GO FISHING BG.ForumsClub
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Вчера на Жребеца-дребни костури и слуз по влакното...

+2
ПЛУВЧО
esox hunter
6 posters

Go down

Вчера на Жребеца-дребни костури и слуз по влакното... Empty Вчера на Жребеца-дребни костури и слуз по влакното...

Писане  esox hunter Сря 2 Ное 2011 - 11:36

Малко в телеграфен стил, ще напиша...
Както се изразява Стоил „да скъсаме веригата и да отидем малко за риба” ...та именно с него вчера „отскочихме” до Жребеца да пробваме тематичен риболов на дебели костури на рибе (щипок). Бяхме решили да ходим на друго място, но в последния момент вечерта се наложи да променим плана и решихме да пробваме Жребеца, макар че отзивите не бяха от най-добрите...
И така тръгване в 5ч. Пътуване до Нова Загора където имахме среща с Краси – Върхара, който ни снабди с щипоци (120 бр. – да има...). Получихме от него и пълни указания, къде и как да търсим рибарта и газ към язовира...
Водоема ни посрещна доста студено и мъгливо, разпънахме лодката и хайде...
Имаше и други колеги с лодки...
Веднага намерихме първата точка от указанията и пасажите с риби, но за жалост Йедрите костури яко се бяха покрили и/или не искаха да взимат... През целия ден излизаха почти един и същи калибър независимо на коя точка ги вадихме, ще ги видите на снимките (сложих 2 за илюстрация) Това си излизаше...ама ние не търсихме това... Иначе пък, ако реши човек може да си „къца” или „чопли семки” цял ден...

Така обиколихме всички набелязани от нас точки до към 14.30 и както споменах само дребоси излизаха и напук на всички решихме да потролим ... Никой друг не видях да троли, нямало смисъл така разправят – Да бе да... sunglasses2

И тогава стана играта!!!... В една зона сонара показа доста едри риби м/у 4 и 6-я метър...
И минутка – две след това при мен почукване и удар-не се закачи... question след малко пак..
Минаваме още 20-на метра и само виждам въдицата на Стоил как почуква 2 пъти силно и на 3-я яко сгъване и аванса изпуши, ама яко развиване ви казвам... Стоил гепи пръта и в следващия момент олаби- Хм! Извадихме воблерчето средната тройка изправена... :217b315cad77fe
Само да спомена, че дълбочината беше м/у 26 и 30 м. някой да не си помисли за закачки...
Викаме си, ще направим още един тегел... На следващия тегел отново при мен почуквания а при Стоил отново удар, но по слаб – пак не се закачи...
Бърз анализ на ситуацията моите воблери бяха 8 и 9 см. а той заложи на един 4 см от най-дълбоко газещите... Разкачам моите свалям размера...
Отново проводка на едната моя въдица пак почукване... Правим пак проводка и при него отново зверски удар, отново развиване сгъване- емоции :525707397c05bb и отново откачане...
Вадим гледаме и по повода слуз... Ха сещайте се... sunglasses2
Направихме още 2-3 проводки на мястото, пак имаше почуквания, но по редки и плахи и накак си рибите силно се разредиха на сонара...
Слънцето взе да залязва и се налагаше да излизаме вече, че багаж имаше да оправяме и път до София ни чакаше...
Прибрахме се по къщята уморени към 22 ч. без Йедри костури с кофа пълна с кубинки и малко получени от живота уроци по тролинг... counting2 смях

Както казваше Стоил поне „скъсахме веригата и отидиохме за рибата”, ама на мен си ми е кеф... :525707397c05bb

Ето и малко снимки от излета... dce6ea135d817e20cff5 364672

[You must be registered and logged in to see this image.]
esox hunter
esox hunter
...........................

Брой мнения : 904 Рожд.дaта : 11.01.1970
Години : 54

Върнете се в началото Go down

Вчера на Жребеца-дребни костури и слуз по влакното... Empty Re: Вчера на Жребеца-дребни костури и слуз по влакното...

