GO FISHING BG.ForumsClub
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Отново молба за съвет!

+7
godzillata
vatus
ivo75
grandal_331
5кила
Ресьора
valmet
11 posters

Страница 1 от 2 1, 2  Next

Go down

Отново молба за съвет! Empty Отново молба за съвет!

Писане  valmet Вто 17 Ное 2009 - 10:09

И така,ще се наложи да започна доста отдалеч:
Баща ми почина преди няколко години-лека му пръст!Притежаваше лично МПС,което след смъртта му беше взето за стопанисване от брат му-моя чичо.Но на човечеца не му било писано да живее още дълго,та и той си отиде преди две години.
Вчера получавам писмо от данъчните,че трябва да се явя в данъчното.И какво се получава-аз и моя брат като наследници,дължим една солидна сума на държавата за неплатени данъци за това МПС.
В случая аз нямам никаква информация за автомобила,къде се намира,както и документи за него.
Та въпроса ми към вас е-какво трябва да направя в този случай и каква е процедурата за да открия въпросното МПС и как да си набавя документи за него.
Пропуснах да спомена,че в архива на данъчното,автомобила се води спрян от движение,но по някакъв закон на него все пак му се налага данък.
То е ясно,че като наследници,ние трябва да платим дължимата сума на държавата,но не ми е ясен пътя,по който трябва да процедирам.
Ще помоля,колегите,които са запознати или са имали подобен проблем да помогнат със съвет!Благодаря предварително!
valmet
valmet
...........................

Брой мнения : 443 Рожд.дaта : 07.02.1977
Години : 47

Върнете се в началото Go down

Отново молба за съвет! Empty Re: Отново молба за съвет!

Писане  Ресьора Вто 17 Ное 2009 - 11:52

Така колега за плащането на данаците ще имам инфо довечера давидим кво може да се направи,а за другото еся говорих с шефа на кат и ся щи обясня как трябва да се процедира за да се отчисли колата,Начи отиваш при райония инспектор отговарящ за вашия квартал и пускаш една молба за издирване на номерата и те ще ги пуснат за издирване и след 15 дни ще ти издадът бележка която да представиш в даначното и да я отчислиш,значи тва за молбата и другите неща влиза в задълженията на райония ти инспектор ако той почне нещо да те върти отиваш при един адвокат пишите една молба и по каналния ред пак ще се решът нещата,пусни ми телефона си на лични
Ресьора
Ресьора

Брой мнения : 4608 Рожд.дaта : 09.05.1982
Години : 42

Писане  valmet Вто 17 Ное 2009 - 12:15

Много ти благодаря приятелю за информацията която ми даде!Довечера ще се видя и с брат ми да си вземе почивен ден за да свършим с тази лудст!
Довечера ще се чуем,ако имаш допълнително инфо!
Още веднъж-БЛАГОДАРЯ!
valmet
valmet

Писане  Ресьора Вто 17 Ное 2009 - 12:17

Нямаш грижи брат с квот мога ши помогна
Ресьора
Ресьора

Писане  5кила Нед 22 Ное 2009 - 12:57

пьк мен,ако питаш им тегли една вагинална майна и грам не се занимавай с глупости.аз така правя. 226711
5кила
5кила

Брой мнения : 904 Рожд.дaта : 29.07.1971
Години : 53

Писане  valmet Нед 22 Ное 2009 - 19:58

5кила написа:пьк мен,ако питаш им тегли една вагинална майна и грам не се занимавай с глупости.аз така правя. 226711
Мире,баце!Хубаво ми казваш,ма кат направих проверка,в края на 2007 г задълженията били 232 кинта,а сега са 383.Хайде да видим след още две години колко ще са,и дали няма данъчните да си ги дръпнат от мен!Просто не виждам смисъл да се инатя,а след време да ми излезе през....носа например!
valmet
valmet

Писане  grandal_331 Нед 22 Ное 2009 - 20:06

Ресьора е напълно прав за процедурата,но данъчните задължения,щеш-не щеш,трябва да ги платиш,иначе не можеш да бракуваш возилото! А това трябва да направиш задължително,иначе данъка и лихвите продължават да се трупат,въпреки,че то е спряно от движение! Сърбал съм я същата попара.............И в крайна сметка-ако не платиш дължимото,ще ти пратят някой убавец от АГЕНЦИЯ ЗА ДЪРЖАВНИ ВЗЕМАНИЯ,и тогаз си е е.............ло мамата!
grandal_331
grandal_331

Брой мнения : 1998 Рожд.дaта : 23.06.1968
Години : 56

Писане  valmet Нед 22 Ное 2009 - 20:17

Напълно съгласен!Кирето (ресьора) ми обясни с детайли каква е процедурата,но за съжаление съм с вързани ръце!В момената чакам брат ми да му дойде "музата".-да си вземе свободен ден от работа,но кога ще стане,само той си знае!А и категорично заяви че няма да плаща стари задължения.Е,аз пък ли да платя и за него?!
valmet
valmet

Писане  5кила Нед 22 Ное 2009 - 23:21

начи....тук е мноо тьнкия момент,дали СИ или не си пуснат за издирване от вьпросната агенция ;)ако си-преебан си.ако не си-трай си ;)три,до пет г давност има и после си айляк ;)
5кила
5кила

Писане  ivo75 Нед 22 Ное 2009 - 23:39

Ресьора е прав , че само това е начина.Мой комшия и приятел до миналия месец я сърба същата попара с един продаден москвич преди 7 г.Накрая му прошепнаха същата схема с обявяването за открадната и я отчислиха .Но си плати 380 кинта като поп щот оттърване няма.
ivo75
ivo75

Брой мнения : 923 Рожд.дaта : 21.07.1975
Години : 49

Писане  5кила Пон 23 Ное 2009 - 8:43

отьрване ИМА,както по горе споменах,но е доста субективно.те,да си пращат от даньчното колкото си искат бележки-там не е зора.кофти става,ако от агенцийката(а сега вече има и частни) получиш бележка.инак си трайте sunglasses2 аз имах една глоба за дребно хулиганство от районния сьд нова загора и още няколко неща,които вече нямам :dancingHappy_i
5кила
5кила

Писане  Ресьора Пон 23 Ное 2009 - 8:55

5кила написа:начи....тук е мноо тьнкия момент,дали СИ или не си пуснат за издирване от вьпросната агенция ;)ако си-преебан си.ако не си-трай си ;)три,до пет г давност има и после си айляк ;)
Баце да те светна давноста за този вид задължения е 10години,а и за най малката бележка от данъчното ще го накарат да погаси сумата,въпроса е поне да позволят разсрочено плащане на сумата но това зависи от служителите в данъчното ко са някви катили няма да се съгласят тук въпроса опира до човечност.
Ресьора
Ресьора

Писане  valmet Пон 23 Ное 2009 - 9:24

ресьора написа:въпроса е поне да позволят разсрочено плащане на сумата но това зависи от служителите в данъчното ко са някви катили няма да се съгласят тук въпроса опира до човечност.
Говрих с шефа на местното данъчно,по думите му-ще помогнат да се направи на разсрочено плащане.Но както по-горе споменах-чакам брат ми да се накани да свършим работата.За сега без него не мога да направя нищо.
valmet
valmet

Писане  Ресьора Пон 23 Ное 2009 - 9:25

Радвам се братко :dancingHappy_i
Ресьора
Ресьора

Писане  5кила Пон 23 Ное 2009 - 9:26

е-щом си рекьл.....няма да споря-само споделям своя опит. spying пьк туй,дето сьм учил право може и нищо да не значи sunglasses2 сроковете са различни за видове задьлжения-напр на мен ми виси един патент за такси(фанах последната вьлна за патентите без да искам) и си го чакам още годинка да изчезне sunglasses2 опитвам се да обясня,за трети пьт,че бележките от даньчното нищо не значат.ПРОБЛЕМА идва,когато получиш бележчица от агенцията по дьрж взимания(или частните такива)-тогава няма мьрдане,щото значи,че вече законно си обявен за дльжник по сьдебен пьт и си плащаш даже и пощенските разноски.пьк вие си преценете....аз сьм си преценеил за себе и на никой не налагам мнение-само спооделям опит,както вече казах по горе.успех на всички. :609c1f728720fb
5кила
5кила

Писане  vatus Вто 22 Дек 2009 - 20:44

И на мен тези дни ми изскочи един призрак от миналото. Оказа се "Москвич-408".
Потърси ме един човек който твърдеше, че съм съсобственик по наследство на такова космическо возило. След проверка в КАТ наистина се установи, че покойният ми баща е притежател на "Москвич" за който ние наследниците дори не подозираме. Баща ми е покойник от 10 години, но през далечната 1976 год. си преотстъпва "вноската за кола" на друг човек /който също вече е покойник от 3 години/ и по незнайни причини и двамата са вписани като собственици на МПС-то. Данъка за въпросната кола не е плащан с години и заедно с лихвите се е натрупало доста голяма сума, но по-страшното е, че наследниците нито на единия, нито на другия собственик, знаем къде е колата, нито пък имаме документи за нея. Сега сме тръгнали по трънливите пътеки на кметства , нотариуси , данъчни, КАТ и пр. и дали ще стигнем до "асфалт" само един Господ знае. бесило 509601
vatus
vatus

Брой мнения : 2774 Рожд.дaта : 14.02.1956
Години : 68

Писане  godzillata Вто 22 Дек 2009 - 21:06

vatus написа:...дали ще стигнем до "асфалт" само един Господ знае.

Ако не - карайте оффроуд...ъъъ...с Москвича...ако го намерите. sunglasses2
godzillata
godzillata

Брой мнения : 174 Рожд.дaта : 11.11.1970
Години : 54

Писане  valentin_l_ivanov Вто 22 Дек 2009 - 22:03

Пичове, да споделя и аз подобна "тръпка". Баща ми ми беше купил един "Запорожец-968М", чисто нов, за 4800лв "Татови" пари през далечната 1994 г. Карах го, каквото го карах, после си взех БМВ, дадох Зазката на брат ми, после пак си я взех, и накрая през 1999 г я продадох за 300 "нови" лева на един от село, ама без документи 373173 . Данъкът на Зазо беше...5 лева! Оня тъпак обаче обичал чашката и един хубав ден през 2004г, пиян, тръгнал да се вози за гр.Благоевград, и-право в мантинелата. Като не могъл да подкара колата, я заебал там и се прибрал в къщи. ДА, ама данъка не плащал, със "жълтите" номера карал, и т.н., и т.н. Дошли ченгетата, и по номерата-право при мен:"Знаете ли, че вашата кола,....така и така...."Отидох да видя какво става,колата смачкана, не става за нищо! Питах как да бракувам колата, ходих до КАТ, там ме посъвтваха да ида и да донеса една бележка от някой пункт за вторични суровини, че съм предал колата за скрап- и с тази бележка и с номерата на колата в КАТ-Дупница ми я отчислиха, дадоха ми един протокол, че тази кола вече не съществува. С протокола отидох в Съвета в Общината, гр.Кочериново, обл.Кюстендил, а там се оказа, че тази кола пък не ми се води вече на отчет! Цирк! Как и по какъв начин Зазката беше се "скрила" на данъчните-един Господ знае! И-така остана всичко. 12666 Е...и и държавата е това!!! :217b315cad77fe
valentin_l_ivanov
valentin_l_ivanov

Брой мнения : 224 Рожд.дaта : 10.02.1966
Години : 58

Писане  ???? Вто 22 Дек 2009 - 22:37

Е, аз миналата година като прехвърлях един имот, платих данък за 3-4 години, само че за Волво-940 GL... :21fe7b94c4e424( от преди петнайсетина години) eyeballs_icon 140123 Като не се плати..."три пръста от които преобладава средния..", тате данъчна оценка 140123 140123 140123
Anonymous
????
Гост

Писане  илия Сря 23 Дек 2009 - 6:55

В тази държава всичко е толкова объркано, смотано и т.н.Аз имах съдебно решение за каране след употреба на алкохол, преди 12г.Миналата година ми трябваше свидетелство за съдимост и бележка, че не дължа пари на държавата или на др.Изкарвам свидетелство, чисто.В данъчното ми излязоха всички глоби и др. простотии, на стойност около 800лв.Платих си ги и получих бележка, че не дължа пари на никой.Да, ама не.Тази година ми трябва свидетелство за съдимост и какво получавам, вътре пише, съден и дължи пари на държавата.След запитване, защо така, те ми обясняват, че трябва лично да отида до Варна, там да проверя какво дължа, да хвана адвокат, и още една камара глупости и пари.Защо са тези компютри и тези администрации не знам.Така, че ако сте роден в една община а живеете в друга, ще се получават разминавания и винаги можете да получите честитка. 509601 484712
илия
илия
мир на праха му

Брой мнения : 1089 Рожд.дaта : 08.06.1969
Години : 55

Писане  valmet Сря 23 Дек 2009 - 7:46

Съчувствам ви момчета!На всеки му се е случвала тази картинка.Ето и още един случай:става въпрос за същата колица,заради която съм пуснал тази тема.Та данъците й не са плащани от доста време,баща ми е починал преди повече от 6 г..Аз всяка година ходя и си плащам личните данъци навреме за да не се трупат и всеки път,когато плащам питам в данъчно,дали има още нещо за плащане.Винаги отговора бе отрицателен,и изведнъж ме викат за въпросния автомобил,понеже съм наследник и ми заявяват че има "натрупан джакпот" от 400 кинта.След въпрос от моя страна-защо до сега са си мълчали,от данъчно ми вдигат безпомощно рамене.
От друга страна защо викат само мене,като има още двама наследника,е загадка!
valmet
valmet

Писане  chapara Сря 23 Дек 2009 - 9:59

Вальо,викат само теб,защото най вероятно си първи в списъка за наследници,а и им е по-лесно да търсят джакпота от един от колкото от трима,защото тях не ги интересува колко прави 400:3=? За тях 400=400 sunglasses2
chapara
chapara

Брой мнения : 14312 Рожд.дaта : 04.02.1960
Години : 64

Писане  valmet Сря 23 Дек 2009 - 10:30

chapara написа:Вальо,викат само теб,защото най вероятно си първи в списъка за наследници,а и им е по-лесно да търсят джакпота от един от колкото от трима,защото тях не ги интересува колко прави 400:3=? За тях 400=400 sunglasses2
Щото съм им близо до г.за,много лесно щех си оправя проблема,ма брата се уплаши от действията които мислех да предприема,а и Кирето ресьорчето ме разубеди.Щеха да отпаднат и данъци и лихви,ма кво да се прави съдба!
Да знаеш,ще ми купуваш риза или по-добре калъфка за възглавница модел-Ала чичо Скруч,не подвеждай хората че се казвам Вальо смях
valmet
valmet

Писане  chapara Сря 23 Дек 2009 - 10:47

Добре ве Ванка sunglasses2
chapara
chapara

Брой мнения : 14312 Рожд.дaта : 04.02.1960
Години : 64

Писане  EU_BG_akademika Сря 23 Дек 2009 - 11:17

Интересна тема, изчетох я.
Тая с давноста е вятър работа. То има давност ама зависи от коя страна се гледа. За държавни вземания е 5 години, само че на служителите в НАП им поорязват проценти за всяко несъбрано задължение в този период, така че внимават..................
Значи пращат ти честитка, по пощата, ти я хвърлящ в боклука, а при тях НАП, започват да текът 5 години, като няма ни вест ни кост от тебе 3 години, пращат ти нова и пак започват да текът нови 5 години. Никой не го интересува дали си я получил или не. Адресната регистрация, по закон е адрес за комуникация с дъжавата. Води се че си я получил. Сърбах я тая попара, та четох форумите на юристите, и те са гилдия и те си имат форум :dancingHappy_i .
На мен за една глоба от 99г ми направиха запор на заплатката и плащах 6 месеца, от 250лв беше станала около800, платих си я като поп. Съдия изпълнител изпрати запора в счетоводството и дръж за ушите 226711
Няма празно братле, ще се наложи да плащаш......
По ЕГН, намират кой те осигурява в НОИ и пращат на работодателя, ако не намерят, съдия изпълнител, а петте години си ги поддържат.
Имаше някакви врътки с отказ от наследство, тоест, ако си оправил другите наследства, чрез държавен весник, се отказваш от наследството на баща си и не дължиш нищо. Но за това пак адвокат, мангизи и т.н. Сам си прецени. Така е навсякъде по света, наследават се активи и пасиви.
EU_BG_akademika
EU_BG_akademika

Брой мнения : 9351 Рожд.дaта : 21.08.1963
Години : 61

Писане  Sponsored content

Sponsored content

Страница 1 от 2 1, 2  Next

Върнете се в началото

- Similar topics

Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите