Риболов на Халкидики
+83
ivokotev
sllipi1
Моряка
Rimohit
nkolev66
ДЯДО ИВАН
gogo26
marvin
EU_BG_akademika
D.Dimitrov
var4o
gloupan
Tiho Todorov
Станимир 65
ТАРАЛЕЖ
divein
maestroto
Loopix
rikitikitavi
aves
veis
roko koko
own
max
Петър Василев
yavor1
dbc
GENIUS
esox hunter
Тедо
mitko_aks
тони котев
s4etovod
vvt1970
kosta simeonov
dobria1
stuci
карид
justinian
Тихомир
vatus
Miteca
baralya
xoxo
Pesho N.Zagora
Мънцата
mikibg
вакрил
Божидар Иванов
Шморхи
4o4o
antares
xivo
Светозар Върбанов
с.стоянов
Иво - Шабла
СЪНДИ
strijok
valium
Любак
milen kordov
jorojoy
КИРО
chapara
Кирил Калчев
Доктора
vstoikov
bkd
direktora
makari
sistefanov
Додо
pacho69
ПЛУВЧО
sava14
tano
savi aleksiev
DOCTORABukarNo1
dorada
Дели
nikinenov
Владо Коцев
cerberus
87 posters
Страница 10 от 20
Страница 10 от 20 • 1 ... 6 ... 9, 10, 11 ... 15 ... 20
Re: Риболов на Халкидики
Ето го и видеото. Оставих едно дорадо да поплува преди да го извадя.
Колкото до такъма - нищо особено обикновено. Просто една кука 1/0 или 2/0 накрая на влаканото. Друг вариант е ако няма жива стръв да се лови на мъртва рибка, но е голяма хамалогия. Ще допиша довечера.
Колкото до такъма - нищо особено обикновено. Просто една кука 1/0 или 2/0 накрая на влаканото. Друг вариант е ако няма жива стръв да се лови на мъртва рибка, но е голяма хамалогия. Ще допиша довечера.
dbc- ...........................
Брой мнения : 103 Рожд.дaта : 19.11.1977
Години : 47
Браво!!!
tano- ...........................
Брой мнения : 1674 Рожд.дaта : 21.03.1970
Години : 54
На това дорадо от клипчето си му направил разходка Балкантурист.
ПЛУВЧО- ...........................
Брой мнения : 7388 Рожд.дaта : 01.12.1970
Години : 53
Така, като цяло тази година ми се струва, че нещата отиват на по-късно появяване на рибата. Можеби горещото лято е причината, но заргана го няма никакъв. Затова ще направя едно ходене следващата седмица само за риба, без децаи, жени и други домашни любимци. Прави ми впечатление, че и лавраци никакви не видях. На мястото, където лових повечето пъти (скалите на Арменистис) зарган нямаше никакъв. За цял ден нито един, но дорадо бол. Можеби затова и намаше заргани. Налагаше ми се да ходя по едни кози пътечки и скали до плажа да ловя заргани и после тичайки да ги връщам до скалите с една кофа с вода. Такова ми се таковото. В едната посока е 20 минути. Мястото е хубаво, че почти няма лодки и най-важно пояси, дюшеци и други помощни средства. Смятам, че е абсолютно грешно да се смята, че дорадото не е плашлива риба. Наблюдавах ги как бягат и не обръщат внимание на стръвта ми, когато мине лодка по-близо от 200 метра навътре. Друго, което все повече се убеждавам е, че трябва да се използват колкото може по-малки заргани за стръв, около педя са тамън, че по-малките умират бързо. Не че прощават и на по-големите, но често само ги гнявят и не ги налапват, губят интерес, като умрат. Имах куриозно хванато дорадо за опашката, когато бях заложил каиш около 2 педи. При едно от пренасянията на жива стръв, като стигнах се оказа вече нежива и ме мързеше да тичам обратно и монтирах единия зарган на дражкович и се почна едно хвърляне и обиране, но имях удари и едно закачане, но се откачи. Бях според мен с малки тройки и освен това с къси поводи. Дорадото винаги хапе през средата, а поводите ми стигаха до малко преди това и имах много отхапани заргани. Има още какво да се пише, но ме заболяха ръцете да пиша ма телефона и освен това вече трябва да се забърсвам, че децата тропат на вратата. Търсете диви места без лодки и други дразнители и ще имате много по-големи шансове.
здрасти dbc, ние май бяхме на едно място... Само да ти кажа, че НЕ се плашат от лодките - удрят ми дори на 20м зад лодката.
Здрасти Тедо, гледал съм клипчета как буквално плуват до лодки, но подозирам, че когато са в по-дълбоки води са по-спокойни. Когато са до брега се плашат. Няколко пъти наблюдавах тоя ефект от минаващи лодки.
Вероятно от сянката, която лодката прави по дъното в плитка вода... Шумът и пяната от винта дори ги привличат.
Не ги е страх.
Даже много често ми се е случвало да спра лодката и веднага се събират отдолу под нея да си починат !
Даже много често ми се е случвало да спра лодката и веднага се събират отдолу под нея да си починат !
Докато не започнат да скачат направо в тигана не ги признавамПетър Василев написа:Не ги е страх.
esox hunter- ...........................
Брой мнения : 904 Рожд.дaта : 11.01.1970
Години : 54
Да си починат, дет се вика да си вземат въздух.Петър Василев написа:Не ги е страх.
Колега dbc ти си ловил дорадо-то на жива стръв(зарган), нали така!? Защото гледах клипчета, където го ловяха на пилкери( Ш.Д.).
GENIUS- ...........................
Брой мнения : 568 Рожд.дaта : 14.08.1985
Години : 39
esox hunter написа:Докато не започнат да скачат направо в тигана не ги признавамПетър Василев написа:Не ги е страх.
Мислите,че се бъзикам ли?dbc написа:Да си починат, дет се вика да си вземат въздух.
123
За дорадото /най тьпата за мене риба след попчето/ знам че ако е стадо и хванеш една я прекарваш на близко и не я вадиш докато не извадиш другите около нея [You must be registered and logged in to see this image.]
max- ...........................
Брой мнения : 3942 Рожд.дaта : 20.11.1969
Години : 55
Не бе ние се бъзикаме. Абсолютно ти вярвам, но моите, смея да твърдя 10 годишни наблюдения са само за риболов от брега, където тая риба не се чувства сигурна. Тя по принцип е пелагична риба и приближава брега сезонно покрай дребосъка. И аз съм вадил две риби една след друга, но в повечето случаи обикалят за кратко около хванатата и си бият камшика навътре.
По принцип се лови на жива риба, или малък калмар, това е от неподвижна стоянка. Кука 2/0 и дебел повод. Може и на плуващ воблер, ама голямо мятане пада.mitko_aks написа:Някой можи ли да покажи такъмите за Дорадо
От лодка се лови на воблери ( това съм го виждал докато ловя от кораба ) .
Важно е да са стабилни тройките, според мен е добре да се ползват единични куки, но е въпрос на предпочитания.
Дорадото е доста плашлива риба, но пък е и доста любопитна.
Проблем е при по-големите екземпляри ( 5-6 кг ) изваждането , доста са силни, но не са много борбени .
Късмет !
yavor1- ...........................
Брой мнения : 13
Вече повече от 10 години не съм виждал Дорадо по-голямо от 3 кг а на времето излизаха само 5-6 кг.Същото важи и за Лицата.
Това е за Крит!
Това е за Крит!
123
Маятикото /около кг. бебе/ ми е правило най много номера и обичам да ги ловя на спининг .....много борбена и хитра риба .Един пьт на Тасос видях че нещо гони дребоська и извадих спининга но нямах кеп и след удара на маятикото си правих експерименти с авансьт защото нямаше шанс да я вдигна .... сигурно 15 мин си играх и накрая се откачи [You must be registered and logged in to see this image.]и бебе вьрнато да наддава [You must be registered and logged in to see this image.]
Последната промяна е направена от max на Чет 20 Фев 2014 - 17:55; мнението е било променяно общо 1 път
max- ...........................
Брой мнения : 3942 Рожд.дaта : 20.11.1969
Години : 55
Здраве на всички,
Бях от събота до вторник в Неа Мудания. Времето разкош. Кея - много гръцки чичаци. Дремаха с часове....някой имаха по някой друг случаен лаврак до към килограм и лица - пак под кило. За разлика от тях тези с охтаподиерите (червен рак) си изкарваха по някой октопод след известно търпение.
В неделя се пробвах на дъно със стръв акровати и прясно филе от риба - само дребни перки и други подръпвания, които не се хващаха. На бомбардата - потъваща...почти нищо. Леко пипа и това е.
В понеделник привечер отидох до канала (който разделя Халкидики от Касандра) - силно течение и малка лица. Една след друга на всяко хвърляне (бомбарда). Накрая и два заргана - единият доста добър и борбен. Всички по живо, по здраво да надебеляват обратно в морето. Нещо имах други очаквания - смятах, че ще има "накъсване" на рибата, ама
Във вторник времето се поразвали - нямаше слънце и решихме да се прибираме с девойката...обаче кутийката с акровати пълна. Оставих я да оправя багажа в хотела и изтърчах към кея. Подпуках малката лица, на всяко хвърляне риба. Голям кеф е - пада голяма борба при вадене - много дърпа. Едрина като приличен сафрид. За час и половина понапълних една стиропорена лондичка (от тези за охладена рибка). По обед си бегахме въпреки слуката и към София.
Вече част от уловената риба стана на великолепна чорба и даже свърши - голяма зор падна с чистенето на месото от костите, но си струваше.
Малко спам - навсякъде студиата не работят - само хотели и то не всички. Ходих и до Никити - градче на призраците. Почти нищо не работи. Водата - кристал и още си е добре за къпане - даже тен хванах.
Бях от събота до вторник в Неа Мудания. Времето разкош. Кея - много гръцки чичаци. Дремаха с часове....някой имаха по някой друг случаен лаврак до към килограм и лица - пак под кило. За разлика от тях тези с охтаподиерите (червен рак) си изкарваха по някой октопод след известно търпение.
В неделя се пробвах на дъно със стръв акровати и прясно филе от риба - само дребни перки и други подръпвания, които не се хващаха. На бомбардата - потъваща...почти нищо. Леко пипа и това е.
В понеделник привечер отидох до канала (който разделя Халкидики от Касандра) - силно течение и малка лица. Една след друга на всяко хвърляне (бомбарда). Накрая и два заргана - единият доста добър и борбен. Всички по живо, по здраво да надебеляват обратно в морето. Нещо имах други очаквания - смятах, че ще има "накъсване" на рибата, ама
Във вторник времето се поразвали - нямаше слънце и решихме да се прибираме с девойката...обаче кутийката с акровати пълна. Оставих я да оправя багажа в хотела и изтърчах към кея. Подпуках малката лица, на всяко хвърляне риба. Голям кеф е - пада голяма борба при вадене - много дърпа. Едрина като приличен сафрид. За час и половина понапълних една стиропорена лондичка (от тези за охладена рибка). По обед си бегахме въпреки слуката и към София.
Вече част от уловената риба стана на великолепна чорба и даже свърши - голяма зор падна с чистенето на месото от костите, но си струваше.
Малко спам - навсякъде студиата не работят - само хотели и то не всички. Ходих и до Никити - градче на призраците. Почти нищо не работи. Водата - кристал и още си е добре за къпане - даже тен хванах.
own- ...........................
Брой мнения : 66 Рожд.дaта : 13.02.1979
Години : 45
Добре си си изкарал,спокойствие ,хубаво време,плажче и някоя рибка като е имало да не си баш капо,направо си е била екстра екскурзията
roko koko- ...........................
Брой мнения : 4391 Рожд.дaта : 23.04.1975
Години : 49
Има уловена 10-тина кила туна,блу-фин на Порто Куфо от наш човек,но няма да кажа кой е нека той да се предаде
Вярно е ,сега говорих с приятел които е там . Рибите са две туни 15 кг и 5 кг. това ми каза той . Риболовците а били с РИБ .
veis- ...........................
Брой мнения : 342 Рожд.дaта : 04.05.1974
Години : 50
Много хубаво, но поне някоя снимка няма ли да има
GENIUS- ...........................
Брой мнения : 568 Рожд.дaта : 14.08.1985
Години : 39
Още са в Гърция. Предполагам като се върнат ще побликуватGENIUS написа:Много хубаво, но поне някоя снимка няма ли да има
Абе я май го знам кой е. Ама нека да се прибере и да си каже как и що.Петър Василев написа:Още са в Гърция. Предполагам като се върнат ще побликуватGENIUS написа:Много хубаво, но поне някоя снимка няма ли да има
ПЛУВЧО- ...........................
Брой мнения : 7388 Рожд.дaта : 01.12.1970
Години : 53
Не става дума за Ники, той е на яхта .Вчера тръгнаха от Атина към островите.Днес говорихме по тел. нямаха нищо уловено
Страница 10 от 20 • 1 ... 6 ... 9, 10, 11 ... 15 ... 20
Страница 10 от 20
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите
Пет 15 Ное 2024 - 20:06 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ ЗАРГАН В МОМЕНТА?
Съб 26 Окт 2024 - 20:36 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ КЕФАЛ, ПЛАТЕРИНА И ИЛАРИЯ В МОМЕНТА?
Вто 22 Окт 2024 - 19:41 by Димитър Маринчев
» За гъби
Нед 13 Окт 2024 - 16:48 by Димитър Маринчев
» С лодка в морето - 2024
Пет 11 Окт 2024 - 14:44 by Димитър Маринчев
» Около Бургас
Чет 3 Окт 2024 - 21:05 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ САФРИД В МОМЕНТА?
Пон 23 Сеп 2024 - 20:59 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ ХАМСИЯ В МОМЕНТА
Нед 11 Авг 2024 - 22:20 by Димитър Маринчев
» Light Rock Fishing