Калиакра-Болата 2011г.
+48
костреж
ufo
baretata
tiho_roev
cochi75
vstoikov
Иво - Шабла
Шморхи
fokobg
чечо
Цецо
xpynxpyn
runner
Кирил Калчев
paynera
Христов7272
milen kordov
roko koko
jorojoy
Доктора
strijok
str.hadjiev
var4o
miroslavpetkov
ДЯДО ИВАН
Тянката
trophy 78
Моряка
pako
Любак
rikitikitavi
emanuil
andro68
EU_BG_akademika
Дели
ПЛУВЧО
Тик Так
вакрил
mite
HarryCarp
krasimir77
Мънцата
Asko
nikgeo
КИРО
Albena
lubo72
dobria1
52 posters
Страница 7 от 16
Страница 7 от 16 • 1 ... 6, 7, 8 ... 11 ... 16
Re: Калиакра-Болата 2011г.
За днешния риболов накратко:
Дестинация-Болата,групата-Тошко,Асен и аз Цецо,наличие на сонар - НЕ,Тошето го забрави на паркинга .
Влизане в морето в 9 ч. лодките групирани пред носа и лека полека се изнасят на юг след малки и пръснати пасажи сафрид,след малко местене с тях и почти никаква риба отпрашваме за Сухото дере,ние сме единствената лодка там,доста след Русалка се вижда друго село от лодки но решаваме да прослушваме района срещу дерето от вътре на вън,така и я набарахме.Сафрид се вземаше основно от дъното и малко над него .
Имаме извадени и няколко хариба,карагьоз и чернокопи с размер малко над сафридския,риболова приключихме в 14,30 ч. тъй като рибата ни беше ДОСТАТЪЧНО
По въпроса за спасителните жилетки,задължителното оборудване,обявяването на килограми в форумното пространство ще кажа така-всичко хубаво/всяка свободия/ има начало и край,нека свикнем да играем по правилата . :f38b1c44c48ae2
Дестинация-Болата,групата-Тошко,Асен и аз Цецо,наличие на сонар - НЕ,Тошето го забрави на паркинга .
Влизане в морето в 9 ч. лодките групирани пред носа и лека полека се изнасят на юг след малки и пръснати пасажи сафрид,след малко местене с тях и почти никаква риба отпрашваме за Сухото дере,ние сме единствената лодка там,доста след Русалка се вижда друго село от лодки но решаваме да прослушваме района срещу дерето от вътре на вън,така и я набарахме.Сафрид се вземаше основно от дъното и малко над него .
Имаме извадени и няколко хариба,карагьоз и чернокопи с размер малко над сафридския,риболова приключихме в 14,30 ч. тъй като рибата ни беше ДОСТАТЪЧНО
По въпроса за спасителните жилетки,задължителното оборудване,обявяването на килограми в форумното пространство ще кажа така-всичко хубаво/всяка свободия/ има начало и край,нека свикнем да играем по правилата . :f38b1c44c48ae2
Цецо- ...........................
Брой мнения : 166 Рожд.дaта : 17.05.1984
Години : 40
Браво на всички Ви.
И сте поразпуснали жилЪта и сте си хванали рибка.
Да дава Господ всеки му. :d5116e0ebf2fc8
=======================================================
А бе Вие да не смъркате нещо, за изостряне на нюха ? Или е от редовната консумация на УЗО ?
И сте поразпуснали жилЪта и сте си хванали рибка.
Да дава Господ всеки му. :d5116e0ebf2fc8
=======================================================
Цецо написа:.........,наличие на сонар - НЕ,Тошето го забрави на паркинга .
......... отпрашваме за Сухото дере,ние сме единствената лодка там,.................,така и я набарахме.......
А бе Вие да не смъркате нещо, за изостряне на нюха ? Или е от редовната консумация на УЗО ?
Любак- глоб.модератор
Брой мнения : 11761 Рожд.дaта : 19.07.1953
Години : 71
Цецо достатъчно ясно е написал за днешният риболов,и аз почти няма какво да допълня!