Писане  ПЛУВЧО Сря 2 Ное 2011 - 11:44

Ей,не го оставихте тоя гьол на мира.Всички риби искате да гепите от там.Нали знаете,че тия големи рибоци са мойте и чакат само мен. sunglasses2
Ама кога ще ги Фащам.... 12666
Голям екшън е било с тия "почуквания".Другия път да ги заковете тия риПки,дето ви изправят тройките и ви цапат влакната със слуз. 135d02aa35ad75a2cb71
ПЛУВЧО
ПЛУВЧО

Брой мнения : 7388 Рожд.дaта : 01.12.1970
Години : 53

Вчера на Жребеца-дребни костури и слуз по влакното... Empty Re: Вчера на Жребеца-дребни костури и слуз по влакното...

Писане  gogo26 Сря 2 Ное 2011 - 12:03

Хммм, 12666 интересно за лигавите...
А за едрите костури наистина е голяма загадка какво става с тях question question ... има нещо необичайно...в събота хванах само един и то след много обикаляне,"семките" не ги закачам само пречат...
gogo26
gogo26

Брой мнения : 940 Рожд.дaта : 26.10.1971
Години : 53

Писане  esox hunter Сря 2 Ное 2011 - 12:24

gogo26 написа:Хммм, 12666 интересно за лигавите...
А за едрите костури наистина е голяма загадка какво става с тях question question ... има нещо необичайно...в събота хванах само един и то след много обикаляне,"семките" не ги закачам само пречат...
Ми то никой май не знае 12666 ... дори едни от местните майстори (които знаят едва ли не всяка дупка там) били хванали за деня по-малко от пръстите на едната ръка, което било повече от показателно за липсата и некълвиното на Йедрите...
На мен ми стана ясно още на 2-та точка, че няма да го бъде с йдрите, но Стоил е непоправим оптимист и много искаше да прослушаме, колкото може повече места... Та малко ме е яд, че не отделихме повече време за тролинг...там поне имаше емоции sunglasses2
esox hunter
esox hunter

Писане  DimityrK Сря 2 Ное 2011 - 17:55

Поне сте били на вода..........Иначе и при мен беше така в Неделя....само дребни......Правилно са ти казали за местата.....на четвъртата снимка е западната страна на ракетната................... :609c1f728720fb
DimityrK
DimityrK

Брой мнения : 181 Рожд.дaта : 25.03.1975
Години : 49

Писане  chapara Сря 2 Ное 2011 - 18:02

Ко муй правилното ,като не са били там йедрите :217b315cad77fe sunglasses2 spying
chapara
chapara

Брой мнения : 14312 Рожд.дaта : 04.02.1960
Години : 64

Писане  nasco2 Сря 2 Ное 2011 - 18:14

chapara написа:Ко муй правилното ,като не са били там йедрите :217b315cad77fe sunglasses2 spying

Костурът хвърля 2 пъти в годината хайвер и не яде, не помниш ли на Алино, ако е закъснял малко с есеното хвърляне и го мята сега, нема да яде поне месец едрият.
nasco2
nasco2

Брой мнения : 5696 Рожд.дaта : 30.06.1972
Години : 52

http://www.softparket.com

Писане  esox hunter Сря 2 Ное 2011 - 19:37

За местата не съм се и съмнявал, че са ни казали правилните 503495 , защото на която и от посочените точки да отидехме имаше поне по една лодка sunglasses2
А що се касае до това къде са Йедрите, аз съм убеден, че и едри костури е имало ...сонара си ги показваше, но защо не искаха е те това не знам 12666 ... колегата казва заради хайвера, може и така да е, а може и друга причина да има - знам ли... 12666

Имам молба към местните, като колегата DimityrK, които ходят честичко там ... Сетете се за мен и ми драснете едно ЛС, като се раздвижат, че имам реванш да им правя :1db1cce6422ce9 ...
Гарантирам ви, че не съм месар и ако взема риба, ще е само колкото за едно хапване с фамилията (която е малка)... Впрочем, който ме познава, ще го потвърди sunglasses2
esox hunter
esox hunter

Писане  Sponsored content

Sponsored content

Върнете се в началото

- Similar topics

Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите