Риболов на Халкидики
+83
ivokotev
sllipi1
Моряка
Rimohit
nkolev66
ДЯДО ИВАН
gogo26
marvin
EU_BG_akademika
D.Dimitrov
var4o
gloupan
Tiho Todorov
Станимир 65
ТАРАЛЕЖ
divein
maestroto
Loopix
rikitikitavi
aves
veis
roko koko
own
max
Петър Василев
yavor1
dbc
GENIUS
esox hunter
Тедо
mitko_aks
тони котев
s4etovod
vvt1970
kosta simeonov
dobria1
stuci
карид
justinian
Тихомир
vatus
Miteca
baralya
xoxo
Pesho N.Zagora
Мънцата
mikibg
вакрил
Божидар Иванов
Шморхи
4o4o
antares
xivo
Светозар Върбанов
с.стоянов
Иво - Шабла
СЪНДИ
strijok
valium
Любак
milen kordov
jorojoy
КИРО
chapara
Кирил Калчев
Доктора
vstoikov
bkd
direktora
makari
sistefanov
Додо
pacho69
ПЛУВЧО
sava14
tano
savi aleksiev
DOCTORABukarNo1
dorada
Дели
nikinenov
Владо Коцев
cerberus
87 posters
Страница 15 от 20
Страница 15 от 20 • 1 ... 9 ... 14, 15, 16 ... 20
Re: Риболов на Халкидики
На Арменистис на скалите. Днес ходих до Платаници на скалите и за 2 часа резултата е 30ина заргана, някои с доста добър размер. Имах удар на лаврак на едното от двете зарганчета, които бях пуснал, но не се закачи. В 11 се напълни с плажуващи и си тръгнах.
dbc- ...........................
Брой мнения : 103 Рожд.дaта : 19.11.1977
Години : 47
Че Тедо не го ли мяркаш из района ... Щом ловиш заргани, залагай смело за дорадо чух, че вече го има го в района. Времето не позахлади ли малко?dbc написа:На Арменистис на скалите. Днес ходих до Платаници ...
Наслука !
esox hunter- ...........................
Брой мнения : 904 Рожд.дaта : 11.01.1970
Години : 54
Цецо,
Какво е това синьо воблерче, дето се подава от устата на първата баракуда.
Дай малко инфо за марка, дължина, модел!
sava14- ...........................
Брой мнения : 118 Рожд.дaта : 01.01.1965
Години : 59
Днес от 8 до 12 на Арменистис на скалите бъкано с дорадо, но хванах само един Зарган и съответно на него едно дорадо. Опитах на бомбарда с голямо филе от Зарган, предварително зяпазен от вчера да прилъжа някое дорадо, ама гадовете само го следват и не щат да го атакуват. Какво ли не правих - бързо водене, бавно водене, неравномерно водене и не щат и не щат. Поперите и воблерите само ги гонят и не атакуват. Вече замислям утре разни щуротии, да си наловя заргани от Вурвуру и с голяма кофа да ги карам натам, ама не знам дали ще издържат 45 минути и дали няма да си наводня колата. Мъка рибарска.
Вчера на Ормос Панагияс посока Вуврвуру едно приятелче каза за зверско късане на бомбардата от дорадо.
А къде излизат заргани на Вурвуру, на Кариди ли?
А къде излизат заргани на Вурвуру, на Кариди ли?
gloupan- ...........................
Брой мнения : 538 Рожд.дaта : 11.03.1971
Години : 53
Ако няма заргани, дорадото кълве на всякаква риба. Захрани с хляб и си лови кефалчета и спари на лека плувка.. Забождай ги на куката през очите за да не плуват към брега. Успех!
DOCTORABukarNo1- ...........................
Брой мнения : 445 Рожд.дaта : 23.12.1961
Години : 62
sava14 написа:Цецо,
Сава, това е Раглу 7-8 см по спомен, но ти препоръчвам за баракуди (луцоси) да залагаш на дълги и тесни воблери над 13 см. с водене на паузи
Иначе към колегите щом има много дорадо, ще е трудно да наловите зарган и е добра идея да го наловите другаде и пренесете с кофа - Наслука!
Благодаря Цецо,
Да наистина сега виждам, че е Раглу
С бомбарда ли го хвърляш?
sava14- ...........................
Брой мнения : 118 Рожд.дaта : 01.01.1965
Години : 59
Раглуто в повечето случаи с бомбарда полупотъваща, а понякога и плаваща. Може и с джигова глава, но рядко, а и дистанцията с нея е по-малка, но пък лавраците по не ги плаши....sava14 написа:Благодаря Цецо,
Обикновено нося и имам 2 въдици в готовност, една с бомбарда и силикон и една за воблери и прослушвам и с двете и 'квот обади, ако обади де
Ама ти нали обикновено влачиш с лодката....
dbc написа:Днес от 8 до 12 на Арменистис на скалите бъкано с дорадо, но хванах само един Зарган и съответно на него едно дорадо. Опитах на бомбарда с голямо филе от Зарган, предварително зяпазен от вчера да прилъжа някое дорадо, ама гадовете само го следват и не щат да го атакуват. Какво ли не правих - бързо водене, бавно водене, неравномерно водене и не щат и не щат. Поперите и воблерите само ги гонят и не атакуват. Вече замислям утре разни щуротии, да си наловя заргани от Вурвуру и с голяма кофа да ги карам натам, ама не знам дали ще издържат 45 минути и дали няма да си наводня колата. Мъка рибарска.
Колега, опитай с бутилка от 10; 11 литровите, аз така си ги пазя живи зарганите, но при мен са - надупчена бутилка и във морето
оф, да идва 19 да се отвея и аз малко за риба
Владо Коцев- ...........................
Брой мнения : 148 Рожд.дaта : 19.03.1960
Години : 64
Владо Коцев написа:dbc написа:Днес от 8 до 12 на Арменистис на скалите бъкано с дорадо, но хванах само един Зарган и съответно на него едно дорадо. Опитах на бомбарда с голямо филе от Зарган, предварително зяпазен от вчера да прилъжа някое дорадо, ама гадовете само го следват и не щат да го атакуват. Какво ли не правих - бързо водене, бавно водене, неравномерно водене и не щат и не щат. Поперите и воблерите само ги гонят и не атакуват. Вече замислям утре разни щуротии, да си наловя заргани от Вурвуру и с голяма кофа да ги карам натам, ама не знам дали ще издържат 45 минути и дали няма да си наводня колата. Мъка рибарска.
Колега, опитай с бутилка от 10; 11 литровите, аз така си ги пазя живи зарганите, но при мен са - надупчена бутилка и във морето
оф, да идва 19 да се отвея и аз малко за риба
Мерси Владо, добра идея. Ще я напълня и ще ги слагам вътре и така ще ги пренеса и на място ще я надупча и в морето. Въпроса е как ги вадиш после отвътре? През гърлото трудно ще си вкарам ✋та. Между другото днес пропуснах, но утре ще е деня. Ще докладвам за резултатите, но не мога да качвам снимки през телефона.
Здравей,
напротив, точно през дупката, тя на тези бутилки е достатъчна дори дребни спароси да вкараш, а изваждането - не е от най-лесните, но не е и много трудно, достатъчно е да я държиш легнала - те сами се мъчат да излязат, и бързо обратно във водата, така цял ден зарганите си стоят живи
Успех ти желая утре,
напротив, точно през дупката, тя на тези бутилки е достатъчна дори дребни спароси да вкараш, а изваждането - не е от най-лесните, но не е и много трудно, достатъчно е да я държиш легнала - те сами се мъчат да излязат, и бързо обратно във водата, така цял ден зарганите си стоят живи
Успех ти желая утре,
Владо Коцев- ...........................
Брой мнения : 148 Рожд.дaта : 19.03.1960
Години : 64
Днес беше много добър ден за риболов, но резултата при мен е само едно дорадо. Работата с бутилката не стана, заргана пукяса при превоза. Имаше много дорадо и лових на мъртъв Зарган с голяма бомбарда. Откачи ми се ръката от хвърляне. Интересното е, че дорадата вървяха в комплект с едно или две много добри маятика и се движеха заедно. Маятиката само чукаха заргана точно преди вадене, в краката ми и единствения качествен удар от тях беше на бомбардата ми. Дорадото се оказа, че не може да налапа по-едър Зарган, а аз имах само един по-малък, на който хванах единствената риба за деня. Не бива да е повече от педя дълъг, поне за рибите, които обикаляха пред мен, предимно кило до две. В общи линии на мъртъв Зарган дорадото не удря стръвно, а го захапва през средата и го влачи без да го гълта. При по-голям Зарган шансовете да се закачи клонят към нула. За съжаление нямах кука по средата на стръвта и ще трябва да поработя по това. Почнах по-голямите заргани да ги дялкам с ножа, за да ги намаля, но тогава рибата изчезна. По мое наблюдение на мястото, където Ловя хищник има от около 7 до 11 часа и след това Изчезва. Не знам как е късния следобед и вечер, защото си тръгвах като изчезне хищника. Утре ще опитам да подобря такъма и да наловя само дребма стръв. Дано да не вали много.
Дорадото е през деня, особено по обяд...в най-топлото се появява :)
own- ...........................
Брой мнения : 66 Рожд.дaта : 13.02.1979
Години : 45
Здравейте, така и не успях последния ден да отида на риба и не успях да пробвам последното си изобретение, което вярвам щеше да работи. Ето и снимка на него:
[You must be registered and logged in to see this image.]
Така направено филето от зарган решава доста от проблемите, които имах. Първо може да се използват и по-големи заргани, които да се редуцират до желания размер, не по-голям от 20 см. Понякога проблема с набавяне на дребни заргани е голям, особено на местата където има доста хищници. Второ предимство е, че монтажа е доста стабилен и филето издържа над 100 замятания, което не може да се каже за цял зарган, макар, че и той може да бъде зашит по този начин. Третото и най-голямо предимство е, че се избягва търсенето на жива стръв, а в моя случай това беше кошмар. Така зашитото филе го хвърлям с една голяма бомбарда пред него. За съжаление нямах възможност да изпробвам ефикастността, защото хвърлях на този такъм когато вее нямаше хищник, но съм обнадежден, защото играта е много добра, без вътрене и осукване и даже подскача над водата при по-бързо водене.
Това е рибата от първия ми излет хваната на единствения зарган, който хванах. Кълването беше буквално на втората минута от пускането му във водата.
Това е последната ми риба, хваната на мъртъв зарган. Бях я закчил между очите. Това е проблема на големия зарган - не могат да го налапат и куката е извън устата им. Явно като засекох, за късмет куката все пак го е закачила. Имах много захапвания на мъртъв зарган последния ден, но само едно успешно засичане. Първоначално отварях бигела и оставах да развият много влакно за да глътнат стръвта, но накрая я изплюваха. После се усетих, че по-добре да засичам докато все още заргана е в устата на рибата и все пак имам шанс да я закача. Даже се замислям дали няма да е по-добре да се изпозва кука тройка в този случай, но със сигурност ще пречи на играта на стръвта.
И един съвет при риболова с мъртъв зарган или филе е хубаво да носите пояризирани слънчеви очила. Невероятно е колко добре елиминират отблясъците от повърхността на водата и понеже обикновено атаката се случва до брега, кефа да наблюдавате е голям.
Това е мястото където ловя:
Така направено филето от зарган решава доста от проблемите, които имах. Първо може да се използват и по-големи заргани, които да се редуцират до желания размер, не по-голям от 20 см. Понякога проблема с набавяне на дребни заргани е голям, особено на местата където има доста хищници. Второ предимство е, че монтажа е доста стабилен и филето издържа над 100 замятания, което не може да се каже за цял зарган, макар, че и той може да бъде зашит по този начин. Третото и най-голямо предимство е, че се избягва търсенето на жива стръв, а в моя случай това беше кошмар. Така зашитото филе го хвърлям с една голяма бомбарда пред него. За съжаление нямах възможност да изпробвам ефикастността, защото хвърлях на този такъм когато вее нямаше хищник, но съм обнадежден, защото играта е много добра, без вътрене и осукване и даже подскача над водата при по-бързо водене.
Това е рибата от първия ми излет хваната на единствения зарган, който хванах. Кълването беше буквално на втората минута от пускането му във водата.
Това е последната ми риба, хваната на мъртъв зарган. Бях я закчил между очите. Това е проблема на големия зарган - не могат да го налапат и куката е извън устата им. Явно като засекох, за късмет куката все пак го е закачила. Имах много захапвания на мъртъв зарган последния ден, но само едно успешно засичане. Първоначално отварях бигела и оставах да развият много влакно за да глътнат стръвта, но накрая я изплюваха. После се усетих, че по-добре да засичам докато все още заргана е в устата на рибата и все пак имам шанс да я закача. Даже се замислям дали няма да е по-добре да се изпозва кука тройка в този случай, но със сигурност ще пречи на играта на стръвта.
И един съвет при риболова с мъртъв зарган или филе е хубаво да носите пояризирани слънчеви очила. Невероятно е колко добре елиминират отблясъците от повърхността на водата и понеже обикновено атаката се случва до брега, кефа да наблюдавате е голям.
Това е мястото където ловя:
Хубав репортаж, благодарско че,
ни правиш съпричасни
Адмираций
ни правиш съпричасни
Адмираций
Кирил Калчев- ...........................
Брой мнения : 1056 Рожд.дaта : 01.07.1978
Години : 46
Снощи се прибрах от Вурвуру.
Извадихме с каяците по някое друго сафридче.
Но много трудна и пръсната риба.Със сонарите ги търсим рибка по рибка,и то само сутрин до към 10ч.Водата е още много топла между26-27 градуса.
Гмурках по различни места на Ситония,но успех никакъв чиста и безкрайно бистра вода,никаква читава риба за стрелба няма....само дребосък.
Страшно много оси има в морето, в каяка се хвърлят на рибата.
Извадихме с каяците по някое друго сафридче.
Но много трудна и пръсната риба.Със сонарите ги търсим рибка по рибка,и то само сутрин до към 10ч.Водата е още много топла между26-27 градуса.
Гмурках по различни места на Ситония,но успех никакъв чиста и безкрайно бистра вода,никаква читава риба за стрелба няма....само дребосък.
Страшно много оси има в морето, в каяка се хвърлят на рибата.
gogo26- ...........................
Брой мнения : 940 Рожд.дaта : 26.10.1971
Отскочихме набързо за 2-3 дена близо до светите места. Като цяло труден риболов. Причината до предния ден 6 поредни дни лощшо време и рибата пасува. Помятахме и от брега пробвахме и от лодка. От брега с голяма мъка успях все пак да се разпиша. Общо 2 удара, един мощен през първия ден (петък) единствен удар и за жалост пропуснат от мен Последва подобаваща самокритика и на следващия ден се явих на същото място по същото време на поправителен и се...... поправих - отнов 1 удар, но вече и риба
Пробвахме и цял ден от лодка ... резултат закачих само една перка колкото да не се водя капо...Мъка голяма, но пък за сметка на това компанията яко се веселеше.
Време супер, изкарване компанията - супер ...само рибата слабичко за сега, но не се оплаквам
На жива стръв гърчолята чат пат вадеха по някоя риба, колкото за отчитане. Странно, но и заргана беше доста пасивен, а го имаше.... На бомбарда ковнах една малка лицичка, една още по-малка коцомурка и това е.... заргана пас !
Пробвахме и цял ден от лодка ... резултат закачих само една перка колкото да не се водя капо...Мъка голяма, но пък за сметка на това компанията яко се веселеше.
Време супер, изкарване компанията - супер ...само рибата слабичко за сега, но не се оплаквам
На жива стръв гърчолята чат пат вадеха по някоя риба, колкото за отчитане. Странно, но и заргана беше доста пасивен, а го имаше.... На бомбарда ковнах една малка лицичка, една още по-малка коцомурка и това е.... заргана пас !
Гого в началото на месеца приятели бяха на Каламици, но обикаляха с лодка около Торони. Единия е ударил лефер около 2 кг, а другия паламуд около 4. Лефера е ударен между 10 и 15 метра, а паламуда на 21. Този с паламуда е видял и още много риба, ама всичката след 20 м. Видял е мерута, голям зъбар, а кефалите не ги е отчел. Отскоро гмурка на тези дълбочини и открива интересните риби.
sistefanov- ...........................
Брой мнения : 140 Рожд.дaта : 29.03.1976
Години : 48
sistefanov,
Аз гмурках основно между Торони и Порто Карас,по дивите местенца.Слизам до 15-16м но не можах да достигна и термоклина.Бистра топла вода и само дребошлък.Тук там прибягваше по някоя средна ципурка...и толкоз.
За три дена гмурене стрелях веднъж по едно спари,да го нацепим за стръв за заргани.
Аз гмурках основно между Торони и Порто Карас,по дивите местенца.Слизам до 15-16м но не можах да достигна и термоклина.Бистра топла вода и само дребошлък.Тук там прибягваше по някоя средна ципурка...и толкоз.
За три дена гмурене стрелях веднъж по едно спари,да го нацепим за стръв за заргани.
gogo26- ...........................
Брой мнения : 940 Рожд.дaта : 26.10.1971
След два-три дни ще видим колко е топла водата и колко е студено узото из тая изикия.А риболов...От брегас ще замервам водата с железа,пластмаси и други "подобни предмети".Надявам се да има нещо за показване и споделяне.
ПЛУВЧО- ...........................
Брой мнения : 7388 Рожд.дaта : 01.12.1970
Хубави работи стават тука! Вярно топличко сте случили, ма като гледам, на никой не му е попречило да си прекара добре!
И нека следващия път..... по-добре
D.Dimitrov- глоб.модератор
Брой мнения : 1328 Рожд.дaта : 21.05.1970
Нали няколко почивни дни та и аз "барабар Петко с мъжете".... ранно ставане и тръгване към гречко, което разбира се не ми спести колона от магистралата до границата и един час висене рано сутринта .... Но пък си избрах точка спокойна и ненаситена от нашенци....по разбираеми причини няма да я споделям за да остане още известно време "девствена" така да се каже
Понеже времето беше кратко то кое понапред един ден отделихме за разходки с кабриото, а и беше страшна жега.... Обаче обикаляйки сканирах няколко потенциални места за риболов и на следващия ден с въдичка в ръка газ към тях с надежда да изпреваря очаквания дъжд....
Пристигнах на едно от избраните места... и след първото замятане "дрън" нещо удари, дърпа, дърпа и след кратка борба на брега едно манали (маятико).... Явно тоя месец ми е на маналитата
Счупи ми една от куките гада и му остана някъде жилото в главата....та затова понатам в завършен вид е без глава
В тоя момент чух и първите гърмежи.... Викам си дано поне още няколко пъти да метна - е метнах 4-5 пъти и отново "дрън"...Тоз път малко повече борба и по-големия му брат се озова до него...
Малко след това почна да закапва и да гърми още по яко.... Метнах още няколко пъти, но заплющя и за да не светна с тоз дълъг прът.... Прибрах бързо и към колата. Едва успях да вдигна гюрука и такъв дъжд се изсипа, че едвам виждах пътя....Как да е прибрахме се като амфибия и 'кво да правим, ами разбира се улова веднага на "тиганя"
Час по късно се случи това:
...на верндата...
....дано не ви се е прияло, че само 2 бяха...ама от сърце
П.П. Прибирането беше още по кошмарно...задръствания и пъплене от Благоевград до Дупница... , но този път нямах избор. Обикновено избягвам да пътувам в такива дни, но в случая се налагаше и аз да "допринасям" за общото цяло .... Сори!
Понеже времето беше кратко то кое понапред един ден отделихме за разходки с кабриото, а и беше страшна жега.... Обаче обикаляйки сканирах няколко потенциални места за риболов и на следващия ден с въдичка в ръка газ към тях с надежда да изпреваря очаквания дъжд....
Пристигнах на едно от избраните места... и след първото замятане "дрън" нещо удари, дърпа, дърпа и след кратка борба на брега едно манали (маятико).... Явно тоя месец ми е на маналитата
Счупи ми една от куките гада и му остана някъде жилото в главата....та затова понатам в завършен вид е без глава
В тоя момент чух и първите гърмежи.... Викам си дано поне още няколко пъти да метна - е метнах 4-5 пъти и отново "дрън"...Тоз път малко повече борба и по-големия му брат се озова до него...
Малко след това почна да закапва и да гърми още по яко.... Метнах още няколко пъти, но заплющя и за да не светна с тоз дълъг прът.... Прибрах бързо и към колата. Едва успях да вдигна гюрука и такъв дъжд се изсипа, че едвам виждах пътя....Как да е прибрахме се като амфибия и 'кво да правим, ами разбира се улова веднага на "тиганя"
Час по късно се случи това:
...на верндата...
....дано не ви се е прияло, че само 2 бяха...ама от сърце
П.П. Прибирането беше още по кошмарно...задръствания и пъплене от Благоевград до Дупница... , но този път нямах избор. Обикновено избягвам да пътувам в такива дни, но в случая се налагаше и аз да "допринасям" за общото цяло .... Сори!
Браво! Добре се е получило.
Следващия път повече!
D.Dimitrov- глоб.модератор
Брой мнения : 1328 Рожд.дaта : 21.05.1970
esox hunter написа:... Явно тоя месец ми е на маналитата.
....Дано не ви се е прияло, че само 2 бяха...ама от сърце
..........
Както казва един колега (по друг повод) ......... станал си чумата на маналитата.
А за второто изречение, ....... ама хич биля.
Излъгах.
......Чак се задавих ....... от слюнки.
Любак- глоб.модератор
Брой мнения : 11761 Рожд.дaта : 19.07.1953
Години : 71
Страница 15 от 20 • 1 ... 9 ... 14, 15, 16 ... 20
Страница 15 от 20
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите
Пет 15 Ное 2024 - 20:06 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ ЗАРГАН В МОМЕНТА?
Съб 26 Окт 2024 - 20:36 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ КЕФАЛ, ПЛАТЕРИНА И ИЛАРИЯ В МОМЕНТА?
Вто 22 Окт 2024 - 19:41 by Димитър Маринчев
» За гъби
Нед 13 Окт 2024 - 16:48 by Димитър Маринчев
» С лодка в морето - 2024
Пет 11 Окт 2024 - 14:44 by Димитър Маринчев
» Около Бургас
Чет 3 Окт 2024 - 21:05 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ САФРИД В МОМЕНТА?
Пон 23 Сеп 2024 - 20:59 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ ХАМСИЯ В МОМЕНТА
Нед 11 Авг 2024 - 22:20 by Димитър Маринчев
» Light Rock Fishing