По същият начин протече риболова и на нашата лодка,но Тошето ако не беше звъннал,можеше и почти без риба да се приберем.. :609c1f728720fb(благодаря за което) Освен смесен сафрид,имам 7 карагьозчета и
едно чернокопче..
По същият начин протече риболова и на нашата лодка,но Тошето ако не беше звъннал,можеше и почти без риба да се приберем.. :609c1f728720fb(благодаря за което) Освен смесен сафрид,имам 7 карагьозчета и
едно чернокопче..
чечо- ...........................
Брой мнения : 1466 Рожд.дaта : 13.11.1971
Години : 53
вчера сътринта влязохме малко след светване. Първо пробвахме точно пред Болата на линията на северния нос. Имаше добри вълни. Както си седнал на балона на лодката и вълната идва с педа над главата ти. Хубавото беше, че не влизаха в лодката. Само, че на екипажа хич не му понесоха.Сафрида не даваше да падне чипарето. При мен работеше чипаре 12 само с зелено ламе. Колегата беше с флоро ламе 10 и вадеше наполовина на мен. Средно аз по6-8 рибки, той по2-4. Хванах и доста хамсия. Имах и пълно до горе чипаре с хамсии. Полека сафрида взе да се да се измества към брега. Докато в началото рибата я имаше от 3 метър та до дъното, полека слезе на самото дъно. В 8 часа рибата спя активното ядене и почна да се изнася към калиакра. Излязохме да оставим сафрида в хладилната чанта в колата(почти се напълни ) и от там след почерпка с по един дименхидринат към Калиакра.
Полека с пърпорчето до носа , а там всеки вади, мести се абе дандания. Половината лодки с котва. Течението много силно. Оказа се сафрида лежи на дъното и трябва да е закотвена лодката за да му поднесеш правилно чипарето. Е докато го разберем това и тойспра да яде. Интересното беше и , че сафрида стоеше от южната страна на носа. Постепенно пасажа тръгна към Каварна, а ние хвърлихме котва на самия нос. За наш къкъсмет имаше натъпкан сафрид в плиткача. Мен обаче ми беше скучно, натъпках се в неопрена и айде за платерини. На самия нос много силно течение, като река. Не препоръчвам да влизат неподготвени колеги там. На южната страна на носа в самото течение много мътно към половин метър и страшно много пасажи с платерина, но не по големи от 500гр. от северната страна пасажи с заргана, сафрид, гюмюш и хамсиики без течение. Аз приключих с 4 платерини и като излязох в лодката похваюахме и малко попчета. Предимно дребни. Да сме изкарали 40-50бр. От там един фофлер зад лодката и проба за паламуд(неуспешна).; Спиране на няколко места за проба за сафрид(неуспешно) и към брега. Излязохме към 14 00 с към 30литра риба(Киро нали каза в литри да говорим). Дет са вика доволно.
Полека с пърпорчето до носа , а там всеки вади, мести се абе дандания. Половината лодки с котва. Течението много силно. Оказа се сафрида лежи на дъното и трябва да е закотвена лодката за да му поднесеш правилно чипарето. Е докато го разберем това и тойспра да яде. Интересното беше и , че сафрида стоеше от южната страна на носа. Постепенно пасажа тръгна към Каварна, а ние хвърлихме котва на самия нос. За наш къкъсмет имаше натъпкан сафрид в плиткача. Мен обаче ми беше скучно, натъпках се в неопрена и айде за платерини. На самия нос много силно течение, като река. Не препоръчвам да влизат неподготвени колеги там. На южната страна на носа в самото течение много мътно към половин метър и страшно много пасажи с платерина, но не по големи от 500гр. от северната страна пасажи с заргана, сафрид, гюмюш и хамсиики без течение. Аз приключих с 4 платерини и като излязох в лодката похваюахме и малко попчета. Предимно дребни. Да сме изкарали 40-50бр. От там един фофлер зад лодката и проба за паламуд(неуспешна).; Спиране на няколко места за проба за сафрид(неуспешно) и към брега. Излязохме към 14 00 с към 30литра риба(Киро нали каза в литри да говорим). Дет са вика доволно.
rikitikitavi- ...........................
Брой мнения : 2280 Рожд.дaта : 12.05.1975
Години : 49
А днес как беше на Болата? Някой от посещаващите форума да е бил там? резултати? Инфо?
krasimir77- ...........................
Брой мнения : 362 Рожд.дaта : 05.12.1977
Години : 46
Казват , че днес са вземали пре-доволно. :c74e58b88a3bc5krasimir77 написа:А днес как беше на Болата? Някой от посещаващите форума да е бил там? резултати? Инфо?
paynera- ...........................
Брой мнения : 2378 Рожд.дaта : 03.02.1973
Години : 51
Мънцата- ...........................
Брой мнения : 12946 Рожд.дaта : 19.05.1971
Сутринта бях на Болата. Търсих го първо дет го няма. Та нямаше пред болата, пред дерето и пред Русалка. Също нямаше и от страната на калиакра(от Болата до Калиакра.) Обаче кръжащите точно пред Калиакра чайки явно имаха нещо в предвид и аз там. Първите минути сафрида беше на самата повърхност. Само топиш чипарето и вадиш риби. После се понаплаши нещо и слезе на дъното. Съответно течението край носа беше много силно. Лодката я снася от пасажа точно за едно пускане на чипарето и откачане на рибите. Пробвах с котвата, ама моята е за камък и не държи на пясъка. С котвата ме снасяше за две пускания на чипарето. Принудих се да мина на тролинг. На много баван ход колкото да противодействам на течението. така се получи. Чипаретата пак взеха да се пълнят. Към 8.30 намаля течението и вече с котвата успявах да задържам в пасажа по десетина минути. Рибата беше плътно до дъното и докато рано сутринта искаше малко бяло чипаре босле пожела голямо черно чернокопско. На малкото чипаре имам чернокоп и барбуна и няколко дракона. На голямото само сафрид. Приключих в 10 00 със две норми риба, че иработа ме чакаше.
rikitikitavi- ...........................
Брой мнения : 2280 Рожд.дaта : 12.05.1975
Години : 49
rikitikitavi написа:Принудих се да мина на тролинг. На много бавен ход колкото да противодействам на течението. така се получи. Чипаретата пак взеха да се пълнят.Приключих в 10 00 със две норми риба, че иработа ме чакаше..
:1db1cce6422ce9
krasimir77- ...........................
Брой мнения : 362 Рожд.дaта : 05.12.1977
един съвет
отивайте подготвени че да не биете път до Болата напразно
изискват спасителни жилетки (и то специални оборудвани с свирка и мигаща светлина)
и второ искат и сигнална ракета (нямам представа каква )но който го интересува това нека поразучи въпроса
п.п.инфото е от вчера от ВЪРНАТИ рибари
изискват спасителни жилетки (и то специални оборудвани с свирка и мигаща светлина)
и второ искат и сигнална ракета (нямам представа каква )но който го интересува това нека поразучи въпроса
Който може да отлепя за Болата, пред носа дава повече от перфектно ...
Мънцата написа:Който може да отлепя за Болата, пред носа дава повече от перфектно ...
Дай да отлепяме и ний бе Манци
fokobg- ...........................
Брой мнения : 1277 Рожд.дaта : 12.06.1973
Не мога брат, иначе да съм отлепил вече :21fe7b94c4e424fokobg написа:Мънцата написа:Който може да отлепя за Болата, пред носа дава повече от перфектно ...
Дай да отлепяме и ний бе Манци
Бе,то и аз сам на работа ама щом има рибка е...л сам ти раПтата
fokobg- ...........................
Брой мнения : 1277 Рожд.дaта : 12.06.1973
Понеже не знам дали Иво ще влиза във форума тази вечер, та да докладвам
Добрата новина е, че риба дава ... перфектно
Лошата новина е, че са попиляли народа от проверки ... ама истински :217b315cad77fe Два катера на ИАМА, глоби, актове ... абе всички екстри Та който ще влиза да си има едно на ум
Лошата новина е, че са попиляли народа от проверки ... ама истински :217b315cad77fe Два катера на ИАМА, глоби, актове ... абе всички екстри Та който ще влиза да си има едно на ум
Да потвърждавам казаното от Мънцата.Днес се разминах на минути просто от проверката , тъкмо излизахме (около 14.00ч.) когато видях катера да се запътва към носа на Калиакра.За 3-4 мин натоварих лодката в буса и на БЕГОМ ИЗЧЕЗНАХ.След мен са започнали МАСОВИ ПРОВЕРКИ.Риба дава перфектно.Колеги и приятели ПАЗЕТЕ СЕ.Мънцата написа:Понеже не знам дали Иво ще влиза във форума тази вечер, та да докладвам
paynera- ...........................
Брой мнения : 2378 Рожд.дaта : 03.02.1973
И от ИАРА бяха на Болата около 17.00 проверяваха всички лодки които излизаха.
Христов7272- ...........................
Брой мнения : 21 Рожд.дaта : 06.07.1972
Години : 52
А теб провериха ли те Питам за да знам какво точно проверяват - улов, документи, жилетки, или ... ?Христов7272 написа:И от ИАРА бяха на Болата около 17.00 проверяваха всички лодки които излизаха.
Ако са ИАРА - би трябвало да проверяват имаме ли сафрид по-къс от 12см... и количеството риба... те за жилетки нямат право да проверяват /или поне така казва закона/
Ако са ИАМА - те не могат да проверяват за количество, а могат за документи за управление на плавателен съд, за обурудване на плавателния съд /демек-жилетки, ракети, котви(не знам дали това е задължителни), свирки, фенери, светлинна или звукова сигнализация и още каквото им дойде на акъла/, а може би и скоро да ни мерят разстоянието... на колко метра от брега ни е лодката (понеже с нашия клас лодки мислия сме до 500м от брега само...
Според мен управляващите са метнали яко всичките си маши за да пишат актове наляво и надясно да се събират пари от народа за да се пълни хазната. Актове до дупка и последно време не прощават. Преди 2 седмици ми написаха акт Гранична полиция като отивахме за риба , затова че не си нося личната карта... така че няма милост.... Проверявайте си чорапите като излизате от вас че може скоро и ако ви спипат с два различни чорапа и затова да ви треснат един АКТ..
Ако са ИАМА - те не могат да проверяват за количество, а могат за документи за управление на плавателен съд, за обурудване на плавателния съд /демек-жилетки, ракети, котви(не знам дали това е задължителни), свирки, фенери, светлинна или звукова сигнализация и още каквото им дойде на акъла/, а може би и скоро да ни мерят разстоянието... на колко метра от брега ни е лодката (понеже с нашия клас лодки мислия сме до 500м от брега само...
Според мен управляващите са метнали яко всичките си маши за да пишат актове наляво и надясно да се събират пари от народа за да се пълни хазната. Актове до дупка и последно време не прощават. Преди 2 седмици ми написаха акт Гранична полиция като отивахме за риба , затова че не си нося личната карта... така че няма милост.... Проверявайте си чорапите като излизате от вас че може скоро и ако ви спипат с два различни чорапа и затова да ви треснат един АКТ..
pako- ...........................
Брой мнения : 286 Рожд.дaта : 05.10.1974
Години : 50
Те затова са били два катера - единият проверява документи, другия улова Оффф, айде да минават тез избори, че аман вече :6425deb86829a0
п.п. Катера дето ме проверява оня ден за жилетките се казваше "Спасител 1", оранДжев
п.п. Катера дето ме проверява оня ден за жилетките се казваше "Спасител 1", оранДжев
аааа гадове, по двама ходят а!
АБе като се сещам преди 15 тина дена как имаше сигурно 100 лодки на болата, да не ги упердашят някаде ако ядосат някой много.
Но по принцип правилата са си правила за спазване.
Та се чудя сега как ще си курдисам един хладилник на 12Волта в колата и като направя 3 кила и хоп на брега във фризера и пак вътре. То човек като иска да заобиколи правилата, начини има много...
тоз оранжевия 3 пъти ме подминава в събота а някой по 2-3 пъти ги спря, ама то лодки бол, и той сигурно не си водеше записки.... а на теб само жилетки ли ти искаха?
АБе като се сещам преди 15 тина дена как имаше сигурно 100 лодки на болата, да не ги упердашят някаде ако ядосат някой много.
Но по принцип правилата са си правила за спазване.
Та се чудя сега как ще си курдисам един хладилник на 12Волта в колата и като направя 3 кила и хоп на брега във фризера и пак вътре. То човек като иска да заобиколи правилата, начини има много...
тоз оранжевия 3 пъти ме подминава в събота а някой по 2-3 пъти ги спря, ама то лодки бол, и той сигурно не си водеше записки.... а на теб само жилетки ли ти искаха?
pako- ...........................
Брой мнения : 286 Рожд.дaта : 05.10.1974
Години : 50
Това са ИАМА. Има ги и по бургаския край. Миналата есен един такъв ни пръсна от фарватера като страгали. Ма ко да направим, че чернокопа беше точно в дълбокото, между буйовете. Че и добре върви пущината. :6425deb86829a0
Оранжевите са ИАМА, сините са или ИАРА, или Гранична Полиция. Ма...който и да е, все е квадратен, дълъг и...се върти.
Кат си купя лодка, дето прави 40 възла...тогаз мое и да не разреша да ме проверяват. :525707397c05bb Сега-засега планирам да са около 25-27 възла.
Оранжевите са ИАМА, сините са или ИАРА, или Гранична Полиция. Ма...който и да е, все е квадратен, дълъг и...се върти.
Кат си купя лодка, дето прави 40 възла...тогаз мое и да не разреша да ме проверяват. :525707397c05bb Сега-засега планирам да са около 25-27 възла.
Шморхи- ...........................
Брой мнения : 2885 Рожд.дaта : 11.10.1978
Освен това ме уведомиха, че лодката с тоз двигател /60 коня/ подлежала на регистрация, можело само до 20 коня :4d06133ce79c2cpako написа:... а на теб само жилетки ли ти искаха?
Да ,провериха ни само за количеството риба.То беше над позволеното , около 4-5 кг. на човек влязохме около 13.00 ч. до около 16.00.Актове не ни писаха,изглежда имаше хора с повече улов и ние не бяхме интересни.
Христов7272- ...........................
Брой мнения : 21 Рожд.дaта : 06.07.1972
Години : 52
dobria1 написа:един съвет
не четете май май само КАТИЛА Кордов го заинтригува написаното от мен
Страница 7 от 16 • 1 ... 6, 7, 8 ... 11 ... 16
Similar topics
» Н.Калиакра - Болата - карта, наименования и местонахождения/координати на земни и морски обекти
» С лодка в морето 2013 г. - 2
» Забрана - 2011г
» С лодка в морето 2013 г. - 2
» Забрана - 2011г
Страница 7 от 16
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите
Пет 15 Ное 2024 - 20:06 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ ЗАРГАН В МОМЕНТА?
Съб 26 Окт 2024 - 20:36 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ КЕФАЛ, ПЛАТЕРИНА И ИЛАРИЯ В МОМЕНТА?
Вто 22 Окт 2024 - 19:41 by Димитър Маринчев
» За гъби
Нед 13 Окт 2024 - 16:48 by Димитър Маринчев
» С лодка в морето - 2024
Пет 11 Окт 2024 - 14:44 by Димитър Маринчев
» Около Бургас
Чет 3 Окт 2024 - 21:05 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ САФРИД В МОМЕНТА?
Пон 23 Сеп 2024 - 20:59 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ ХАМСИЯ В МОМЕНТА
Нед 11 Авг 2024 - 22:20 by Димитър Маринчев
» Light Rock Fishing