Мнение за те това - Sasame CURIOMAX GR 3051
4 posters
Страница 1 от 1
Мнение за те това - Sasame CURIOMAX GR 3051
Поставих питането в няколко форума ,но
майсторчетоСтрахил написа:Макарата е поръчана ,но не открих някакви отзиви из нета за нея :-| .Ще я ползвам за спининг с по сериозни примамки.
Супер модерна макара от Японската фирма SASAME. Една високотехнологична макара. При производството са използвани най-нови космически технологии. Макарата е с 10 качествени стоманени лагера. Безкрайна анти-реверс система, произведена от стомана и преминала тест на натоварване от 30 кг. Кибер метална конструкция на тялото. Много добре балансиран ротор. Основната шпула е алуминиева - плитка за далечно замятане, а резервната е дълбока, но пак е алуминиева. Двете шпули са с красиви отвори, които намалят теглото и предават допълнителна красота и елегантност на макарата. Дръжката е балансирана, метална, сферична, сменяема - ляво-дясно. Макарата е с обороти, 5,1:1, но затова е много по-мощна от другите макари.
Основна шпула: 0,28мм-140м / 0,30мм-120м / 0,35мм - 90м
Резервна шпула: 0,28мм-180м / 0,30мм-155м / 0,35мм-115м
майсторчето страхил- ...........................
Брой мнения : 1594 Рожд.дaта : 01.07.1964
Години : 60
Re: Мнение за те това - Sasame CURIOMAX GR 3051
Ако е Made in Japan я взимай спокойно поръчал си я вече така ,че ти ще си човека който ще каже как работи най-добре
Точно затова че е Made in Japan ,ме убедиха да я поръчам.Иначе се бях ориентирал към същия размер,но Ryobi Zauber .Светозар Върбанов написа:Ако е Made in Japan я взимай спокойно поръчал си я вече така ,че ти ще си човека който ще каже как работи най-добре
Би ли ми снимал , ако може разбира се надписа - made in Japan ? А това Ryobi Zauber ( и не само то ) добре ,че не си го взел ! Правилно са ти казали хората защо да не го взимаш
Светозар Върбанов написа: А това Ryobi Zauber ( и не само то ) добре ,че не си го взел ! Правилно са ти казали хората защо да не го взимаш
Извинявам се на Майстора за спама :609c1f728720fb
Ама Светозар с това си изказване ме заинтригува!!!!!!!
Споделете причините поради които не го харесвате zaubera ,щото и аз натам сьм се насочил.От досега чутите отзиви за него ,сьм останал с впечатлението ,че за парите си е едно от най добрите попадения.
пп: за Sasameto мога да кажа само едно-производството му е доста далеч от Япония и надписи като made in Japan, няма как да сьществуват.
А иначе по темата има дискутирано в друг форум ,но за да не е реклама ще пратя линк на Майсторчето на лс :609c1f728720fb
muerter- ...........................
Брой мнения : 13 Рожд.дaта : 15.03.1976
Години : 48
Подкрепям мнението на колегата, за Заубера освен, че е малко тежичък може би наистина си заслужава, като се има в предвид ценовият клас.пп: за Sasameto мога да кажа само едно-производството му е доста далеч от Япония и надписи като made in Japan, няма как да сьществуват.
Не знам точно какви тестове е преминала тази макара, ама кантара май не им е бил верен!Безкрайна анти-реверс система, произведена от стомана и преминала тест на натоварване от 30 кг.
ако говорим за Drag Max тест определено макарата е много далече от 30-те кг., които и дават.
Ето линк
http://www.plat.co.jp/shop/catalog/product_info/language/en/products_id/4996/cPath/21_39_41_118/saltwater-fishing/08-stella-sw-4000xg.html
За сравнение при Shimano Stella - която е флагман при една от водещите фирми :f38b1c44c48ae2
Надявам се макарата да е сполучлива и да ти служи вярно.
baispartan- ...........................
Брой мнения : 667 Рожд.дaта : 11.12.1976
Години : 47
Ако си се насочил към макара с която си постоянно за риба това не е твоята марка ! След -12 месеца интензивен риболов ще разбереш ,че това което си купил не е това което си искал , а именно луфтове , тракане , бързо износване на някои елементи ( защото и тя не е Японска , а китайска ) и не на последно място падане на оксидацията и боята от нея . И не е само от тази серия ! Можеш да си я закупиш спокойно на Илиенци на безценица въпросната макаричка А за Сасамето е ясно какво е , но дано изкара по дълго време и да е сполучлива ( като за първа макара ) , хората до вчера правиха влакна все пак
Времето ще покаже,дано се укаже верен избора ми
п.п.Преди 2 години си взех една ДАЙВА - прокастер и макарето се оказа добро до тая есен .След втория сезон се увеличиха луфтовете ,счупи пружина на обръщача и взе да издава звуци като фуражомелка .Не че не работи по добре от останалите ми макари ,но просто заложих големи надежди (нали е Дайва),а то .Имах възможност да повъртя подобна на SASAME,само че мачово изпълнение.стори ми се добро от към луфтове ,но се отказах заради здвоената дръжка.
п.п.Преди 2 години си взех една ДАЙВА - прокастер и макарето се оказа добро до тая есен .След втория сезон се увеличиха луфтовете ,счупи пружина на обръщача и взе да издава звуци като фуражомелка .Не че не работи по добре от останалите ми макари ,но просто заложих големи надежди (нали е Дайва),а то .Имах възможност да повъртя подобна на SASAME,само че мачово изпълнение.стори ми се добро от към луфтове ,но се отказах заради здвоената дръжка.
Всичко от долния и среден клас след време сдава багажа ! И от по горните класове става така но след доста по дълго време Затова е добре да се сменя /подновява такъма всяка година и да се взима новото , а старото макар и запазено да се пуска за продажба за да може и други колеги да му се радват ( на разумна цена разбира се ) Винаги съм казвал че по добре 1 скъпо отколкото 10 евтини !
Така си е,не напразно хората са казали че не сме толкова богати че да купуваме евтини работиСветозар Върбанов написа: Винаги съм казвал че по добре 1 скъпо отколкото 10 евтини !
Тъйййй :scratch: ,ами макарето пристигна.Не съм особено очарован като начало,но не е и толкова зле.Дръжката има един особен ъгъл ,но явно аз не съм и свикнал .Самата макара се върти лесно и не издава някакви особени звуци (поне като нова) :scratch:. Нареждането на плетеняка върху шпулата не е идеално ,но като гледах на "дайвата" и там е подобно :scratch: .Няма много фрапиращи луфтове,ама то като почна да мятам ще си обади.
Оборудвах я с плетеняче ,долу горе малко по евтино от цената на макарето :scratch:
Тук пише че "може би " е произведено в Китай :lol:
п.п.Мое мнение :!: .Ако ще си купувате макарето при цената която е обявена официално по интернет , по добре си изберете нещо друго :lol:
Оборудвах я с плетеняче ,долу горе малко по евтино от цената на макарето :scratch:
Тук пише че "може би " е произведено в Китай :lol:
п.п.Мое мнение :!: .Ако ще си купувате макарето при цената която е обявена официално по интернет , по добре си изберете нещо друго :lol:
майсторчето страхил написа:п.п.Мое мнение :!: .Ако ще си купувате макарето при цената която е обявена официално по интернет , [u]по добре си изберете нещо друго
Е с тва се съгласих веднага
Страница 1 от 1
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите
Пет 15 Ное 2024 - 20:06 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ ЗАРГАН В МОМЕНТА?
Съб 26 Окт 2024 - 20:36 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ КЕФАЛ, ПЛАТЕРИНА И ИЛАРИЯ В МОМЕНТА?
Вто 22 Окт 2024 - 19:41 by Димитър Маринчев
» За гъби
Нед 13 Окт 2024 - 16:48 by Димитър Маринчев
» С лодка в морето - 2024
Пет 11 Окт 2024 - 14:44 by Димитър Маринчев
» Около Бургас
Чет 3 Окт 2024 - 21:05 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ САФРИД В МОМЕНТА?
Пон 23 Сеп 2024 - 20:59 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ ХАМСИЯ В МОМЕНТА
Нед 11 Авг 2024 - 22:20 by Димитър Маринчев
» Light Rock Fishing