GO FISHING BG.ForumsClub
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Морски лакърдии/ раздумка - /спам тема/

+111
Tiho Todorov
mdesov
max
Петър Василев
antares
yankosan
bsgold
ribarshe
pako
атанасов1589
А.Христов
shibailo
ivojekov_vet
baretata
rap66
dido18
D.Dimitrov
stuci
germanov.1974
zhikata
Попа
Румен Умен
philipoff72
mkehaiata
Моряка
Любак
Pesho N.Zagora
КИРО
goshotanchev
Тик Так
ufo
Атев
savi aleksiev
veis
Васил
vstoikov
вакрил
mitko_aks
grandal_331
str.hadjiev
Bat Emo
ДЯДО ИВАН
gogotod
чечо
chapara
Жоро-multi_maks
vvt1970
cochi75
parvaka
maxxx
vanko4at
ribarya
sword-fish
Asko
bobiklima
marvin
divein
fokobg
Мънцата
andro68
vatus
JimBeam
tatkoogi
nasco2
Шморхи
marinco
Кико
Георги Тодоров
Румен Ганев
Borkata
minerva60
карид
ТАРАЛЕЖ
zuzko_
костреж
dikanarov
ICO
krasi81
dobria1
iamyordan
Дели
justinian
Иво - Шабла
фишфрена
Кирил Калчев
Ribarina
runner
Доктора
Albena
недялко радков
gogo26
Тянката
georg
Светозар Върбанов
ПЛУВЧО
baralya
xpynxpyn
Георги Вутов
EU_BG_akademika
rikitikitavi
Rimohit
paynera
simeonnn
Sea Creature
dako
emanuil
roko koko
tiho_roev
Elfi
sllipi1
strijok
115 posters

Страница 13 от 40 Previous  1 ... 8 ... 12, 13, 14 ... 26 ... 40  Next

Go down

Морски лакърдии/ раздумка      -   /спам тема/ - Page 13 Empty Re: Морски лакърдии/ раздумка - /спам тема/

Писане  Тик Так Сря 12 Сеп 2012 - 14:24

Да не кажете, че цапам другата тема, ще изкажа мнението си тук.
Няколко пъти се опитвам да кажа нещо, но имам чувството, че не ме разбирате. Предложените промени противоречат на принципите за любителски риболов, поне така както аз ги разбирам. Любителския риболов е да ловиш риба за удоволствие. Не мога да разбера защо закона трябва да се променя така, че да имате пълни фризери с риба.
Има и нещо друго - досега ограничението от 3 кг не спираше никой да хване и 20 кг, когато има възможност. Е добре, ако ограничението се вдигне на 10 кг, не вярвам някой да се спре когато ги направи. Какъв е смисъла тогава?
Има неща в петицията изложени като факти, които не са верни и вие много добре го знаете.
Това:
Мънцата написа:, това са 6-8 риболова, като повечето от тях е твърде възможно да са безрезултатни като количество улов! Дори и при възможно най-добрия позволен от закона улов /3кг/, това са в най-добрия случай 24кг! За година!
Дори аз, който ходя 3-4 пъти годишно до морето, имам повече излети, и може би повече риба от посоченото.
Това също не е съвсем вярно, особено червения текст:
КИРО написа:
Имаме възможност да ги ловим около месец напролет,в периода 15.05 - 20.06,
и наесен в периода 01.09 - 30.10,
при положение че се доближат достатъчно близо до брега,което се случва 1-2 пъти годишно,
за по 2-3 дена,

А за сравнението с делфина направо не ми се говори.
Има нещо извратено в това, да се променя закона така, че да се узаконяват извършени вече престъпления.
Обичам този форум и съм научил много от него. Има едно стихче на Юстиниан на портала, прочетете го пак и се замислете. Повече няма да пиша по темата и няма да споря с никой, мнението ми няма да се премени. Ако все пак решите, че форума трябва да се казва gofreezing, аз няма да имам място в него.
П.П.
Ловя риба от повече от 30 години. Хващал съм риба по много начини в миналото, някои от тях незаконни. Тъпчели сме хладилници и буркани.
Аз лично стигнах отдавна до някои свои изводи и принципи. Някои от вас след време ще стигнат до същите, други никога.
Да сте живи и здрави всички!
Тик Так
Тик Так
...........................

Брой мнения : 703 Рожд.дaта : 29.10.1971
Години : 53

Върнете се в началото Go down

Морски лакърдии/ раздумка      -   /спам тема/ - Page 13 Empty Re: Морски лакърдии/ раздумка - /спам тема/

Писане  Мънцата Сря 12 Сеп 2012 - 15:24

Тик Так написа:Да не кажете, че цапам другата тема, ще изкажа мнението си тук.
Няколко пъти се опитвам да кажа нещо, но имам чувството, че не ме разбирате. Предложените промени противоречат на принципите за любителски риболов, поне така както аз ги разбирам. Любителския риболов е да ловиш риба за удоволствие. Не мога да разбера защо закона трябва да се променя така, че да имате пълни фризери с риба.
Има и нещо друго - досега ограничението от 3 кг не спираше никой да хване и 20 кг, когато има възможност. Е добре, ако ограничението се вдигне на 10 кг, не вярвам някой да се спре когато ги направи. Какъв е смисъла тогава?
Има неща в петицията изложени като факти, които не са верни и вие много добре го знаете.
Това:
Мънцата написа:, това са 6-8 риболова, като повечето от тях е твърде възможно да са безрезултатни като количество улов! Дори и при възможно най-добрия позволен от закона улов /3кг/, това са в най-добрия случай 24кг! За година!
Дори аз, който ходя 3-4 пъти годишно до морето, имам повече излети, и може би повече риба от посоченото.
Това също не е съвсем вярно, особено червения текст:
КИРО написа:
Имаме възможност да ги ловим около месец напролет,в периода 15.05 - 20.06,
и наесен в периода 01.09 - 30.10,
при положение че се доближат достатъчно близо до брега,което се случва 1-2 пъти годишно,
за по 2-3 дена,

А за сравнението с делфина направо не ми се говори.
Има нещо извратено в това, да се променя закона така, че да се узаконяват извършени вече престъпления.
Обичам този форум и съм научил много от него. Има едно стихче на Юстиниан на портала, прочетете го пак и се замислете. Повече няма да пиша по темата и няма да споря с никой, мнението ми няма да се премени. Ако все пак решите, че форума трябва да се казва gofreezing, аз няма да имам място в него.
П.П.
Ловя риба от повече от 30 години. Хващал съм риба по много начини в миналото, някои от тях незаконни. Тъпчели сме хладилници и буркани.
Аз лично стигнах отдавна до някои свои изводи и принципи. Някои от вас след време ще стигнат до същите, други никога.
Да сте живи и здрави всички!
Жоро, фризер си купих едва миналата година и в него зимата имаше не повече от 25-30кг сафрид. Маринован имах общо 5 буркана, от тях 3 отидоха по срещи. Може би не можеш да разбереш част от мотивите, защото не си израснал до морето. Защото тук имаме силни традиции в това отношение! Но традициите не са това, което бяха... Посочените промени може и да противоречат на принципите на любителския риболов според теб, приемам мнението ти, макар и с огромни резерви. Преди 3-4 години понятието Catch&Release беше мираж в България. Сега е супер модерно и се пропагандира масово, но за съжаление личните ми наблюдения са коренно различни. 80% от всички писаници по темата са пълно лицемерие, защото нямат връзка с действителността! И то като говорим за вътрешни водоеми. Тук говорим за морето! Питаш какъв е смисъла на всичко, веднага ти казвам. Според закона в сегашният му вид всички до един сме бракониери. След промяната няма да е така. Ако направят глобата за наднормен улов 500лв, доста от хората ще се замислят дали да превишат тези 10кг. И не знам защо приемате тези 10кг като даденост, има много голяма вероятност АКО промените се приемат, количеството да стане 5, 6 или 8кг.
Казваш има много неверни неща, но може би, четейки само постовете във форума, не усещаш някои съществени разлики. Ами много ми е интересно колко ли килограма е скътал Любака примерно, или Плувчо, или огромна част от хилядите останали риболовци, ловящи от буните. За червения текст - я да видим magnifier Знаеш ли колко чернокопа имам сезон 2011? Нула! Прочети старите теми и ще говорим пак по въпроса. Никой въпрос няма еднозначен отговор sunglasses2
Както и да е, за мен вече и двете теми са затворена страница :609c1f728720fb
Мънцата
Мънцата

Брой мнения : 12946 Рожд.дaта : 19.05.1971

Писане  Мънцата Сря 12 Сеп 2012 - 15:28

ПЛУВЧО написа:А може да не си разбрал правилно Сави.Може да го дразни множеството лодки с любители риболовци и "бракониери" във морето и как му излавят рибата под носа пред неговия двор.Той е прав за себе си.На него това му е хляба,а вие искате да му го отнемете....
Като му отърва, да си напусне работата и да стане професионален РИБАР sunglasses2
Мънцата написа:Интересно ми е също да разбера неговата позиция по темата за промяна на минималния улов, макар да съм сигурен, че отново няма да я чуем! И в края на краищата към коя група се причислява той самия - към стопанския, или любителския риболов? 12666 Не че имам нещо против първите, а за протокола sunglasses2
12666
Мънцата
Мънцата

Писане  вакрил Сря 12 Сеп 2012 - 15:34

"Има нещо извратено в това, да се променя закона така, че да се узаконяват извършени вече престъпления."
To бива лицемерие ама това вече граничи с абсурда.Значи като съм си напълнил фризера и цяла зима ще си хапваме семейството добре съхранена риба и ще посрещаме гости с нея сме престъпници.На някои хора май им е трудно да направят разликата между море и някакъв гьол.Съизмеримоста на моя фризер е все едно аз да те упреквам че си хванал 1/4 шаранче.Не разбра ли че на морето бракониери с въдица няма и не може да има,освен в някой болен мозък.Тези ограничения за улова са същите като тези на пътищата на някои места за да можеш да бъдеш стриган за щяло и нещяло и да си винаги с чатала на врата.
вакрил
вакрил
мир на праха му

Брой мнения : 1986 Рожд.дaта : 06.09.1968
Години : 56

Писане  Кико Сря 12 Сеп 2012 - 20:46

Тик Так написа:Дори аз, който ходя 3-4 пъти годишно до морето, имам повече излети, и може би повече риба от посоченото.

Ако ходиш 3-4 пъти за по две седмици нищо чудно sunglasses2
Кико
Кико

Брой мнения : 1658 Рожд.дaта : 01.07.1973
Години : 51

Писане  КИРО Сря 12 Сеп 2012 - 22:47

Жоре (тик так ),
цитираш ми част от текста,и твърдиш че не е вярно.

ОК - моля те влез в морски риболов от лодка,и
ми покажи в моите излети,на кои дати съм хванал много риба тази година.
Предварително ти казвам че са две дати - без да съм се връщал да ги чета.
Ти ще видиш колко над нормата съм бил тогава. sunglasses2

Не всички имат моето свободно време за влизане в морето.
А през зимата няма как да си хвана рибка за трапезата.
Не ми казвай само че,има магазини.
Химически обработени сафриди и паламуди не ми са по вкуса.
Да не говорим за цени - там е друга бира вече.

И идеята е насочена малко в друга посока.
Да се спре да се сочат като бракониери,хората в морето с въдица в ръка.

КИРО
КИРО
мир на праха му

Брой мнения : 21389 Рожд.дaта : 17.12.1957
Години : 66

Писане  Ribarina Чет 13 Сеп 2012 - 0:27

И аз да се намеся:
Количеството не е важно,в размера е проблема.Много народ по скалите и с лодки последно време събират дребен чернокоп в промишлени количества,да рибата няма да я унищожим с въдица ама много се дразня.Последно на Агалина хващам и пускам,а муруците ме гледат и цъкат.Да прибрах се с една риба,ама качествена
Ribarina
Ribarina

Брой мнения : 1898 Рожд.дaта : 29.06.1982
Години : 42

Писане  Моряка Вто 9 Окт 2012 - 21:22

Малко снимки от Иво-рънъра да видите какви ги върши в момента в океана на 90 мили от Ангола.
3,450 кг, 118 см, цифром и словом

[You must be registered and logged in to see this image.]

Спасителни операции worshippy worshippy worshippy

и също така от днес една Рипка :3f7e6dc87de4b9

13,600 кг, за съжаление не го измерих на дължина, че беше топло и го подкарах с ножа бързъ-бързо
Моряка
Моряка
глоб.модератор
глоб.модератор

Брой мнения : 8116 Рожд.дaта : 30.12.1967
Години : 56

Писане  Мънцата Вто 9 Окт 2012 - 21:27

Моряка написа:..и също така от днес една Рипка :3f7e6dc87de4b9

Бафти и риПката shock11 Браво Иво :3f7e6dc87de4b9 :3f7e6dc87de4b9 :3f7e6dc87de4b9
Мънцата
Мънцата

Писане  КИРО Вто 9 Окт 2012 - 21:28

Тоя тука нещо менка..... 12666
Кът му знам килата...... 503495
КИРО
КИРО
мир на праха му

Брой мнения : 21389 Рожд.дaта : 17.12.1957
Години : 66

Писане  roko koko Сря 10 Окт 2012 - 13:08

Въъъй ебаси рибата .........Рънъра влезе кораво в класациите за бракониер номер едно на републиката с тоз....или........това дорада ли е ?
roko koko
roko koko

Брой мнения : 4391 Рожд.дaта : 23.04.1975
Години : 49

Писане  Albena Сря 10 Окт 2012 - 15:05

Страхотна рибка, но калмара....ммммммммм.Обичам калмари sunglasses2
Albena
Albena

Брой мнения : 3909 Рожд.дaта : 07.05.1964
Години : 60

Писане  vatus Сря 10 Окт 2012 - 15:45

Абе уж е в лакардиите, ама тя досущ като истинска таз дорада ли е, корифена ли е... :217b315cad77fe
vatus
vatus

Брой мнения : 2774 Рожд.дaта : 14.02.1956
Години : 68

Писане  runner Сря 10 Окт 2012 - 21:02

Дорадо е. По-точно дорада ( 570556 женска е). Имаше точно 1,5 ЛИТРА хайвер, щото го прибрах в рязана 2л бутилка. Влача отзаде на кърмата две линии по стотина метра от трофейни такъми постоянно, голи куки с някакви парцали като ресни сложих, да наподобява калмарче. Дорадото атакува при ход по-голям от среден, някъде над 10 възла скорост. Това даже не разбрах че се е хванало, изкарах го като парцал без много притеснения. Е, влакното е 3,50мм от парагад за туна. Кво да му треперя. Пък калмарите.... нямам думи. За първи път виждам жив, камо ли да съм ловил. Туй голямото нЯщо ми строши бамбукова дръжка на кепа. Голяма борба. Пръхти, ГРУХТИ, изпритесни ме изцяло. И тя женска се оказа.
Кептън, бай дъ уей, имам снимка на кантара, ама щи я покажа само на тебе 570556 , ама кът ти стане винцето. ся щи кажа
Айде, със здраве на всички!
runner

Брой мнения : 228 Рожд.дaта : 22.06.1967
Години : 57

Писане  Тянката Сря 10 Окт 2012 - 21:37

runner написа: Голяма борба. Пръхти, ГРУХТИ, И тя женска се оказа.
Ко викаш Иво,много та притесни,а sunglasses2 ?!Поздрави за слуката :609c1f728720fb
Тянката
Тянката
мир на праха му

Брой мнения : 2013 Рожд.дaта : 06.04.1969
Години : 55

Писане  runner Сря 10 Окт 2012 - 22:30

Да ве мой, туй нЯщо нали се движи като джет, изпомпва вода. На сухо се чува точно кът прасИ у кочина - грухти, ма яко. Пък туй мастило...... да не си му наблизо - има отдолу на гушата една дюза, Фърга на де що свари. Голяма гад, абсолютен хищник. Ядат се и помежду си, както са в еднакви размери.
runner

Брой мнения : 228 Рожд.дaта : 22.06.1967
Години : 57

Писане  ПЛУВЧО Чет 11 Окт 2012 - 14:59

runner написа:Да ве мой, туй нЯщо нали се движи като джет, изпомпва вода. На сухо се чува точно кът прасИ у кочина - грухти, ма яко. Пък туй мастило......
Много локуми...лакардии разтягаш.Я отивай да ловиш калмарища и разни други морски чудовища 52561b8e50b6b6b3d3ef ,а ще разправяш на по чашка(бутилка)като се върнеш. 556b43b07afed4656d79 135d02aa35ad75a2cb71
ПЛУВЧО
ПЛУВЧО

Брой мнения : 7388 Рожд.дaта : 01.12.1970

Писане  Мънцата Сря 7 Ное 2012 - 22:37

fokobg написа:
ПЛУВЧО написа:Тук темата стана,има екипажи,а няма кой да ги вземе. no2 Аз и за това и не се натискам. не знам Много желаещи-много нещо. 41990 Само дето кораби и капитани не се виждат на хоризонта. no2
Аз като си взема "кораб"(дано да е скоро :d5b65c17bec10f ),ще качвам на борда само такива мераклии,които нямат плавателно средство.Наблюдавам,че има собственици на плавателни средства,които ползват услугите на други свои колеги,без да се замислят,че има нещастници(като мен и разни други екземпляри),които точат лиги и куки от брега и имат желанието да изплакнат чепарета в открито море,но все не им идва реда.Но...Това го решават капитаните. :95a6347ec54c90 Не можеш да мериш пиш... ъъъъ...право с тях. 570556 spying

Ела У Турско,аз ще те кача направо у ферибота spying

vstoikov написа:Ти пък къде се загуби бре Фокич

ПЛУВЧО написа:
fokobg написа:

Ела У Турско,аз ще те кача направо у ферибота spying
Ти ако си решил да ме давиш,поне да е с новопазарско вино. sunglasses2

fokobg написа:
vstoikov написа:Ти пък къде се загуби бре Фокич

Не ме питай 12666 и аз вече не знам къде съм 41990 ама като стане 05:00 и като почне от пет страни да ми пеят джамиите и разбирам че съм у Турско :5ff67901e688fa spying
savi aleksiev написа:фоко моля те пусни си една тема лична , моля - като Риболов в Истанбул sunglasses2
fokobg написа:
savi aleksiev написа:фоко моля те пусни си една тема лична , моля - като Риболов в Истанбул sunglasses2

Абе чакайте малко,аз дойдох тука миналата седмица :d776892fea672e сега във неделя ще ходя да видя какво е положението 503495 ще разуча малко местата,ще отида за риба,и после ще пусна тема(не че знам как става смях ) ако не мога да хващам каква тема да пускам бре :525707397c05bb

savi aleksiev написа:Не се прави на аджамия 606186
Тоз калкан дето го стискаш magnifier spying

fokobg написа:
savi aleksiev написа:Не се прави на аджамия 606186
Тоз калкан дето го стискаш magnifier spying

Айде че стана спам,ще видим тая седмица,кон боб яде ли турчин във джамия пърди ли смях :525707397c05bb
Мънцата
Мънцата

Морски лакърдии/ раздумка      -   /спам тема/ - Page 13 Empty Подводница

Писане  marinco Съб 17 Ное 2012 - 9:19

Прекрасна тема от Шморхи в един друг форум.
Да ама май я изтриха-нетолерират доброто настроение.
Жалко.
Шморхи, пусни я тук!
marinco
marinco

Брой мнения : 246 Рожд.дaта : 27.12.1960
Години : 63

Писане  Шморхи Съб 17 Ное 2012 - 9:35

Тука не може! Зелените човечета ще ми дърпат ушагите. [You must be registered and logged in to see this image.] Онова беше само проверка на дисциплината. [You must be registered and logged in to see this image.]
Шморхи
Шморхи

Брой мнения : 2885 Рожд.дaта : 11.10.1978
Години : 46

Писане  marinco Съб 17 Ное 2012 - 10:03

Шморхи написа:Тука не може! Зелените човечета ще ми дърпат ушагите. [You must be registered and logged in to see this image.] Онова беше само проверка на дисциплината. [You must be registered and logged in to see this image.]
А, при нас не бяха ли червени човечетата?
marinco
marinco

Писане  Любак Съб 17 Ное 2012 - 10:15

marinco написа:
Шморхи написа:Тука не може! Зелените човечета ще ми дърпат ушагите. [You must be registered and logged in to see this image.] Онова беше само проверка на дисциплината. [You must be registered and logged in to see this image.]
А, при нас не бяха ли червени човечетата?

Тъй е. :d5116e0ebf2fc8 65ace96196811c664645

Червените са лошите, ние зелените сме добри. giggle_icon sunglasses2
Любак
Любак
глоб.модератор
глоб.модератор

Брой мнения : 11761 Рожд.дaта : 19.07.1953
Години : 71

Писане  marinco Съб 17 Ное 2012 - 10:32

Точно това имах предвид
marinco
marinco

Писане  Шморхи Съб 17 Ное 2012 - 10:36

Те двама от почервенелите са в морето сега. [You must be registered and logged in to see this image.] Сигурно ще търся подводницата за оглед. [You must be registered and logged in to see this image.] Да бях я позачистил малко...
Шморхи
Шморхи

Брой мнения : 2885 Рожд.дaта : 11.10.1978
Години : 46

Писане  vatus Съб 17 Ное 2012 - 10:40

Лошите червени са в морето и дърпат чернокопци..
Тоше, пускай жълтата подводница, зеленките са арабии..
vatus
vatus

Брой мнения : 2774 Рожд.дaта : 14.02.1956
Години : 68

Писане  Sponsored content

Sponsored content

Страница 13 от 40 Previous  1 ... 8 ... 12, 13, 14 ... 26 ... 40  Next

Върнете се в началото

- Similar topics

Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите