Морски лакърдии/ раздумка - /спам тема/
+111
Tiho Todorov
mdesov
max
Петър Василев
antares
yankosan
bsgold
ribarshe
pako
атанасов1589
А.Христов
shibailo
ivojekov_vet
baretata
rap66
dido18
D.Dimitrov
stuci
germanov.1974
zhikata
Попа
Румен Умен
philipoff72
mkehaiata
Моряка
Любак
Pesho N.Zagora
КИРО
goshotanchev
Тик Так
ufo
Атев
savi aleksiev
veis
Васил
vstoikov
вакрил
mitko_aks
grandal_331
str.hadjiev
Bat Emo
ДЯДО ИВАН
gogotod
чечо
chapara
Жоро-multi_maks
vvt1970
cochi75
parvaka
maxxx
vanko4at
ribarya
sword-fish
Asko
bobiklima
marvin
divein
fokobg
Мънцата
andro68
vatus
JimBeam
tatkoogi
nasco2
Шморхи
marinco
Кико
Георги Тодоров
Румен Ганев
Borkata
minerva60
карид
ТАРАЛЕЖ
zuzko_
костреж
dikanarov
ICO
krasi81
dobria1
iamyordan
Дели
justinian
Иво - Шабла
фишфрена
Кирил Калчев
Ribarina
runner
Доктора
Albena
недялко радков
gogo26
Тянката
georg
Светозар Върбанов
ПЛУВЧО
baralya
xpynxpyn
Георги Вутов
EU_BG_akademika
rikitikitavi
Rimohit
paynera
simeonnn
Sea Creature
dako
emanuil
roko koko
tiho_roev
Elfi
sllipi1
strijok
115 posters
Страница 8 от 40
Страница 8 от 40 • 1 ... 5 ... 7, 8, 9 ... 24 ... 40
Re: Морски лакърдии/ раздумка - /спам тема/
Тука е няма и аз е търсих
iamyordan- ...........................
Брой мнения : 101 Рожд.дaта : 14.10.1980
Години : 44
Доста паметна случка ,и доста различни места където се е случила,да не би да е от фолклора ?Наистина ли се е случила.
roko koko- ...........................
Брой мнения : 4391 Рожд.дaта : 23.04.1975
Години : 49
Даже имаше подобна случка и на Златни пясъци. преди 2 - 3 год. :d5116e0ebf2fc8
Прасето направо си бягало м/у летовниците на плажа. Голям джумбуш е било, но и опасничко.
Прасето направо си бягало м/у летовниците на плажа. Голям джумбуш е било, но и опасничко.
Любак- глоб.модератор
Брой мнения : 11761 Рожд.дaта : 19.07.1953
Години : 71
Аз също търсих,ама само една тема от морски риболов с лодка,Дели написа:Аз търсих темата из аналите на форума 3 дни. Даже Киро не можа да ми помогне. Добре че се сетих къде пазя снимките.
ми отнема ден и нещо.
Сега поне по дата ще гледам се ориентирам.
Ае Дидо,поне се сети дали не си го пуснал на друго място ?
Че и в твоите мнения не го виждам това.
И дали ти си го пуснал като репортаж ?
КИРО- мир на праха му
Брой мнения : 21389 Рожд.дaта : 17.12.1957
Години : 66
КИРО написа:.............
..............
Ае Дидо,поне се сети дали не си го пуснал на друго място ?
Че и в твоите мнения не го виждам това.
И дали ти си го пуснал като репортаж ?
:6e6ebecd09233a Прасето ли да е пуснал на друго място бе Кептън Явно защо се е появявало на толкова различни места ,станало е прасе морски бедуин...........Базикам се ,ама си е интересна случка.
Румба - сериозна случка си беше ве. :6e6ebecd09233a
Дано имам време утре пак да търся.
Имаше я и в този форум де,
само да не е минала някоя "метла"след това в темата.
Дано имам време утре пак да търся.
Имаше я и в този форум де,
само да не е минала някоя "метла"след това в темата.
КИРО- мир на праха му
Не ,недей Кептън да се натоварваш излишно ,сигурен съм ,че е било невероятен купон.Ама такава случка наистина трябва да си има анали.Ако е истина ,каквото и да съм преживял,каквито и невероятни случки да съм имал -бледнеят пред тази :217b315cad77fe (за в морето де) :217b315cad77fe
Като гледах снимката с прасето :432c42269535b6 се сетих и аз за една весела случка от това лято ходих на море в Турция излежавах се безгрижно около басейна и често зяпах острова който беше точно срещу хотела [You must be registered and logged in to see this image.]този зад гърба ми пиех си питието потънал в мечти и си представях какво ли не.Един от дните реших ме да се паразходим по брега оказа се че близо до хотела има къмпинг и острова е доста близо до него нече от хотела беше далеч от от къмпинга можеше да се преплува зяпах месните ловяха с голи телескопи на плувка от брега на хляб и познаите какво ловяха попчета стана ми много интересно и се застоях да позяпам и в един момент поглеждам от острова идва човек веднага ми стана ясно че е рибар и зачаках с интерес да видя улова му нещо засили любопитсвото ми още повече след като видях че в едната си ръка огромен кеп а в другата връзка помислих си риба но колкото повече наближаваше толкова рибата не преличаше на риба не исках да повярвам на очите си но се оказа истина[You must be registered and logged in to see this image.]от къмпинга ходили до острова пеша оказа се че е плитко ловят си зайчета и после сиги готвят
krasi81- ...........................
Брой мнения : 466 Рожд.дaта : 07.06.1981
Години : 43
На мен ми се върти из главата тема от сорта на - странни случки по време на риболов.Спомням си ,че имаше доста коментари и се споменаваше ,както каза Любака и за такива случки на Златните.Дели чукни с десен бутон на снимката в компа ти ,на пропъртийз да видиш,кога е направена снимката.Между другото ние направихме Гофишинг на 15.05.2009 -същата година.
Моряка- глоб.модератор
Брой мнения : 8116 Рожд.дaта : 30.12.1967
Години : 56
Преди много години имаше едно радиопредаване с водещ покойния Григор Вачков.Ако не се лъжа това предаване се казваше "И ловец съм и рибар съм".Бях хлапе но и вече рибарче и го слушах с интерес.Сто процента съм сигурен,че в едно от предаванията си Митко Бомбата разказа за "случка" за уловено в морето диво прасе :851a05bac39e75 :d5116e0ebf2fc8
Тянката- мир на праха му
Брой мнения : 2013 Рожд.дaта : 06.04.1969
Години : 55
Кво уловено ве Тянка,
тоя го е клал ей там как го гледаш до лодката.
Дидо да разказва,че му е дар слово като на бачо Радой,лека му пръст.
тоя го е клал ей там как го гледаш до лодката.
Дидо да разказва,че му е дар слово като на бачо Радой,лека му пръст.
КИРО- мир на праха му
Ми кат не е имал пищоФ да го гръмне...........То пак като не е събрал гулемите,черноморски акули :217b315cad77fe Фана ви съклета и пак почнахте да си чешите езиците...............Марш в морето-да ви са смръзнат чарковете :d776892fea672e
grandal_331- ...........................
Брой мнения : 1998 Рожд.дaта : 23.06.1968
случая не е слух или измислица реален е ние тоя ден бяхме в морето като се обади някой и каза новината направо се
sllipi1- ...........................
Брой мнения : 1246 Рожд.дaта : 19.10.1976
Години : 48
Случката въобще не беше весела . Напротив. Още ми се насълзяват очите, като си помисля, че това прасе можеше да влезе в моята лодка. Пред Палеца се мотаехме две лодки . Щастливците, които още не подозираха, че ще ядат пържоли довечера бяха минали на попче, а ние още мъчехме сафрида, въпреки, че слънцето вече беше напекло и той беше избягал нанякъде. Морето, както се вижда беше тепсия и навътре в далечината се мяркаше нещо черно. Взехме го за умрял делфин - нищо необичайно, и продължавахме да мъчим рибата . Другата лодка обаче са проявили повече любопитство и тихо тихо се изнесоха към въпросното петно в морето. Мина малко време и колегата ми взе да ме ръга. Виж, виж - тези се въртят - нещо става. Погледнах и наистина лодката им се държеше много странно. Обикаляше уж в кръг, пък на зигзаг. Запалих мотора и газ към тях. Нали по природа всички сме сеирджии. Бяха на около 300 метра от нас и на 800 метра от брега . Приближавайки ги разпознахме грухтящия глиган, който се бореше и опитваше да им избяга. Удряха го с лопатата, блъскаха го с лодката, опитваха и с нож по главата.. Прасето обаче беше заредено с енергия и ако не се бяха сетили да го дръпнат за опашката можеше и да потопи лодката. Ние вече около тях - въртяхме се и докато умуваме как да помогнем, прасето хванато за опашката започна да се дави и скоро се предаде.
Колегата още превъзбуден от борбата сподели, че е ловец от 15 години, но прасе не е удрял до сега. Големи късметлии . Едвам качиха поне 80 килограмовото прасе и отпрашиха към Варна. Ние се помотахме още малко, но мерака ни за риболов се беше изпарил.
Забравил съм кога точно се случи това 2009 или 2010 година, но не бих забравил прасето. Както споменах по горе, оттогава видя ли нещо в морето тичам да проверя какво е . Така по миналата късна есен, прибирайки се на бърз ход от Маслен нос за Лозенец, където бяхме отседнали, малко в страни от нашия маршрут забелязахме едра птица да тича по повърхността на водата и размахвайки криле да се опитва да излети. Приближавайки се разпознахме дърта дива патица и тутакси колегата ми Гриша си я представи в тава с кисело зеле. А той умееше да готви.
Бяхме на средата на пътя , на около 3 километра пред Приморско и започваше да се смрачава. Първо си мислех , че е фасулска работа. Явно патицата не можеше да излети. Като я наближихме се чуваше как кряка и диша тежко и учестено. Карах зад нея и очаквах да се измори и предаде, но тя явно си е мислела друго. Започнах да я приближавам и Гришата грабна лопатата и се надвеси на носа. На всяко замахване патицата се гмуркаше и излизаше някъде настрани. Времето минаваше и аз смених тактиката. Засилвах с мръсна газ и се опитвах да я смачкам с лодката. Тогава бях с малкия Зодиак с 15 коня мотор. Умното животно сякаш ни се подиграваше. Малко преди да мина върху нея, тя отново се гмуркаше и след половин минута излизаше някъде настрани, далече от нас. Никак не се получаваше, а и започна да се стъмнява . Предадохме се след половин час гонка и се примирихме с мисълта, че зелето на фурна ще е постно.
Колегата още превъзбуден от борбата сподели, че е ловец от 15 години, но прасе не е удрял до сега. Големи късметлии . Едвам качиха поне 80 килограмовото прасе и отпрашиха към Варна. Ние се помотахме още малко, но мерака ни за риболов се беше изпарил.
Забравил съм кога точно се случи това 2009 или 2010 година, но не бих забравил прасето. Както споменах по горе, оттогава видя ли нещо в морето тичам да проверя какво е . Така по миналата късна есен, прибирайки се на бърз ход от Маслен нос за Лозенец, където бяхме отседнали, малко в страни от нашия маршрут забелязахме едра птица да тича по повърхността на водата и размахвайки криле да се опитва да излети. Приближавайки се разпознахме дърта дива патица и тутакси колегата ми Гриша си я представи в тава с кисело зеле. А той умееше да готви.
Бяхме на средата на пътя , на около 3 километра пред Приморско и започваше да се смрачава. Първо си мислех , че е фасулска работа. Явно патицата не можеше да излети. Като я наближихме се чуваше как кряка и диша тежко и учестено. Карах зад нея и очаквах да се измори и предаде, но тя явно си е мислела друго. Започнах да я приближавам и Гришата грабна лопатата и се надвеси на носа. На всяко замахване патицата се гмуркаше и излизаше някъде настрани. Времето минаваше и аз смених тактиката. Засилвах с мръсна газ и се опитвах да я смачкам с лодката. Тогава бях с малкия Зодиак с 15 коня мотор. Умното животно сякаш ни се подиграваше. Малко преди да мина върху нея, тя отново се гмуркаше и след половин минута излизаше някъде настрани, далече от нас. Никак не се получаваше, а и започна да се стъмнява . Предадохме се след половин час гонка и се примирихме с мисълта, че зелето на фурна ще е постно.
Здравейте!Тази снимка на "дивото прасе до лодката" съм си я свалил на 14.06.2010 но вече не помня от кой раздел.
ICO- ...........................
Брой мнения : 127 Рожд.дaта : 11.12.1967
През октомври 1989г. бях с колеги на бригада в района на устието на Камчия. Беряхме грозде защото бе по времето на Голямата екскурзия и нямаше берачи. Спехме в къмпинг Рай. На устието имаше риболовна задруга с гриб ръководена от капитан Кольо. На устието ние бяхме единствените клиенти, при множество празни ресторанти и капанчета. Там се сприятелих с рибарите и няколко пъти излизах нощем за риба с тях. Обикновено теглех въжето, но веднъж се наложи да хвана и весло. Сутрин , след като сме сортирали рибата, прибрали гриб и лодките , хапвахме по една рибена чорба правена от таткото на Кольо. Пиехме по една ракия, теглехме рибата, всеки си вземаше пая и отиваше да почива или излизаше да лови попчета на Плочата. Аз ловях обикновено попчета с двама много колоритни мъжаги и си разправяхме лакърдии. Та от тях съм чул за такъв случай с удавено прасе. Момците били на същото място, но през август, като видели прасето. Успели да го докопат за опашката и ушите и го удавили, а после една седмица задругата набивала свинско. Казваха, че често от Лонгоза излизали прасета и елени и плували в морето, но аз нямах късмет да видя такова нещо. Голями късметлии, че не ги е тръшнала трихинолоза. Тогава още се пазеше здраво и това бе изключително тежко браконерство, та никой не е и помислял да изследва месото. Късмет!
dikanarov- ...........................
Брой мнения : 242 Рожд.дaта : 14.01.1946
Години : 78
:6e6ebecd09233a :6e6ebecd09233a Тееежки времена :525707397c05bb
Дели написа:Случката въобще не беше весела . Напротив. Още ми се насълзяват очите, като си помисля, че това прасе можеше да влезе в моята лодка. ................. Приближавайки се разпознахме дърта дива патица и тутакси колегата ми Гриша си я представи в тава с кисело зеле............... Започнах да я приближавам и Гришата грабна лопатата и се надвеси на носа. На всяко замахване патицата се гмуркаше и излизаше някъде настрани. Времето минаваше и аз смених тактиката............. Предадохме се след половин час гонка и се примирихме с мисълта, че зелето на фурна ще е постно.
ЛЕЛЕЕЕ, ЩЕ МИ СЕ ПРЪСНЕ ЯЗВАТА ОТ СМЯХ БРЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ :432c42269535b6 :432c42269535b6 :432c42269535b6 :432c42269535b6 :432c42269535b6 Абе вие в туй море за риба ли влизате или за дивеч вееееее
Elfi- ...........................
Брой мнения : 2825 Рожд.дaта : 28.06.1972
Години : 52
Дели сигурен съм че случката беше през пролетта на 2010
и помня как описа че жената и малкия неистово пищяли от ужас
а бащата авторитетно им подчертава да мъчат ако искат да имат вечерта пържоли :6e6ebecd09233a
и помня как описа че жената и малкия неистово пищяли от ужас
а бащата авторитетно им подчертава да мъчат ако искат да имат вечерта пържоли :6e6ebecd09233a
savi aleksiev- ...........................
Брой мнения : 3331 Рожд.дaта : 05.12.1961
Години : 62
Вярно. Точно така беше, но кой забърса темата. Ей, много усърдни тея модове .Май им плащат на забърсана буква.
Дели написа:Вярно. Точно така беше, но кой забърса темата. Ей, много усърдни тея модове .Май им плащат на забърсана буква.
Ъхъ. :d5116e0ebf2fc8
На забърсан пост от 2 - 10 лв. Колкото по-скандален, толкова по-скъпо.
На буква от 2 -5 стотинки.
Мизерияяяяяяя.
А трябва да се яде.
Аз за какво се моля на Кирето и Петьо, да ми дадат още някоя и друга тема / да съм мод/.
Мод на повечето теми, по-голяма далавера.
Любак- глоб.модератор
Брой мнения : 11761 Рожд.дaта : 19.07.1953
Години : 71
Ако ми кажеш коя беше темата ? !!!!!!!!!!!Дели написа:Вярно. Точно така беше, но кой забърса темата. Ей, много усърдни тея модове .Май им плащат на забърсана буква.
КИРО- мир на праха му
Баси нашествието
[You must be registered and logged in to see this link.]
[You must be registered and logged in to see this link.]
JimBeam- ...........................
Брой мнения : 1427 Рожд.дaта : 10.02.1962
Години : 62
:6e6ebecd09233a :6e6ebecd09233a ...........къде е кепа...............кеееепа къдееее е .......мамка му и прасе......не че не вярвам........... :525707397c05bb
Страница 8 от 40 • 1 ... 5 ... 7, 8, 9 ... 24 ... 40
Страница 8 от 40
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите
Пет 15 Ное 2024 - 20:06 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ ЗАРГАН В МОМЕНТА?
Съб 26 Окт 2024 - 20:36 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ КЕФАЛ, ПЛАТЕРИНА И ИЛАРИЯ В МОМЕНТА?
Вто 22 Окт 2024 - 19:41 by Димитър Маринчев
» За гъби
Нед 13 Окт 2024 - 16:48 by Димитър Маринчев
» С лодка в морето - 2024
Пет 11 Окт 2024 - 14:44 by Димитър Маринчев
» Около Бургас
Чет 3 Окт 2024 - 21:05 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ САФРИД В МОМЕНТА?
Пон 23 Сеп 2024 - 20:59 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ ХАМСИЯ В МОМЕНТА
Нед 11 Авг 2024 - 22:20 by Димитър Маринчев
» Light Rock Fishing