GO FISHING BG.ForumsClub
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Риболов на Халкидики

+83
ivokotev
sllipi1
Моряка
Rimohit
nkolev66
ДЯДО ИВАН
gogo26
marvin
EU_BG_akademika
D.Dimitrov
var4o
gloupan
Tiho Todorov
Станимир 65
ТАРАЛЕЖ
divein
maestroto
Loopix
rikitikitavi
aves
veis
roko koko
own
max
Петър Василев
yavor1
dbc
GENIUS
esox hunter
Тедо
mitko_aks
тони котев
s4etovod
vvt1970
kosta simeonov
dobria1
stuci
карид
justinian
Тихомир
vatus
Miteca
baralya
xoxo
Pesho N.Zagora
Мънцата
mikibg
вакрил
Божидар Иванов
Шморхи
4o4o
antares
xivo
Светозар Върбанов
с.стоянов
Иво - Шабла
СЪНДИ
strijok
valium
Любак
milen kordov
jorojoy
КИРО
chapara
Кирил Калчев
Доктора
vstoikov
bkd
direktora
makari
sistefanov
Додо
pacho69
ПЛУВЧО
sava14
tano
savi aleksiev
DOCTORABukarNo1
dorada
Дели
nikinenov
Владо Коцев
cerberus
87 posters

Страница 14 от 20 Previous  1 ... 8 ... 13, 14, 15 ... 20  Next

Go down

Риболов на Халкидики - Page 14 Empty Re: Риболов на Халкидики

Писане  Петър Василев Пон 11 Май 2015 - 20:35

тони котев написа:.
Обмисляме разни стратегии за другият път, като имаме желание да пробваме на стръв. Не знам кое е по удачно, дали да не пуснем някоя жива фриза, или да пробваме на мъртва риба, например по-едра сардина. Ще се ориентираме по сонара за дълбочина.  Мисля да взема машинката за кайма и да смеля малко от "червените гадове" за захранка.  Ако някой има опит , ще помоля за помощ, всеки съвет е ценен за нас.

Ако искате риби с човешки размер това е най-ефикасният начин,но знайте,че вече Блуфин-а е забранен !

364672

[You must be registered and logged in to see this link.]

Чета из нета разни приказки за квоти и т.н. nono
Последно разяснявам и ако искате вярвайте на мен ,ако не искате ,,не ви задължавам.
Квоти има,но те са само за промишлен риболов и то с специални разрешения за риболов на Блуфин.
Не всички профисионалисти имат такова разрешително.Ако имате познат .който има такова разрешително спокойно може да си ловите на неговият борд.
За нас любителите е забранен вече 4-та година! Ако уловите вие си решавайте,,ще го пуснете ли или .......
Не вярвайте на разни многознайковци в нета,които са чули ,но недочули,защото глобите са не солени,ами страшни .Конфискация ,глоба и съд!
Петър Василев
Петър Василев
администратор
  администратор

Брой мнения : 6655 Рожд.дaта : 28.03.1968
Години : 56

http://www.gofishingbg.com

Върнете се в началото Go down

Писане  rikitikitavi Вто 12 Май 2015 - 15:40

Ако пасажа се потопи близо до тебе често рибите се изкушават на катмастер. Пускаш го 150метра надоло и после въртиш кат изоглавен. Ама е добре да е с кована кука вмест тройка. На това съм хващал......би трябвало и фаст джигинга да се удачен ама тогава нямах понятие от това нещо
rikitikitavi
rikitikitavi
...........................

Брой мнения : 2280 Рожд.дaта : 12.05.1975
Години : 49

Писане  тони котев Вто 12 Май 2015 - 20:18

rikitikitavi написа:Ако пасажа се потопи близо до тебе често рибите се изкушават на катмастер. Пускаш го 150метра надоло и после въртиш кат изоглавен. Ама е добре да е с кована кука вмест тройка. На това съм хващал......би трябвало и фаст джигинга да се удачен ама тогава нямах понятие от това нещо
Сложих едно кастмастерче, но на спининга и ме достраша да не си остана без спиниг, че като видях дзверовете как дърпат 5ff67901e688fa2ed7af . Другият път ще пробваме задължително пилкер и джиг.
Не вярвайте на разни многознайковци в нета,които са чули ,но недочули,защото глобите са не солени,ами страшни .Конфискация ,глоба и съд!
Въобще не сме си и помисляли да си правим експерименти с костгарда. Единият път са правили проверка при излизане на бивака и добре, че всичко си е било точно.
тони котев
тони котев

Брой мнения : 827 Рожд.дaта : 21.08.1966
Години : 58

Писане  тони котев Нед 21 Юни 2015 - 18:20

Прибрахме се от поредния "Трипити" риболов. Този риболов беше посветен изцяло на DEEP FISHINGа . Започнахме с жокери за места от местните, някои бяха успешни, други не толкова.
Риболова вървеше между 200- и 300 метра основно. Пробвахме и на тази дълбочина но без успех.:
[You must be registered and logged in to see this image.]
Хващаше се това:
Балас, мусмуля и бакаляро. Хванахме и едно Христопсаро към килограм. Вече правя разлика между Балас и Мусмули sunglasses2 . Много ми допадна вкусът на Бакалярото. Ловихме със следните такъми.
Як кютук събиращ около 800 метра конец. За жалост нещо се прецака точно когато отидохме на ново място пред Атон и сега подлежи на ремонт.
Това е другата макара, по-малка но много удобна. Ловихме с чепаре и кръстачки, като последните бяха по-успешни. Още не можем да уцелим кой номер куки са най-подходящи, някой ако знае да помага.
Забелязахме следната зависимост, един ден има силна активност на рибата, а на другият ден много по-слабо кълвеше.
Стръвта си я набавяхме с чепаретата , Скумрийки, Сафриди и Фризи(карагьозчета), пробвахме и на скариди, но на рибката кълвеше по-добре. Тежестите бяха около килограм, не пробвахме да сменяме с по-леко или тежко. Имаше един страхотно силен удар , но рибата се откачи почти веднага и не разбрахме каква е .
Разположихме се на едно закътано място, тъй-като полицията беше предупредила нашият грък, че по време на сезона ще пишат актове за диво къмпиране . тук нямахме проблеми:
Проблем се появи над Уранополи:
Разрази се голям пожар, отначало дойде един самолет от тези специализираните, но като видяха, че нищо не може да направи докараха 11(единадесет) самолета, това ако е при нас всичко ще изгори, огънят беше стигнал почти до английският хотел , но успяха да го овладеят. Самолетите вземаха вода и прелитаха буквално над главите ни.:
Доста усилия им костваше на пожарникарите този пожар, цялата нощ продължиха да гасят огнища, а на другата сутрин дойдоха пак два самолета и хвърляха вода до следобяд.
Така премина нашият риболов, явно има още много да учим в диип фишинга, но се надявам да усвоим някой и друг чалъм и с помощта на по-знаещите.
тони котев
тони котев

Писане  Петър Василев Нед 21 Юни 2015 - 20:47

thumbsupsmileyanimвече знаеш какво значи вкусна риба с дъх на море.
Тони ,куките са дванадесети номер, мисля,че тази марка бяха най-добри.Само,че да са с крикчета ,халка на опашката.

Явно сте улучели местата щом сте хванали няколко,защото сега не им е сезона.Сега Баласа е малък и само ще ви ядат стръвта.Сезона започва от септември и цялата зима.
Отидете пак на тези места и ще видиш разликата.
Сега търси на по-малки дълбочини от 120 до 240м  ,,,Червеният Балас (Букакаос)
Тя е още по-вкусна от тези дето си уловил.Търси дупки  ,където има кал и пробвай.
Удари ли дъното не чакай много най -много 5 минути при пробите.Ако ти удари направи и втора проба като забавиш с 10 минути .
Проба му е майката!!
Това е Червеният Балас  

Петър Василев
Петър Василев
администратор
  администратор

Писане  roko koko Пон 22 Юни 2015 - 10:13

Браво Тони,пак сте се представили добре :рок: .Поздрави :здравей: .
roko koko
roko koko

Брой мнения : 4391 Рожд.дaта : 23.04.1975
Години : 49

Писане  тони котев Пон 22 Юни 2015 - 12:38

"Петър Василев"]thumbsupsmileyanimвече знаеш какво значи вкусна риба с дъх на море.

Много качествена риба, сега разбрах защо цената и е висока.
Явно сте улучели местата щом сте хванали няколко,защото сега не им е сезона.Сега Баласа е малък и само ще ви ядат стръвта.
Наистина често се случваше с пускането да има интензивно подскачане на върхът на въдицата за около 30-секунди и след това спираше. При изваждането на въдицата констатирахме липсата на стръв, явно малките Баласчета са като пирани смях за секунди оглозваха 20тината куки.
Тони ,куките са дванадесети номер, мисля,че тази марка бяха най-добри.Само,че да са с крикчета ,халка на опашката.
Не са ли малки тези куки? По-големите риби си лапаха №3 куки без проблем, основно ловяхме с №6, едната кръстачка си беше с куките. Чепаретата ги направихме с повод и вирбел накрая за да може лесно да се сменят куките според размера на рибите. За този риболов си трябва стръв и добре , че бяхме купили 4-5 килограма замразена скумрия от Метро, с това често вадене и малките Баласчета отива доста стръв.
Като цяло много ни грабна този риболов и се надявам при другото ходене да имаме повече успехи.

тони котев
тони котев

Писане  тони котев Пон 22 Юни 2015 - 12:41

roko koko написа:

Браво  Тони,пак сте се представили добре :рок: .Поздрави :здравей: .
Румба, след 2 седмици се надявам да се видим на къмпинга :рок: имам доста да разказвам за Гръцкият риболов!
Поздрави на групата.
тони котев
тони котев

Писане  Петър Василев Пон 22 Юни 2015 - 13:14

Здравей Тони!
Куките не са малки,ами гръцките номерации не са като българските ! Аз ти казвам по гръцките!
С тези куки съм вадил 5 кг Влахос без проблем.Даже може и по-голяма риба да изкараш,,,важното е като обираш да го правиш колкото се може по-бавно,защото много от рибите се откачат по време на обирането ако е голяма скороста.
Не си купувай за стръв риби от магазини,защото трудно можеш да намериш замразена без химии!
Купувай от местните рибари прясна.
Хубавата стръв е Скумрията,Сардината,Херингата и скарида.
По време на риболов и най-вече като пробваш за нови места слагай от всичко,защото днес иска Скарида,а утре Скумрия,други ден пък Сардина.
Петър Василев
Петър Василев
администратор
  администратор

Писане  ПЛУВЧО Пон 22 Юни 2015 - 13:22

тони котев написа:

Румба, след 2 седмици се надявам да се видим на къмпинга
Румба,пазете района добре,че Тони така е задобрял в гръцкото море и ще излови всички черноморски риби.Па и пиенето ви е застрашено... 41990
ПЛУВЧО
ПЛУВЧО

Брой мнения : 7388 Рожд.дaта : 01.12.1970
Години : 53

Писане  divein Пон 22 Юни 2015 - 14:26

Браво интересен риболов се е получил. thumbsupsmileyanim thumbsupsmileyanim А как се закотвяте? С Ай пилот ли?
divein
divein

Брой мнения : 776 Рожд.дaта : 10.08.1978
Години : 46

Писане  тони котев Пон 22 Юни 2015 - 16:37

divein"] А как се закотвяте? С Ай пилот ли?
Да с Ай пилот сме. Между другото , гърците използват нормална котва с въже, но я вдигат и пускат през голям балон снабден с ролка и събирането на ръка на котвеното въже е чак на края на риболова. С това приспособление сменяват мястото без проблем, с помощта на лодката.

,важното е като обираш да го правиш колкото се може по-бавно,защото много от рибите се откачат по време на обирането ако е голяма скороста.
Тук явно грешахме, вадехме доста бързо такъма и винаги имаше доста празни куки. Ще последваме съвета за стръвта, единият ден когато не кълвеше пробвахме със стара стръв, вечерта хванахме мешано фризи, сафрид и кольосчета и на другия ден имахме много добри резултати.
Още нещо интересно, колегата Ицо(Авес) беше поръчал от наш съфорумник доста дебели чепарета- 0.35/0.25 повод всичко Флуорокарбон , които си работят чудесно а и като закачиш 4-5 риби не се притесняваш , че ще се скъса чепарето. Аз пробвах с едно уж хубаво китайско чепаре , но на него рибите се мръщеха, а беше по финно.
Октоподи ловихме само една сутрин и се оказа, че ги има, но не остана време за тях.
Друго което забелязах е, че гърците си влачеха за маятико, не много лодки но доста упорити. Не знам какво са хващали, но сутрин и вечер си въртяха около брега. Влачеха естествено на силикон, най-ефективната примамка!
При пререгистрацията на лодката, Ицо са го предупредили, че по закон имаме право на 5 кг. риба на лодка, не на човек. Явно и за това трябва да се внимава!
тони котев
тони котев

Писане  Петър Василев Пон 22 Юни 2015 - 20:56

Тони,сега Маятиката са много редки.
Тези ,които влачат рано сутрин влачат за паламуд и лаврак,по-късно към 9-10 часа за Рикита(Торуци,,на тези дето викат Тонакита) Таска ,др. име й е Карвуни(тази пак прилича на тон ,,има окраска на Скумрията),а вечер на здрачаване за Баракуда.
Това дето са ви казали за 5-те килограма важи ,защото в закона точно така пише......." на лодка,а не на човек".
Преди минаваше номера,когато имаше разрешителни за риболов!
Така е написано,че не е уточнено ...
Като ни спрат и проверяват за улова им викахме,че какво значение има ,че аз съм си оставил лодката на кея и съм излязал с колегата???? ............ и те вдигаха рамене problems смях
Сега обаче няма как да мине!
В закона обаче пише и друго !
Можеш да имаш 5 кила дребна и една голяма независимо колко кила е!
Петър Василев
Петър Василев
администратор
  администратор

Писане  тони котев Пон 22 Юни 2015 - 22:48

Седя и си мисля, без теб щяха да са ни необходими много труд и средства за да стигнем до истините за гръцкия риболов. Наистина го мисля и ти благодаря на теб и другите които споделят опита и знанията си.
тони котев
тони котев

nikikamson харесва този пост

Писане  Петър Василев Пон 22 Юни 2015 - 23:08

тони котев написа:Седя и си мисля, без теб щяха да са ни необходими  много труд и средства за да стигнем до истините за гръцкия риболов. Наистина го мисля и ти благодаря на теб и другите които споделят опита и знанията си.
Toвa е една от причините заради,която създадох този форум Тони и се радвам,че мога да помогна на хора като теб.
Другото което ме радва, е,че макар и малко хора (,такива като теб) го осъзнават това.
Винаги съм насреща за да помогна ,но на хора ,които заслужават!

Петър Василев
Петър Василев
администратор
  администратор

nikikamson харесва този пост

Писане  esox hunter Пон 29 Юни 2015 - 14:04

Бърз и леко неплануван отскок наблизо с АдрианО френд брегови риболов и ...

...една за теб, една за мен  sunglasses2

Като цяло сезона са върви риби тук таме... иначе по някоя красота...

...народа си троли (без)успешно ...кой знае  12666

...за който го мързи да мята има и такива места f0169589900b7bd305e7

esox hunter
esox hunter

Брой мнения : 904 Рожд.дaта : 11.01.1970
Години : 54

Писане  antares Пон 29 Юни 2015 - 14:12

Бива, Цецо, бива.... sunglasses2 45479
antares
antares
глоб.модератор
глоб.модератор

Брой мнения : 1966 Рожд.дaта : 14.06.1960
Години : 64

Писане  esox hunter Пон 29 Юни 2015 - 14:52

Митак, колкото да откинем капото sunglasses2
....иначе там гърците не са в криза...ама ИЧ даже и 'кви цени за 'кви дупки обявяват не е истина 41990 ....не че им ги даваме де смях ....но се впечатлих...искат поли, поли лефта... dollars
....Ще им дадем ама поли, поли лефта, но в драхми смях
esox hunter
esox hunter

Писане  antares Пон 29 Юни 2015 - 15:01

Има една стара поговорка - "Грък магаре да стане, не му се качвай - ще те хвърли!" смях
Дето вика Савата, единствената фалирала държава в света, на която всички граждани са милионери! sunglasses2

Поне там си е готино и има риба. 525707397c05bb6a06eb
antares
antares
глоб.модератор
глоб.модератор

Брой мнения : 1966 Рожд.дaта : 14.06.1960
Години : 64

Писане  esox hunter Пон 29 Юни 2015 - 15:38

...хахах много яка поговорка смях смях ....а и Савата е много прав 6e6ebecd09233a2d4a30
На тръгване минах и през Ормоса....таверните до порта се пукаха по шевовете....и народ си имаше доста да се шматка ...и русалки даже, че и октоподи си купуваха от рибното пазарче sunglasses2
esox hunter
esox hunter

Писане  dbc Съб 5 Сеп 2015 - 8:49

Голяма жега тоя Септември и риболова от брега е тегав. Още не са дошли големите ята заргани и трудно се лови стръв за по-големи риби. Имам едно дорадо за цял ден риболов, като имаше доста от тях, но не можех да уловя зяргани за стръв. Даже едно ми подгони и отнесе зарганския такъм.
dbc
dbc

Брой мнения : 103 Рожд.дaта : 19.11.1977
Години : 47

Писане  max Съб 5 Сеп 2015 - 12:04

Аз сьм на принципа /проба ,опит,проба/ дебело се врьзва но не се знае от кьде ще искочи заека 488232 Инфото от Петьо е безценно :здравей:
max
max

Брой мнения : 3942 Рожд.дaта : 20.11.1969
Години : 55

Писане  Петър Василев Съб 5 Сеп 2015 - 16:15

Голяма жега тоя Септември и риболова от брега е тегав. Още не са дошли големите ята заргани и трудно се лови стръв за по-големи риби. Имам едно дорадо за цял ден риболов, като имаше доста от тях, но не можех да уловя зяргани за стръв. Даже едно ми подгони и отнесе зарганския такъм.

Като има много хищник зарганите стоят в по-нисък слой на водата.Тогава се търсят с бомбарда и много бавно водене.
Ако има много Дорадо давай на воблери,блесни,силикони,,каквато изкуствена примамка имаш.Те не избират,камо ли да са в ято.
Може да се ловят и със Заргански такъм,даже е най-удачно.Просто трябва да загрубиш линията и вместо червей слагаш Руглу(силиконова рибка).
Петър Василев
Петър Василев
администратор
  администратор

Писане  dbc Съб 5 Сеп 2015 - 23:27

Петьо, разбира се, че на следващия ден опитах с бомбарда и филе, но голямо и с голяма кука и дебело влакно, но цял ден не се появи никакъв хищник. Явно си е и до дни. Утре пак.
dbc
dbc

Брой мнения : 103 Рожд.дaта : 19.11.1977
Години : 47

Писане  esox hunter Нед 6 Сеп 2015 - 0:28

А къде се случва действието?
esox hunter
esox hunter