Каква я свършихме ние ...
+5
ПЛУВЧО
Светозар Върбанов
strijok
Бай Гого
Rimohit
9 posters
Страница 1 от 1
Каква я свършихме ние ...
Ще цитирам колегата Боби , че страхотни снимки е направил а аз ще допълня после :
И допълнението :
Направо се чудя какво да ви разправям и аз ...
Та излета беше прекрасен. За мен протече по малко по "неспокоен" начин от описаното по горе. Още с пускането на вода , чакайки Боби да пусне сонара хванах едно костуре .
[You must be registered and logged in to see this image.]
До тук добре.. Реших да пробвам една нова система на обуване. Вместо неопреновите ботички , сложих ботушки крокс за да ми е по топло на крачетата. Тях нямаша как да мокря и да балансирам каяка по време на риболова и за това реших да сложа "бирения тунинг" . С него съм повече от стабилен и под гъзягато подложих 3 слоя шалтета. Абе комфорт ви казвам . Все едно бях в къщи на дивана. А времето тихоооо , ама тихо!
Чуваха се мушичките , чуваха се пръдните на корнидите...
По едно време бях сигурен , че в тази тишина си чувах дори как съзнанието ми спори със съвестта . :)
Та отпрашихме към кулата. Майстор Боби реши да упорства там а аз се пръснах , за да проверя "бялата пръст" . По пътя реших да троля на успешните летни места. По пътя нищо интересно не се случи. На бялата пръст също. Времето бе спряло .Единствено тишината се разцепваше от крясъка на някоя птица . Идилийка ви казвам.
Хм... Щом майстор Боби се задържа около кулата , занчи там са рибите. Хайде на там но пак с тролинг по южната част. Пляс , пляс с греблота и изведнъж аванса -ззззззззззззззззззззззззззззззззз .... Пръчката се огъна а каяка се върна . Ебаси ..и докато кажа "мамата" вече се бях обърнал и видях тапите на една мрежа зад мен на дистанцията на воблера . Кофти ситуация... Обхват няма... Поне воблера си да спася. Върнах се .. Навивам , а мрежата излиза. Хващам воблера с дясна та ръка .Мрежата я докопвам с лявата. Тегля една бракониерска майна и докато откачам воблера нещо мощно ми дръпва лявата ръка. Брееее . Поглеждам надолу .Паст , огромна :shock:
Поглеждам пак . Абе толстолоб бре хора , над метър . Не над метър и двайсе трийсе .
Щипя го с грипа по долната устна . Тя дебела но не твърда , както при зъбатковците . Пляс , изплъзва се . Хм... Аз за костури съм тръгнал. Всичкия морски телкелаж с корабните въжета го оставих. За кво ми е багаж. Ножя в мен но защо да я убивам рибата . Взех от едната въдици сиджимката , която съм си правил от телефонен кабел . Придърпах рибата . Чудовището се поклаща изморено във водата. Наврях си целия юмрук в устата му внимателно , а там място за още един . Прекарах през хрилете и вързах рибата за каяка. После с гребане я опъвам от мрежата и разплитам перките . Така няколко пъти . Накрая освободих добитъка . А той освен , че голям и умен излезе пущината. Като усети , че е свободен направи мощно "ПЛЯАААААС" , окъпа ме порядъчно , опъна а сиджимката каза "ТРЯАААС" ........
:shock:
В последствие , след сверка с уловени риби на приятел бях сигурен , че рибата бе над десетката. ..
Отидох разтреперен при Бобсъна .
Разправям му историята и се успокоявам ...
А нашия вече е изпълнил нормата. Направо не ми се ловеше вече . Бях хванал един костур до момента но адреналина ме тресеше яко от случката.
От там нататък Боби го е разказал . Воденския... Едно костуре но не са там. Хванах и две ученичета от един друг вид но предпочитам да не споменавам за това. Дано оцелеят.
Реших да прослушам един дълбок залив. Напипах ги там. Групирани хубави костури .Е нямаше "батки" но не бяха никак лоши костури . Педя + и само 2-3 12-15см .
Хубави риби , като си направих кефа докато им нацеля проводката за да ги провокирам с цикадата. Пробвах и силикончета , хванаха се но по слабо. Като цяло страхотен риболов , като за час успях да направя нормата преди залез.
Абе кеф , ама кеф.
А адреналина от случката още ме държи като се сетя.
С благодарности към верния боен другар Боби
И към този също :)
Ами туйто ...
:609c1f728720fb
bibobibob написа:Здрравейте! Въпреки неблагоприятната перспектива да заформим капото, и почти никаакви очаквания с Тишо се уговаряме да посетим вече добре познатия ни водоем.Тръгваме късно и пристигаме на място около 10ч.След половин час приготовления беез да бързаме влизаме.
Язовира ни посреща необичайно тих, времето е навъсено, но не сстудено.
Веднага се отправяме към кулата..проверено място за среща със ккустурите.
Нивото на водата се е вдигнало от последното ходене.
Първо хвърляне ..и ..познатите трептения на върхът на пръчлето....
Почна се!!!
На другата пръчка бях сложил балансир със няколко чипарешки мухи за проба.
След няколко извадени риби почнаах да експериментирам. заложих цикада която аз съм правил.
Работи, повече от доволно..хахах
Втора проба ..на по голям размер цикада..
Хммм...
След кратко съвещание,
решаваме да отидем до Воденския ръкав да видим какво ново ?!
Времето продължава да е тихо и даже с изгледи да напече слънчо..кеф!
Малко растъпкване на брега и попиване на красотата на есенния язовир
Тишо упорства!
Отново в каяка, продължаваме проучването, къде зимуват кустурите.
Част от новото ми гребло..много гребе ееей..
Връщам се пак до кулата, Тишо остава в един неедалечен залив.
Продължавам експериментите ..различни примамки и мухи..
Спинър собствено производство..бере!!
Малко силикони ...
....Слънцето клони към заник ..завършва един прекрасен ден ...
Тишо също ги е набарал!!
И снимка за поколенията..хаха
Прекарахме страхотен ден !Неочаквано се получи прекрасен риболов, и от към риби и от към време!Благодаря на Господ за времето , и наа Тишо за компанията.
И допълнението :
Направо се чудя какво да ви разправям и аз ...
Та излета беше прекрасен. За мен протече по малко по "неспокоен" начин от описаното по горе. Още с пускането на вода , чакайки Боби да пусне сонара хванах едно костуре .
До тук добре.. Реших да пробвам една нова система на обуване. Вместо неопреновите ботички , сложих ботушки крокс за да ми е по топло на крачетата. Тях нямаша как да мокря и да балансирам каяка по време на риболова и за това реших да сложа "бирения тунинг" . С него съм повече от стабилен и под гъзягато подложих 3 слоя шалтета. Абе комфорт ви казвам . Все едно бях в къщи на дивана. А времето тихоооо , ама тихо!
Чуваха се мушичките , чуваха се пръдните на корнидите...
По едно време бях сигурен , че в тази тишина си чувах дори как съзнанието ми спори със съвестта . :)
Та отпрашихме към кулата. Майстор Боби реши да упорства там а аз се пръснах , за да проверя "бялата пръст" . По пътя реших да троля на успешните летни места. По пътя нищо интересно не се случи. На бялата пръст също. Времето бе спряло .Единствено тишината се разцепваше от крясъка на някоя птица . Идилийка ви казвам.
Хм... Щом майстор Боби се задържа около кулата , занчи там са рибите. Хайде на там но пак с тролинг по южната част. Пляс , пляс с греблота и изведнъж аванса -ззззззззззззззззззззззззззззззззз .... Пръчката се огъна а каяка се върна . Ебаси ..и докато кажа "мамата" вече се бях обърнал и видях тапите на една мрежа зад мен на дистанцията на воблера . Кофти ситуация... Обхват няма... Поне воблера си да спася. Върнах се .. Навивам , а мрежата излиза. Хващам воблера с дясна та ръка .Мрежата я докопвам с лявата. Тегля една бракониерска майна и докато откачам воблера нещо мощно ми дръпва лявата ръка. Брееее . Поглеждам надолу .Паст , огромна :shock:
Поглеждам пак . Абе толстолоб бре хора , над метър . Не над метър и двайсе трийсе .
Щипя го с грипа по долната устна . Тя дебела но не твърда , както при зъбатковците . Пляс , изплъзва се . Хм... Аз за костури съм тръгнал. Всичкия морски телкелаж с корабните въжета го оставих. За кво ми е багаж. Ножя в мен но защо да я убивам рибата . Взех от едната въдици сиджимката , която съм си правил от телефонен кабел . Придърпах рибата . Чудовището се поклаща изморено във водата. Наврях си целия юмрук в устата му внимателно , а там място за още един . Прекарах през хрилете и вързах рибата за каяка. После с гребане я опъвам от мрежата и разплитам перките . Така няколко пъти . Накрая освободих добитъка . А той освен , че голям и умен излезе пущината. Като усети , че е свободен направи мощно "ПЛЯАААААС" , окъпа ме порядъчно , опъна а сиджимката каза "ТРЯАААС" ........
:shock:
В последствие , след сверка с уловени риби на приятел бях сигурен , че рибата бе над десетката. ..
Отидох разтреперен при Бобсъна .
Разправям му историята и се успокоявам ...
А нашия вече е изпълнил нормата. Направо не ми се ловеше вече . Бях хванал един костур до момента но адреналина ме тресеше яко от случката.
От там нататък Боби го е разказал . Воденския... Едно костуре но не са там. Хванах и две ученичета от един друг вид но предпочитам да не споменавам за това. Дано оцелеят.
Реших да прослушам един дълбок залив. Напипах ги там. Групирани хубави костури .Е нямаше "батки" но не бяха никак лоши костури . Педя + и само 2-3 12-15см .
Хубави риби , като си направих кефа докато им нацеля проводката за да ги провокирам с цикадата. Пробвах и силикончета , хванаха се но по слабо. Като цяло страхотен риболов , като за час успях да направя нормата преди залез.
Абе кеф , ама кеф.
А адреналина от случката още ме държи като се сетя.
С благодарности към верния боен другар Боби
И към този също :)
Ами туйто ...
:609c1f728720fb
Rimohit- ...........................
Брой мнения : 603 Рожд.дaта : 24.06.1979
Години : 45
Re: Каква я свършихме ние ...
Свършили сте я чудесно... :thumbsupsmiley
Бай Гого- ...........................
Брой мнения : 1378 Рожд.дaта : 02.12.1961
Години : 62
Тишо завиждам ви за стрижоците и прекрасното място, пък за мрежата какво да ти кажа - там горските са най-големите бракониери пък за ИАРА - те нямат бензин за Мандрата камоли за Шарково
strijok- глоб.модератор
Брой мнения : 5466 Рожд.дaта : 24.03.1972
Години : 52
Ей,това вашата каякарска бригада много Фаща ве.Верно голям кеф сте си направили.
А и един никулденско-бракониерски толстолоб по-малко на пазара. А мрежичката сигур е на парченца и конченца. :thumbsupsmiley
А и един никулденско-бракониерски толстолоб по-малко на пазара. А мрежичката сигур е на парченца и конченца. :thumbsupsmiley
ПЛУВЧО- ...........................
Брой мнения : 7388 Рожд.дaта : 01.12.1970
Години : 53
Ами Тишанскиии .........дабра сте я свършили .И временцето хубаво ирибка сте си намерили и здрав адреналин е имало и местенцето хубаво ,колко му е на човек да прекара прекрасно и да остане с готини спомени за през дългата зима :609c1f728720fb
roko koko- ...........................
Брой мнения : 4391 Рожд.дaта : 23.04.1975
Години : 49
Е добър риболов,имало е и за тигана
А това с каяците си е супер
п.п.Много интересен балансьор има на каяка,от "болярка " ли е
А това с каяците си е супер
п.п.Много интересен балансьор има на каяка,от "болярка " ли е
майсторчето страхил- ...........................
Брой мнения : 1594 Рожд.дaта : 01.07.1964
Години : 60
Беше Болярка
Rimohit- ...........................
Брой мнения : 603 Рожд.дaта : 24.06.1979
Години : 45
Pesho N.Zagora- ...........................
Брой мнения : 2566 Рожд.дaта : 15.04.1970
Години : 54
Направо масло за очите
host200- ...........................
Брой мнения : 1915 Рожд.дaта : 10.12.1976
Години : 47
Страница 1 от 1
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите
Пет 15 Ное 2024 - 20:06 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ ЗАРГАН В МОМЕНТА?
Съб 26 Окт 2024 - 20:36 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ КЕФАЛ, ПЛАТЕРИНА И ИЛАРИЯ В МОМЕНТА?
Вто 22 Окт 2024 - 19:41 by Димитър Маринчев
» За гъби
Нед 13 Окт 2024 - 16:48 by Димитър Маринчев
» С лодка в морето - 2024
Пет 11 Окт 2024 - 14:44 by Димитър Маринчев
» Около Бургас
Чет 3 Окт 2024 - 21:05 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ САФРИД В МОМЕНТА?
Пон 23 Сеп 2024 - 20:59 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ ХАМСИЯ В МОМЕНТА
Нед 11 Авг 2024 - 22:20 by Димитър Маринчев
» Light Rock Fishing