinenov
Владо Коцев
cerberus
87 posters

Страница 7 от 20 Previous  1 ... 6, 7, 8 ... 13 ... 20  Next

Go down

Риболов на Халкидики - Page 7 Empty Re: Риболов на Халкидики

Писане  nikinenov Чет 29 Ное 2012 - 12:01

Колега къде по точно сте били на Халкидики, че може да се заформи нещо. :609c1f728720fb
nikinenov
nikinenov
...........................

Брой мнения : 324 Рожд.дaта : 16.03.1978
Години : 46

Върнете се в началото Go down

Писане  Miteca Вто 4 Дек 2012 - 20:57

Обикновено ходиме на Неа Рода, там се познаваме със собственика на едно хотелче, което извън сезона е изцяло на наше разположение. Колега, казвай какво се заформя, че съм под напрежение :5ff67901e688fa
Miteca
Miteca

Брой мнения : 9 Рожд.дaта : 01.02.1972
Години : 52

Писане  nikinenov Чет 6 Дек 2012 - 13:20

Как какво да се заформя, риболов разбира се. Само да видя как са ми нещата и при първа възможност може да сформираме някоя група за риболов, пък ако не хваним най малкото ще си починем далеч от ежедневието. :609c1f728720fb fishing1 :1db1cce6422ce9
nikinenov
nikinenov

Писане  Miteca Чет 6 Дек 2012 - 15:49

аз с удоволствие бих участвал, ако има свободни места в групата. Моите авери "закриха сезона". Не мога да им обясня, чи в Гъция сезона е целогодишен 484712
Miteca
Miteca

Брой мнения : 9 Рожд.дaта : 01.02.1972
Години : 52

Риболов на Халкидики - Page 7 Empty 123

Писане  max Пет 7 Дек 2012 - 11:57

Чух за извадена риба меч на халкидики около 2м и 60кг. Малко ми малеят кг. за двуметрова но ......Пп. оскъдно е инфото понеже са много потайни
max
max

Брой мнения : 3942 Рожд.дaта : 20.11.1969
Години : 55

Писане  vatus Пет 7 Дек 2012 - 12:06

Ами ако мечът и е метър, то и инфото ще мине метър. sunglasses2
vatus
vatus

Брой мнения : 2774 Рожд.дaта : 14.02.1956
Години : 68

Писане  esox hunter Пет 7 Дек 2012 - 13:08

max написа:Чух за извадена риба меч на халкидики около 2м и 60кг. Малко ми малеят кг. за двуметрова но ......Пп. оскъдно е инфото понеже са много потайни
vatus написа:Ами ако мечът и е метър, то и инфото ще мине метър. sunglasses2
Килограмите й са напълно възможни на такава риба. Ето един калкулатор на който му е интересно [You must be registered and logged in to see this link.]

Иначе ксифии в момента има много по някои части на Халкидики sunglasses2 , но се ловят основно на метод тип "парагада". НА тролинг не искат 12666 ...проверено лично от мен и колега. Същото се отнася и за големите туни...има си ги, но са пас и на дълбокото.
....за сметка на това пък има други "игриви" риби :1db1cce6422ce9 sunglasses2
esox hunter
esox hunter

Брой мнения : 904 Рожд.дaта : 11.01.1970
Години : 54

Писане  Тедо Пет 7 Дек 2012 - 13:27

esox hunter написа: ....за сметка на това пък има други "игриви" риби :1db1cce6422ce9 sunglasses2

има-има... 1.70м 55кг
[You must be registered and logged in to see this image.]
Тедо
Тедо

Брой мнения : 1619 Рожд.дaта : 23.06.1974
Години : 50

http://www.zanderbg.com

Писане  max Пет 7 Дек 2012 - 14:40

Тедо написа:
esox hunter написа: ....за сметка на това пък има други "игриви" риби :1db1cce6422ce9 sunglasses2

има-има... 1.70м 55кг
[You must be registered and logged in to see this image.]
Тедо тия са за тармък направо.
max
max

Писане  Тедо Пет 7 Дек 2012 - 18:15

Що бе sunglasses2
На воблер с червена глава излизат... смях
Тедо
Тедо

Брой мнения : 1619 Рожд.дaта : 23.06.1974

http://www.zanderbg.com

Писане  Тихомир Пет 7 Дек 2012 - 18:19

смях :6e6ebecd09233a Трябва да е дълбоко газещ :525707397c05bb смях .
Тихомир
Тихомир

Брой мнения : 745 Рожд.дaта : 03.11.1968
Години : 56

Писане  max Пет 7 Дек 2012 - 18:53

Red HEAD се е доказал във времето стига да не е чупещ се .............. spying
max
max

Писане  roko koko Съб 8 Дек 2012 - 9:15

смях смях смях
roko koko
roko koko

Брой мнения : 4391 Рожд.дaта : 23.04.1975
Години : 49

Писане  nikinenov Съб 8 Дек 2012 - 14:48

Колко ли голям трябва да е този воблер за такива риби 12666
nikinenov
nikinenov

Писане  тони котев Сря 8 Май 2013 - 10:09

Здравейте.
След дългото митарстване по празниците най-после се завърнах и сядам да напиша няколко реда за последните ми риболовни приключения.
Имахме организация 4 кемпера да тръгнем за Едеса и Лутраки (от Солун към Македония) и след като разгледаме да слезем към Катерини.Да но основната група тръгна още в петък, а ние останахме защото жената беше на работа в понеделник и вторник.Тръгнали и решили директно на Вурвуру на морееето да отидат и така плановете се промениха и за нас, щот имаме тинейджърка на 13г. която сподели, че ще избяга от нас ако не отидем при другите, имаше :f38b1c44c48ae2 21188 но на 13 е сложно смях , абе такива работи.
И така тръгнахме във вторник след обяд заредени със всякакви емоции смях .Искам да отбележа традиционното спиране на Долна Градешница за изключително вкусната скара, преминаване на границата и газ към Ставрос, решихме да минем по много живописен път през Нигрита , много красиви местенца.Не ми се караха 400 км. накуп.Преспахме на Ставрос, запознахме се с много колоритни българи с 2 кемпа (стационирахме се до тях за вечерта) и след като ме изядоха комарите през нощта, мнооого ги има на това място, тръгнахме до крайната дестинация-Вурвуру. След пристигането се нагласихме в прекрасната сянка на малка борова горичка на самия бряг на морето.Разпънахме , изкъпахме се, водата беше чудесна за къпане, и в късния следобед взех спининга с бомбардата за да направя първото капо.Пробвах основно на бял червей, но зарган въобще не се появи.Единствената утеха ми беше в строежа на такъма, бях купил нов брейд,0.10(отговаря си напълно на написаното) и с кадемлийката на Вальо Нисана правех замятания около 100 (стоте) метра, това не е преувеличение, бомбардата ми е 25 гр плуваща.Хапване пийване вечерта, неизменните бъзици каква ливада съм в риболова и това допълнително ме нахъса сутринта да търся реванш.Да ама пак греда, кълвяха само някакви дребосъци които изчезнаха щом напече слънцето.Нови порции смях на бивака, щели сме да преядем защото рибките били малки но КОНЦЕНТРАТ смях След обяд посрещнахме общ приятел който от няколко години си изкалва летата около Никити, дай боже всеки му.ПРофесор в местния риболов, веднага ми каза , че си губя времето да търся зарган, имало промяна на времето и всичката риба барабар с октоподите си били камшика.Хубаво ама аз не вденах и продължих вечерните си напъни на бял червей, за мой късмет напипах дребосък и се занимавах докато нещо не ми сгъна въдицата , последва интересна борба и на скалите се оказа първият ми лаврак на бял червей.Рибата беше около 500-600 гр , но това ми даде необходимата доза надежда , че не всичко е избягало в дълбокото.Отидох да взема кутията със силиконите и воблерита и установих , че съм ги забравил, меко казано се нервирах, идваше ми бесило .Все пак намерих воблер забравен от минал риболов който имитира сардинка(син с черни точки и сребрист корем).До следващия слеобяд мятах на различни места и се отказах чак като видях как пасаж грамадни лавраци преминават величествено покрай воблера без да му обръщат абсолютно никакво внимание.Мисля си , сменявай схемата, рибата е рядка но я има , чат пат сутрин и вечер в залива се виждаха джуруми, хищниците гонеха милионите малки рибки търсещи убежище в камъните на залива.Моят местен приятел ....(човека си държи на спокойствието и ме помоли да не споменавам конкректни имена ) а понеже той е нашият местен гид съм длъжен да се съобразя с него, хвърляше три пръчки на полиангисто и си обикаляше за октоподи.Уж нямало , но само той успяваше да хване един два на ден, та пробвахме и октоподи. И така, къпеме се през деня а аз си мисля какво да променя за вечерта, с ограничения ресурс с който разполагах.Нищо не измислих и надвечер пак на скалите само че на мръвка от рибе а не на бял червей, колегата изпусна нещо голямо на полиангистото и дойде до мене да пробва.Помолих го да покаже нещо което има в арсенала но не е пробвал.Отвори той куфарчето и ми извади малка силиконова рибка с нанизана на нея кука.Взимай и пробвай- убивам сафридите на това като ги има.Вече наближаваше края на риболова и вързах силикончето на 2 метра под бомбардата с флуоро 0.20, така и така е карък, дай да опитам.За късмет наблизо видях джурум и с моя фантастичен кастинг( умря циганката дето ме хвалеше смях ), метнах там обрах няколко пъти и егати ръна, все едно ме удари ток, добре че предвидливо бях оставил хлабав аванса , със сигурност щеше да ми скъса.Борба с много обрати и на брега се оказа първото жълтоперо тонче около 40 см.Докато се суетях обаче пасажа се изтегли.Помятах известно време и в сумрака на около 50тина метра видях няколко уплашени рибета, веднага метнах там и резултата не закъсня, този път беше разкошен зарган около4 педи.Голямо дърпане и скокове , голям кеф.Вечерта направихме първата рибна вечер и с дребосъка който бях събирал 2 дена.Нали се сещате , че сутринта видях как изгрява слънцето с въдица в ръка.Мятах навсякъде , дълбоко плитко, с този кастинг правех голям периметър и о чудо удар на (после премерих) 50-60 см дълбочина и на брега излезе мурмура около педя и половина(най-голямата която съм хващал).Малко след нея хванах и сребриста риба с черна точка на опашката, има ги в изобилие дребнички, но този път размера беше поне два пъти по-голям.От тончетата нямаше и следа, видях джуруми отсреща на залива и бързо се преместих, хвърляне и на втората врътка - кеф поредното тонче, малко но изключително борбено, Макса какво го чака с големите не ми се мисли sunglasses2 ,веднага още едно и пасажа си замина.Стана време за плаж и едва изтраях да мине деня (по жегите нямаше никакви джуруми и тем подобни).Вечерта хванах още 2 и никой не искаше да погледне пържолите докато не свърши рибата.Между другото мурмурката е изключително вкусна риба, голяма конкуренция на дивия лаврак, най-много ни хареса .Сутринта се събудих пак преди изгрева и бегом на скалите.Метнах няколко пъти и забелязах странни сенки във водата , съвсем близо до брега, метнах лошо бомбардата направи няколко жабки на 20тина метра от мен, нещо ми се закачи , и докато обирах въдицата ми се сгъна като пица на две.Най- странното е, че аванса не тръгна а напротив рибата тръгна без почти никакви тласъци бавно към мен.Охлабих предвидливо аванса ,усетих присъствието на голяма риба, както се подмотваше рибока само го държах под напрежение без излишно напъване, отведнъж се обърна и ускори като болид от формула едно, такова развиване на аванс никога не съм имал в дългогодишната си практика,след десетина метрово екстремно развиване всичко замря и разбрах , че съм загубил първата битка с големите 509601 Адреналина се настани доволно във вените ми , отидох до кемпера на Колегата и нервно обикалях един час, човека си е местен, всеки ден си е за риба и няма бърза работа да става, а само той имаше силикончета. На червей въобще не ми се мяташе, след слабите риболови.Изчаках го да се събуди , позасмя се той даде ми ново силиконче и бегом обратно, там ме чакаха 2 тончета които излезнаха набързо. От големите(в последствие се оказаха лавраци) нямаше и помен.
Спирам до тука , че ме чакат задачи. Като остане време ще продължа :609c1f728720fb
тони котев
тони котев

Брой мнения : 827 Рожд.дaта : 21.08.1966
Години : 58

Писане  ПЛУВЧО Сря 8 Май 2013 - 11:25

С кемпер на море.Егати кефа.И аванса свири викаш.... eyeballs_icon И аз искам така.... ся щи кажа
Ама я виж кое време стана... :b23b8673c6466f Не си ли свърши задачките,че на мен чакането ми се свърши. sunglasses2
ПЛУВЧО
ПЛУВЧО

Брой мнения : 7388 Рожд.дaта : 01.12.1970
Години : 53

Писане  justinian Сря 8 Май 2013 - 11:28

Страхотно увлекателно разказваш, колега. БРАВО!
justinian
justinian
глоб.модератор
глоб.модератор

Брой мнения : 917 Рожд.дaта : 05.02.1970
Години : 54

Писане  roko koko Сря 8 Май 2013 - 15:27

Браво Тонииии :dancingHappy_i ,ти и тука си напиши ,ама и на Смокиня цяло лято ще ми ги разправяш :b23b8673c6466f .Поздрави у дома :609c1f728720fb
roko koko
roko koko

Брой мнения : 4391 Рожд.дaта : 23.04.1975
Години : 49

Писане  s4etovod Сря 8 Май 2013 - 16:13

Тони,

Репортажът ти страхотен идва ми баш на време :dancingHappy_i

Ние сме резервирали стаи последната седмица на Юни в една вила в началото на Вурвуру и тъкмо щеше да започвам да питам къде и как да действам в околността, че не виждам много подходящи места там.

Изчетох доста от темите за други дестинации по Ситония, но баш нещо обнадеждаващо в района на Вурвуру не съм разбрал още.

Та сподели къде точно мяташе бомбардите sunglasses2 Може и на ЛС, ако нещо те притеснява...
s4etovod
s4etovod

Брой мнения : 66 Рожд.дaта : 10.05.1976
Години : 48

Писане  карид Сря 8 Май 2013 - 16:14

Пренесох се и аз там. При рибите и емоциите с тях! Чакам продължението с нетърпение.
карид
карид

Брой мнения : 415 Рожд.дaта : 08.09.1974

Писане  КИРО Сря 8 Май 2013 - 18:08

Дотук великолепен разказ,обаче и аз :b23b8673c6466f
КИРО
КИРО
мир на праха му

Брой мнения : 21389 Рожд.дaта : 17.12.1957
Години : 66

Писане  stuci Сря 8 Май 2013 - 20:20

КИРО написа:Дотук великолепен разказ,обаче и аз :b23b8673c6466f
При такова увлекателно четиво май всички сме на това деридже :b23b8673c6466f
stuci
stuci

Брой мнения : 256 Рожд.дaта : 01.03.1973
Години : 51

Писане  тони котев Сря 8 Май 2013 - 20:23

roko koko написа:Браво Тонииии :dancingHappy_i ,ти и тука си напиши ,ама и на Смокиня цяло лято ще ми ги разправяш :b23b8673c6466f .Поздрави у дома :609c1f728720fb
Румба много поздрави на всички.Живот и здраве тази година тинейджърката ще кандидатства и ще дойдем около 10ти юли.

А сега да продължа с риболовното приключение.След като приключи сутрешния риболов направих хубав плаж с групата, но жана ми ме защипа , бил съм обещавал разходки с колелата, и какво да правя вместо да ловя следобед риба направихме обиколка на селото , което по скоро е вилна зона с прекрасни морски къщи.Общо взето гърците дори и в криза живеят доста по спокойно от нас.Яд ме е , че не можах да снимам (технически причини), местото е много красиво, заслужава си да се види.Заливчетата се редуват едно от друго по красиви с причудливи скали.
По някое време малко преди сумрак се прибрахме на бивака и набързо скокнах с въдицата на буруна.Колегата беше там и сподели, че тази вечер не е влязла риба в залива.Метнах въпреки всичко .Повъртях в няколко посоки и в сумрака метнах до скаличката където миналата вечер хванах заргана.Бомбардата цопна на около 80тина метра от мене и започнах плавно да придърпвам, тук държа да отбележа, че в процеса на ловене установих най-подходящата за кълването на рибите скорост-в никакъв случай бавно , но не и прекалено бързо, малко по-бавнто от водене на блесна, та направих 20тина оборота с макарата и нещо се опита много брутално да ми изтръгне въдицата от ръката.Аванса го държах много хлабав, но и това не помогна, удара беше зловещ и пак останах без сиконче.Моят човек беше свидетел на случката и пак подаде ръка, даде поредното силиконче.Мислех да го вържа директно на брейда но по рано колегата беше свършил тази работа и резултата- 0 риби и това наклони везните да си остана на старата система, още повече почти в тъмницата закачих много хубава риба, докарах я до брега и точно преди да я дръпна на скалите тя се откачи, случката стана в краката на колегата и той ми каза , че съм изпуснал морски костур над кило, е няма що "хубава" вечер.Прибрах се в лагера с увиснал нос и получих порцията смях, но това си е в реда на нещата.Междувременно до нас се бяха паркирали два софийски кемпера шофьорите на които като ме видяха с въдица в ръка ведната се запознаха с мене, даже жената вметна-ей много сте комуникативни това рибарите- въпреки , че няма кой да я надприказва(Румбата е свидетел) смях Споделих с тях всичко което бях преживял и даже им казах къде да си купят силикончета (а за мен забравих да поръчам, много съм ....)Магазина се намира на централната улица В Никити и се казва Капитан Хук.Посетих го чак на тръгване и оставих доста dollars , много добре е зареден.
На следващата сутрин ставам и какво да видя , двамата агенти вече мятат, но доста неуспешно.Реших да мина от другата страна на заливчето, почнах с пробите и за 2 часа успях да хвана една туна около 35 см.Нямаше ги рибите, отсреща видях , че колегите се изнасят към лагера и реших да вида колко е студена биричката в кемпера.Минавам аз по пясъка обратно и се качвам при башмайстора , който се беше паркирал стратегически по средата над заливчето , тъкмо почнахме с лакърдиите и той ми вика -бързо бягай на буруна влиза пасаж от хищници.Много набито око има, след 3-4 минути направих първото замятане и кеф- туните бяха полудели хванах 3 за 10тина минути, като реализирах и доста празни удари, всъщност забравих да спомена, че покрай извадените риби имаше и доста празни удари повеждаш рибата и веднага се откача.Пасажа мина и замина , но аз вече бях доволен от риболова, часът беше 12.30, време за студено узо с тараторче, на гъста сянка в жегата е голяма работа
sunglasses2
Неусетно дойде времето на вечерния риболов.Вече изучени , силна група с новите колеги , гледаме за джуруми, гледаме ама няма.На обедния разбор един от новите колеги сподели, че видял много риба да играе в съседното заливче, но не отишъл за проба.Викам си , само там ще ги намеря рибите и след 5-6 минутки оглеждах за хищници на новото място.Това което видях ме втрещи, лавраци можеби по метър почти изкачаха на брега в опит да докопат повече от дребната риба която отчаяно се бореше за живота си.Моят човек ме видя и му махнах да дойде и двамата започнахме едно лудо хвърляне в джурумите които се вдигаха буквално в краката ни.Да но не случайно лаврака се води за една от най-хитрите риби, след половинчасово хвърляне мислех, че ще получа удар при вида на такива расови екземпляри които по никакъв начин не можех да излъжа.Постепенно нещата се успокоиха ,а ние гледахме невярващо- какво се беше случило.Тук колегата ми сподели следната случка: на пристанището в Никити видял грамаден лаврак и му подхвърлил сардинка, рибата я обикаляла 10тина минути преди да се престраши да го атакува.Реших да се преместя към носа на заливчето, там имаше скаличка на 10тина метра навътре до която прегазих лесно и беше много удобна , хващах половината залив с моето замятане.Помятах 10тина минути и вече решил да се прибирам към нашето заливче ,времето напредваше, реализирах първата туна.Последваха няколко кълванета и още 2 туни подскачаха на скалите.Ставаше много тъмно и се прибрах доволен и с нова дестинация за утре.Хищниците на бивака ме чакаха с опечени мръвки , но докато не оглозгахме и последните костици на пресните риби никой не посегна към месото.Имаше и няколко дракона на които бях взел филето .Забравих да спомена, че драконите атакуваха много остро примамката и на ден хващах по 3-4 бройки задължително.
Жената ме вика за вечеря и понеже утре ми е много натоварен ден ще пиша когато се освободя. :609c1f728720fb
тони котев
тони котев

Брой мнения : 827 Рожд.дaта : 21.08.1966
Години : 58

Писане  baralya Сря 8 Май 2013 - 20:39

Пиши пиши дето се вика златен си
увлекателно и цветно все едно и аз съм там
Благодаря за споделените преживявания