GO FISHING BG.ForumsClub
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Морски лакърдии/ раздумка - /спам тема/

+111
Tiho Todorov
mdesov
max
Петър Василев
antares
yankosan
bsgold
ribarshe
pako
атанасов1589
А.Христов
shibailo
ivojekov_vet
baretata
rap66
dido18
D.Dimitrov
stuci
germanov.1974
zhikata
Попа
Румен Умен
philipoff72
mkehaiata
Моряка
Любак
Pesho N.Zagora
КИРО
goshotanchev
Тик Так
ufo
Атев
savi aleksiev
veis
Васил
vstoikov
вакрил
mitko_aks
grandal_331
str.hadjiev
Bat Emo
ДЯДО ИВАН
gogotod
чечо
chapara
Жоро-multi_maks
vvt1970
cochi75
parvaka
maxxx
vanko4at
ribarya
sword-fish
Asko
bobiklima
marvin
divein
fokobg
Мънцата
andro68
vatus
JimBeam
tatkoogi
nasco2
Шморхи
marinco
Кико
Георги Тодоров
Румен Ганев
Borkata
minerva60
карид
ТАРАЛЕЖ
zuzko_
костреж
dikanarov
ICO
krasi81
dobria1
iamyordan
Дели
justinian
Иво - Шабла
фишфрена
Кирил Калчев
Ribarina
runner
Доктора
Albena
недялко радков
gogo26
Тянката
georg
Светозар Върбанов
ПЛУВЧО
baralya
xpynxpyn
Георги Вутов
EU_BG_akademika
rikitikitavi
Rimohit
paynera
simeonnn
Sea Creature
dako
emanuil
roko koko
tiho_roev
Elfi
sllipi1
strijok
115 posters

Страница 5 от 40 Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 22 ... 40  Next

Go down

Морски лакърдии/ раздумка      -   /спам тема/ - Page 5 Empty Re: Морски лакърдии/ раздумка - /спам тема/

Писане  Sea Creature Чет 22 Дек 2011 - 7:13

Храним Азия с медузи и рапани
Мекотелите може да се превърнат в златна мина

Морските медузи, които са бич за плажуващите, може да се превърнат в доходоносен бизнес при износа им за азиатския пазар, където мекотелите са голям деликатес. Този сегмент от пазара у нас обаче изобщо не е разработен, коментира на проведената във Варна национална среща "Рибарство и наука" председателят на БГФиш Йордан Господинов. Големи количества медузи могат да се изнасят за Япония, Южна Корея и Китай, където изсушените и осолени мекотели се смятат за истински деликатес. Причината е, че са богати на протеини и се считат за здравословна храна, тъй като са без холестерол. Затова и интересът към индустрията за улов на медузи в тези райони процъфтява. Единственият им недостатък е, че се развалят много бързо и трябва да се обработят незабавно. Обработката включва осоляване и дехидратирането им. Медузите се продават на пазара в изсушен вид. В морето ни има златна мина, защото страната ни може да печели милиони не само от износ на мекотелите в Азия, но и от бяла мида, която се цени особено много сред кулинарите в средиземноморски държави като Италия, Испания или Гърция, каза още Йорданов. Необходимо е в случая морската наука да каже кои са методите, с които добивът им да не нанася вреди на природата. Учените са тези, които да кажат как да има екологична стопанска експлоатация, каза Господинов. Това важи и за рапаните, към които на източните пазари има голям интерес. България изнася годишно над 100 тона рапани, което носи на икономиката ни милиони долари, коментира още специалистът. От научната общност обещаха скоро да изненадат бизнеса с реални изследвания.
Sea Creature
Sea Creature
...........................

Брой мнения : 158 Рожд.дaта : 11.11.1953
Години : 71

Върнете се в началото Go down

Морски лакърдии/ раздумка      -   /спам тема/ - Page 5 Empty Re: Морски лакърдии/ раздумка - /спам тема/

Писане  gogo26 Чет 22 Дек 2011 - 9:18

Бах мааму 41990 ..сега остава и водораслите да опасат...
gogo26
gogo26

Брой мнения : 940 Рожд.дaта : 26.10.1971
Години : 53

Писане  EU_BG_akademika Чет 22 Дек 2011 - 11:35

gogo26 написа:Бах мааму 41990 ..сега остава и водораслите да опасат...
Северен Виатнам даже екскременти внасяли, правели супа и второ за народа.... 226711
Мамичката им и изроди 226711 226711 226711 226711
Ама то може, не че не може.....ЦЪК
Ама аз нещо не съм привърженик, предпочитам обескостен свински врат на скара с гъбки масловки и лучец :609c1f728720fb
EU_BG_akademika
EU_BG_akademika

Брой мнения : 9351 Рожд.дaта : 21.08.1963
Години : 61

Писане  недялко радков Чет 22 Дек 2011 - 20:29

Ма ти въобще не знаеш какво да ядеш sunglasses2
Пък за онуй месо...ще държа на произхода вече! 226711
недялко радков
недялко радков

Брой мнения : 1066 Рожд.дaта : 10.07.1965
Години : 59

Писане  КИРО Сря 4 Яну 2012 - 12:55

Поне днес си покрих лодката.
Дървото се насмукало с вода,
като донски казак през зимата.
Едва отворих скарите.
Албена,там ти е лодката - не се притеснявай де.
Иначе ония двамата имат 5 карагьоза на мрежите днес.
КИРО
КИРО
мир на праха му

Брой мнения : 21389 Рожд.дaта : 17.12.1957
Години : 66

Писане  Albena Сря 4 Яну 2012 - 12:59

Мерси за информацията и аз се надявах да е там.Ако е хубаво времето събота или неделя може да слезем да я видим , че нещо много ми липсва.А може и да се заформи нещо.... 12666
Albena
Albena

Брой мнения : 3909 Рожд.дaта : 07.05.1964
Години : 60

Писане  EU_BG_akademika Сря 4 Яну 2012 - 14:12

Albena написа:събота или неделя може да слезем да я видим , че нещо много ми липсва.А може и да се заформи нещо.... 12666
Може и да се заформи, ама трябва да носитите, по една пълна дамаджана в ръцете, по един наниз суджуци на вратът и по една тепсия баница на главите, само така ще се разпознаете без грешка и наистина може и да заформите нещо................. :dancingHappy_i :dancingHappy_i :609c1f728720fb :609c1f728720fb
EU_BG_akademika
EU_BG_akademika

Писане  КИРО Сря 4 Яну 2012 - 16:21

Аз и ските май ще трябва да си нося ? смях
Като гледам прогнозите.......
КИРО
КИРО
мир на праха му

Брой мнения : 21389 Рожд.дaта : 17.12.1957
Години : 66

Писане  EU_BG_akademika Сря 4 Яну 2012 - 16:41

КИРО написа:Аз и ските май ще трябва да си нося ? смях
Като гледам прогнозите.......
Именно де, и аз ги гледам sunglasses2
EU_BG_akademika
EU_BG_akademika

Писане  Albena Сря 4 Яну 2012 - 17:21

Ами таке е като нямаме метеоролог в екипажите си смях Ще трябва да чакаме по-добро време.
Albena
Albena

Брой мнения : 3909 Рожд.дaта : 07.05.1964
Години : 60

Писане  Sea Creature Чет 5 Яну 2012 - 6:35

На японския рибен пазар „Цукиджи” бе продадена риба тон за над 736 хил. долара

Токио. Ресторант с „дълбоки джобове” плати почти три-четвърти милион долара за една единствена риба тон на японския рибен пазар „Цукиджи”, с което подобри предишната рекордна цена. 269-килограмовата риба, уловена край бреговете на северната провинция Аомори, достигна изумителните 56,49 милиона йени (736 500 долара) на първото за годината наддаване. Сумата прави да изглеждат почти незначителни платените на първия търг за миналата година 32,49 млн. йени на големия рибен пазар „Цукиджи”, който в същото време е и голяма туристическа атракция в Токио.
Предложилият най-високата цена е Киьоши Кимура, президент на компанията управляваща популярната верига заведения „Суши Занмаи”.
Sea Creature
Sea Creature

Брой мнения : 158 Рожд.дaта : 11.11.1953
Години : 71

Писане  EU_BG_akademika Чет 5 Яну 2012 - 7:13

Sea Creature написа: 269-килограмовата риба, уловена край бреговете ............
Хах, че тва риПка лиииии????? Ми то аз и Мънцата таквиз си ги пражим на закуска само spying

EU_BG_akademika
EU_BG_akademika

Писане  ПЛУВЧО Чет 5 Яну 2012 - 10:28

EU_BG_akademika написа:
Sea Creature написа: 269-килограмовата риба, уловена край бреговете ............
Хах, че тва риПка лиииии????? Ми то аз и Мънцата таквиз си ги пражим на закуска само spying

:4506ea66aafe7f Дели ще залага такива за стръв на риболова в Дубай. :d5116e0ebf2fc8
ПЛУВЧО
ПЛУВЧО

Брой мнения : 7388 Рожд.дaта : 01.12.1970

Писане  Мънцата Чет 5 Яну 2012 - 10:52

EU_BG_akademika написа:
Мчи тъй ами giggle_icon Мераклии за риболов в Япония? 172a794c644ad7f407f5
Мънцата
Мънцата

Брой мнения : 12946 Рожд.дaта : 19.05.1971

Писане  ПЛУВЧО Чет 5 Яну 2012 - 11:06

Мънцата написа:
EU_BG_akademika написа:
439871 Мерак да искаш у мене.
ПЛУВЧО
ПЛУВЧО

Брой мнения : 7388 Рожд.дaта : 01.12.1970

Писане  EU_BG_akademika Чет 5 Яну 2012 - 11:17

ПЛУВЧО написа:439871 Мерак да искаш у мене.
Ми то рак и мерак не се лекуват. Повече от китайците сме само мераклийте... :dancingHappy_i :609c1f728720fb
EU_BG_akademika
EU_BG_akademika

Писане  roko koko Чет 5 Яну 2012 - 12:28

Мънцата написа:[........
....

:6e6ebecd09233a смях :6e6ebecd09233a :525707397c05bb
roko koko
roko koko

Брой мнения : 4391 Рожд.дaта : 23.04.1975
Години : 49

Писане  Доктора Чет 5 Яну 2012 - 22:31

Момчета, днес научих че кмета на Бяла ще вдига таксата за пускане на лодки на пристана на 10 лв. От морска администрация му вземали много пари за това съоръжение и той бил принуден да вдига таксата. А като се има пред вид че там просто няма условия за пускане и то става от пясъка .......ми идва не да псувам ами......
Доктора
Доктора

Брой мнения : 505 Рожд.дaта : 09.06.1951
Години : 73

http://dimvet@abv.bg

Писане  EU_BG_akademika Пет 6 Яну 2012 - 7:32

Доктора написа:Момчета, днес научих че кмета на Бяла ще вдига таксата за пускане на лодки на пристана на 10 лв. От морска администрация му вземали много пари за това съоръжение и той бил принуден да вдига таксата. А като се има пред вид че там просто няма условия за пускане и то става от пясъка .......ми идва не да псувам ами......
Ами няма да плащаме, ама трябва всички твърдо да не плащаме, не може кмета на Бяла, да затваря път до изключително държавна собственост, каквото представлява плажът там и от където ние пускаме. Той, не взима такса от неговите си рибари, които реално му ползват съораженията, не взима защото са гласоподаватели, ами давай бунаците дето идват да ни издържат пристана. Всяка медия с радост ще нападне кмет.... Тази приказка, "Преклонна главица сабя не я сече..." е чисто българска и охарактеризира българското овчедушие. Затова и дерибейестват разни кметчета. Предлагам да му напишем едно задружно писмо в този смисъл и да хваща да си мести бариерата пред съораженията и да освобождава пясъка, същото ще важи и за кметът на Каварна, ако сложи бариера на Болата, както чувам, че се готви да направи. Само че ние включително и аз, като има риба, хукваме и мислим само как да се наврем в морето, не ни се губи времето в разправии, затова трябва да се организара акция-пикник там....
Събираме се десетина лодки, аз ще дойда май или юни, вдигаме се с хладилните чанти и право на Бяла с камерите и фотоапаратите. Избухваме на пясъка и мятаме купона.........пък кметът ако иска да дойде да ни поздрави.....
Аз мисля, че е най добре да си учредим едно сдружение "риболов с лодка" с членски внос и т.н Много по ще хваща дикаш, юридическо сдружение, от колкото група-банда рибари 12666
Няма ме ли, някой съфорумник адвокат, да провери какво е необходимо за сдружение :609c1f728720fb
EU_BG_akademika
EU_BG_akademika

Писане  runner Пон 9 Яну 2012 - 17:38

Ха тъй!!! Стига овчедушие. Не само за визираните от Пролестин въпроси. Аз лично много, ама много трудно го понасям това, да имаме В ГРАДА 4 буни като слънце, пък да ставаме на маймуни като пускаме лодка. Щото по алеята, разбираш ли, лятото спирали бентлита и нам ко си, не вървяло да се разкарват лодки, ремаркета, колесари. Що да няма тези нещица по буните като на Траката, че да се усетим и ний малце кат ората. Всичкото за "трибуквените"! Що? Бах ма.а й и работа! Туй там е строено от бащите ни, за нас и за децата ни, то си е на ВСИЧКИ нас. Аре, чи пак запалих
runner

Брой мнения : 228 Рожд.дaта : 22.06.1967
Години : 57

Писане  Ribarina Пон 9 Яну 2012 - 18:50

Аз точно за това си държа лодката на рибарското селище и не обикалям с колесаря.Просто няма къде да си пуснеш лодката спокойно
Ribarina
Ribarina

Брой мнения : 1898 Рожд.дaта : 29.06.1982
Години : 42

Писане  вакрил Чет 12 Яну 2012 - 21:22

Правилно никакво плащане, не 10 ами и тези 5 не трябва да даваме.Просто трябва да се съберем и да вдигнем гюролтията и ще се оправят нещата.С кеф бих участвал в един масов протест на буната съчетан с гражданско неподчинение :dancingHappy_i
вакрил
вакрил
мир на праха му

Брой мнения : 1986 Рожд.дaта : 06.09.1968
Години : 56

Писане  ???? Пон 16 Яну 2012 - 10:33

Re: С Лодка в Морето 2012

Мънцата Yesterday at 7:22 pm

КИРО написа:
Савито също се занимава с промишлен риболов,както и Жоро ( е, той помагач го играе )
ама е в играта.И други има - а точно те ще влязат в ролята на "балъците"
Затова и се получиха дразгите.

Това ако е повод за дрязги, здраве му кажи Кво праим тука - мерим си пишките кой е по-голям рибар??? Като се замисля ... май има нещо вярно, за съжаление ...
КИРО написа:
Мънца,забрави за приемане на оставката - просто много ми помагаш,
не съм робот да стоя постоянно пред компа.
А това че всични ни ползват за "кърпичка" - ами така е пред клавишите,
на живо е друга бира,заради която си заслужава да поемаме ударите.

Точно това е въпроса Кире, аз също не съм робот, но не ми пречи, проблема обаче е друг:
Когато някой иска да се избърше някъде, да си купи кърпичка! Аз проблем с личности нямам, но да ти кажа честно, омръзна ми да губя приятели заради един форум, пък бил той и Гофишинг! И то поради това, че някои хора не могат да различат дружбата от службата ... Не съжалявам, защото знам, че един истински приятел би направил разликата ... Омръзна ми също да ми викат "Шефче" и тем подобни простотии! Омръзна ми да обирам негативи, за които нямам вина! На живо е друга бира викаш ... Я пак? С Тошето не си говорим отдавна, Сави също не ми говори и мисли, че имам нещо против него и то защото съм изразил позиция различна от неговата...!?!? И всичко това заради някакви дребни несъгласия!? Знаете ли, писна ми от всичко това, писна ми от лицемерни изказвания и подмятания, писна ми ..... абе писна ми!!!

Кире, казвал съм го много пъти - дойде ли ден, във които трябва да премълчавам важни за мен неща, само защото съм модератор, край! Защото съм на първо място човек! Човек, със своите виждания и принципи, пък дори и да са грешни! Ако някой се мисли за безгрешен, аз ще му дам първи торба с камъни! И за да няма криво разбрали - като казвам край, не си мислете че говоря за форума, а за модераторството!!!!!! За мен този форум е имал, има и винаги ще има специално място в сърцето ми! Тук срещнах страшно много свестни ХОРА и се надявам това да продължи! Но аз подлога повече няма да ставам, на който и да е!!! Да поема ударите който ще!!!

На финала искам да се извиня на всички, които съм засегнал, волно или неволно - извинявайте Тоше, Сави и всеки, който се е почувствал засегнат от мое действие Да ме прощават и Киро и Пешо, че пиша всичко това публично, но просто така налага ситуацията, надявам се че ме разбирате!

Айде сега ако някой има още нещо да казва, да го каже и да започваме на чисто, кош кайти

.................................................................................................................................................

Доброто възпитание изисква когато някой ти се извини публично да му отговориш по същия начин.
Мънца,приемам извинението ти,колкото до започването на чисто,няма да съм двуличен,времето ще покаже.
Anonymous
????
Гост

Писане  Кирил Калчев Пон 16 Яну 2012 - 11:03

Тошето написа:

Доброто възпитание изисква когато някой ти се извини публично да му отговориш по същия начин.
Мънца,приемам извинението ти,колкото до започването на чисто,няма да съм двуличен,времето ще покаже.

thumbsUp_icon :d5116e0ebf2fc8
Кирил Калчев
Кирил Калчев

Брой мнения : 1056 Рожд.дaта : 01.07.1978
Години : 46

Писане  Ribarina Пон 16 Яну 2012 - 11:44

Май заради мен стана всичко и аз трябва да ви напиша :
ИЗВИНЯВАЙТЕ МНОГО ЗА ВСИКО
Ribarina
Ribarina

Брой мнения : 1898 Рожд.дaта : 29.06.1982
Години : 42

Писане  Sponsored content

Sponsored content

Страница 5 от 40 Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 22 ... 40  Next

Върнете се в началото

- Similar topics

Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите