РИБОЛОВЕН БИЛЕТ ЗА ГЪРЦИЯ!!!!
+31
Вельо
nasco2
Васил
divein
вакрил
Кирил Калчев
rikitikitavi
vvt1970
sava14
gogo26
Шморхи
nikinenov
тони котев
jorojoy
max
antares
timo1
Ресьора
tano
maestroto
xivo
Тедо
marvin
esox hunter
mite
makari
prokop4o
anastas_peykov
cerberus
Дели
Петър Василев
35 posters
Страница 3 от 6
Страница 3 от 6 • 1, 2, 3, 4, 5, 6
Re: РИБОЛОВЕН БИЛЕТ ЗА ГЪРЦИЯ!!!!
Забравих да питам имали някакви проблеми при преминаването през границата с надоваема лодка която се вози отгоре на колата и мотор който съм го взел втора ръка и нямам документ за него.
nikinenov- ...........................
Брой мнения : 324 Рожд.дaта : 16.03.1978
Години : 46
Няма значение големината на лодката или двигателя,,,,за всички се изисква гр.регистрация.Ако ще и сал да е!nikinenov написа: Колеги сега приказвах с един който има къща и лодка на Халкидики и той ми каза, че за надуваемалодка до 4м. и мотор до 5-6к. не ти трябват никакви документи за да риболовстваш. Това вярно лие или ме е метнал по върбите.
Разликата е,че ако лодката ти има двигател по-голям от 35 коня се изисква и задължителна застраховка плюс капитанско право
Петър Василев написа:
Няма значение големината на лодката или двигателя,,,,за всички се изисква гр.регистрация.Ако ще и сал да е!
Разликата е,че ако лодката ти има двигател по-голям от 35 коня се изисква и задължителна застраховка плюс капитанско право
И ако мога да добавя към казаното от Петьо имайте предвид, че законите важат за чужденците...за гърците само понякога и то не в максималната им сила Така че не им се подвеждайте по приказките за това и онова....за да няма после
esox hunter- ...........................
Брой мнения : 904 Рожд.дaта : 11.01.1970
Години : 54
Аз пък имам един редовен (вече) клиент-грък, живеещ в България... Той пък каза, че ще си регистрира в БГ надуваемата лодка 330см с 6кс мотор, защото "в Гърция като спрат българин за проверка в морето го пускали, понеже е турист, а гърците ги глобявали"...
Аз и тая година "минах метър" - 10 дена никакви проблеми или проверки...
nikinenov написа: Забравих да питам имали някакви проблеми при преминаването през границата с надоваема лодка която се вози отгоре на колата и мотор който съм го взел втора ръка и нямам документ за него.
де факто митническа граница няма, но е хубаво да имаш документи (фактури) за надУваемата лодка и мотора, защото кражбите доста зачестиха и съответно и полицията проверява, макар и рядко... На мен са ми искали документи и в БГ. И така трябва да бъде, щото крадците са много нагли и недосегаеми покрай тая свободия!
Тедо написа:Аз пък имам един редовен (вече) клиент-грък, живеещ в България... Той пък каза, че ще си регистрира в БГ надуваемата лодка 330см с 6кс мотор, защото "в Гърция като спрат българин за проверка в морето го пускали, понеже е турист, а гърците ги глобявали"...
Преди няколко часа се прибрах от Гърция. Бяхме 7 домакинства там и коментирахме това-онова. Приятелите споделиха същото. Преди години са били адски строги, но в последно време са "омекнали".
Разбирай, ако не прекаляваш и не нахалстваш, може да си затворят очите и да минеш само с дежурното "размахване на пръст".
Споделиха и интересна случка, сравнително наскоро. Нашите ловят, минава патрула, подминава ги, спира при гръцка лодка и стоят 40 минути. Какво са правили толкова време, няма как да знаем, но щом са подминали "нашите", а са спрели при "своите"....
Това в никакъв случай не бива да ви окуражава. Очите на 8 и внимателно какво, как и колко ловите.
Мисля си даже, че сгреших като написах поста си, но...дано не съм прав!
Шморхи- ...........................
Брой мнения : 2885 Рожд.дaта : 11.10.1978
Години : 46
123
Последният път като ходих до Керамоти да търся Добрия (беше изключил тел. и нямахме уговорка ) но влачех наблизо и реших да одскоча :609c1f728720fb дойдоха с пуснат буркан от бреговата охрана и ми искаха документите .Вързах се за кея до фериботите и им връчих всички документи който имах ............рибарски билети от Бг.от Гр. капитанско док. на лодката и лиценза за каране на джет (бях с българин който е с Гр. паспорт и живее на Тасос) питаха имам ли застраховка и казах че имам всичко и разговорът продължи на тема риба и оборудване за риболов .Решът ли да те зготвят си готова конфекция Едно разбрах със сигурност ----При гърците всичко забранено е и разрешено (тълкуват си законите според настроението )
max- ...........................
Брой мнения : 3942 Рожд.дaта : 20.11.1969
Години : 55
Между другото,препоръчително е да имате превод на гръцки на документите на лодката и двигателя.В морето не са ни проверявали,но на сушата два пъти ни спираха, и искаха само документите на лодка и двг.Отделно че при всяко излизане от Гърция само това проверяват,да не би да е крадена.
gogo26- ...........................
Брой мнения : 940 Рожд.дaта : 26.10.1971
Години : 53
Тази година като бяхме в Гърция видяхме как един от бреговата охрана се качи в една рибарска лодка и отиде при едни на една гумена лодка, които ловяха в залива.Не ги знам какви бяха, гърци или българи, но той явно им каза да ходят да ловят на друго място.
После като се върна го питахме и той каза, че е забранено да с лови в средата на залива, точно на пътя на големите кораби от Атон. Още повече, че големият кораб по разписание щеше да мине след около 15 минути.
Тия рибари според мен нямаха никакви документи. Охраната просто ги предупреди да се разкарат от пътя на кораба. Всичко е въпрос на настроение. Могат да бъдат адски толерантни или пък да ти скъсат гьона.
После като се върна го питахме и той каза, че е забранено да с лови в средата на залива, точно на пътя на големите кораби от Атон. Още повече, че големият кораб по разписание щеше да мине след около 15 минути.
Тия рибари според мен нямаха никакви документи. Охраната просто ги предупреди да се разкарат от пътя на кораба. Всичко е въпрос на настроение. Могат да бъдат адски толерантни или пък да ти скъсат гьона.
sava14- ...........................
Брой мнения : 118 Рожд.дaта : 01.01.1965
Години : 59
[You must be registered and logged in to see this link.]
Ако това е вярно...отпадат всякакви разрешителни или преводача нещо ме е извъртял.
Бат,Петьо хвърли едно око
Че кой ви проверява въобще на излизане от Гърция? Сега проверяват само нашите и то предимно гледат за нелегални имигранти в лодките и багажниците... Това на Промахон-Кулата...gogo26 написа:... при всяко излизане от Гърция само това проверяват,да не би да е крадена.
gogo26 написа:
Ако това е вярно...отпадат всякакви разрешителни
така е май - същото казва и моя преводач...
сигурно не им стига персонал и не могат да назначават още...
Това го дискутирахме вече още ноември месец в тази тема [You must be registered and logged in to see this link.]gogo26 написа:
Ако това е вярно...отпадат всякакви разрешителни или преводача нещо ме е извъртял.
Бат,Петьо хвърли едно око
В този блог инфото също е от тогава, а и на блогове аз лично не вярвам много ....пишат си както им дойде и си ги извъртат, както си искат...
Да имаше такова предложение, но доколкото съм запознат няма инфо въпросното предложение на министъра да е официално потвърдено със заповед, наредба или както там го наричат в Гърция... т.е. билетите са си още в сила явно.
esox hunter- ...........................
Брой мнения : 904 Рожд.дaта : 11.01.1970
Освобождават само яхтите,които са над 7,50м и са вписани като туристически.
По- просто ще го обесня.
Тръгнал е някой с яхтата си от БГ на екскурзия до Гърция.
Целия екипаж,или който е на яхтата може да си лови спокойно риба без билет.
Това е.
Друго нищо не се е променило.
Ако нямаш яхта на тези метри без билет не може да ловиш
Пак прозорче за богатите,,,да го духат бедните ,,,е'м тъй де
По- просто ще го обесня.
Тръгнал е някой с яхтата си от БГ на екскурзия до Гърция.
Целия екипаж,или който е на яхтата може да си лови спокойно риба без билет.
Това е.
Друго нищо не се е променило.
Ако нямаш яхта на тези метри без билет не може да ловиш
Пак прозорче за богатите,,,да го духат бедните ,,,е'м тъй де
На Свиленград,когато сме с лодка и колесар,само нейните документи искат,сещам се поне за 3-4 пъти...не е един път да е прецедент.Лодката е 3.60м гуменка,15кс двигател и колесар,нищо и половина ама гледатТедо написа:Че кой ви проверява въобще на излизане от Гърция? Сега проверяват само нашите и то предимно гледат за нелегални имигранти в лодките и багажниците... Това на Промахон-Кулата...gogo26 написа:... при всяко излизане от Гърция само това проверяват,да не би да е крадена.
Трябва да видим:яхта над 8м или билет : :wow: : вече се чудя къде да се почеша
Здравейте
Абе,един приятел се е запукал да си регистрира лодката в Гърция,изкарал АФМ,там някакви паспорти на двигател,снимка на лодка и още дивотии
Та пита с какво трябва да е оборудвана лодката?
Става въпрос за 3.9м лодка с 15кс двигател.
Някъде имаше такъв...ама нещо не го откривам
Абе,един приятел се е запукал да си регистрира лодката в Гърция,изкарал АФМ,там някакви паспорти на двигател,снимка на лодка и още дивотии
Та пита с какво трябва да е оборудвана лодката?
Става въпрос за 3.9м лодка с 15кс двигател.
Някъде имаше такъв...ама нещо не го откривам
Здравей,
трябват му:
1. Компас
2. Спас. жилетки колкото места са регистрирани в лодката.
3. Димки и ракети за бедствие - трябва да покаже и фактура за тях.
4. Пожарогасител.
За радиостанция не съм сигурен на мен не ми искаха.
Поздрави
трябват му:
1. Компас
4. Пожарогасител.
Поздрави
marvin- ...........................
Брой мнения : 208 Рожд.дaта : 20.10.1983
Години : 41
marvin написа:Здравей,
трябват му:
1. Компас
4. Пожарогасител.
Поздрави
Благодаря
Не забравяй и снимка на баба си по бански
Не знам къде в Гърция си карате лодките, но мен досега не са ме проверявали нито веднъж, а се е случвало полицаите да са на 5 м от лодката ми /от лодката стърчаха 3-4 въдици/...
Не знам къде в Гърция си карате лодките, но мен досега не са ме проверявали нито веднъж, а се е случвало полицаите да са на 5 м от лодката ми /от лодката стърчаха 3-4 въдици/...
Тедо винаги нося снимка обаче на цялата рода обща на плажа. Че иначе трудно събирам албума в лодката ако са индивидуални.
А по въпроса къде си караме лодките отговора е в ЧУЖБИНА, т.е. извън БГ, а в чужбина могат да се заядат за всичко та по добре да имаш всичко по изискване.
А 3 колегата пита какво е необходимо за да я регистрира там т.е. те при прегледа ще искат да ги видят тез неща.
Ай стига че се олях. Поздрави и много риби че сезона почна.
А по въпроса къде си караме лодките отговора е в ЧУЖБИНА, т.е. извън БГ, а в чужбина могат да се заядат за всичко та по добре да имаш всичко по изискване.
А 3 колегата пита какво е необходимо за да я регистрира там т.е. те при прегледа ще искат да ги видят тез неща.
Ай стига че се олях. Поздрави и много риби че сезона почна.
Явно снимката се вижда от 5м и не смеят да припарят по-близо полицаитеТедо написа:Не забравяй и снимка на баба си по бански
vvt1970- ...........................
Брой мнения : 725 Рожд.дaта : 23.09.1970
Тедо написа:
Абе какво да ти кажа.....щурав човек....наумил си е да я регистрира там и толкоз ...ходи му разправяй че няма смисъл.До сега никой не ни е погледнал,ей тъй от любопитство.Някой му навива фитила и гледа цирк май
А Марвин е прав че ако се запънат...и на глистите ще искат лични карти
Моите наблюдения са, че точно в чужбина полицаите не се заяждат, ако не правиш нарушения...
123
Аптечката кьде я забрави /аптечката всяка година се подменя / Мене ме разчекнаха последния пьт на Тасос /по сигнал/gogo26 написа:marvin написа:Здравей,
трябват му:
1. Компас
4. Пожарогасител.
Поздрави
Благодаря
max- ...........................
Брой мнения : 3942 Рожд.дaта : 20.11.1969
Години : 55
Да аптечка верно.
Забравих я защото взимам тази от колата обикновенно
Забравих я защото взимам тази от колата обикновенно
Страница 3 от 6 • 1, 2, 3, 4, 5, 6
Страница 3 от 6
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите
Пет 15 Ное 2024 - 20:06 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ ЗАРГАН В МОМЕНТА?
Съб 26 Окт 2024 - 20:36 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ КЕФАЛ, ПЛАТЕРИНА И ИЛАРИЯ В МОМЕНТА?
Вто 22 Окт 2024 - 19:41 by Димитър Маринчев
» За гъби
Нед 13 Окт 2024 - 16:48 by Димитър Маринчев
» С лодка в морето - 2024
Пет 11 Окт 2024 - 14:44 by Димитър Маринчев
» Около Бургас
Чет 3 Окт 2024 - 21:05 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ САФРИД В МОМЕНТА?
Пон 23 Сеп 2024 - 20:59 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ ХАМСИЯ В МОМЕНТА
Нед 11 Авг 2024 - 22:20 by Димитър Маринчев
» Light Rock Fishing